MY HISTORIC MOMENTS

Monday, February 6, 2017

Minuman POKKA Ni Sedap-Sedap Belaka

Hi Korang,

Ermm pepagi lagi citer pasal makan ek hehehhehe yesza I like it!.

Aku kan pencinta kopi, so segala mak neka kopi pelbagai jenama semua aku cuba bagi nak cari kesesuaian tekak aku tuh. Tapi takdelah siang malam kopi langsung tak minum air lain. 

Aku biasa perasan jenama kopi Pokka ni dulu kopi ni agak payah sket nak cari kat pasaran, aku selalu jumpa kat kedai runcit cina je kat kampung aku tapi la ni dah merata-rata ada, paling senang jumpa kat petrol station lah kan. 

Tapi bila dengar Pokka je mesti ramai ingat ini kopi yang bukan keluaran Malaysia kan, eh tidak wokeh walaupun ianya berasal dari Jepun tapi sekarang ni semuanya di kilangkan di Malaysia tau. So jangan ragu-ragu sayang Pokka tetap di sini ye

Pokka Coffee dan Cappuccino

Sedikit sejarah mengenai Pokka ye..

Established in 1977 by parent company Pokka Corporation headquartered in Japan (http://www.pokka.co.jp/), Pokka Corporation (Singapore) Private Limited ("Pokka") (http://www.pokka.com.sg/), is a leading food and beverage group in Singapore and Asia Pacific.

The Group manufactures and markets a wide range of beverages under its 'POKKA' brand, as well as owns and operates restaurant chains under a portfolio of proprietary brands. Backed by over 30 years of experience in the beverage industry and more than 16 years in restaurant and food outlet management, Pokka is well-entrenched in the F&B scene of Singapore & Asia Pacific region.

Pokka Corporation (S) Private Limited, Malaysia Branch incorporated in April 1995 was established to grow the business further in Malaysia. With a major transition in 2007, Pokka aims to be the "choice of beverage brand" to lifestyle and health conscious consumers.

Hah gituh ceritanya

Yang penting ianya NO PRESERVATIVE, NO COLORING, REAL BREWED dan HALAL CERTIFIED


Tengoklah si tamak aku tuh dengan air Pokka, bukan dia minum pun tapi sibuknya ya ampun macam dia soranglah yang punya air Pokka ni kan

Sebenarnya ada pelbagai jenis minuman Pokka yang di keluarkan di Malaysia, antaranya Asian Tea, Western Tea, Coffee , Milk Range dan Fruit Juice.

Aku sempat cuba beberapa jenis minuman Pokka ni iaitu
  • Jasmin Green Tea
  • Honey Lemon
  • Premium Coffee
  • Premium Cappuccino
  • Melon Milk 
  • Cookies & Cream Milk


Kalau nak tau minuman teh hijau atau GREEN TEA ini merupakan star product alah kengkonon hero dalam jenama Pokka ni ek. 

Kenapa jadi pilihan ramai?

Sebab cara pemilihan daun the hijau ini di lakukan dengan teliti dan cara pemprosesannya tidak menjejaskan kualiti dan khasiat teh hijau tersebut. 


Ermm Premium Cappuccino memang menjadi pilihan utama aku sebab rasa kopinya segar dan tidak kuar baunya. Ada sesetengah jenama kopi, bila kita buka penutup tuh langsung terus baunya melekat kat kita yang ni tidak ye.


Minuman honey lemon pun sedap gak tau especially kalau korang minum tengah-tengah panas memang cepat menyejukkan badan, aku masa pi Singapore dulu minuman ni yang aku duk bantai minum bila berjalan kat Orchard Road, masa tu baru nampak minuman ni ada berlambak kat 7-11 diaorang tuh. Tapi aku beli yang botol kecil lah takkan nak usung yang besar ni ke hulu ke hilir. 

Pokka Melon Milk

Pokka Cookies and Cream



Yang lelain tuh nanti aku cuba lah, mesti sedap jugak kan. 

Bagi korang yang nak tau lebih lanjut mengenai minuman Pokka ni korang boleh check it out di,

Official website : 

Facebook Page : 

Selamat mencuba ye!!


10 comments :

mama tisya said...

byk juga selain kopi..slalu tgk kopi je

Lin Azlina said...

best jer gayanyer..kna try jugak ni.. sblm ni encik asben ada jer beli tp kita tengok jer...

Dkna Abza said...

dah lama tak minum kopi.. dulu pergi vietnam, layan kopi sana 24jm..pekat likat sedap ..

tiga lalat said...

ni minuman driver uber nak hilangkan mengantuk terlampau., hehe2

Sally Samsaiman said...

The very first time Sally minum ialah dia punya Pokka Cappuccino Coffee, tu kali pertama la Sally kenal Cappuccino tu macam mana rasa dia.

Nadia Johari said...

sedapnya pokka cappucino tu

MrsEnoxis said...

Favourite!! Lagi2 Melon milk..sentiasa ada dalam peti sejuk..selalu beli dekat 99..murah sikit dari pasaraya..hehe

Teacher Basariah said...

Menarik. Bolehla cuba nnt. Nampak mcm sedap 😊

Nazlan said...

wow bestnya minum kopi pokka nie....tapi saya suka Green Tea Pokka sebab ada banyak khasiat....

Mas Zull said...

assalamualaiku CLP...best boleh ilangkn menagntuk ni...:)
** Mama Maszull