Tuesday, December 8, 2009

Boh Centre Sg Palas, Cameron Highlands


1st place yg ktorg pegi pas sampai kat bungalow DBKL tuh dah pas makan semua, ktorg ke BOH Centre Sg Palas nie. Ala dekat je dgn Equatorial Hotel. Klu dari Simpang Pulai jumpe simpang ke sini dulu.

Ya allah nk masuk tempat nie jalan dia very narrow, kecik sgt. Bile selisih dgn kete lain kene stop dulu yg betul2 kat tepi tebing.. But pemandangan memang superb la.. Cantik sesangat. Lebih kurang 3 km ke dalam baru ktorg smpi kat Boh Centre nie.


Memula sekali melawat kilang proses daun teh nie, machine dia semua takla canggih mane but bole produce anta luar negara.. kagum tau.. Then ktorg tgk video sejarah Boh Centre nie, ada gambo2 pasal sejarah Boh nie lah.. Pas tu ktorg ke souvenir shop, apelagi memborong sakan segala jenis2 teh yang ade. Last but no least melepak kat Boh Cafe sambil menikmati pemandangan yang sungguh indah giler la.. waktu petang kan tak ujan plak tu...

Pas tu sorang2 posing kat ladang teh nie... seronok sakanlah.. coz ktorg ade batch yg last sekali tinggalkn ladang teh ptg tu...

Pas tu ke pasar malam brinchang plak... so tungguuu....

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails