Friday, April 30, 2010

Kalau Dah Johorean Tu Mengaku Aje!

Korang,

Weekend nie aku akan ke sini. Bukan pi bercuti pun. Tapi dah janji dengan mak aku nak bawak dia tengok cucu kesayangan dia. Mentang-mentang aku lom ada anak lagi kan huhuhu sedey tau mak..

Ooo JB. Apa ada kat bandar Johor Bahru tu ek? Dah tempat aku membesar kat sini. Mestilah macam-macam ada kan.

Antara yang aku suka buat bila balik, korang tengoklah ye:-

Danga Bay - Tempat lepak2 yang dulu di panggil Pantai Lido. Sekarang dah happening tempat nak nak bila malam. Ada amusement park okeh untuk kids.

Anjung Warisan - Tempat makan atas pokok yang paling cool sekali. Makanan sedap2 nak nak sirap bandungnya. Perghh!

Kacang Pool - Makanan favourite aku yang tak de kat KL. Kalau balik mesti aku cari nie. Yang makan lain yang tapau lain. Aku memang gilakan bende nie.

So Cik Lily Putih, welcome back to tempat asal ko. Jangan nak perasan ko tu orang KL. JB nie tempat asal ko tau tak!

p/s: Kepada geng comittee 1SuperKids, minggu nie tak dapat join meeting sebab menjalankan tugas untuk negara. Kang kalau tak buat aku di chop anak derhaka plak kang. Apa-apa pun saya bersetuju segala usul dalam meeting itu nanti dan saya juga rela untuk jadi apa2 committee yang di arahkan. Sekian terima kasih.

18 comments :

Lady of Leisure said...

tak silap i kacang pool tu i penah makan kat kunang2 kat gombak nun... kalau tak silap la sebab i ingat2 lupa hehe..

aurikelsan said...

nak tambah list makanan yg best2 kt jb blh??
-mee bandung
-otak2
-steamboat kat area jam besar
-seafood kt stulang
-murtabak singapore

rindunya nak makan sume tue..

Lucy S. said...

laparrrr =.="

Liza said...

skrg ni liza ada projek kat johor, sminggu skali kena gi sana, kat mana anjung warisan nie, nak gak pegi

Unknown said...

lama dah tak ke jaybee..sila puaskan hati makan apa yang di ingini..tahniah dah ada dcom...lepas ni kencanglah duit masuk ek

Unknown said...

rindu danga best..best bercuti di johor..

isabelle said...

eh, kcg pool tu ada kat penang, tapi betul ke gmbr yg u upload tu, lily...mcm lebih menyelerakan je nmpknyer..hehe

kesian i kan, kawin dgn org johor, tapi x pernah ke tmpt2 tu. sbb mrhubby is johor kat endau jer..huhu

Cik Lily Putih said...

@LoL
la ade kat kunang2 ke? nanti nak pi cuba gak lah. thhks for info.

Cik Lily Putih said...

@auri
ye.. semua makanan tu mesti makan bile time balik jb

Cik Lily Putih said...

@Liza
anjung warisan kat jalan petri. dekat dgn johor specialist.

Cik Lily Putih said...

@K ina
ala biasa2 je. makan tu penting tau bile blk jb

Cik Lily Putih said...

@Eyriqazz
memang best tapi masa tak cukup la

Cik Lily Putih said...

@Belle
itulah kacang pool yg sebenarnya. memang superb lah.
la org johor gak ke? tak pe2 nanti kt boleh pi jejln jb hendaknye ek?

Unknown said...

ntah nak ngaku orang kl plak

Cik Lily Putih said...

@Bean
aku sedar sapalah aku huhuhuhuhuhu..

CatlinaFly said...

bila balik JB lagi?lily takmo wat gather2 kat JB ke? :)

zizie said...

JB??.Ape ade kat sana...Danga Bay je Best..tempat lain tak best....,,,,,,

Papa-NtiQ said...

hmmm saya belum penah pegi makan kat sini lagi...nama kacang pool haji kan? tapi memang dengar kabar femes. selalu sya mkn kcang pool kat area bandar baru uda je. xpe nnt sya cuba. cik lili kalu senang2 tu jenguk la yer blog saya yg baru buat 2 bulan lepas topic makan makan makan hehehe di www.blogmakanbest.blogspot.com dan register la sebagai follower yer TQ TQ TQ maklum la blog baru sunyi skit. Ajak la member2 sekampung dtg blog saya nih buat meriah skittt hehe