Friday, August 17, 2018

MYMERDEKA Sayangi Malaysiaku Gelorakan Rasa Cinta Negara


Hi Korang, 

Jabatan Penerangan Malaysia (JaPen) meneruskan penganjuran program MyMerdeka Sayangi Malaysiaku sempena sambutan Bulan Kebangsaan 2018, bagi lokasi kedua di MYDIN USJ, Subang Jaya, pada 16 hingga 19 Ogos 2018 bermula daripada pukul 10.00 pagi hingga 10.00 malam. YB Tuan Eddin Syazlee, Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia telah merasmikan program ini yang turut dihadiri oleh YB Puan Michelle Ng Mei Sze, ADUN, Subang Jaya dan Dato' Ibrahim Abdul Rahman, Ketua Pengarah Penerangan. 


Program ini menyasarkan masyarakat umum untuk terlibat secara langsung dalam program penghayatan Bulan Kebangsaan. MyMerdeka Sayangi Malaysiaku dilaksanakan di lima (5) lokasi. MYDIN Bukit Mertajam, Pulau Pinang telah dipilih sebagai lokasi pertama pada 3 hingga 5 Ogos 2018 yang lalu sempena Pelancaran Bulan Kebangsaan dan Kibar Jalur Gemilang 2018 yang telah disempurnakan oleh YAB Tun Dr. Mahathir Mohamad, Perdana Menteri di Padang Kota Lama, Pulau Pinang. 

Program MyMerdeka Sayangi Malaysiaku yang mendapat kerjasama daripada MYDIN Mohamed Bhd. dan telah memasuki tahun ketiga (3) penganjuran merupakan program pameran berkonsepkan komunikasi visual secara bersemuka. Program ini memberikan kesedaran kepada para pengunjung melalui penghayatan secara visual yang memaparkan aspirasi atau hasrat kerajaan mewujudkan negara yang bersatu padu dan mengamalkan toleransi antara kaum. Pelbagai pengisian menarik sepanjang tempoh pelaksanaan program antaranya Pameran Sejarah Negara, Pameran Raja Kita, Pameran Koleksi Logo Hari Kebangsaan, Sudut Karikatur, Persembahan PENTARAMA, Pertandingan Bintang Patriotik, Pertandingan Mewarna 


MAJLIS PELANCARAN RAIKAN MALAYSIA KU 2018 

MYDIN dan Malaysia berpisah tiada. Mana mungkin tidak, MYDIN dibangunkan pada bulan dan tahun yang sama dengan kemerdekaan negara. Kini berusia 61 tahun, MYDIN terus komited memenuhi keperluan dan kehendak harian rakyat Malaysia berdasarkan konsep halal dan telus. Namun kami akui perjalanan ini bukanlah seindah kata. lbarat cubit peha kiri, peha kanan terasa, prestasi ekonomi negara memberi impak yang besar terhadap perniagaan MYDIN. 

MYDIN mengajak seluruh rakyat untuk "Raikan MalaysiaKu" bagi menghargai komitmen seluruh rakyat Malaysia yang telah bangkit bersuara atas semangat cinta terhadap negara. 

Marilah semua rakyat Malaysia turun melakukan ikrar merdeka bersama MYDIN dalam membina Malaysia yang lebih progresif. 

Di Mydin kami yakin hanya dengan semangat cintakan negara segala yang mustahil akan dapat dicapai. 

Datuk Wira (Dr.) Haji Ameer Ali bin Mydin 
Pengarah Urusan Mydin Mohamed Holdings Bhd. 


Untuk Kanak-kanak, Kuiz Kenegaraan, Sudut Tayangan Multimedia dan Video Kenegaraan, layar Bestari dan Klinik Foto@JaPen

Orang ramai dijemput memeriahkan tiga (3) lokasi lain MyMerdeka Sayangi Malaysiaku iaitu pada ; 

i. 30 Ogos - 1 September 2018 di MYDIN Meru Raya, lpoh, Perak 
ii. 6 - 8 September 2018 di MYDIN Mutiara Rini, Johor 
iii. 14 - 16 September 2018 di MYDIN Petrajaya, Kuching, Sarawak 


Penganjuran MyMerdeka Sayangi Malaysiaku ini diharapkan dapat membangkitkan rasa cintakan negara dalam kalangan masyarakat terutama pengunjung yang hadir.

Sehubungan dengan itu, bertemakan Raikan MalaysiaKu, MYDIN telah menyediakan pelbagai aktiviti dan peraduan yang menarik buat pelanggan-pelanggan kami bagi memastikan sambutan hari kebangsaan dirai dengan meriah di cawangan- cawangan MYDIN di seluruh negara. Antara aktiviti- aktiviti menarik yang diadakan ialah: 


1. Kempen MyPledge 

• My Pledge ialah inisiatif MYDIN bagi mengajak rakyat Malaysia menyatakan ikrar merdeka mereka kepada negara. 

• Mensasarkan pengiktirafan daripada The Malaysia Book of Records dengan sasaran sebanyak 500, 000 ikrar merdeka rakyat Malaysia dalam tempoh 1 bulan. 

• Para tetamu kehormat akan turut serta menyatakan ikrar merdeka mereka di papan My Pledge. 

• Nota ikrar boleh diperolehi dari kaunter informasi atau kaunter perkhidmatan pelanggan. 

• Kakitangan MYDIN di semua cawangan seluruh Malaysia akan mula menulis dan menampal ikrar merdeka mereka secara serentak di cawangan masing-masing tepat pukul 11.00 pagi pada 16 Ogos 2018. 

• Pelanggan MYDIN dan seluruh rakyat Malaysia boleh menulis ikrar merdeka mereka untuk negara dan menampal di papan MyPledge yang disediakan di 63 cawangan MYDIN di seluruh negara. 

• Papan tersebutjuga akan ditempatkan di bangunan rakan media iaitu Menara The Star, Sinar Harian,dan Suria FM sebagai tanda sokongan mereka terhadap kempen MYDIN MyPledge ini. 

• Merekajuga boleh menyatakan ikrar merdeka mereka melalui platform e-ikrar dengan mengimbas kod QR yang terdapat pada platform media sosial kami di Face book, lnstagram dan Twitter @mydinmalaysia atau layari terus laman sesawang kami di www.mydin.com.my. E-ikrar ini akan ditulis semula dan dilekatkan di papan ikrar yang terletak di cawangan MYDIN. 

• Kempen ini bermula 16 Ogos 2018 dan berakhir pada 16 September 2018. 61 ikrar terbaik dan bermakna akan dikongsi kepada orang ramai melalui media sosial. Kesemua 61 ikrar merdeka terbaik ini akan menerima nombor plat PATRIOT dan baucar membeli- belah MYDIN. 


2. Shop, Collect & Redeem 2018 

• Pelanggan akan mendapat 1 setem bagi setiap pembelian bernilai RM30. 

• Tambahan I setem bonus sekiranya pembelian termasuk sekurang-kurangnya satu produk penaja yang terlibat (Nestle, P&G,UNILEVER,F&N,KOPIKO,MAMEE,Anlene dll) 

• Kumpul 5 setem dan tebus bekas makanan daripada koleksi Maitre Chef, Bakeware dengan harga RM 23.90 (0.8L), 29.90 (1.0L) dan RM 32.90 (l.3L). Koleksi Maitre Chef ini boleh digunakan di dalam Microwave. Harga penebusan yang ditawarkan adalah setelah 70% diskaun dari harga asal. 

• Kad penebusan boleh didapati di kaunter pembayaran cawangan-cawangan MY DIN yang terlibat. 

• Penebusan boleh dibuat di semua pasar raya besar MY DIN dan SAM's Groceria (Semenanjung Malaysia sahaja). 

• Pembelian hanya boleh dibuat bermula dari 1 September 2018. 

• Tempoh sah bagi penebusan Shop, Collect & Redeem ini bermula dari 16 /8/2018 hingga 30/11/2018. 


3. Shop, Fly & Drive 2018 

• Shop, Fly & Drive ini adalah merupakan tahun kedua ianya diadakan. 

• Pelanggan berpeluang memenangi hadiah lumayan dengan pembelian serendah RM 150 dengan 2 gabungan resit dari mana-mana cawangan MYDIN atau mana-mana tenant dalam cawangan MYDIN yang sama. Pembelian RM 150 mesti disertakan bersama pembelian produk PANTENE daripada pasar raya MYDIN. 

• Hadiah yang ditawarkan ialah 6 buah Kereta PROTON SUPRIMA Turbo l .6T, 12 buah Motosikal MODENAS, 12 Tiket Penerbangan Pergi Balik (Kuala Lumpur-Phuket-Kuala Lumpur), Set Kalung Mutiara daripada Wah Chan, Baucar beli belah MYDIN dan banyak lagi. 

• Selain daripada itu, peraduan ini juga akan memilih pemenang mingguan selama 8 minggu berturut- turut yang akan memenangi baucar membeli-belah MYDIN bernilai RM 30,000 keseluruhannya. 

• Kempen ini mendapat kerjasama baik dari rakan penaja kami iaitu Proton Edar Sdn Bhd, Modenas, Syarikat Penerbangan Malinda, Amazon Event Management, Khin Guan Corporation Sdn Bhd, dan Wah Chan. 

• Tempoh peraduan berlangsung selama 2 bulan, bermula dari 16 Ogos 2018 hingga 16 Oktober 2018. 

• Tarikh cabutan bertuah bagi memilih para pemenang akan diadakan pada 24 Oktober 2018. Penyampaian hadiah akan berlangsung di enam lokasi MYDIN iaitu di MYDIN Meru Raya, lpoh, Perak, MYDIN Taman Batik, Sg Petani, Kedah, MYDIN Mutiara Rini, Skudai, Johor, MYDIN Seremban 2, Negeri Sembilan, MYDIN Gong Badak, Terengganu, dan MYDIN Petra Jaya, Sarawak. Pemilihan lokasi di atas adalah mengikut zon.


Perkembangan, Aktiviti dan Promosi MYDIN boleh didapati secara terus di: 

Laman Web : 

Facebook : 

Twitter : 

lnstagram : 

Kaki Bebel,


LILY

www.ciklilyputih.com


No comments :