Sunday, November 12, 2017

Review | Tropika Face Cleansing Oil

Hi Korang,

Muka muka muka ermm semuanye tentang muka kan... hahhahaa

Orang perempuan memang obses dengan kecantikan so memang jadi kebiasaanlah kita-kita ni mencuba segala produk yang ada di pasaran tuh tanpa jemu.

Kali ni kak lily nak kongsikan berita kecantikan ni dengan korang tau..

Memperkenalkan

TROPIKA Face Cleansing Oil 

Face Cleansing oil ini telah diformulasikan dengan bahan-bahan semula jadi yang terdiri daripada minyak kelapa dara yang berkualiti tinggi. Ia merupakan pilihan pembersih muka yang terbaik untuk semua jenis kulit kerana minyak kelapa dara dapat mencuci sebum yang berlebihan tanpa mengeringkan dan merengsakan kulit. 

Produk ini telah dirumus khas dengan hadirnya VCO, Licorice Root Extract dan vitamin E yang mencipta fungsi 3 dalam 1 iaitu penanggal makeup, pembersih muka dan juga sebagai pelembap supaya kulit kelihatan segar sentiasa. 

Banyak betul fungsi pembersih muka ni ek


Di antara bahan-bahan yang digunakan adalah :

Minyak Kelapa Dara (VCO)
Pelembap semulajadi yang hebat. Mengandungi asid laurik yang popular dengan ciri-ciri antimikrob dan disinfektan yang, membantu untuk mengekalkan liang roma bersih dan mencegah jerawat. 

Vitamin E
Mewujudkan fungsi 3-in-1 iaitu mencerahkan kulit wajah, membersihkan dan melembapkan kulit untuk kulit yang segar dan bersih. malah ia juga sesuai untuk mengurangkan garis-garis halus dan kedutan .

Licorice Root Extract
Mengandungi glabridin yang membantu untuk mengurangkan lingkaran gelap di bawah mata, perubahan warna dan bintik-bintik. Juga digunakan secara tradisional untuk mencerahkan kulit. 

Olive Oil Ester
Ejen pembersihan tambahan yang selamat untuk digunakan di sekitar mata. Ia menawarkan ciri-ciri anti-radang dan membantu untuk mengurangkan pengeluaran minyak berlebihan

Wow 

penanggal make up boleh πŸ’— πŸ’— πŸ’—
Pembersih muka boleh πŸ’— πŸ’— πŸ’—
Pelembap muka lagilah boleh kan πŸ’— πŸ’— πŸ’—

Ishkk memang tak sabar nak gunakan lah


Cara penggunaan:-

Bersih dan segarkan kulit dengan 3 langkah mudah yang tak payah nak di ajar lagi kan

1. Sapukan ke kulit kering. Urut secara membulat. 

2. Tambahkan air sedikit untuk hasilkan buih dan terus urut. 

3. Bilas bersih dengan air.

Digunakan 2 kali sehari atau  setiap kali nak tanggalkan make up. 


Untuk Siapa Face Cleansing Oil ni ye, eh penting ni tau

* Sesiapa yang memakai make up atau tidak memakai make up.

* Sesiapa yang mengambil berat tentang kulit mereka.

* Sesiapa yang memilih produk semula jadi untuk kulit mereka.

* Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

Sila berhenti serta-merta sekiranya terdapat sebarang iritasi atau kerengsaan pada kulit selepas menggunakannya .

Ok.. bagi sesiapa yang ingin dapatkannya.. boleh order terus
di link-link atau website dibawah ni ye..

Facebook: 

Instagram: 

Website: 

Youtube : 

Ok korang selamat mencuba ek



No comments :