Showing posts with label lazada. Show all posts
Showing posts with label lazada. Show all posts

Thursday, March 23, 2017

LAZADA 5th BIRTHDAY Surprise Box 2017 - Surprise Lagi Ni

Hi Korang,

Ok sambungan dari entry LAZADA Surprise Box hari tuh.

Eh ada lagi sambungannya ek..

Tau tak korang yang Lazada's 5th Birthday Surprise Sale akan berlangsung pada 22 - 24 Mac 2017. Giler tuh online sales kan, haruslah aku tak akan lepaskan peluang.



Dah 5 tahun rupanya wujudnya LAZADA ni ek, pejam celik pejam celik tup-tup dah lama kan. Kiranya dah banyak jugak aku laburkan wang kat website ni yelah perempuan dan shopping memang tak dapat nak dipisahkan hehehe

Jap aku share kan cara-cara nak shopping sempena Lazada's 5th Birthday Surprise Sale pada 22 - 24 Mac 2017 :-

1. Klik website LAZADA

2. Pilih barang yang hendak di beli.

3. Proses ke payment (Nilai diskaun tu, kita akan dapat setelah siap pilih barang dan nak proses ke pembayaran)

Selamat membeli belah ye korang, beli item yang banyak diskaun tau hehehe

Aku, tak shopping?

Korang dah kenapa kan



Nak korang klik kat gambar ni, terus direct ke website LAZADA 

Nampak ni

https://images-blogger-opensocial.googleusercontent.com/gadgets/proxy?url=http%3A%2F%2Fho.lazada.com.my%2Faff_i%3Foffer_id%3D4369%26file_id%3D91839%26aff_id%3D135913%26tiny_url%3D1&container=blogger&gadget=a&rewriteMime=image%2F*
LAZADA SURPRISE BOX DAH SAMPAI, 
Sempena Lazada's 5th Birthday Surprise Sale pada 22 - 24 Mac 2017

Ye aku tunjukkan lah pada korang ni sabar sabar sabarrrr, ini sambungan ye


Creative Memo bottle A6 notebook Letter Water Bottle




Wah ni memang betul-betul surprise!!!

Hari tuh, surprise barangan baby, ni barangan lifestyle pulak. Yang camera tuh memang tak sangka sungguh. Nanti nak buat review special pasal camera ni ek, memang dah lama plan nak beli camera tapi tak de masa nak survey kan eh tup tup dapat pulak ermm syukur alhamdulilah...

So bersyukur lah…

Terima kasih Lazada. You really make my day!

Dah dah tuh, jangan lupa

Save the date

22-24 March 2017

tentunya di LAZADA

Oh ye, HAPPY 5th BIRTHDAY LAZADA!!!

Wednesday, November 16, 2016

Box Of Joy Sempena Lazada Online Revolution Sales 2016

Hi Korang,


Dah hujung tahun dah wei…



Apa lagi shopping timelah, biasalah hujung tahun ada duit lebih sket meh membeli belah secara online. Jimat sket duit minyak dan toll sebab duduk depan PC je tekan tekan dan barang pun sampai. 


Sini marilah sini aku nak citer pasal Lazada Online Revolution Sales ni hah

LAZADA MALAYSIA tengah buat sales gempak giler bermula 11.11.2016 sehingga 14.12.2016 tau. Yelah ada aku nak tipu pulak, tengok iklan yang aku paste kat atas ni.


Tema untuk Lazada Online Revolution ialah "Brands For All" .Lebih 1000 jenama yang menjadi kegemaran rakyat Malaysia termasuk lebih 50 000 peniaga tempatan dan luar negara yang mengambil bahagian. Antara jenama yang akan turut menyertai acara “Online Revolution” pada tahun ini termasuklah Nestle,Tefal,L'oreal, Samsung, Sony, Drypers, Kotex, Safi, Nivea dan pelbagai jenama lain yang pasti membuatkan korang rambang mata tak tau nak pilih yang mana. 

Jangan kata korang, aku pun sama gak wei..

Lepas tuh Box Of Joy ni apa pulak?


Ermm special gift untuk pelanggan setia Lazada ishkk aku la tuh. Kan aku ni kaki shopping, pantang ada je menda baik dan murah dan cantik terus aku terjah kann

Jeng jeng jeng


Ok nin dia antara barangan yang terdapat dalam kotak Box Of Joy dari Lazada :

● Tefal Manual Chopper

● Sandisk Ultra Dual Drive

● Logitech Wireless Speaker

● L'oreal Mythic Oil

● Mamypoko Wipes 

● Beg Ola Bola 

● Nestle Cerelac Nutripuff Banana and Strawberry 

● MAGGI OatMee 

● Nestle Just Milk 

● NESCAFE White Coffee Pandan

Wah menariknya bila dapat tau yang jenama besar-besar ni bekerjasama dengan LAZADA kan, senang shopping barang makan lepas ni hehehhehe asyik fikir jelah ek...


Barangan Makanan





Barangan Bayi



Barangan Tech





Peralatan Memasak



Promosi Milo



Minuman favourite dari dulu kini dan selamanya... 



Click here to shop: Milo Promotion Bundle- Milo 1KG x 1, MILO 3IN1 30's x1, MILO KOSONG 18's x2, MILO CAN ORIGINAL 240ML x6 (Free gift of Milo Mat and Ola Bola Bag).
Cepat-cepat borong milo, selagi stok masih ada...

Di samping itu, para pelanggan Lazada juga berpeluang memenangi kod baucer membeli-belah serta tiket penerbangan percuma AirAsia!


Lazada Malaysia




Tidak pernah membeli belah di LAZADA? Don't worry, there's always first time for everything. ...dan untuk menjadikan pengalaman pertama anda lebih menarik, LAZADA tawarkan diskaun khas sebanyak 20%. Gunakan code di bawah ketika check out, ok.


Dah tuh apa tunggu lagi, moh kita shopping segeraaaaaa

Jangan sampai ketinggalan udah ler..

#LZDMYRevolution 
#LazadaMY 
#BrandsforAll 
#OnlineRevolution

Monday, October 17, 2016

REVIEW | Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence and Olay Regenerist Micro- Sculpting Cream

Hi Korang,

Lama betul tak buat review skincare product kan!

Itulah asyik dengan event event dan event je manjang ermm kekadang tuh rasa bosan gak sebenarnya but dah nama pun lifestyle blogger kan


So aku nak perkenalkan kepada korang 2 produk terbaru daripada Olay iaitu 

Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence

Olay Regenerist Micro- Sculpting Cream

Dua-dua produk ni aku dapat daripada Lazada untuk di review ye dan kedua-dua ini merupakan produk anti penuaan tau.


Ini adalah Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence yang bernilai RM 79.90 untuk 40ml. 

Apa tujuan kita gunakan pre-essence ni ek?

Ianya untuk langkah permulaan untuk penjagaan muka harian korang, kira macam lepas je cuci muka terus je korang sapukan pre-essence ni ek supaya essence ini dapat membantu meningkatkan metabolism sel muka dan memudahkan penyerapan moisturizer ke dalam kulit muka. 

Ini akan membantu korang untuk mempunyai kulit yang menakjubkan dan lebih muda serta mengurangkan garis-garis halus dan liang muka lebih tegang.



Aku suka botol yang ada dropper ni sebab kita tak payah nak agak-agak tuang banyak ke sikit je kan, korang tekan je penutup atas botol tuh dan ianya keluar secara titik demi titik. So terpulang koranglah nak 2 titik ke 3 titik ke kan, ikut saiz muka.

Tekstur ringan dan cepat meresap kedalam kulit muka.


Ok yang ini pula adalah Olay Regenerist Micro- Sculpting Cream bernilai RM 99.00 untuk 50 gram. 

Lepas guna Pre-essense tuh haruslah kita sapukan micro-sculpting cream ni je sebab ianya harus di ambil untuk menghasil kualiti muka yang lebih maksimum. 

Cepat sket nampak muda kan hehehhe



Olay Regenerist Micro- Sculpting Cream mengandungi Amino-Peptide Complex yang mampu menembusi kedalam kulit muka bagi mengurangkan kemunculan kedutan. Micro-Sculpting Cream di formulasi dengan hyaluronic acid, amino-peptides dan Vitamin B3. Kesemua bahan ini akan saling membantu menganjalkan kulit daripada dalam. Pelembap ini juga akan melembutkan kulit dan mengurangkan garisan halus dan kedutan. 



Aku baru je guna kedua-dua produk ini selama 3 hari walaupun tanda pengurangan tuh belum nampak lagi tapi kulit muka semakin segar dan lembap ada nampak perubahan liang roma ada yang semakin mengecil. Ok itu baru 3 hari kalau sebulan.. hehehehhehe nampak makin muda lah uolls

Dari segi harga, memanglah agak berpatutan dan mampu milik bagi wanita-wanita di luar sana. Tak delah mahal sampai beratus-ratus ringgit sebotol kan. 

Ni aku ada berita baik untuk korang ni,


Kalau korang beli kat Lazada, diaorang dengan baik hatinya menawarkan diskaun code iaitu “15LAPOCT30” untuk dapatkan 15% diskaun ataupun 

Klik SINI untuk dapatkannya 



If you would like to participate in reviews like this in the future, please contact affiliate@lazada.com.my to join the Lazada Family!





Monday, March 10, 2014

Terkejut Dapat Hadiah Dari LAZADA Malaysia

Hi Korang,

Aku boleh tak perasan yang entry LAZADA ni terlupa nak post ek.

Patutlah rasa cam tak lengkap je dunia blogging aku ni. Memang aku dapat ni dah lama rasanya dalam 2 minggu lebih kot. Itu yang duk cari mana entry ni hilang. Terselit celah folder ni rupanya. Ok cer-cepat publish ek


Masa dapat tu memang terperanjat gak, yelah company beso nak bagi hadiah ni. Memang beso kotaknya hehhe. 


Comel benau tulisan Ms Aaliyah Soraya ni, mesti orangnya cantik gak lah. Wah pepandai je aku agak ek, sesungguh aku bukan ahli nujum yang terrer. Kalau betul, barulah aku jadi terrer kan.

Bukak-bukak je tengok ada ni.


Hah ada memacam kan. Rasa seronok sungguh. Yelah semuanya barang orang pompuan. So haruslah aku gunakan sebaik mungkin. 

untuk muka lagi berseri

kasi kurus sket tang perut


mesti lagi vogue bila pakai ni

Bertambah lagi koleksi barangan untuk di review, so far yang skincare tu not bad lah sesuai dengan kulit muka aku ni ek.

Lain kali sila-sila bagi advertorial product untuk direview yang best-best kan.

hadiah kite tak de lah #DakChik, tak per nanti kite mintak wet food bebanyak ek


Tengok bebudak ni pun sibuk nak bukak kotak, eh hadiah untuk kita tak de ke Ms Aliyah... ishk poyo tau kucing-kucing aku ni

Thanks LAZADA Malaysia. I really like!