Tuesday, December 22, 2015

Shell FuelSave DIESEL EURO 5

Hi Korang,


Last week, sempat jugaklah aku ke majlis pelancaran Shell FuelSave DIESEL EURO 5 di NKVE Damansara. Settle kerja luar terus ke mari ek..


Sejajar dengan usahanya yang berterusan untuk menggalakkan pengguna supaya lebih menjimatkan minyak, Shell Malaysia melancarkan Shell digelar FuelSave Diesel Euro 5, yang direka untuk tahan lebih lama satu tangki.



Pelancaran Shell digelar FuelSave Diesel Euro 5 membina Shell sebelumnya inisiatif seperti cabaran digelar FuelSave Shell dan pertandingan Kolej digelar FuelSave Shell, yang bertujuan untuk membina kesedaran untuk menjimatkan petrol. Lebih daripada itu, Shell juga berhasrat untuk memberikan pengguna bahan api yang berkualiti, menjimatkan minyak diesel yang serasi dengan enjin diesel moden yang memerlukan bahan api sulfur rendah.


"As one of the leading fuel retailers in Malaysia, Shell has always been a pioneer and a champion for fuel efficiency, as we encourage drivers in Malaysia to consume less fuel. The introduction of Shell FueiSave Diesel Euro 5 today is an affirmation of our commitment to help consumers make smarter choices on the road. By providing drivers a more efficient diesel fuel, we are enabling them to go further and do more in the long run," kata Tuan Haji Azman Ismail, Managing Director Shell Malaysia Trading Sdn. Bhd. dan Shell Timur Sdn. Bhd.

Shell digelar FuelSave Diesel Euro 5 kini terdapat di tapak yang terpilih seluruh Semenanjung Malaysia, selaras dengan rancangan Syarikat untuk memastikan diesel berkualiti tinggi yang boleh didapati untuk pelanggan-pelanggan. Shell bertujuan untuk melabur ke dalam rangkaian yang luas untuk melanjutkan ketersediaan di lokasi-lokasi yang lebih cepat.

Untuk bahan api lebih cekap di jalan raya, Shell Malaysia juga bekerjasama dengan premium kereta BMW Kumpulan Malaysia dalam mewujudkan kesedaran tentang pentingnya tanggungjawab kecekapan dan pengeluaran minyak di jalan raya.


"We at BMW Group Malaysia would like to congratulate Shell Malaysia on the introduction of the new Shell FuelSave Diesel Euro 5, which is an important step forward for diesel drivers in Malaysia to have access to the newest specification of diesel fuel at the stations for better performance and efficiency of their vehicles. The availability of Euro 5 specification diesel will also be instrumental in driving the introduction of the latest modern and more fuel efficient diesel vehicles in the country," kata Sashi Ambi, Head of Corporate Communications, BMW Group Malaysia, yang turut hadir di majlis pelancaran terserbut.

Shell FuelSave Diesel Euro 5 mempunyai kecekapan bahan aktif, yang direka untuk meningkatkan kecekapan enjin dari kereta kebal pertama, membantu kenderaan menggunakan bahan api kurang dengan cepat. Ia juga mempunyai sebuah pencuci khas yang direka untuk mengekalkan keadaan enjin dengan membantu membendung kebanjiran penyuntik Deposit.


Bahan api yang mempunyai kandungan sulfur yang rendah ultra yang hanya 10 bahagian per juta (ppm) daripada sulfur berbanding dengan 500 ppm sulfur dalam Diesel FueiSave Shell Euro2M. Apabila digunakan dengan sesuai Euro 5 enjin, Shell FueiSave Diesel Euro 5 membolehkan maju enjin dan pelepasan kawalan sistem untuk melaksanakan secara optimum, hanya kerana mereka mempunyai untuk sambil mengurangkan pelepasan.

Shell Malaysia bercadang untuk melancarkan produk itu di Stesen-stesen yang terpilih dalam tempoh beberapa bulan akan datang. Pada masa ini, produk ini boleh didapati di Stesen-stesen yang lima, yang terletak di lokasi-lokasi berikut:

• Koperasi Pekerja-Pekerja Shell Malaysia, NKVE-Damansara Highway, Selangor

• R&Z Aktiviti Enterprise, Tapah Rest Stop, Perak

• Mentari Ria Resources, Tanjung Malim Layby, Perak

• RA Talang, Bandar Ayer Keroh, Melaka

• Luruhmas Sdn Bhd, Pasir Gudang Highway 2, Johor

tengok buat perangai plak Mr Big ni kan

sudah jangan diminum minyak tu ek

So kesimpulannya, minyak baru dari Shell ni adalah untuk kereta-kereta diesel dan juga lori-lori ek. Jangan korang duk pi tuang minyak dalam kereta petrol korang plak kan..


1 comment :

tiga lalat said...

luruhmas tu blkg umah wak jeeer., tapi xde lori pulak nk isi diesel ., ;p