Monday, August 26, 2019

KFC Zinger Double Down Party Yang Awesome, Meat On Meat On Meat!!

Hi Korang, 


Zinger Double Down ni siapa pernah rasa dulu?

Menu ni memang dah lama ada sejak di perkenalkan 2012 tapi sangat-sangat limited time tau. Yelah lah menda sedap kenalah sekali sekala je rasa, kalau selalu-selalu muak lah kan huahauhauhauahua ayat ko kan kak mengundang je ek.

belum masuk kat tempat event dah kene kacau dgn Dak Nabil ni hah kan

Bila dapat jemputan ke KFC Party last week haruslah excited kan, makan-makan tuh kan forte kak lily ni. Pasal makan je you can call me lah, for sure I come yer.


Last kak lily makan Zinger Double Down ni tahun lepas kot, itu pun hujung-hujung waktu je hah, tumpang rasa sket kat Mr Big sebab dia yang suker giler menu ni. Daging, daging dan daging kaedah penyusunan burgernya mana ada roti so memang lazatlah.

kemain diorg ni berdua kan, ade je lawak nak di kenakan pada fans

nampak sampai blogger Mahamahu pun kena tweet jugak hah

KFC Exclusive Party ni di sertai dengan peminat tegar Zinger Double Down yang tweet-tweet mereka ni di kumpulkan sejak dari tahun lepas, dengan ayat-ayat tweetnya sangat craving kalau korang dengar hahahaha. Even kak lily pun terus rasa lapar bila diaorang baca tweet tuh ari tuh tau hehehehe dan di hostkan oleh talented Nabil Ahamd dan Angah Raja Lawak. Seharusnya gamatlah suasana di KFC VSQ PJ ni kan. 

Ok its time to reveal!!

penuh meja ktorang hah

ok siap ada cara-cara nak makan Zinger double down ni kan

Kemain besau nau kotak Zinger Double Down ni kan.Sorang satu je jangan nak rebut-rebut bagai. 

Yesza, panas-panas masa dia sampai wokeh.

semeja plak dengan bebudak ni (khai Azfar, Faries, Mahamahu), lagi lah kecoh kan memasing

akak yang paling last sekali habiskan Zinger ni, besau nau nau hah

Haruslah berselera makan, bebudak ni kemain cepat nau makan sebab memasing lapar kan, kak lily jugak yang terhegeh-hegeh nau nak makannya. Nasib baik ada bib so tak delah kena baju bagai hehehehee.

Pada pandangan kak lily:-

Dagingnya juicy ya ampun, di hidang panas-panas pulak so bertambahlah lagi selera. Sosnya pulak kemain melimpah ruah, so kena standby tisu bebanyak ye. Kalau makan dengan kengkawan jaga-jaga jangan sampai tersembur sudah lah kan hehehehehe


KFC Zinger Double Down di jual pada harga dari RM12.90 untuk ala carte, dan ianya boleh di dapati bermula dari 27hb Ogos 2019 untuk waktu yang amat terhad. 

So korang apa tunggu lagi, jangan lepaskan peluang untuk menikmati KFC Zinger Double Down ni tau!!!

kami semua dah cuba, korang bile lagi. Cepat-cepat tau!!


Mari LIKE dan FOLLOW di media sosial berikut : 

Website :

Facebook :

Instagram : 




#downfordoubledown
#zingerdoubledown


18 comments :

Fadima Mooneira said...

Huhuhu................saya x makan KFC krn allergy. So minta maap lah x boley nak comment sgt. Macam mana pun your post is good. Keep on the good work and have a good day. Take care.

Ezna said...

Rasa macam isi je takde bun. Rasa pelik juga tapi memang tau zinger ni sedap. Pair pulak dengan sos cili lagi...perghhhhh sodap!!!. Wahhh ada Nabil ni memang ceria la event ni.

adianiez AIDA said...

wow!!!
seronok nyer gi function makan2 gini.
kfc plak tu. feveret evergreen nih.
nak kena try ni.
aida sgt suka ayam kfc, burger nyer, wedges nyer.
semua la :)

Muhammad Naim Abdullah said...

Kenapa terhad sahaja? haha. Maybe untuk musim kemerdekaan kot haha. Lepas ini Naim akan serbu KFC . Terima kasih sudi bagitau . haha

mek yunie said...

oh keluar lagi sekali eyh kfc zinger ni. patotlah naik balik entry tu. best jugak. boleh try ni.

Jiwa Sihat said...

tengok je dah kenyang..hahaha..boleh tahan besarnya.

Fadzil Ahmad said...

Wahh. Peminat tegar kfc ni. Tapi selalu terlepas rasa double zinger ni. Besar pulak tu portion dia. Harap2 kali ni sempat la merasa. Murah jgk 12.90 utk portion besar tu.

AyuArjuna BiGoshh said...

Wahhh dia dah kembali. Memang feveret aku sejak dulu lagi. Suka dengan isi ayam tebal dan keju

Siti Awadah said...

alalala... kena kacau ngan nabil tuuu... hahaha... jahat tul nabil.. but bila tgk menu KFC smua ni aduh mengancam betoi! lama dh tak makan KFC ni haaa... nnti ada masa nak terjah gak la

mrsliez said...

Liez suka zinger burger ni. Memang wajib beli tiap kali kluar. Hahaha memang tak kering gusi kalau ada nabil ahmad dan angah kan..uishhh tak sabar nak beli double zinger ni..

Aerill Hassan said...

Wahhh. Tak pernah cuba lagi sebelum ni. Nampak menarik. Harga pun mcm okay. Saya ni mmg pencinta KFC, bolehlah try nnti bila dah ada.

Syiera Firdaus said...

Maigadd ini favorite syira!!! Thank god dah kembali. Memang dinantikan. Sebab unik zinger ni. Puas sgt makan dulu.

Nadia Johari said...

Dah kalau blogger food cakap sedap mesti kene try ni.. Hehehe.. Dulu mmg sedp.. Ni mestila lagi sedp.. Ok sat lagi p kfc.. Hehehe.. Tengok puas hati makan tu

Rina said...

Wah, hubby was just telling me about this yesterday. Cant wait to try it actually since i love meat. thanks for sharing. Drooling already.

Qaseh Dalia said...

Perghh tak try lagi yang baru ni, lama tak makan kfc kfc sejak2 delivery tak masuk rumah ni, adoihh

budakbandunglaici said...

serius ah. favourite BBL kot. sedap nya dapat makan zinger down sekali lagi. baru sayang tak habiskan burger ni. kena pergi kfc la hari ni

HALIMAH BINTI MUHIDEN said...

Haaa... KFC dpn umah jet.. blhlah order nti bestlah dpt join party KFC kita pun kaki mkn jgk

Wawa Ashihara said...

Wah kfc ada menu barulah .. Lama xmakan zinger burger... Dulu nak sgt makan tp xdpt juga order.. Hahahaa.. Hrp kali ni dpt la merasa double down punya