Monday, November 6, 2017

The Music Run 2017, Seronok Berlari Sambil Menari

Hi Korang,



Setelah berbulan-bulan menunggu, akak lily rasa teruja sangat nak ke The Music Run 2017 anjuran AIA ni. Yelah bila tengok promonya kemain hebat lagi. Masa pi amik racekit hari tuh dengan Mr Big dah rasa seronok sangat sebab accesoriesnya memang cool habis, ada shades, hairband, layard, tshirt dan memacam lah.

So sabtu lepas, pergilah kami berdua berlari.


Dah lama tak lari dengan Mr Big, selalunya aku pi sengsorang je tak pun dengan bebudak blogger yang lain kan. Sampai KL Sports City tuh kemain riuh lagi dah, once kitaorang dapat parking terus je berjalan masuk ke The Music Village. Ya ampun jauh bebenau nak masuknya, bayangkan dari parking C kami berjalan sampai ke LRT station Bukit Jalil then naik balik masuk ke pintu stadium.


Masa kitorang sampai depan pintu stadium tuh, 10km runners dah mula berlari pun huahauhauahua.


Sebelum masuk pintu besar tuh, kami akan di scan pada gelang RIFD yang diberikan masa ambil race kit hari tuh, diorang dah pesan jangan hilangkan gelang tuh. Ok pakai gelang then terus dapat masuk, sebab tuh jem kat depan pintu ni, sebab gelang ni hah punye citer.


Di sebabkan event ni cashless, lepas dapat masuk akak lily terus beratur the booth TOP UP Station untuk top up duit belanja yelah mana tahu nak beli makan-makan ke, merchandise ke, minum-minum kan, bawak Mr Big ni macam bawak budak kecik dia suka explore menda-menda yang tak pernah dia tengok then beli itulah suamiku si abang banker tuh lah.


Bila masuk ke dalam stadium tuh dah rasa cam pi clubbing plak hahahaha


Music in everywhere dam dum dam dum kemain kuatnya dengan sampai nak bercakap pun kene menjerit hahahaha so kitaorang pun merayaplah dari satu booth ke booth. Macam-macam booth ada seperti booth makanan minuman, booth sponsors macam The Face Shop, Tiger Balm dan booth yang best sekali akak lily singgah adalah booth AIA sebab macam-macam ada kat situ tau.




Kat Booth AIA ni selain daripada dapat bersenam dan menari di X-Box section tuh, sempat jugak akak lily lakukan simple checkup alah setakat check blood pressure dan BMI je dan keputusan sudah pun di jangka akak tekanan darah ok dan akak lily obsess hauhauahua nangis tepi bucu meja hari tu tau.

Masa yang di tunggu telah pun tiba yeahh


Panggilan untuk 5km runners, kitaorang keluar yang last-last sekali sebab ramai benau orang tau, even larian dah start 15 minit pun still lorong starting point tuh ramai lagi orang, lepas 30 minit cam tuh barulah kami berdua berlari. Alah bukan lari pun, berjalan je slow-slow cam strolling gituh. Bukan nak menang pun, sekadar bersenam je kan.




Selain daripada youngsters, warga emas, yang bawak family pun berlari jugak, siap dengan stroller lagi tau.Itu yang menambah semangat kitaorang nak berlari lagi. Walaupun 5km je tapi letihnya kemain oi, rasa nak tercabut kaki padahal pusing stadium Bukit Jalil ni je hah hahahaha..


Bila nak finishing line rasa lega bukan main lagi, rasa menyesal pun ada jugak masuk larian cam ni tapi demi untuk kesihatan akak lily teruskan jugak, eh motivasi semua tuh tau.


Yeah berjaya dapat medal sorang satu, ermm jadilah. Yang penting happy, dapat bersenam, dapat bersama love one, dapat berlari dengan kengkawan yang lain itu lagi best kan.


Habis berlari The Music Village tuh memang macam tempat clubbing sungguh lah, dengan orang menari, borak-borak, makan-makan bagai kan. Kitaorang pusing sekali lagi round untuk beli makan then kemudiannya balik sebab lari dah penat.. ermm dasar pemalas pompuan gemuk hehehhe

Anyway The Music Run 2017 sememangnya menarik hati kak lily, rasa-rasanya kalau tahun depan ada lagi haruslah akak lily menjoinkan diri lagi










Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

1 comment :

mama tisya said...

mmg sronok la kn...xde la bosan ..ada music sambil run hehe