Tuesday, June 1, 2021

Jenama FANBO - Penjagaan dan Kecantikan Wajah Untuk Orang Asia

Hi Korang,

Kiter citer pasal skincare lagikk…

Keadaan cuaca yang panas dan lembap sepanjang tahun menjadikan kulit wajah kita mudah terdedah dengan pelbagai masalah. Jadinya kita perlu bijak memilih produk penjagaan kulit dan mekap yang benar-benar sesuai untuk kulit wajah kita.


Kalau korang nak tau yang jenama FANBO produk penjagaan dan kecantikan wajah dari Indonesia. Apa yang menarik jenama ini sebenarnya sudah lama berada di pasaran iaitu dari tahun 1968. Mempunyai reputasi yang cukup baik, produk yang ditawarkan sesuai kegunaannya untuk semua peringkat umur.

Fanbo sememangnya terkenal dengan kualiti, ketahanan, kesesuaian untuk semua jenis kulit dan berbaloi dari segi manfaat yang ditawarkan. Jenama yang cukup gah di negara seberang Indonesia, kini telah memulakan langkah baru untuk memasarkan di Malaysia.

Salah satu inisiatif untuk berkongsi kebaikan produk yang berdekad melalui proses penyelidikan dan pembangunan bagi mengekalkan yang terbaik. Apatah lagi formulasinya yang tahan lama, ringan dan mudah diserap dapat memastikan keselesaan dan perlindungan berjam-jam lamanya.

Menurut jurucakap Fanbo, Anastasia Gracia, Pengarah Fanbo Malaysia,

Fanbo berbesar hati untuk mengongsikan rangkaian produknya dengan Malaysia. Kami mengenali jenis-jenis kulit di Malaysia, dan kami berasa gembira kerana dapat membantu semua wanita Malaysia untuk menyerlahkan seri wajah mereka dengan produk-produk yang dihasilkan khusus untuk kulit Asia, serta yang mengambil kira faktor iklim dan gaya hidup tempatan. Seperti juga keanggunan pokok Sakura, ia dibawakan untuk memberikan sokongan dan asas yang lembut supaya semua wanita merasakan diri mereka istimewa.

Formula unik Fanbo dihasilkan supaya ia dapat membantu menyihatkan dan melindungi kulit kita. Produk Fanbo dapat membantu bukan sahaja melembapkan kulit bahkan melindunginya daripada anasir luar. Ia juga mesra wuduk, oleh itu kita tidak perlu memperbaharui solekan selepas membersihkan muka.

Precious White


Rangkaian Precious White, adalah formulasi dari ekstrak Sakura. Ianya dapat melembapkan kult supaya lebih sihat dan segar. Bersifat ringan dan mudah diserap, ia menghilangkan kotoran, benda asing dan mekap dengan mudah. Dengan provitamin dan ekstrak Sakura dapat mengekalkan kelembapan kulit dan menjadikan kulit lebih cerah.

Terdapat tiga jenis produk (toner, pembersih muka dan pelembap) yang mudah digunakan untuk disesuaikan dengan jenis kulit dan cara pemakaian kita seharian.


Rangkaian produk Precious White terdiri daripada: 

Facial Foam

Milk Cleanser

Face Toner

Moisturizer

Penggunaan ekstrak Sakura membawakan pelbagai manfaat untuk kulit; ia menjadikan kulit lebih cerah secara semula jadi, mengurangkan pengoksidaan, mengecilkan pori-pori wajah, mengurangkan kemerahan kulit, dan antiradang. Ia bukan sahaja lembut dan halus, tetapi juga menyerlahkan kecantikan dan seri semula jadi kulit anda.

Pancake PowderProduk Pancake Powder dihasilkan daripada kajian yang telah dilakukan di mana bedak ini perlu sesuai untuk semua jenis muka dan sesuai rona kulit masyarakat tempatan. 


Menggunakan formulasi daripada tepung jagung yang berfungsi untuk menyerap minyak yang berlebihan pada kulit. Zink oksida melindungi kulit daripada UVA dan UVB. Dan pancake powder ini sememangnya sangat sesuai untuk iklim kita yang panas dan sentiasa disinari cahaya matahari.


Didatangkan dalam pelbagai ton warna kulit. Kita boleh pilih mengikut kesesuaian.

Antara warna yang sesuai dengan kulit orang Asia. Sawo matang, cerah Asia dan tidak berapa gelap.

Pensel kening


Untuk membantu korang menyerlahkan bahagian kening supaya tampak lebih natural. Produk yang halal dan mesra wuduk ini bukan sahaja mudah digunakan, tetapi juga tahan lama.Produk-produk Fanbo boleh didapati di Malaysia secara eksklusif di gedung dalam talian berikut:


#FanboMalaysia
#FanboMY
#FanboEffortlessbeauty
#FanboGold
#FanboPreciousWhite


No comments :