Thursday, December 10, 2009

Nak Strawberi Manis?

Kan aku baru balik dari Cameron ari tuh kan.. so ade la beli strawberi sket.. Semua aku bwk kat opis coz klu simpan kat umah mesti tak makan punye.


Selalu org cakap strawberi nie masam rasanyer bile bwk turun bwh. Ermm memangla masam klu tak pandai pilih. Selalunyer yg betul2 merah tu lah yg manis tapi tak de manis cam gula.. ala manis2 buah cam tu lah..


Disebabkan aku tak pilih ari tu masa beli coz pakai amik je, so byklah yg merah tapi masam drpd yg merah tapi manis.. So ktorg ade method yg membolehkan strawberi tu dr masam ke manis..

1. Amik mangkuk dan isikan dgn gula kastor. Klu gula biasa pun tak per but kasar sketlah rasanye


2. Amik strawberi then cicah dlm mangkuk yg berisi gula tadi

3. Then buka mulut dan sedia utk di makan.

Itu je.. Senangkan? So pas nie tak de lah timbul isu strawberi masam lagi dah...
Terima kasih pada model yg tak perasan pun aku amik gambo dia...


p/s K Shikin, jgn mare tau... Glamour aper..dpt msk blog

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails