Showing posts with label Guardian. Show all posts
Showing posts with label Guardian. Show all posts

Thursday, November 30, 2017

Set-Set Hadiah Eksklusif GUARDIAN Untuk Krismas Tahun Ni

Hi Korang,

Memanglah akak lily tak sambut Krismas dik oi...

Tapi naklah jugak hadiahkan 


Guardian Malaysia telah memperkenalkan rangkaian set hadiah istimewa yang menarik seiring dengan trend global terkini bagi memenuhi kehendak pengguna yang menginginkan produk yang memberi inspirasi untuk musim perayaan yang bakal tiba.


Set-set hadiah eksklusif, berpatutan dan praktikal itu telah diperkenalkan di sebuah jamuan khas bersama media yang dianjurkan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Guardian Health and Beauty Sdn Bhd, Mr Soren Lauridsen dan pasukan pengurusan kanan beliau hari ini. 

Soren berkata: “Set-set hadiah eksklusif ini, yang terdiri daripada produk-produk kesihatan dan kecantikan telah dipilih dan dipek dengan teliti bagi memenuhi kepelbagaian gaya hidup para pelanggan kami.” 

“Kebanyakan barangan tersebut datang dari Asia, dan daripada Own Brand Guardian. Ini kerana kami sangat bangga dengan produk jenama kami sendiri kerana ianya menawarkan kualiti pada nilai hebat! Dan sebagai sebahagian daripada matlamat Guardian untuk sentiasa berdaya saing, kami berusaha keras untuk mengekalkan harga yang sangat berpatutan.” tambah beliau


Beliau turut berkongsi pandangan tentang falsafah perniagaan Guardian Malaysia: “Perniagaan kami adalah berlandaskan keperluan pengguna untuk produk-prouk kesihatan dan kecantikan yang berkualiti tinggi pada harga yang berpatutan. Sejak kami bermula, kami bangga kerana dapat menawarkan produk-produk eksklusif dan berjenama kepada pengguna. Contohnya seperti hadiah-hadiah musim perayaan. Para pelanggan kami tahu bahawa Guardian adalah destinasi yang harus dituju jika mereka mencari set-set hadiah menarik untuk yang tersayang.” 

“Sejak itu, reputasi dan perniagaan kami berkembang ke seluruh negara. Hari ini, kami memiliki lebih 420 stor, yang menawarkan perkhidmatan kepada tiga juta pelanggan setiap bulan!”

Soren yang baru mengambil alih tampuk kepimpinan Syarikat bulan April tahun ini, berkata beliau berharap untuk terus berkembang di atas asas kukuh yang telah dibina oleh pemimpin-pemimpin sebelumnya sepanjang 50 tahun yang lalu.

“Kami telah menetapkan beberapa prioriti perniagaan strategik. Salah satu daripadanya adalah untuk menjadi sahabat sejati kepada para pelanggan kami. Matlamat kami yang paling utama adalah untuk berhubung dengan pelanggan, seterusnya membantu memenuhi keperluan mereka. Seperti seorang sahabat, yang dicari ketika mereka memerlukan nasihat kecantihan dan kesihatan. Jika usaha ini berjaya, kami akan kekal sebagai peneraju pasaran dan sebagai peruncit pilihan utama pelanggan,” jelas beliau.

Produk penjagaan diri dan solekan dalam set-set hadiah tersebut telah dipilih dengan teliti untuk mencerminkan trend warna terkini yang popular di kota-kota fesyen utama Eropah dan Asia. Ia telah digabungkan ke dalam 50 set hadiah yang berbeza, dengan harga serendah RM19.90 untuk set mini penjagaan tangan. 


Guardian Malaysia, percaya variasi set-set hadiah itu cukup untuk memenuhi selera pengguna, sama ada golongan muda dan bergaya atau mereka yang berani dan sofistikated.

Apa lagi meh cepat je Guardian tau...










Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com


Wednesday, September 20, 2017

GUARDIAN MALAYSIA Bantu Tambah Baik 10 Rumah Kebajikan Sempena Sambutan Ulangtahun Ke-50

Hi Korang,

Guardian Malaysia, peneraju industri kesihatan dan kecantikan runcit, menjadikan ulang tahunnya yang ke-50 lebih bermakna dengan sebuah projek komuniti RM250,000 untuk mempertingkatkan pelbagai kemudahan di 1 0 buah rumah kebajikan di seluruh negara.

Mr Soren Lauridsen, CEO of Guardian Malaysia posing with residents of Pertubuhan   Kebajikan Anak Yatim Mary2

Rurnah-rumah kebajikan ini, tujuh daripadanya merupakan rumah anak-anak yatim, terletak berhampiran cawangan Guardian di pelbagai lokasi di seluruh negara. Kebanyakan daripada rumah-rumah tersebut telah memohon agar kediaman mereka dibaiki, dinaik taraf dan dibaik pulih. 

Selain daripada peruntukan RM250,000, Guardian Malaysia turut menggalakkan para pekerjanya untuk menyumbangkan masa dan tenaga secara sukarela untuk membantu dalam kerja-kerja penambahbaikan, di samping meluangkan masa menghiburkan kanak-kanak yang tinggal di situ. 

Kepimpinan melalui teladan ditunjukkan sendiri oleh Ketua Pegawai Eksekutif Guardian Health and Beauty Sdn Bhd (Guardian Malaysia), Mr. Soren Lauridsen. Mengetuai pasukan stor,sokongan Guardian dan stor-stor Guardian, beliau telah meiuangkan masa, membantu mengecat semula pagar, dinding dan gril di kediaman Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim Mary, di Setapak, Kuala Lumpur.



Selain kerja-kerja mengecat, Guardian Malaysia turut memasang alat penghawa dingin, kipas dan· jaring penghalang nyamuk untuk rumah anak yatim tersebut, yang menempatkan 55 anak yatim dan kanak- kanak daripada keluarga beribu atau bapa tunggal. 

Mr Lauridsen berkata: "Setiap tahun, apabila kami meraikan ulangtahun, kami menjadikannya satu kewajipan· untuk membantu golongan yang memerlukan. Selama bertahun-- tahun, Guardian telah menghulurkan pelbagai bentuk bantuan dan sumbangan. Selalunya dalam bentuk sumbangan kewangan, kadang-kala dalam bentuk barangan dan menerusi keseronokan dan kegembiraan. Tahun ini, o!eh kerana Guardian menyambut ulang tahun ke-50, kami membuat keputusan untuk menghulurkan bantuan kepada mereka yang tinggal berdekatan dengan tempat kami beroperasi." 

Leading by example, CEO Guardian Malaysia Mr Soren Lauridsen helping to repaint the roof of Pertubuhan   Kebajikan Anak Yatim Mary

Kami telah meminta pasukan kami di stor stor untuk mengesyorkan rumah-rumah kebajikan yang rnernerlukan pembaikan atau penambahbaikan di kawasan kejiranan rnereka, tetapi kekurangan dana. Kami telah memilih 10 buah rumah yang kami·rasakan sumbangan kali ini memberi perubahan bermakna untuk mereka." 

"Dengan membantu menambahbaik tempat tinggal kanak-kanak, anak-anak yatim dan warga emas ini, kami percaya kami dapat memperkasakan mereka untuk menjadi lebih yakin dan kemudiannya mampu berdiri sendiri," tambah Mr. Lauridsen.

Program hias semula amal itu telah bermula bulan lepas, dan dijadualkan untuk siap sepenuhnya penghujung November ini. Rumah-rumah kebajikan lain yang turut menerima penambahbaikan adalah:

i. Rumah Kebajikan Bakti Fayi (Kedah], ii. Chrystal Home Taiping (Perak)

iii. Pertubuhan Kebajikan Kanak-Kanak Nanthisar (Negeri Sembilan)

iv. Happiness Centre For The Mentally Disabled Children (Melaka)

v. Calvary Boys Home & Calvary Girls Home (Johor)

vi. Rapha Children's Home (Pahang)

vii. Rumah Anak-anak Yatim Salimah (Kelantan)

viii. Sabah Cheshire Home, and

ix. The Salvation Army Kuching Children's Home (Sarawak).


Sepanjang 9 tahun yang lalu, Guardian telah menyumbang sebanyak hampir RM4.5 juta kepada pelbagai jenis usaha-usaha amal dan kebajikan, dengan kecenderungan kepada golongan keluarga beribu/bapa tunggal dan rumah anak-anak yatim.










Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com



Monday, July 18, 2016

Nak Sihat, Makanlah Guardian Mixed Grains & Oats 30+

Hi Korang,

Sebelum raya hari tuh sempat aku hadiri event yang bermanfaat bagi mereka yang sedang dalam proses menguruskan badan dan juga menjaga kesihatan kan. 

Meh kita baca beberapa info yang menarik ni ek.

tengok lah tahap kesihatan aku ek

Rakyat Malaysia kini berada dalam krisis kesihatan yang kronik memandangkan seramai 9.6 juta orang mempunyai tahap kolesterol dalam darah yang tinggi [1], 6.1 juta orang menghidap tekanan darah tinggi (hipertensi) dan 3.5 juta [2] lagi menghidap diabetes. Sementara lebih 100,000 orang [3] lagi menderita akibat penyakit kanser setiap tahun. Jumlah ini hanyalah angka-angka yang dilaporkan. 

Adalah dipercayai bahawa lebih separuh daripada penghidap penyakit tidak berjangkit (NCD) seperti diabetes dan tahap kolesterol yang tinggi tidak menyedari masalah kesihatan mereka [4].

amik darah untuk check kolesterol

Tinjauan Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan (NHMS) 2015 yang disiarkan baru-baru ini menunjukkan bahawa peningkatan NCD seperti tahap kolesterol yang tinggi, diabetes, obesiti dan penyakit kardio-vaskular berkait rapat dengan tabiat pengambilan makanan dan senaman yang tidak sihat [5].

Lebih mengejutkan lagi apabila kajian selidik Kementerian Kesihatan menunjukkan 94% orang dewasa di Malaysia tidak mengambil buah-buahan dan sayur-sayuran segar yang mencukupi. Sedangkan serat adalah penting untuk kesihatan dan diet yang seimbang. 

Pepatah lama yang menyatakan “mencegah adalah baik daripada mengubati” memang tepat sekali. Pengambilan diet yang kaya dengan serat mungkin menjadi kunci untuk menghalang dan mengurus beberapa masalah kesihatan. 

Sebagai rantaian runcit farmasi, produk kesihatan dan kecantikan yang terbesar di Malaysia, Guardian berusaha memberi perhatian kepada aspek nutrisi dan kesejahteraan para pengguna.


Guardian Mixed Grains & Oats 30+ merupakan kombinasi serbuk bran oat, diimport dari Sweden yang padat dengan nutrisi dan kaya dengan serat, selain mengandungi lebih 30% oat beta-glucan.

Beta-glucan ialah sejenis serat boleh larut yang boleh membantu mengurangkan tahap kolesterol [6] dan menstabilkan kandungan gula dalam darah. [7]

Produk ini bebas dari lemak trans, tidak mengandungi pewarna dan sesuai untuk vegetarian. Ia akan larut dalam air suam lalu memberikan anda minuman kaya serat bersama rasa bijian yang sedap. Ia juga dapat membantu anda berasa kenyang dengan lebih lama. 

Setiap hidangan Guardian Mixed Grains & Oats 30+ mengandungi lebih 30% oat beta-glucan.

Kolesterol yang tinggi dalam darah merupakan salah satu faktor risiko penyakit jantung, walaupun ia tidak menunjukkan sebarang tanda. Ramai yang mempunyai kadar kolesterol tinggi tidak sedar mengenai tahap kolesterol mereka walaupun tahap mencecah tahap bahaya [8].

Jumlah oat beta-glucan (serat boleh larut) yang dicadangkan untuk menurunkan kolesterol dengan berkesan ialah 3gm setiap hari [9].


Pengurus Kanan Perniagaan Serantau, Bahagian Kesihatan dan Kecantikan , The Dairy Farm Company Limited, Elyse Lee berkata, “Kadar Kolesterol yang tinggi dalam darah yang dialami oleh hampir separuh golongan dewasa di Malaysia sangat membimbangkan. Kami di Guardian Malaysia ingin membantu menghasilkan perubahan positif. Inisiatif itu membawa kami kepada beta-glucan yang terbukti mampu mengurangkan kadar kolesterol. Situasi ini juga membuatkan kami sedar tentang kepentingan pengambilan lebih banyak serat dalam diet harian untuk kesihatan yang lebih baik. Guardian Mixed Grains & Oats 30+ yang mudah digunakan dan murah sememangnya boleh menjadi sebahagian daripada rutin harian seseorang.” 

Ia boleh digunakan di dalam minuman, smoothies atau perasa tambahan pada salad dan yogurt. Selain daripada itu, ia juga boleh menjadi salutan untuk daging dan sayur-sayuran goreng atau panggang. Korang juga boleh menggunakannya untuk memekatkan sup dan bubur, tanpa perlu kehilangan nilai nutrisinya serta dapat memastikan pengambilan serat harian yang mencukupi. 

Kini korang boleh mengambil jumlah beta-glucan yang diperlukan dengan Guardian Mixed Grains & Oats 30+ dengan cara yang mudah untuk menangani masalah kesihatan – tahap kolesterol yang tinggi.


Pengasas dan Perunding Pakar Diet, The Food Expert Clinic, Indra Balaratnam juga membentang tentang kelebihan barli, oat, benih chia dan beras perang. Beliau juga berkongsi empat resepi mudah yang boleh bertindak sebagai pilihan lebih sihat buat mereka yang terpaksa mengambil diet terhad akibat masalah kalori. 

“Serat memang penting, tetapi kita selalu terlepas pandang ia sebagai sebahagian daripada diet yang sihat. Gaya hidup sekarang yang sangat tertumpu kepada makanan yang sudah diproses dan kekurangan senaman menjadi antara punca utama masalah kesihatan di Malaysia. Sebagai pakar nutrisi, kami mencadangkan diet yang seimbang dan rendah lemak. Dalam konteks Malaysia yang mana sehingga 94% orang dewasa tidak mendapatkan serat harian sebagaimana sepatutnya, mengambil makanan kaya serat mungkin boleh menjadi satu permulaan yang baik,” kata Indra. 

Indra menjelaskan beberapa hidangan kegemaran rakyat Malaysia seperti roti canai, nasi lemak dan char koay teow mengandungi kalori yang tinggi serta rendah serat. Jadi, beliau mencadangkan orang ramai supaya mencari jalan yang kreatif untuk pengambilan kalori lebih sihat. 

“Kebanyakan makanan kegemaran kita mempunyai kalori yang tinggi. Anda masih boleh menikmatinya seminggu sekali. Tetapi hidangan yang rendah kalori dan padat dengan serat mempunyai impak lebih positif kepada kesihatan secara keseluruhannya. Memandangkan serbuk bran sangat menyihatkan, kita tidak patut menambah gula ke dalamnya. Pendekatan yang lebih sihat adalah dengan menambah buah-buahan segar, yogurt, susu rendah lemak, koko atau jus buah-buahan yang kurang gula. Cari resepi yang sesuai dan lebih menyelerakan, menjimatkan masa dan bajet anda,” nasihatnya.


Persatuan Strok Kebangsaan Malaysia (NASAM) mempunyai dua objektif. Pertama, menawarkan perkhidmatan rawatan. Jadi, penghidap strok boleh kembali menikmati kehidupan yang normal. Kedua, meningkatkan kesedaran bahawa strok adalah penyakit yang boleh dielakkan. NASAM mempunyai lebih daripada 5,000 ahli dan 600 daripadanya menghadiri rawatan terapi setiap hari di sembilan buah pusat NASAM.


Guardian akan menyumbang Guardian Mixed Grains & Oats 30+ bernilai sebanyak RM10,000 kepada 600 orang ahli aktif NASAM sebagai satu bentuk sokongan bagi membantu mengawal tahap kolesterol mereka. 

Guardian Mixed Grains & Oats 30+ boleh didapati di semua cawangan Guardian dan e-store di https://online.guardian.com.my. Harga runcit Guardian Mixed Grains & Oats 30+ (500g)  adalah RM49.90.


Maklumat mengenai Kandungan Mixed Grains & Oats 30+ 

Kelebihan-kelebihan Barli[14]

Barli kaya dengan serat boleh larut, dikenali sebagai beta glucan yang boleh ditemui pada lapisan luarnya. Beta glucan membantu menurunkan tahap kolesterol dengan mengikat asid-asid hempedu dan mengeluarkannya daripada badan menerusi najis. Asid-asid hempedu dihasilkan oleh hati daripada kolesterol. Apabila ia dikumuh bersama serat barli, hati perlu menggantikan semula asid-asid hempedu tadi dan akan menggunakan lebih banyak kolesterol. Ini akan dapat mengurangkan jumlah kolesterol dalam darah[15].

Kandungan serat barli, potassium, folate, vitamin B6 dan sifatnya yang rendah kolesterol – semua ini menyokong jantung yang sihat. Barli ialah sumber serat terbaik yang membantu mengurangkan jumlah kolesterol dalam darah. 

Vitamin B6 dan folate yang ada di dalam barli menghalang pembentukan kompaun dikenali sebagai homocysteine. Apabila jumlah homocysteine terkumpul di dalam badan, ia boleh merosakkan saluran darah dan menyebabkan masalah jantung.


Kelebihan-kelebihan Oat[16]

Beta-glucan juga boleh ditemui di dalam oat. Berdasarkan kepada kajian, beta-glucan mampu memberi kesan positif kepada diabetes. Penghidap diabetes Type 2 yang diberi serat oat yang tinggi, hidangan oat atau makanan yang kaya dengan oat bran mengalami penurunan gula dalam darah berbanding mereka yang diberi nasi putih atau roti. 

Mulakan hari anda dengan makanan yang boleh menstabilkan tahap gula dalam darah seperti oat. Ia mampu membantu anda untuk mengawal tahap gula dalam darah sepanjang hari. Oat dan bijian penuh yang lain diperkaya dengan magnesium, satu mineral yang memainkan peranan penting untuk lebih 300 enzim, termasuklah enzim di dalam rembesan insulin. 

Kelebihan-kelebihan Benih Chia[17]

Dilihat dari segi beratnya, benih Chia adalah 40% serat. Ini menjadikannya sebagai salah satu sumber serat terbaik di dunia. 

Memandangkan ia dalam bentuk serat sepenuhnya, benih chia boleh menyerap sehingga 10-12 kali air, bertukar menjadi seperti gel dan mengembang di dalam perut anda. Ini akan meningkatkan rasa kenyang, memperlahankan penyerapan makanan dan mengurangkan selera anda untuk mengambil lebih banyak kalori. 

Serat ini juga menjadi makanan kepada bakteria baik di dalam usus kecil, sekali gus dapat meningkatkan tahap kesihatan anda. Benih chia memiliki kualiti protein yang tinggi. Jauh lebih tinggi berbanding mana-mana tumbuhan. Protein ialah nutrien penting untuk menurunkan berat badan. Ia mampu mengurangkan selera makan dan menghalang obesiti. 

Kelebihan-kelebihan Beras Perang[18]

Proses untuk menghasilkan beras perang adalah dengan mengeluarkan lapisan paling luar tanpa merosakkan nutrisi di dalamnya. 

Kandungan magnesium yang tinggi di dalam beras perang bagus untuk jantung anda. Magnesium merupakan satu mineral penting untuk mengawal tekanan darah dan mengimbangi sodium di dalam badan. Beras perang juga kaya dengan phytonutrient plant lignans yang membantu mencegah pelbagai penyakit termasuklah sakit jantung.


[1] One in three adult Malaysians have hypertension, NST Online < http://www.nst.com.my/news/2016/06/150074/one-three-adult-malaysians-have-hypertension> 

[2] 3.5 Million Malaysians Diabetic, Alarming Situation – Hilmi, Bernama.Com < http://www.bernama.com/bernama/v8/bu/newsbusiness.php?id=1233087

[3] About 100,000 Malaysians suffer from cancer each year, The Star Online  

[4] One in three adult Malaysians have hypertension, NST Online  

[5] Helping Malaysians be healthier, The Star Online < http://www.thestar.com.my/news/nation/2016/06/12/helping-malaysians-be-healthier-both-carrots-and-sticks-are-needed-to-empower-and-incentivise-malays/> 

[6] The Power of Oat Beta Glucan, Heart UK < https://heartuk.org.uk/images/uploads/healthylivingpdfs/HUK_factsheet_F09_OatBetaGlucanF.pdf> 

[7] The Power of Oat Beta Glucan, Heart UK < https://heartuk.org.uk/images/uploads/healthylivingpdfs/HUK_factsheet_F09_OatBetaGlucanF.pdf> 

[8] High Blood Cholesterol: What You Need to Know, National Heart, Lung, And Blood Institute, < http://www.nhlbi.nih.gov/health/resources/heart/heart-cholesterol-hbc-what-html> 

[9] *FSQD, MOH. Guide to Nutrition Labelling & Claims (as at Dec 2010). 


[11] High-Fiber Diets and Weight Loss, WebMD < http://www.webmd.com/diet/fiber-weight-control

[12] Dietary fiber: Essential for a healthy diet, Mayo Clinic < http://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/nutrition-and-healthy-eating/in-depth/fiber/art-20043983> 

[13] High Blood Pressure, Afib and Your Risk of Stroke, American Heart Association, < http://www.heart.org/HEARTORG/Conditions/More/MyHeartandStrokeNews/High-Blood-Pressure-Afib-and-Your-Risk-of-Stroke_UCM_443852_Article.jsp#.V2Iv4OZ97OQ>

[14] Barley: Health Benefits, Facts, Research, MNT < http://www.medicalnewstoday.com/articles/295268.php> 

[15] Barley, The World’s Healthiest Foods, < http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=127>. 

[16] Oats, The World’s Healthiest foods, < http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=54#healthbenefits>. 

[17] 11 Proven Health Benefits of Chia Seeds, Authority Nutrition, < https://authoritynutrition.com/11-proven-health-benefits-of-chia-seeds/

[18] Brown Rice:Health Benefits & Nutrition Facts, livescience < http://www.livescience.com/50461-brown-rice-health-benefits-nutrition-facts.html>

Saturday, April 11, 2015

GUARDIAN PEOPLE’S CHOICE AWARD 2015

Hi Korang,


Wei korang kaki compers ke? Alah yang suke join apa jua contest tuh.


Hah ada berita baik untuk korang yang sukakan cabaran nak menang tu je kan, Guardian sekali lagi mengadakan People’s Choice Award (Anugerah Pilihan Ramai) untuk tahun 2015 ini. Ermm dah lama betul kan, aku sendiri pun tak sangka gak la.

Di anjurkan sejak 14 tahun berturut-turut, People’s Choice Award 2015 GUARDIAN baru-baru ini telah memperkenalakan Teens Choice Award (Anugerah Pilihan Remaja) untuk mengiktiraf trend yang semakin meningkat di kalangan remaja, yang berbangga dengan pilihan yang bermaklumat yang mereka lakukan untuk barangan kesihatan, kecantikan dan penjagaan diri.


Pengurus Jualan Guardian, Cik Adeline Wong berkata ‘Sejak dimulakan 14 tahun lalu, People’s Choice Award Guardian semakin berkembang dan semakin popular di kalangan pengguna dari tahun ke tahun’

’Platform ini bukan sahaja membantu pelanggan kami melibatkan diri mereka, ia juga membantu rakan niaga dan pemilik jenama untuk kekal relevan kepada kehendak pengguna yang sentiasa berubah‘ katanya.

Untuk ktorang para bloggers dan media ni ada special game untuk ktorang masa launching event hari tuh, ala-ala treasure hunt gituh.



Kitaorang kena lengkapkan puzzle dengan mencari 16 keping puzzle yang tersembunyi di dalam Guardian store di The Curve ni berpandukan soalan-soalan simple mengenai produk di dalam Guardian ni ek.

Hah penat ko berlari sana sini, demi nak melengkapkan puzzle tuh. 

Walaupun tak menang tapi memang sangat enjoy, bukan apa dapat keluarkan peluh sekali kan hehehhe. Termegah-megah gak walaupun store tu kecik je pun.


Inilah ktorang yang gedik-gedik tuh, penat tapi gembira tau

Dah jom citer pasal Award ni ek

Guardian People's Choice Award 2015

Cara Nak Join Contest.

Senang je, shopping ke kat Guardian outlet atau Guardian Online (here) with NO MINIMUM PURCHASE sepanjang contest iaitu dari 4 April to 28 April 2015. Semua penyertaan boleh di hantar melalui borang penyertaan yang terdapat di Guardian stores atau pun korang boleh je ke website www.facebook.com/guardianmalaysia untuk mendaftar dan dah boleh mulakan mengundi brand kegemeran korang. Jangan lupa simpan resit untuk pengesahan dan prize redemption

RM 50,000 nilai hadiah untuk di menangi!

1 x Grand Prize :
Australia Travel Package worth RM 10,000

10 x 1st Prize : 
RM 1,000 worth of Petronas Gift Cards

20 x 2nd Prize : 
RM 300 worth of Guardian Gift Vouchers

30 x 3rd Prize : 
RM 100 worth of Giant Gift Vouchers

50 Consolation Prizes : 
RM 50 worth of Guardian Gift Vouchers


Ok yang ni pulak untuk kategori 

Guardian Teens Choice Award 2015

Untuk katagori ini, ianya terbuka kepada mereka yang berumur di antara 13 to 19 years old untuk mengundi brand kegemaran mereka dengan NO MINIMUM PURCHASE. Ermm best kan. 

RM 10,000 nilai hadiah untuk di menangi!

1 x Grand Prize :
13-inch MacBook Air worth RM 3,499

2 x 1st Prize :
iPhone 6 worth RM 2,549

1 x 2nd Prize :
PlayStation 4 worth RM 1,549


Selain daripada anugerah itu je, Guardian juga memperkenalkan peraduan baru bersama LINE Camera.

Guardian LINE CAMERA Selfie Contest

Cuma ambil gambar secara selfie dengan produk yang di calonkan di dalam kategori tersebut sama ada di Guardian store atau secara online. 

RM 10,000 nilai hadiah untuk di menangi!

1 x Grand Prize :
iPhone 6 worth RM 2,549

1 x 1st Prize :
Canon Powershot worth RM 999

10 x 2nd Prize :
Guardian E-voucher worth RM 100

100 Consolation Prizes :
LINE Dolls worth RM 60


So apa lagi, jom check it out di www.guardianmalaysia.com.my untuk mendaftar dan mengundi ek.. 




Tuesday, August 5, 2014

REVIEW | GUARDIAN Mouthwash

Hi Korang,

Selain daripada ubat gigi, korang ada guna produk lain untuk bersihkan mulut tak?

tengoklah DakUban ni kan.. perangai dia..

Aku haruslah ada sebab gigi berlapis cam aku ni, ada je problem dalam mulut ni. Yelah ingat dengan gosok gigi je boleh bersih dah gigi. Abis yang celah-celah tu cam ne plak? Kan berus gigi mana sampai. Sebab tulah sebelum tidur, memang aku duk berkumur je.

Tup-tup Guardian hantar plak a few mouthwash untuk aku kan. Hah apa lagi, moh kite try guna. Guardian mengeluarkan 4 jenis mouthwash iaitu Total Protect, Tartar Control, Cool Mint dan Peppermint with Tea Tree Oil.

Ni aku citer satu persatu ek


1. Total Protect

Mempunyai 8 kebaikan dalam 1 botol, membunuh 99.9% bakteria. Ianya membantu untuk :

- Restore mineral to enamel
- Prevent tartar build up
- Strengthen teeth
- Reduce plaque
- Maintain healthy gum
- Freshen breath
- Maintain natural whiteness of teeth

Tulis dalam English, baru korang paham sket kan. Harga bagi 100ml adalah RM4.90, RM12.90 untuk 400ml dan RM18.90 bagi 750ml.


2. Brightening + Tartar Control

Sesuai bagi mereka yang gigi bersinar, ewah bersinar sungguh. Terutamanya kepada coffee/tea drinker dan jugak perokok. Membunuh 99.9% bakteria dan sugar free. Harga bagi 100ml adalah RM4.50 dan RM16.90 bagi 750ml.


3. Cool Mint

Ini yang basic punye, dengan cooling sensation. Ianya membantu menguatkan gigi dan menghilangkan bau mulut. Harga bagi 100ml adalah RM3.90 dan RM15.90 bagi 750ml.


4. Peppermint with Tea Tree Oil

Ini pun basic punye mouthwash tapi kurang rasa terbakar dimulut. Di tambah pula dengan Tea Tree Oil untuk lebih kesegaran. Harga bagi 100ml adalah RM3.90 dan RM15.90 bagi 750ml.


Keempat-empat flavor ni aku dah cuba dan aku suka kat Total Protect, haruslah sebab banyak kebaikan yang tersendiri.

Nak tau lebih lanjut lagi, korang klik je kat link social media Guardian ni ek



Official Website : http://www.guardian.com.my


Wednesday, April 16, 2014

GUARDIAN People Choice Awards 2014 Kembali Lagi


Hi Korang,

Rasanya ini tahun kedua aku join Guardian People Choice Award ni walaupun anugerah ni dah diperkenalkan 13 tahun yang lepas. Ermm dah lama ek, rasa rugi plak lambat dapat tau.


Guardian, peneraju rangkaian farmasi, kesihatan dan kecantikan kini menukar nama Anugerah Pilihan Pelanggan kepada Anugerah Pilihan Pengguna bagi mengiktiraf sokongan mereka kepada cara popular tersebut yang diadakan setiap tahun.


Selain itu, Guardian turut memperkenalkan satu kategori anugerah yang baru, Anugerah Pilihan Remaja bagi menunjukkan penerimaannya terhadap trend yang semakin berkembang di kalangan remaja, dimana mereka bangga dalam menyuarakan pemilihan barangan kesihatan dan penjagaan diri mereka.

Macam biasa, kita sebagai para pelanggan Guardian boleh mengundi jenama kegemaran korang dan memenangi pelbagai hadiah hebat dalam masa yang sama.


Korang pun boleh join, caranya senang je.

1. Spend minimun RM20.00 dalam single receipt kat memana store Guardian bermula 3 April – 29 April 2014.

2. Nanti korang diberikan form dan korang just VOTE produk mana yang menjadi pilihan hati korang mengikut kategori yang dipertandingkan.

3. Dah siap, hantar balik kat Guardian. Itu je.

Semua penyertaan boleh dihantar menggunakan borang peraduan atau layari www.facebook.com/guardianmalaysia untuk mendaftar dan mengundi jenama kegemaran korang. Korang di ingatkan untuk menyimpan resit pembelian untuk pengesahan pemenang dan penebusan hadiah.


Hadiah-hadiah untuk GUARDIAN People Choice Awards 2014 seperti berikut :

Hadiah Utama – baucer Guardian RM10,000 dan percutian spa 3hari/2malam untuk 2 orang di Hotel Mandarin Oriental Kuala Lumpur

Hadiah-hadiah lain termasuk :

Dua (2) hadiah pertama berupa baucar Guardian RM5,000 setiap seorang.

Tiga (3) hadiah kedua baucer Guardian RM1,000 setiap sorang

Tiga (3) hadiah ketiga berupa baucer Guardian RM500 setiap sorang

50 hadiah saguhati berupa baucer Guardian bernilai RM50 setiap seorang.


So masa PC bagi award ni hari tuh, ktorang para bloggers ni dah disediakan satu segmen iaitu ‘Media Shopping Challenge’. Ktorang di kehendaki mencari dan menentukan apakah kategori barangan di dalam yang senarai yang di sediakan.

Hah mengelabah memasing mencari barang dalam Guardian Sunway Piramid ni, dengan aku-aku pun berlari gak. Ermm dapat jugak semua list barangan tu tau. Yang best tuh, aku menang first prize lagi. So dapatlah hadiah sebotol minuman kesihatan tajaan Lennox. Ermm rasa berbaloi gak lah. Tak sia-sia berlari ke sana kemari mencari barang tadi.

Hehehhehehehehhe sukerlah. Suke sangat dibuatnya. Rasa cam tak percaya pun ada gak.


Bagi kategori Anugerah Pilihan Remaja, korang anak-anak dara dan teruna yang berumur di antara 13 – 19 tahun layak mengundi produk kegemaran korang. Guardian juga menyediakan beberapa hadiah bernilai RM10,000 termasuk tiga (3) PS4 dan tiga (3)iPad Air. Apa yang best untuk kategori ni, para remaja boleh menyertainya secara percuma tanpa sebarang pembelian. Hehehehhe best ek


Terdapat 90 kategori yang mengambil bahagian tahun ni dan hampir 400 produk dipertandingkan dalam Anugerah Pilihan Pengguna dan Anugerah Pilihan Remaja yang terdiri daripada produk penjagaan rambut, penjaggan muka, penjagaan diri, kosmetik, kebersihan, makanan tambahan, ubatan, produk ibu dan bayi, konfeksi, barangan rumah dan perhiasan.

Sempat lagi nak join tau..

Thursday, April 11, 2013

3 Cara Untuk Menang Honda CR-Z Dalam GUARDIAN Customers’ Choice Award 2013

Hi Korang,

Bab-bab contest ni memang aku suka.


Yelah beli barang, isi borang dan hantar. Kemudian tunggu je jawapan menang ke tidak. Senang kan tapi afford dan semangat tu kena kuat sket lah.


So untuk tahun 2013, sekali lagi Guardian mengadakan  Customers‘ Choice Award untuk loyal customers mereka termasuk aku lah tuh. Award ni bertujuan untuk mengenalpasti produk yang manakah menjadi pilihan para pelanggan Guardian di seluruh negara. Para pemenang di pilih berdasarkan 'Vote and Win' contest yang sedang di adakan pada 1hb - 29hb April 2013.


Korang pun boleh join, caranya senang je.

1. Spend minimun RM10.00 dalam single receipt kat memana store Guardian

2. Nanti korang diberikan form dan korang just VOTE produk mana yang menjadi pilihan hati korang mengikut kategori yang dipertandingkan.

3. Dah siap, hantar balik kat Guardian. Itu je.

Senang dan mudah kan.

Hadiah utamanya kereta tuh, Honda CR-Z Hybrid 1.5L (AT). Ada gak hadiah 3D2N Holiday Spa di Mandarin Oriental Hotel, RM5000 Guardian vouchers dan pelbagai lagi.

Best kan! I Iike tau!



So ktorg yang hadir masa PC event ni, dapat merasai sendiri apa yang di namakan Shopping Sprees Challenge. Ktorg kene identified beberapa produk mengikut list yang diberikan dan kena cari produk tu semua dalam masa paling cepat. Masa ini korang boleh tengok bersungguh-sungguh aku berlari ke sana kemari dalam Guardian Sunway Piramid ni mencari barang.


Namun apakan daya, tak dapat jadi yang tercepat tapi dapat goodies yang aku search tadi. Best tuh. So Congrats to Max (photographer) dan amoi (journalist) yang menang tu ek.

Selain dapat gak Guardian vouchers wokeh, boleh shopping lagi.


So korang jangan lupa join tau. Aku ni pun tengah duk sibuk isi form, ada 10 keping nak diisi. Usaha tangga kejayaan, ermm mana tau tak menang kereta dapat shopping vouchers pun jadi lah kan.

Wednesday, April 3, 2013

Tuesday, August 7, 2012

P&G, Giant and Guardian Charity Event - A Special “A Gift Of Learning” RM200,000 Cheque Presentation Ceremony


Hi Korang,

Dalam bulan puasa ni sempat juga aku hadiri majlis penyerahan cek daripada P&G, Giant dan Guardian ke 8 buah pusat Kanak-Kanak Istimewa di seluruh Malaysia di The Caterpillar, Sri Hartamas.


Pihak P&G, Giant dan Guardian mengumumkan bahawa inisiatif komuniti 2 bulan berkempen dalam ‘Sumbangan Ilmu’, mereka Berjaya mengumpulkan sejumlah RM200,000 melepasi RM150,000 sasaran asal yang ditetapkan. Sumbangan diterima menerusi jualan produk-produk P&G seperti Pantene, Olay, Rejoice, Head & Shoulders, Clairol Herbal Essences, Whisper, Downy, Gillette, Oral-B, Ambi-Pur, Febreeze, Dynamo  dan Fab di Giant dan Guardian di seluruh negara.


8 buah pusat kanak-kanak iaitu Persatuan Kanak-Kanak Istimewa Ampang, Tasputra Perkim, Persatuan Kanak-kanak Istimewa Kajang, Persatuan Kanak-kanak Spastik Pulau Pinang, Persatuan untuk Insan Bermasalah Intelektual Perak, Persatuan bagi Kanak-kanak Kerencatan Akal Johor, Pusat Seri Mengasih Sabah dan Persatuan Autisme Kuching, masing-masing akan menerima sumbangan berjumlah RM25,000 yang akan digunakan untuk latihan dan terapi di pusat yang berkaitan. Adalah di anggarkan bahawa lebih daripada 1,000 orang kanak-kanak istimewa yang mengalami ketidakupayaan belajar akan menerima manfaat daripada sumbangan ini.




Majlis ini dimulakan dengan kelas seni di mana kakitangan P&G, Giant and Guardian membantu kanak-kanak ini dengan kebolehan istimewa mereka dengan melukis, mewarna dan pelbagai lagi. Kemudian mereka juga dihiburkan dengan pelbagai permainan yang menyeronokkan dan lagu nyanyian bersama yang menghiburkan semua supaya para tetamu di beri fahaman yang lebih mendalam tentang pelbagai cabaran yang perlu ditempuhi oleh kanak-kanak ini di dalam kehidupan harian mereka.


Kemudian barulah di adakan sessi penyampaian cek kepada 8 buah agensi yang terbabit. Rata-rata mereka sangat gembira dengan sumbangan yang diterima dan akan menmanfaatkan sebaik mungkin untuk kegunaan kanak-kanak istimewa ini.


Program P&G Open Minds merupakan sebahagian daripada matlamat korporat global P&G iaitu ‘Live, Learn and Thrive’ yang memberi focus terhadap usaha-usaha kemanusiaan jenama P&G, kakitangan dan asas korporat di dalam meningkatkan taraf hidup kanak-kanak istimewa yang memerlukan bantuan semenjak bayi sehingga berumur 13 tahun. Di Malaysia, Open Minds meneruskan focus untuk membantu dan meningkatkan kualiti masa depan kanak-kanak istimewa ini dengan menyediakan pembelajaran khusus dan kemudahan yang diperlukan.


Terima kasih di ucapakan kepada Ms Hui Ping dan teamnya yang sudi menjemput aku ke charity event sebegini. Moga-moga kalau ada event sebegini harap di jemput lagi hendaknya ye.