Sunday, September 2, 2018

ORGGA Skincare – Set Penjagaan Muka Menggunakan Bahan Semulajadi

Hi Korang,

Bahan semulajadi tuh apa ek?

Lah itu pun tak tau ke, Bahan semula jadi merupakan bahan mentah atau sumber asli yang diperolehi daripada Bumi, sama ada dari tumbuhan, haiwan atau tanah. Kira pokok-pokok, bunga, tumbuhan liar dalam hutan tuh sumber asli lah kan.

Bahan semulajadi tuh = ORGANIK lah kan


So ORGGA ni?

ORGGA Skincare merupakan rangkaian penjagaan muka yang bahan-bahannya menggunakan baha-bahan semulajadi. Bila kak lily baca senarai bahan-bahannya wow memang tak sangka campuran bahan-bahan semulajadi ni dapat memberikan kesan positif kepada keadaan kulit muka orang-orang kita ini.

Minggu lepas kak lily berkesempatan ke pejabat ORGGA Skincare ini di Bangi untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk organik ini.


Selaku founder kepada ORGGA Skincare ini, bagus betul Puan Zaza memberikan penerangan mengenai bahan-bahan yang terkandung di dalam ORGGA Skincare ni, ada tuh sampai kak lily memang tak tau langsung padahal macam setiap hari guna je tau.

Even sejarah tertubuhnya ORRGA Skincare ni adalah kerana minatnya Puan Zaza mengenai bahan-bahan organik yang menarik perhatiannya dalam menyelesaikan masalah kulit muka orang-orang di sekelilingnya.


ORGGA Skincare ini memperkenalkan 3 produk utamanya iaitu :-

ORGGA Cleansing Powder

ORGGA Face Mist

ORGGA Luxe Beauty Oil

Ketiga-tiga produk ini merupakan produk asas dalam rutin penjagaan harian muka kita, cuma ianya menggunakan bahan-bahan organik.

Sebelum kak lily terangkan dengan lebih lanjut lagi, ini kak lily sempat mempelajari bebeberapa bahan utama untuk menghasilkan produk ORGGA ni.

nampak kemain banyak bahan-bahan yang telah pun di sukat


kita campurkan semua sekali bahan-bahan tersebut

inilah hasilnya terjadilah cleansing powder


Seriously nampak cam senang je nak buat tapi bahan-bahan tuh ermmm kalau tak betul-betul payah nak jumpa kat negara kita ni tau

Mari kak lily terangkan serba sedikit mengenai ketiga-tiga produk ni ye.

ORGGA Cleansing Powder

Ianya merupakan pencuci muka yang mempunyai fungsi 3 dalam 1 iaitu sebagai pencuci muka, skrub dan mask. ORGGA Cleansing powder bukan sahaja mencuci muka, tetapi ia juga menanggalkan sel sel kulit mati tanpa mengeringkan kulit , pada masa yang sama, ia juga merawat kulit dengan kandungan bahan bahan semulajadi terpilih seperti tanah liat, bijirin, bunga bungaan dan buah buahan.

Terbahagi kepada 2 jenis iaitu FRENCH ROSE dan BACCA BLISS

Di antara kandungan kedua-dua produk ini adalah :-

Cleansing powder - FRENCH ROSE (NOT180703129K) (untuk kulit normal, combinasi, kering, matang dan pra-matang)
Colloidal oatmeal, Moroccan Rhassoul clay, French Pink clay, Almond flour, Coconut milk, Brown rice flour, Flaxseed meal, Rose flowers, Hibiscus flowers, Lavender flowers, Chamomile flowers, Elderberry, Rosehip, Raspberry, Orange peel, Moringa leaf, Goji berry, Grape seed. Pure essential oils of Rose Geranium, Palmarosa & Frankincense.

Cleansing powder - BACCA BLISS [NOT180703127K] (untuk kulit normal, combinasi, berminyak dan berjerawat)
Colloidal oatmeal, French Pink clay, Kaolin clay, Coconut flour, Coconut milk, Flaxseed meal, Brown rice flour, Strawberry, Rose flowers, Calendula flowers, Licorice root, Lavender flowers, Raspberry, Banana, Rosehip, Pearl powder, Goji berry, Grape seed. Pure essential oils of Pink Grapefruit, Sweet Orange & French Lavender.

Kedua dua cleanser mengandungi 4 bahan active semula jadi yang di gelar “Superstar ingredients” iaitu


Rosehip
Grapeseed
Goji Berry
Raspberry

Kalau korang google setiap satu bahan-bahan “Superstar” ini korang akan dapat rasakan betapa hebatmya produk ORGGA Skincare ni

Cara menggunakannya:

Tanggalkan makeup dan basahkan muka, Letakkan lebih kurang satu sudu teh Cleansing Powder di atas tapak tangan, titik kan air sedikit demi sedikit hingga menjadi seperti paste lembut, urut kulit muka korang dalam gerakan membulat, dan basuh. Untuk kesan maksimum, biar kan paste di muka selama 2-5 minutes Sebelum dibasuh.

ORGGA Face Mist

ORGGA face mist diperbuat dari bahan bahan asli dan semulajadi yang berkualiti dan terpilih. Kombinasi rose water dan rose oil asli dan juga Aloe Vera, ekstrak cranberry dan blueberry yang bukan sahaja akan menyegar dan melembapkan kulit, tetapi juga merawat kulit muka korang membekalkan nutrisi dan ia juga anti-oksida.

Terbahagi kepada 2 jenis iaitu ROSE OTTO dan LE NEROLI

Di antara kandungan kedua-dua produk ini adalah :-

Nourishing Facial Mist - ROSE OTTO [NOT180703128K] (untuk semua jenis kulit )
Rose Bulgarian hydrosol, Aqua, Aloe Vera leaf juice, Cranberry extract, Blueberry extract, Radish Root Ferment Filtrate, Vegetable Glycerin, Pure essential oils of Rose Geranium, Rose Otto & Palmarosa.

Hydrating Facial Mist - Le Neroli [NOT180703126K] (untuk semua jenis kulit )
Neroli hydrosol, Aqua, Aloe Vera leaf juice, Acai berry extract, Strawberry extract, Radish Root Ferment Filtrate, Vegetable Glycerin. Pure essential oils of Neroli, Bergamot & Ylang Ylang

Cara menggunakannya:





Selepas menggunakan ORGGA Cleansing powder, spray kan ke muka dan leher. (Goncang setiap sebelum guna). Tekap kulit muka dengan lembut menggunakan tapak tangan.

ORGGA Luxe Beauty Oil

ORGGA Luxe Beauty Oil diperbuat 100% Dari bahan aktif asli dan semulajadi. Bahan bahan yang digunakan diimport dari UK, Italy, Morocco, France  dan US bagi memastikan kualiti yang terjamin. Luxe Beauty oil diformulasi menggunakan 10 jenis botanical oils dan 6 Jenis essential oils terpilih dan berkualiti, kaya dengan Essential Fatty Acid (Omega 3,6,7, & 9) Vitamin A, C, D, E & K, Anti oksida dan juga mineral dan nutrisi

Terbahagi kepada 3jenis iaitu OLIVA, LIBRA dan LINDO

Di antara kandungan kedua-dua produk ini adalah :-

Luxe Beauty Oil – Oliva [NOT180800787K] (untuk kulit kering, matang dan pra-matang)
Meadowfoam oil, Olive Squalane, Kukuinut oil, Argan oil, Sweet Almond oil, Rosehip oil, Pomegranate seed oil, Raspberry seed oil, Prickly pear oil, Sea Buckthorn oil, Natural Vitamin E, Sunflower oil. Pure essential oils of Neroli, Frankincense, Sweet Orange, Palmarosa, Clary Sage, Carrot seed.

Luxe Beauty Oil - Libra [NOT180800785K] (untuk kulit normal dan kombinasi)
Olive Squalane, Argan oil, Watermelon seed oil, Jojoba oil, Maracuja Oil, Pumpkin seed oil, Hazelnut oil, Camellia oil, Prickly pear oil, sea buckthorn oil, Natural Vitamin E, Sunflower oil. Pure essential oils of Rose Geranium, Grapefuit, Rose otto, Cedarwood, Lavender, Carrot seed.

Luxe Beauty Oil – Lindo NOT180800784K] (untuk kulit berminyak dan berjerawat)
Olive Squalane, Jojoba oil, Kuikuinut oil, Hazelnut oil, Grapeseed oil, Rosehip oil, Marula oil, Pumpkin seed oil, Prickly pear oil, Blackcurrant oil, Natural Vitamin E, Sunflower oil. Pure essential oils of Sweet orange, Bergamot Bergaptene Free, Ylang ylang, Patchouli, Geranium, Cedarwood

Cara menggunakannya:





Titiskan 2-3 titis ke atas dahi dan pipi dan urut secara lembut hingga meresap. Atau, titis kan 2-3 titis oil ke atas tapak tangan, gosok kedua tapak tangan dan tekapkan ke muka dan urut secara lembut hingga meresap.

Harga bagi ketiga-tiga produk ini adalah:-

ORGGA Cleansing Powder
HARGA: RM80 (Normal)
Harga Istimewa : Pre order 18 August - 19 September: RM65 (free postage)

ORGGA Face Mist
HARGA: RM70 (Normal),
Harga Istimewa : Pre order 18 August - 19 September: rm55 (free postage)

ORGGA Luxe Beauty Oil
HARGA: RM110 (Normal)
Harga Istimewa : Harga Pre order 18 August - 19 September: RM90 (free postage)

Oh ya, team ORGGA sedang mencari agen-agen untuk produk ORGGA Skincare ni. Kalau korang berminat sila hubungi team ORGGA di info berikut:


Seremban
73, Jalan Perniagaan Senawang 1, Senawang Business Park, 70450, Senawang, Negeri Sembilan.

Bangi
Blok E-G-07, Street Mall Bangi Gateway, Jalan Gerbang Wawasan 2, Bangi Gateway, Seksyen 15, 43650, Bandar Baru Bangi, Selangor.

Phone: +6017 878 5854, +012 272 8947, +6019 212 3762

Untuk info lanjut mengenai ORGGA Skincare, korang boleh check out social media seperti berikut:

Website : 

Social media:-

Facebook : 

Instagram :





1 comment :

sharmien said...

sekarang ni dah macam2 produk skincare di pasaran. pembeli pun lega sbb dah byk pilihan.