Tuesday, October 20, 2015

Restoran ABAH Beriani Bandar Baru UDA, Johor Bahru

Hi Korang,

Aku memang suker korek-korek citer lelama pasal makan ni. Yelah ko makan sedap mesti nak citer kat orang kan hehehehe.

Kejadian ni masa bulan lepas, time tu aku still kat JB lagi then Mr Big datang untuk spotcheck aku kan. Konon nak tengok kat mane aku tinggal, apa aku buat during weekend kat JB ek.

Lepas je kitorang abis berjalan pusing satu JB ni cari tempat jual casing handphone murah kat KSL mall ni terus perut lapo, seharian berjalan sebab seronok sangat membeli belah huhuhuhu. Time tu dah kul 3 petang pun, nak pi makan nasi campur memang tak bersesuaian lah sebab Restoran Bayu Perdana kat Larkin tuh mesti lauk-pauknya dah abis. Maklumlah kedai femes kan.

outing adik-beradik

Apa pun pi amik adik aku budak aling-aling ni kat umah dia.

Tanya dia nak makan ape ek? 

Terus dia suggest kedai ABAH KO!! Aku macam biar betul nama kedai tu cam tu ek. Terus ktorang gerak ke Bandar Baru Uda (BBU), ni kawasan yang baru ni berdekatan dengan bangunan LHDN dan belakang Angsana Shopping Mall kedai ni.

Nak order apa?


Haruslah nasi beriani kan. Dah nama pun kedai jual beriani, takkan order sushi plak ishkk korang ni pun kan...

nasinya setambun

nasi, kuah dalca dan acar timun ini mesti ada dalam hidangan beriani

papadommmmm

nampak papadom beso pinggan

sirap bandung mesti tak ketinggalan kan

Ramai orang kata mesti kena cuba Nasi Beriani JDT sebab special tapi idokk ler teman mengordernye ye sebab kalau dah rasa menu yang asal/basic to sedap so confirm-confirm menu yang unik tu sedap gak lah. So semua orang order beriani tapi lauk yang berbeza, aku mesti lauk daging, Mr Big mesti ayam masak merah dan budak aling-aling tu lauk kambinglah. Pandai plak ko makan kambing ek dik sejak duk sendiri ni kan, ni mesti pengaruh rakan sebaya ek hahahahaha

semua nak jadi blogger gak, update kat IG kan

yang ni nak bakar line memember kat group katanya

Ternyata memang sedaplah seperti yang di perkatakan oleh social media influencer kat facebook / blog tu kan. In terms dari segi rasa kuah memang pekat dan kaya dengan bahan. Nasinya pulak macam nasi pekerja kontrak yang setambun tinggi membukit. Mr Big sampai tak bertambah nasi sebab kenyang sangat. In terms of harga, oklah tak delah mahal mana pun. 

Ini hah alamatnya

Restoran Abah Beriani
12, Jalan Padi Emas 6/1,
Bandar Baru Uda,
81200 Johor Bahru
(Kedai ni bersebelahan dengan RHB Bank BBU)

Opening Hours: 11:00 am – 9:30 pm

Jom pi makan ek!

3 comments :

Amanda Suria said...

alaaaa...lama betul x makan nasi beriani

zana baijurie said...

Kampung akak zana ni Lily...da lama xbalik...rindu.

tiga lalat said...

dekat dgn Jakel kann ., hehe2