Tuesday, June 1, 2021

Kampong Pisang Musikal Raya Istimewa, Kelakar Tak Henggat!!

Hi Korang,


Asam di darat
Burung tempua di laut
Dalam kuali kite bertemu jua nanti, pak jabit haahhaahahhahahaha

Serious memang kelako wei, kak lily sambil menaip pun masih teringat-ingat dialog citer nieh.

Korang kalau bukan kaki filem Mamat Khalid, korang agak payah nak faham watak-watak dalam filem muzikal ni. Kak lily memang perlukan hiburan di musim-musim Covid ini so inilah citer-citer yang kak lily layan, dari Hantu Kak Limah, 16 Puasa hinggalah Kampung Pisang Bersiri-Siri.

So bila ada filem 'Kampong Pisang Musikal Raya Istimewa' ni terus jer kak lily subscribe kat Astro First, saluran 480 bermula 27 Mei ini kalau nak streaming pun boleh di Astro Go atau On Demand.


KAMPONG PISANG MUSIKAL RAYA ISTIMEWA
TARIKH TAYANGAN : 27 Mei 2021
PENGARAH : Mamat Khalid
PRODUKSI : Astro Shaw & Enjit-Enjit Semut

PELAKON : Dato Awie, Nazeera Sardi, Kaka Azraff, Siti Elizad Sharifuddin, Kazar Saisi, Aziz M Osman, Bell Ngasri, Dewa Sapri, Mat London, Ahmad Yasin, Afea Deana, Joey Daud, Nazeeera Sardi, Avaa Vanja, Yoep Hitler, Imuda, Raja Azmi


SINOPSIS KAMPONG PISANG MUSIKAL RAYA ISTIMEWA

Seluruh penduduk Kampong Pisang bersama-sama mengerjakan aktiviti masak-masak pada sehari sebelum raya. Husin kembali ke kampung bersama kekasih baru Nelly sehingga Cik Chun cemburu dan merajuk kerana cintanya ditolak. Manakala Barkoba dikejutkan dengan kehadiran bekas kekasih yang pernah tinggalkannya dahulu kerana berkahwin dengan lelaki berpangkat pengurus kilang. Pak Din pula sedih kerana anaknya tiba-tiba tidak dapat pulang ke kampung untuk beraya bersamanya. Cik Purnama membawa beg pakaian dan tilam ke mana-mana kerana kesunyian. Pak Karim dan Kak Som hiba kerana ini kali pertama beraya tanpa anak mereka yang telah tiada. Serta Daud M yang perlu bekerja di malam raya bagi penghantaran barang-barang buat penduduk kampong Pisang yang membeli barang di atas talian.

Baca synopsis dah kelako kan hahhahaha..Yang best korang bole sing a long sambil tengok citer ni, dah nama pun muzikal kan so nyanyi-nyanyilah kita bagai.

Ni kak lily listkan lagu-lagunya:-

Cahaya Di Aidifitri’ (Kazar Saisi, Dewa Sapri, Mok Ram & Nazeera Sardi),

‘Pulang’ (Joey Daud),

‘Suasana Hari Raya’ (Yah Kuchei & Aziz M Osman),

‘Doa Di Hari Mulia’ (Yah Kuchei),

‘Selamat Hari Raya’ (semua barisan pelakon),

‘Halaman Asmara’ (Kaka Azraff & Datuk Awie),

‘Di Persimpangan Dilema’ (Nazeera Sardi),

‘Kekasih Awal Dan Akhir’ (Datuk Awie),

‘Belaian Jiwa’ (Bell Ngasri)

Jika Kau Bercinta Lagi (Bell Ngasri)

‘Pantun Budi’ (Mat London, Datuk Awie, Mok Ram, Ahmad Yassin).


Untuk layan gelak-gelak kak lily memang syorkan citer nieh sebab sepanjang masa gelak tak henti-henti, ada isu keluargaan, isi cinta 3 segi dan banyak lagi.

Ianya filem ringan dan sesuai di tonton oleh seisi keluarga

Alah RM15.90 bukan mahal pun tayangan 2 hari, lagi murah dari secawan Caramel Frappacino kat Starbucks tuh ekk hahahahhaha…


No comments :