Saturday, February 10, 2018

Ride Sampai Ke Cafe KOFFEEKABIN Senawang

Hi Korang,


Bila tak de apa nak buat, kitaorang suka jalan-jalan cari makan ni (JJCM) wah gituh macam host TV plak ek. So ahad lepas sambil nak pi ambil barang motor Mr Big kat rumah kawan dia, kami sampailah ke Senawang ni. Sampai je rumah dia, eh dia boleh tak de plak keluar ada hal sket. 

Nak tak nak kami pi pi cari kedai makan di sekitar Senawang, sementara tunggu dia balik.

sweet tak? sweet tak? huahauhua

Memula tuh pusing-pusing je tapi cam tak jumpa plak, so akak lily google dulu kat internet cari tempat makan best Senawang so terjumpa plak KOFFEEKABIN ni.

Of course first impression kak lily ala ni mesti kedai ala-ala kopitiam ni, yelah sebab nama pun KOFFEEKABIN kan. Then Mr Big cakap oklah lepak-lepak hilangkan penat ride, pekena teh Tarik secawan dua kan sementara nak tunggu kawan dia sampai.


Bila tengok menu terus rasa terkejut sebab menunya kemain banyak lagi wei dan tidak terhad kepada kopi dan roti bakar je tau. Wah terus mood lapar dan pelahap tuh datang. Selak-selak menu ada nasi berlauk, dessert tempatan, air warna warni, western food, makanan hi-tea dan memacam lagi lah. 

Lepas order je terus tanye Wifi ade tak? 


Waiter tuh cakap of courselah ada abang. Terus dia bagi password hehehehe. Sambil buat IG story dan upload gambar kat IG makanan pun sampai.

Korang rasa apa yang kak lily order?

Nasi Goreng Gomoncheh RM6.90

Nasi Goreng Linggi RM8.80

Ermm nampak sama tapi rasanya berbeza ye. Yang Gomoncheh yang Mr Big makan tuh tak berapa pedas sangat yang kak lily punya ya ampun pedas bak hang bagi kak lily. Biasalah kurang makan pedas sekarang ni so melecurlah lidah tuh sket tapi Mr Big cakap kak lily poyo pedas sket pun tak boleh hahahaha

Beef Wrap RM8.60

Nampak simple tak menyelerakan tekak akak lily ni, ketulan daging yang banyak dan sosnya melimpah ruah. 

Minuman plak,

The Joy Jelai RM6.50

The Red Rembau RM6.50

Unik dan tak berapa manis, ada laici tuh yang best. Kemain suka lagi ek rasa macam nak tambah 2-3 gelas wei.

Bila tengok nama menu semua nama-nama daerah di Negeri Sembilan ek, memang kedai makan orang nismilan sungguh lah.



Ok mari makan dengan bersungguh-sungguh

Eh, macam tak cukup makan memasing ek, lagipun kawan Mr Big tuh tak sampai lagi so kami order lagi menu hi-tea plak

Hazelnut Latte RM6.80

Pengat Pisang RM3.50

Ya ampun, buruk betul tabiat makan blogger kaki makan ni ek. Makan-makan dan makan lagi, memang sedap pekena yang manis-manis di waktu petang kan cam lepak kat rumah plak rasanya hauhauhauhau.

In terms of harga, korang rasa cam ne ? haruslah berbaloi-baloikan. Tak mahal dan tak lah murah pun berpatutanlah dengan kuantiti dan harga kan

Seriously kalau lagi lama kitaorang duduk kat Cafe KOFFEEKABIN ni makin banyak yang diordernya kan hahahha, nampak nau kuat makannya

Ermm nak singgah ke sini, bawah ni alamatnya:-

KoffeeKabin
435, Jalan Pusat Bandar Senawang 18
70450 Senawang
Negeri Sembilan

Telefon
06-675 7473

Open Hour
10.30 am - 10.30 pm




Ni check it out social media KOFFEEKABIN untuk tengok gambar-gambar hipster yang cun melecun tuh ek:

Website : 

Facebook : 

Instagram : 

So weekend ni boleh lah pi lagi ek...
















Kaki Bebel,

LILY


www.ciklilyputih.com

4 comments :

mama tisya said...

amboi gmbr 1st sweet bangatttt...hausss tgk air the red rembau tu..tembikai laici ke

el said...

huhu lama x mkn pengat pisang...kedai2 ni lau jual dessert tradisi mcm ni sure ramai yg datang kan

Uncle Zuan said...

wife saya tak suka nak riding. klu dia suka leh gak ajak riding

Amanda Suria said...

Tempat lepak SA dan anak dara..last 2 week nak makan lagi kat sini siap dh duduk dah..tp abah plak nak makan nasi hidang..stress mak jemah terus tukar pi makan tempat lain..sabo jer la