Monday, December 7, 2015

MAMEE COOL TEA Yang Menyegarkan Dari MAMEE DYDO

Hi Korang,

Lepas je abis keje luar terus aku shoot ke event Mamee ni di Bangsar Shopping Centre dalam RUYI & LYN, kira macam ala-ala club gituh kan untuk media launch minuman mereka yang terbaru ni.


Syarikat makanan ringan Malaysia terbesar, MAMEE Double-Decker (M) Sdn Bhd (‘MAMEE’) ('MAMEE') hari ini mengumumkan syarikat usaha sama dengan DyDo DRINCO, INC. (‘DyDo’, salah satu pengeluar minuman tanpa-alkohol terkemuka di Jepun untuk mengubah landskap perniagaan minuman. MAMEE lama telah mengukuhkan kedudukannya sebagai makanan ringan terkemuka dan mi pengeluar di Malaysia dengan kegemaran seperti MAMEE Monster snack, Mister Potato Chips, dan MAMEE Chef.

Speech by Tan Sri Pang Tee Chew, Group CEO of Mamee Double-Decker (M) Sdn Bhd

Speech by Mr Tomiya Takamatsu, Group CEO of DyDo DRINCO, Inc.

Kerjasama antara MAMEE dan DyDo hari ini menandakan satu lagi kejayaan untuk perniagaan minuman MAMEE. Kedua-dua syarikat berkongsi tujuan yang sama untuk menjadi peneraju dalam pengilangan makanan dan minuman industri. Kedua-dua syarikat juga komited ke arah penawaran produk yang berkualiti secara konsisten pada kadar yang berpatutan.

Launch of MAMEE DyDo Cool Tea

Tan Sri Pang Tee Chew (Group CEO of Mamee Double-Decker (M) Sdn Bhd) and Mr Tomiya Takamatsu (Group CEO of DyDo DRINCO, Inc) officiating Mamee Cool Tea.

Mamee DyDo team.

Some of the celebrities attended the event. From left: Syahrul Rizwan, Fattah Amin, Ryzal Jaafar and Ungku Ismail.

Penglibatan berterusan dengan pengguna untuk memahami keperluan mereka mendorong kedua-dua DyDo dan MAMEE untuk terus berinovasi. Melalui usahasama ini, MAMEE DyDo’s inovasi pertamanya, MAMEE DyDo Cool Tea, telah dilancarkan secara rasmi pada Majlis pengumuman JV itu. MAMEE DyDo Cool Tea, adalah minuman herba untuk membantu mengekalkan tubuh secara semula jadi sejuk dari cuaca panas dan makanan pedas.


Malaysia merupakan sebuah negara tropika yang indah dan biasanya, ia adalah sangat panas dan lembap. Malaysia merupakan sebuah hab budaya yang berbeza, setiap yang telah dibawa dalam pelbagai perisa untuk mencipta masakan yang berbeza dan bersemangat. Walaupun cuaca selalunya panas, makanan Malaysia adalah kebanyakannya panas, pedas, goreng atau barbeku. Segala-galanya di Malaysia berkisar kepada makanan. Perjumpaan sosial yang menyenangkan sentiasa digabungkan dengan mempunyai hidangan yang baik dan rakyat Malaysia boleh didapati di makan pada bila-bila masa hari.


MAMEE DyDo memahami obsesi rakyat Malaysia ke atas makanan dan meningkatkan haba yang berlebihan dalam satu mempunyai badan. Inilah sebabnya MAMEE DyDo melalui kerjasama ini, diterajui MAMEE DyDo Cool Tea dengan menggabungkan 8 semulajadi ekstrak herba berasal dari Mesona Chinesis, Liquorice Root, daun Lotus, bunga Honeysuckle, Chrysanthemum bunga, daun Mulberry, Selfheal dan Stesen Kereta Api Chester Momordica yang secara tradisi dikenali untuk membantu membebaskan haba badan.

Tan Sri Pang Tee Chew (Group CEO of Mamee Double-Decker (M) Sdn Bhd) and Mr Tomiya Takamatsu (Group CEO of DyDo DRINCO, Inc) with Mamee Cool Tea the first product of Mamee and DyDo collaboration.

Teh herba telah diketahui untuk manfaat mereka luar biasa kerana bahan-bahan semula jadi sejak hari purba. Biasanya banyak menggunakan herba dalam minuman dan makanan untuk mempercepatkan edaran dan memandu haba keluar daripada badan. Herba juga membantu melepaskan haba dari badan dengan memanaskan badan supaya membuka liang dan badan yang menyejuk melalui peluh. Salah satu manfaat besar teh herba adalah bahawa mereka membantu mengekalkan badan yang terhidrat. Apabila badan hormon, ia kehilangan air lebih cepat dan ia adalah sangat penting untuk menggantikan kehilangan air ini dengan cara yang betul. Dengan MAMEE DyDo Cool Tea, pengguna tidak lagi perlu bimbang tentang membuat teh herba sendiri melalui proses kompleks mendidih selama jam, pemanis dan penapisan.

Aku sendiri telah pun mencuba MAMEE DyDo Cool Tea ni, memang ia pun sangay menyejukkan badan. Balik je daripada event hari tuh, terus je minum kan. Arrr lega-seleganya tekak, dapat rehatkan badan sebelum buat aktiviti mengemas rumah plak tu ek.


Senang je nak dapatkan air MAMEE DyDo Cool Tea ni, di supermarket, kedai runcit, 7-11, petrol station ermm pendek kata semua tempat ada jual la air ni.

Korang pi cuba sedap wei..

3 comments :

budakbandunglaici said...

Rasa teh cool sedap tak?

Amanda Suria said...

Ok nanti nak pi tgok kat petronas..dah ada kat pasaran eh

Cikna said...

Cikna pernah minum air ni 2 bulan lps masa tu promosi setin rm0.99 tp tekak xleh terima la...;-(