Friday, July 10, 2020

REVIEW | FOREST BEAUTY Mask

Hi Korang, Dalam kita bercerita mengenai makan-makan, kesihatan jugak perlu di ambil berat. Tak kiralah apa juga tahap kesihatan korang, tetap jugak kena jaga yer. 

Salah tuh kesihatan yang kena perlu di ambil kira iaitu penjagaan muka, eh bukan setakat cantik yer, kita hendak pastikan kulit muka kita sihat dan bebas dari bahan-bahan toksid yang melekat di muka. 

Kak lily di perkenalkan oleh seseorang mengenai Forest Beauty Mask ni. 

Forest Beauty, jenama produk keluaran Taiwan ini dipilih sebagai Anugerah Kesihatan, Kesihatan dan Kecantikan Watsons Taiwan. Forest Beauty secara konsisten diperingkat sebagai salah satu daripada 3 jenama "Authentic Word of Mouth" teratas dalam senarai populariti URCosme. 

Tambahan pula, 5 mask muka ini telah dicalonkan untuk Pure Beauty Global Awards 2020, juga dikenali sebagai "Oscar" Kecantikan Global. Forest Beauty's Pore Minimizing and Oil Control Mask memenangi kategori Rawatan Kulit Terbaik. 

Lebih daripada 100 selebriti, pelakon dan pakar kecantikan Taiwan yang menyukai keberkesanan, hasil dan kualiti produk penjagaan kulit Forest Beauty ini, dengan memberikan testimony positif di social media. 


Sempat kak lily mencuba 5 jenis mask muka keluaran Forest Beauty ini iaitu : 

Edelweiss Long Lasting Hydrating Mask 

Royal Jelly Advanced Hydration Mask 

24K Gold and Collagen Wrinkless Eye Mask 

Renewing and Oxygen Refreshing Mask 

Jom kita cuba satu per satu yer 


Edelweiss Long Lasting Hydrating Mask 

Dengan edelweiss organik dari Swiss Alps, ianya bertindak sebagai pelindung kulit untuk melindungi dari pencemaran, tekanan, radikal bebas, menyokong kulit yang sihat dan diisi semula. Ramuan willow organik dapat membantu mengecilkan pori-pori, memulihkan keanjalan kulit secara progresif, dan menjadikan kulit lebih halus untuk memudahkan solek wajah. 

Seeloknya di pakai sebelum mengenakan solekan supaya ianya lebih terserlah kecantikan setelah bersolek. 

Amat sesuai untuk semua jenis kulit dan membantu memanjangkan daya tahan solekan muka serta menenangkan dan menyeimbangkan kulit dan minda kita. 


Royal Jelly Advanced Hydration Mask 

Bahan Royal Jelly Pentapeptide ini dimasukkan ke dalam salah satu bahan bersama dengan shea butter untuk memastikan hasil pertumbuhan semula kulit yang terbaik. Terdapat bahan seperti Ginseng & Madu bagi menyuburkan dan menyeimbangkan untuk menenangkan dan menyegarkan kulit yang kering atau sensitif serta Asid Hyaluronik (Jepun) untuk meningkatkan rasa sejuk dan terhidrat pada kulit muka. 

Calendula Organik juga di masukkan untuk membantu menenangkan dan menghidrat muka 


24K Gold and Collagen Wrinkless Eye Mask 

Mask mata ini berfungsi untuk mengurangkan penampilan kedutan, crow's feet dan tanda-tanda penuaan agar kulit yang kelihatan lebih tegang dan kontur yang lebih sekata. Hanya dalam masa 15 minit, garis-garis kering yang halus kelihatan montok dan sekeliling mata dibiarkan segar dan berseri. 

Bahan-bahan utama adalah Daun Emas 24K, Asid Hyaluronik, Tripeptida, dan Kolagen. 


Renewing & Oxygen Refreshing Mask 

Mask ini dapat menghilangkan kusam dari kulit muka korang kerana terdapat Enzim lembut pada mask ini menjadikan wajah korang lebih terserlah selepas digunakan, ianya dapat memperbaharui dan memperbaiki kulit muka yang mengalami masalah. 

Mengandungi asid buah asli iaitu: Caviar Lime(COSMOS Approved), vitamin B Group (patented bean fermentation extract) dan di tambah lagi dengan pearl whitening factor, white horehound extract and polyhyaluronic acid. 

Sangat sesuai untuk kulit kering dan kalau korang nak tau mask muka ini telah pun memenangi British Beauty Oscar- Finalis Finalis Pure Beauty Global Award 2020 (kategori "Reka Bentuk dan Pembungkusan Baru Terbaik") Anugerah Pilihan Rakyat FG 2020 

Pengalaman mencuba Forest Beauty Mask ini

Best wei

Royal Jelly Advanced Hydration Mask - not bad

24K Gold and Collagen Wrinkless Eye Mask - lega rasanya

Kak liy dah cuba Royal Jelly Advanced Hydration Mask dan 24K Gold and Collagen Wrinkless Eye Mask ternyata ianya memberikan kesan secara perlahan-lahan. Amat-amat mudah dan selesa di gunakan. Once dah di tanggalkan kulit muka menjadi segar bugar. 

Berita baik untuk korang.. 

Sebagai pembaca setia blog www.ciklilyputih.com ni, team Forest Beauty akan berikan diskaun 5% untuk korang, hanya dengan masukkan promo code FORESTB5 semasa check out nanti heheh 

Korang boleh dapatkan di platform shopping online ni ek 

SISTER: reurl.cc/0oyVj9

SHOPEE: reurl.cc/j7YM52

LAZADA: reurl.cc/rxnzgZ


Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 


No comments :