Tuesday, December 29, 2009

IceCream Float Coktail

Cuba bayangkan tengah panas2 nie dapat makan ice-cream float coktail.
Ermm lazatnya..

Nak buat? ala senangnya. hah cepat2 amik pen dgn kertas, salin cepat.


Bahan-Bahan : korang tengoklah gambar nie. Ice-cream,vanila coke, fruit coktail


Memula cari satu cawan yang besar untuk korang gunakan. Tengoklah cawan nie, macam modelnya jugak.


Bukak fruit coktail tu, then masuk kan kedalam cawan. Ikut suka, nak banyak ke nak sket ke kan.


Kemudian, tuangkan vanila coke dalam cawan tu, ikut suka gak


Pas tu, cedok ice-cream ke dalam cawan tau.


Kacau-kacau kan sesukaati


Then di makan & diminum seperti biasa.

Terima kasih kepada mr Big kerana sudi menjadi model dan juga menyediakan bahan2 sekali. Masa nie kat umah bondaku, dia haus sangat petang sampai sanggup pegi kedai mencari bahan2 nie. Aku tukang jadi reporter je.

Sekian dari dapur cik noriah kite.

p/s: memang sedap pun, very cooling!!

1 comment :

Unknown said...

Waaa bagus resepi nie.