Monday, February 12, 2018

Empire Assam Pedas, Nilai. Nampak Biasa Tapi Rasanya........

Hi Korang, 


As usual bab makan-makan ni memang menjadi top keyword dalam blog kak lily ni. Yelah kalau dah hari-hari citer pasal makan sedap je mana tak orang cari kan hehhehe 

Memanglah asam pedas boleh je kak lily masak sendiri tapi nak jugak rasa cara orang lain masak. Bila ada kengkawan ajak pi makan asam pedas kat Nilai ni, haruslah kak lily tak lepaskan peluang. So minggu lepas, lepas kerja terus je kak lily follow bebudak ni ke Nilai. 


Inilah dia kedai makan yang kami pi terjah tuh, EMPIRE ASSAM PEDAS yang terletak di Bandar Baru Nilai, alah korang goggle nanti dapatlah locationnya kat mana tak pun guna waze. 

Kalau korang nak tau kedai makan ni sudah beroperasi lebih 6 bulan dan sambutannya menggalakkan dan ianya terkenal dengan hidangan asam pedas yang bersaiz besar portionnya dan dihidangkan di dalam periuk claypot. 


Masa kami sampai tuh, kedai makan ini baru sahaja di buka so orang belum ramai lagi, so bolehlah bergambar-gambar dulu kan, nama pun blogger selfie, wefie tuh kan jadi makanan harian hehehe. 


Orite di EMPIRE Assam Pedas ni of courselah menghidangkan asam pedas, nama kedai pun asam pedas so itulah yang menjadi hidangan ‘signature dish’. 

Sini-sini kak lily tunjukkan gambar kat korang ek 

Asam Pedas Kepala Ikan Merah – RM20.00 

Asam Pedas Ikan Pari – RM10.00 

Asam Pedas Ikan Kembong – RM9.90 

Asam Pedas Ikan Tenggiri – RM12.90 

Asam Pedas Ekor Ikan Merah – RM12.90 

Eh banyak lagi menu asam pedas yang lelain, kalau kak lily senaraikan panjang plak nanti entry ni hehhehe. Selain daripada menu asam pedas, ada juga hidangan lain yang bakal mengugat perut korang ek 

Masak Lemak Udang Galah – RM15.00 

Masak Lemak Daging Salai – RM10.90 

Masak Lemak Ayam Kampung – RM10.90 

Masak Tempoyak Ekor Ikan Patin – RM16.00 

Nasi Putih + Ayam Penyet – RM9.90 

So banyaklah pilihan korang kan, yang mana kurang gemar asam pedas tuh hehehee.. Yang teringin nak makan ayam tuh boleh cuba ayam penyet tuh

Eh tak habis lagi ek, ada lagi satu hidangan yang kak lily rasa sesuai di padankan dengan asam pedas iaitu 

Cendol Durian Special RM10.00 

Apmacam!! 

Haruslah awesome kan. Nampak macam ABC tapi cendol ye, yelah segala bahan yang terkandung di dalam ais batu campur ada di dalam cendol ni di tambah pulak dengan seulas durian ermmm terangkat dibuatnya. Itu yang bebudak ni cakaplah sebab kak lily mana makan durian kanhahahahhaha 

Kalau korang nak tau bahawa Chef yang menyediakan kesemua hidangan ini sangat-sangat muda iaitu Chef Syafiq yang baru berusia 25 tahun dan resipi yang digunakan merupakan resipi arwah ibunya. 

Hebat ek, muda-muda dah hebat di dapur. Kalau kak lily still kelam kabut lagi bila suruh memasak untuk ramai orang hehehehe 

Sepanjang bulan Febuari ni, Empire Assam Pedas ada mengadakan peraduan “Selfie Shootout-Snap & Win”. Setiap minggu akan dipilih pemenang dan bakal memenangi baucar makanan Empire Assam Pedas. Manakala hadiah utama di hujung bulan Febuari adalah sebuah telefon pintar berjenama tau. 

Korang refer cara-cara kat gambar yang kak lily attached ni ek 


Senang kan, senang kan!! 

Ishk kak lily dah nampak air liuq korang meleleh tuh ek. Ok nak pi, ni alamatnya 

Empire Assam Pedas 
7341, Jalan BBN 1/2C, 
Bandar Baru Nilai, 
71800 Nilai, Negeri Sembilan. 




Beroperasi dari 10.00 pagi sehingga 10.00 malam dan dibuka setiap hari. 

Untuk sebarang tempahan dan pertanyaan, korang hubungi di talian 019-6205426 

Jangan lupa FOLOW dan LIKE mereka di media sosial tau: 

Instagram

Facebook



#EmpireAssamPedas 
#AssamPedasNilai 
#CendolDurian 
#empirectss 





1 comment :

Hans said...

perghhh
rasa macam sekarang jer nak serbu pergi sana