Friday, February 3, 2017

REVIEW | GT Mobile Smart Phone GT-888

Hi Korang,


Phone phone phone..

Of courselah kita senantiasa nak pembaharuan dalam bidang teknologi ni

Barulah mengikut trend terkini katanya kan. 


So smartphone dari Singapore? 

Wow hebat ni. Singapore pun dah buat handphone sendiri. Aku di perkenalkan dengan dengan telefon pintar jenama dari Singapura iaitu GT Mobile, jenama yang sememangnya cukup sinonim dan popular terutama bagi warga Singapura. 

Ok meh layan video UN-BOXING GT888 ni ek


Ermm sama je aksesori dengan smartphone yang lelain di pasaran tapi kalau beli phone ni siap dia bagi extra screen protector dan casing sekali tau

Cantik kan


Dengan skrin senipis 5.5 inchi, saiz RAM 2GB, terdapat juga dalam saiz RAM 1GB, berat 160 gram, ROM 16GB dan OS Android 5.1 Lollipop.

Ermm yang paling aku suka adalah fungsi kameranya



Dengan spesifikasi untuk gambar dari hadapan (front) 5MP dan belakang (rear) 8MP ianya sudah memadai untuk hasil gambar yang menarik.


Boleh guna dua sim kad, so tak payah nak bawa 2 phone ke hulu ke hilir dalam poket kan. Senang je

Ok aku share sedikit mengenai speksifikasi GT-888 ni ek





Bagi aku sendiri telefon GT Mobile GT-888 ini sangat praktikal dan sesuai untuk mereka yang mahukan sesuatu yang sederhana dan memenuhi bajet pembelian telefon pintar pada harga yang mampu dimiliki.


Apa yang penting segala spesifikasi untuk sebuah telefon pintar memang hadir dalam GT Mobile GT-888 dan ianya sudah cukup memberi kepuasan dalam hati!

10 comments :

mama tisya said...

slot simcard ada 2 tu best...sbb skarang rmi yg ada 2 sim card hehe

Kakzakie Purvit said...

Kakak tak pernah tengok isi dalam hp kakak tau CikLily:)
Bila tengok ini menarik pulak..

Hanny Abdullah said...

Sis suka dengan kualiti kamera dia..gambar cantik kalau tahu cara guna..:D

Dkna Abza said...

nampak menarik jer ni kak.. besar, best layan blog..

Mommy Muhaimin said...

Best gak phone ni. Macam asus.

-Diari Mummy Muhaimin-

tiga lalat said...

"Designed in Singapore" tu maksudnya made in China ke cik kak? hehe2

el said...

bestnye korang dpt henpon hihi
1st time dgr brand GT mobile ni

Amanda Suria said...

Alaaa...kita tak siap lagi la...5hb nak kena publish entry...

hainom OKje said...

Singapore punya brand rupanya, patutlah tak pernah dengar....

Izzati Suhaide said...

lawa kamera dia... hehe