Thursday, January 21, 2021

Makan Sedap Di Foodies Gourmet Market & Café Bandar Kinrara

Hi Korang, 

Makan-makan lagi yeahhh 

Ktorang kalau bab makan-makan memang laju jer, pantang ada orang ajak kan. Kebetulan last weekend tak de nak kemana, bebudak ni ajak pi makan satu kedai di Bandar Kinrara ni. 


Bila ktorang sampai tuh eh nampak macam market pulak so mana pulak cafe ni kan. 

Hehehehehehe… 


Rupa-rupanya café ini terletak di sebelah belakang market ni. Erm memang patutlah tak nampak kan, tertutup di sebalik pintu belakang ni. 

Seriously memang ‘hidden gem’ sungguhlah café nieh. 

Dekonya simple jer, tak banyak kerusi meja pun just nice untuk untuk 10-20 orang sekali makan. Tapi di sebabkan PKPB ni tak boleh ramai-ramai sangat sekaligus ek, SOP mesti kena jaga jugak. 


Foodies Gourmet Café ini menyajikan hidangan western, Japanese dan Korean yang di fusionkan. Kalau korang perhatikan nama menu-menunya memang mix and match di antara satu sama lain, jadi rasanya memang unik dan lain daripada lain. 

Ok jom kak lily kongsikan menu-menu yang terdapat di sini ek. 

Appetizer 

Boss's favourite Beef Goulash with Baguette RM15.90 

Cabbage Okonomiyaki with Bonito Flakes & Katsu Inspired Sauce RM14.90 

Chef Driven Quiche Chicken RM17.90 

Artisan Beef Pie RM19.90 



Main dish 

Oven grilled 200g Aust Beef Ribeye Steak serve with Gourmet sauce and side of the day RM38.90 

Oven roasted 180g Aust Beef Striploin steak served with Gourmet Sauce and side of the day RM32.90 

Australian Beef Udon, Soft boil egg in Rich Umami Soup RM15.90 

Spiced DF Hake Fish with Savoury Potato wedges and homemade tartar sauce RM19.90 

Carefully curated spicy Gochujang Lamb Shoulder Chop RM25.90 

Spaghetti with Truffle inspired white sauce and mushroom RM23.90 

Spicy Oven baked chicken leg with caramelised vege and potato wedges RM14.90 

Garlic Teriyaki chicken leg with Japanese salad and potato cakes RM14.90 



Dessert 

Brownies with Chantily Cream RM9.90 


Faham-faham jelah bila makan beramai-ramai nieh, bukan main kecohnyer lagi maklumlah 10 orang kan. Abis semua pinggan makanan melayang kesana kemari bertukar-tukar tempat, sekejap rasa itu sekejap rasa yang ini tapi semuanya licin habis hehehe 



So far menu-menu yang dihidangkan memang enak-enak belaka. 

Kak lily sukakan beef goulash tuh sesuai di hidangkan sekali dengan roti baguette lembut, Beef Udon Umami Soup lazat, Beef pie pun terbaek. 


Pada kak lily harga pun tidaklah mahal, memang standard harga café yang selalu kita makan, walaupun bahan-bahannya premium tapi harga tetap mampu milik. 









Anyway, di Foodies Gourmet Market & Café jugak korang boleh dapatkan bahan-bahan segar seperti daging, ayam, kambing yang di jual di bahagian hadapan kedai ini. Even bahan-bahan masakan seperti rempah, sos perapan dan pelbagai lagi bahan turut di tawarkan, korang hanya pilih apa yang korang kehendaki. 

Teruja betul bila kak lily melihat produk masakan ini, yelah kita kan suka masak so of courselah excited rasa macam nak borong satu kedai hehehhehehhe 



Korang yang tengok gambar-gambar ni pun mesti excited jugak kan, so why not korang datang ke sini dan mencuba sendiri hidangan makanan yang enak ini sambil membeli-belah. 



Jom kite ke: 

Foodies Gourmet Market & Cafe 
No.29, Jalan BK5A/3A, 
Bandar Kinrara 5, 47180 Puchong, Selangor 



Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 

Instagram Link : 


Facebook Page : 





#bandarkinrara
#kinrara
#kinrarapuchong


No comments :