Tuesday, January 1, 2019

Anniversary Staycation di Grand Bluewave Hotel Shah Alam

Hi Korang,

Citer pasal holiday ni mesti seronok kan hehehehe



Ya ampun memang tak plan beria-ria pun pasal anniversary ke 11 ni ek sebab malas nak travel dah hujung-hujung tahun ni. Bukan apa pun sebab mahal dan sana sini penuhlah, so kitorang tak delah buat apa-apa pun. 

Tup-tup terperasan yang Grand Bluewave ada buat promosi yang 3 hari 2 malam tuh dan harga plak ok ok je so terus jelah buat booking. Masa buat booking tuh siap tanye kat recservation bole je letak angsa 2 ekor kat atas katil tuh alah yang macam bilik orang baru kahwin tuh kan, then dia cakap ok nanti tengok cam ner. So kak lily takdelah expect lebih-lebih pun kan huahauhauahua 

Kitorang check petang jumaat, ermm memang dah petang sangat pun. 

Sebab dah siap bayar bagai, masa check in tuh sign-sign sajor. Senang guna kad ni, deposit pun tak payah sebab booking.com dah tolak siap-siap hah. 


Bilik kitorang 1711.. 

Bila masuk je huahauhauahuah jeng jeng jenggggg 


Yeah nampak angsa 2 ekor atas katil siap ada rose petals bertaburan siap ada love besau lagi tau huahauhua nak tergelak pun ada gak, maklumlah tak sangka siap ada rose-rose bagai kann dah macam bilik orang honeymoon plak. Upload gambar katil tuh, terus je ramai yang komen cakap cantik benau katil hauhauahua malu weii.. 






Ktorang dapat Corporate Floor so bilik besar sket lah. Facilities semua sama macam hotel-hotel yang lain je, berumahtangga ktorang 2 malam di sini ek. Yang penting nak berendam dalam bathtub tuh tau sebab dah bawak itik 2 ekor hehehhee


Nasib tadi sebelum sampai ke Shah Alam singgah kedai pi makan-makan sket sebab lapar so makanlah nasi lemak dan kuih muih untuk hitea petang tuh hehehehe. 


Malam ktorang kene attend MLM 2018 di Royal Theatre Shah Alam, la belakang hotel je ni hah. Jalan kaki pun boleh. 

steak kedai melayu memang cam ni saiznye ek

Settle event dah tengah malam so pusing-pusing Shah Alam ni cari tempat makan, ya ampun dah tengah malam pun orang Shah Alam stil makan beria-ria ek hehehehehhee kagum plak dibuatnya. 

Hari kedua di Grand BLuewave Hotel 

Takdelah ada apa-apa aktiviti pun. Pagi tuh sarapan je kat Royal Songket di sebabkan buffet breakfat so makanlah bersungguh-sungguh ye hehehehe poyo ek. 







Kemain banyak menunya cuma larat atau tak jelah nak makan kan. Tapi berpinggan-pinggan jugak lah ktorang makan, sedap wei lagipun lapar kan so bedal.

gaya mesti nak A je kan


tau tak menda alah ni berat nak mam...

Lepas tuh singgah kejap di gym level 4 ni. Ingatkan nak bersenam sket tapi kasut plak tak bawak so acah-acah angkat berat kat situ lah ek. Ya ampun tak larat seh nak tolak menda alah ni walaupun beratnya tak sampai sekilo pun, bersusah payah gak lah. 


Sudahnya lain atas, tukar baju terus turun bawah balik pi swimming pool. 



Nasib tak ramai orang sangat sebab sabtu pagi kan, so berenanglah sepuas hati boleh tahan dalam jugak ek pool ni 1.5m, yelah korang rasa tak dalam kan but not for me ye.. terjengket-jengket nak mengapungkan diri hauhauhua. Tapi best sebab tak de gangguan nak kuak ke kiri ke kanan bagai kan. 

Naik bilik tengok Mr Big membuta lagi, kejutkan dia then siap-siap untuk pi wedding. 

Salah satu sebab ktorang sajer duduk Shah Alam minggu tuh sebab nak pi wedding budak blogger Ina ni hah, orang dah jemput so kita pilah kan. Dekat sangat hotel, sekejap dah sampai. 



Makan-makan, borak-borak dengan bebudak blogger lain then bergambar sakan dengan pengantin, cantik nau Ina dan hensem Yazid ni ek, memang pinang dibelah dua lah. Tahniah korang ye, semoga berbahagia hingga ke akhir hayat… 

Balik tuh singgah Jusco dan Decalthon plak, shoppinglah apa lagi kan hahahaha 

Tak de maknanya shopping pun, just cuci mata je. Tapi beli jugak 2-3 barang alah suka-suka je lah. 


Petang tuh ada spa session di Bayu Spa di dalam Bluewave Hotel ni, tapi yang tuh kak lily citer dalam entry lain ek, kang panjang nau plak kan. 

Malam tuh ktorang tak de plan apa-apa pun just dinner di Agehan Japanese Restaurant. 



Alah amik pakej ‘All You Can Eat’ buffet'. Aduimak kemain banyaknya makanan ek, sebab buffet so makan je apa suka. Amik itu amik ini, order tempura, order teppanyaki bagai kan. 










Akhirnya kekenyangan then balik bilik je malas nak keluar lagi dah.. 

Hari terakhir di Grand BLuewave Hotel 

Ermm rasa cam lama plak duduk di sini kan. Mostly of the time ktorang spend masa di hotel je. Makan pun tak de keluar ke mana pun, semua makan di dalam hotel je. Sebab senang kan hehehhe 



As usual sarapan di Royal Songket. Hari ni menu bertukar , so kita makan menda lain plak hahhaha. 

Lepas tuh tak de buat apa, swimming lagi, sambung semalam. Tapi tak lama pun sebab swimming pool penuh dengan anak-anak kecil hah. So sekejapan pun jadiklah kan hehehhe. 

Naik bilik baring-baring jap tengok tv then packing bag balik huahauhauha 

Hitea di Royal Songket 

Lepas check out, ingatkan nak balik terus ermm memang idok ler kan 


Kita makan dulu, sebab hari ahad tak de buffet lunch tapi di gantikan dengan buffet hi-tea. So menu-menunya simple and delicious lah kan. 








Sedap bak hang, makan tak hinggat wokeh. Lama jugak ktorang duduk melepak makan kat sini sampai ke petang. Abis tuh terus balik rumah huahauhauha kengkonon penat travel lah kan padahal sekangkang kera je pi bercuti huahauhauha

Korang pun sekali sekala kena adalah quality time dengan partner korang, alah korang kata untuk kuatkan lagi hubungan cinta korang tuh kan...


Kalau nak rasa tidur di Bluewave Hotel, ini alamatnya : 

Royale Songket Restaurant 
Grand BlueWave Hotel, 
Persiaran Perbandaran, Seksyen 14, 
40000 Shah Alam, Selangor. 

Tel : 03-5511 8811 

Laman Web: 

Facebook: 







3 comments :

SITI AWADAH said...

selamat ulangtahun hari bahgia cik lily n suami... jelesss nya tengok!! best tu.. anyway, happy honeymoon hehe

Shahrizat said...

saya pun suka hotel grand blue wave ni , baik makanan atau bilik dia. Haritu booking bilik kat ni sebab ada exam kat SIRIM tu, pagi sebelum exam breakfast dulu ambil mood sebab breakfast dia bestttt. balik memang pengsan kat bilik, tapi memang enjoy.

mama tisya said...

syok anniversary staycation..ada deco2 angsa bunga2 love2 lg.....makan222...spa manjakan diri...makan lg...aku jd lapar plak hahaha