Monday, August 15, 2016

Burger RIO Mc Donalds Pedasss

Hi Korang,


Memang tak terfikir pun nak makan burger 2-3 minggu ni!!

Yelah dah pekena #Leptos memang tak berapa lalu nak makan time lunch tapi hari tuh rasa teringin plak nak makan so merayau-rayau kat area opis ni. Nak masuk Mines malas plak sebab nak kena turun kereta bagai, parking tapi sebenarnya takut tershopping ke lain je.

So pusing punye pusing teringat Mc Donalds drivethru kat Sg Besi tuh.

Hah boleh lah pi, cuma kena buat big u-turn je nanti. Ermm tak perlah janji tak yah turun kereta. Pemalas nau kaedahnya kan.


Bila depan mesin bercakap tuh, terdiam kejap. Apa plak nak makan ni ek? Memang nak makan burger tapi burger apa. Sekali ternampak burger RIO ni, teruslah order sebab malas nak fikir lagi. 

Ok semua sekali RM17 kot sebab amik set menu yang siap air dan french fries tuh.


Fries makan dalam kete sampai drive balik opis, sedap wei makan panas-panas. Terus terlupa kandungan kalori bagai ek, alah tak perlah sekali sekala. Bukan tiap-tiap hari pun.

Sampai je opis terus masuk pantry, sambung makan kat sini. Staff lain pun tak do sebab belum balik dari lunch agaknya. 

Tak yah letak cili sos lah sebab malas nak makan yang pedas-pedas sekarang takut usus sakit katanya, yolah tuh. Sekali makan ko… podehhh wei.


Terus aku check apa yang menyebabkan podeh tuh, rupanya sos dalam burger tuh. Nampak cam warna mustard tapi oren sket, aku pun coleklah ermm confirm sosnya. 

Nak buat cam no, bedal jelah sampai tak kan nak buang plak.


Berjaya jugak aku abiskan, walaupun kejap-kejap sedut air kosong untuk hilangkan pedas. Anyway, bukan tak sedap tapi pedas je. Untuk penggemar pedas bolehlah korang cuba makan, untuk aku maybelah aku akan cuba lagi tapi tak delah die hard fan pun burger RIO ni ek. 

Hah cuba dulu then baru tau!!




6 comments :

Dkna Abza said...

hari tu somi jer makan... dkna makan bubur,, tak teringin pulak nak rasa beger ni. somi pulak tak mengadu pedas ke hape.. maybe sebab dia memang suka makan pedas, tu yang diam jer...hahahaa

mama tisya said...

pedas sgt ek..yg color kuning tu sosnye ye..ingt cheese td

Yana MIB said...

ouh pedas is my feveretttt! weekend hr tu ingt nk dinner beger rio..sekali pi drive thru kemain pjg kete...ujang mls nk tggu...udahnya pi mkn kt rmh mertua..kahkah :p

Diana Rashid said...

suami saya mesti suka ni..sebab dia suka pedas..

Mieza Everdeen said...

mieza suka, pedas dia sedap XD haritu my bf terbeli pastu mamat tu mmg x tahan pedas langsung, muka ni la yg habiskan, tukar makanan dgn dia. dia amek mieza punya bubur ayam.

sinestesiapers.com said...

seberapa pedass tu burger? ingin sekali merasakannya, saya harap di negara saya sudah terdapat outletnya