Monday, May 14, 2018

Selamat Hari Ibu, Kecik Hati Tau...

Hi Korang,

Rasa lama nau tak menulis kan.. 

Mana taknya asyik duduk atas kerusi malas dan tengok tv je sepanjang hari kan huahauhaua.. itulah kaedahnyer orang sakit hah...

Anyway selamat hari ibu kepada ibu-ibu di luar sana termasuk mak kak lily, mak mertua kak lily, korang yang menjadi mak-mak kan...



Tersentuh hati kak lily bila baca 2 status kengkawan kak lily ni.

Nampak je ada jugak orang appreciate kami-kami yang belum bertitle mak-mak ni, eh sedih ko mau tak sedih. Terasa payahnya nak bertukar title dari isteri kepada ibu kan. Penat menunggu sekian lama, sepanjang hari, sepanjang masa, saban tahun tapi masih belum ada rezeki lagi huhuhuhuhu..

Nak melayan sorang-sorang yang sibuk bertanya bila lagi, bila lagi.. korang ingat kak lily tak terasa ke? kalau yang menanya tu muda dari kak lily memang aku dah kasi penampo dah tapi yang menanya si acik bawang tua tak sedar diri kan, yang suka membandingkan anaknya dengan orang-orang seperti kak lily ni.

Ermm itulah dugaan hidup namanya...

Tapi kak lily senantiasa bersabar, pekakkan telinga dan kurangkan berjumpa dengan orang-orang sebegini.

Insyallah kalau ada rezeki, tak kemana kan...

Selamat hari ibu korang, semoga menjadi gorjes mummy kepada anak-anak korang tuh ek..


3 comments :

Sis Lin said...

Takpe Cik Lily, ada rezki tak kemana. TUhan tu dah atur semua. Ada hikmah di sebalik aturan Allah ..

Get well soon ya...

mama tisya said...

acik bawang rmi sgt....mmg xleh nk kata apa la kan..aku yg ada ank pn dok tanya bila nk tambah..bertabah la kita...i feel you ...yg penting laki kita syg kn...enjoyyyyyyyy

Amanda Suria said...

Sabar beb..insyaallah ada rezeki you nanti..kawan baik i pun baru je dapat baby selepas 15 tahun kahwin..at the age 40 ni baru bergelar ibu..aturan allah tu maha hebat..insyaallah ada rezeki you nanti