Friday, May 26, 2023

PAVILION BUKIT JALIL Raikan Ulang Tahun WARNER BROS KE 100 Cuti Sekolah Ini

Hi Korang,

Pada musim cuti sekolah ini, Pavilion Bukit Jalil kini menampilkan kerjasama istimewa bersama Warner Bros. Discovery Global Consumer Product bersempena kempen ulang tahun studio mereka ke 100 – Celebrating Every Story. Para pengunjung disajikan dengan pelbagai tarikan dekorasi menarik, aktiviti hiburan, pameran serta jualan dan juga penebusan barangan eksklusif serta terhad bermula pada hari ini sehingga 25 Jun 2023.


Hadir bersama dalam majlis perlancaran MID-YEAR FIESTA (MY FIESTA) Pavilion Bukit Jalil dan Ulang Tahun Warner Bros. Studio ke 100 adalah Pengarah Regal Path Sdn Bhd, Datuk Lee Whay Hoong; Ketua Pegawai Eksekutif Peruncitan Kuala Lumpur Pavilion Sdn Bhd, Dato’ Joyce Yap; Ketua Bahagian Perkongsian UOB Malaysia, Mr Fabian Poh dan Pengarah Bersekutu, Pelesenan Studio Pasific, Mr. Keith Ng mewakili Warner Bros. Studio.

MY FIESTA

Menara Air ikonik Warner Bros. Studio yang berdiri megah di tengah Centre Court, aras 2, Pavilion Bukit Jalil ini memaparkan peredaran masa, momen serta adegan filem penting sepanjang penubuhannya untuk satu abad yang lalu. Terdapat pelbagai hiasan bertema serta latar belakang yang menarik untuk diabadikan sebagai kenang-kenangan seperti Platform 9¾ dari siri Harry Porter, Tom & Jerry Animation Studio, Mystery Machine terkenal dari siri Scooby Doo dan Pameran The Flash yang menampilkan latar belakang adegan wayang tersebut dan aktiviti interaktif mengelilingi arca ikonik tersebut.



Selain itu, kehadiran para pengunjung dimeriahkan lagi dengan siri pameran prop interaktif dan koleksi barangan yang telah digunakan di seluruh studio tersebut sejak 100 tahun lalu seperti dari siri francais Wizarding World, DC Super Heroes, Batman & Wonder Woman serta sitcom TV 90-an FRIENDS dan banyak lagi.

MY FUN ACTIVITIES

Dalam meraikan kerjasama ikonik bersama Ulang tahun ke 100 Warner Bros., para pengunjung dijemput untuk sertai pertandingan cosplay pada 10 Jun 2023 dan berpeluang untuk memenangi wang tunai, baucar beli belah dan cenderamata eksklusif WB100 seperti patung kecil DC dari Beast Kingdom, Batmobile dan patung aksi Batman, tabung pelbagai guna Justice League, Mysterious Wands dari Wizarding World: Harry Potter dan bekas air, lencana butang, tag bagasi ekslusif WB100 dan bermacam lagi.



Tanpa mengira peringkat usia, pastinya ada sesuatu keriangan menanti para pengunjung untuk dikecapi di Pavilion Bukit Jalil sepanjang musim cuti sekolah ini. Bawa si kecil ke karnival pengembaraan interaktif World of Nickelodeon yang pertama di Malaysia dan Pinkfong Baby Shark Adventure Ville oleh Toy World di aras 5 (Zon Oren). Teruskan berhibur dengan menyaksikan wayang blockbuster terkini di pawagan TGV Cinemas di aras 5 (Zon Oren) yang baru sahaja beroperasi atau nyanyi sepuas hati bersama teman dan keluarga di K11 Karaoke, aras 5 (Zon Oren). Para penggunjung turut diseru untuk selami dunia fantasi pembikin filem legenda Amerika melalui pameran The World of Tim Burton Pop-Up Museum, aras 2 (Zon Merah Jambu).

Keriangan diteruskan dengan pelbagai pameran menarik menanti para penggunjung sepanjang cuti sekolah Jun ini di Pavilion Bukit Jalil Exhibition Centre, aras 5 (Zon Merah Jambu)


· TRY COURSE EDUCATION FAIR 2023 [3 – 4 Jun 2023]

· POKANIME PLANET 2023 [17 – 18 Jun 2023]

· MYHOME EXHIBITION 2023 [23 – 25 Jun 2023]

· iFOOD EXPO 2023 [30 Jun – 2 Julai 2023]



MY RETAIL THERAPY

Menampilkan lebih 400 pelbagai kedai jualan sehingga hari ini, para ibu bapa boleh nikmati terapi beli belah dengan menjamu mata di JunHO, @Work, Loretta, 1.dNA dan Sojuu untuk trend K-fashion terkini terletak di aras 3 (Zon Merah Jambu). Kegirangan diteruskan dengan koleksi menakjubkan di Uniqlo, Fred Perry dan HLA Concept Store, aras 3 (Zon Oren) serta saksikan koleksi pra-musim panas di Forever 21 yang kini dibuka terletak di aras 3 (Zone Merah Jambu). Kilaukan jari jemari dengan pelbagai pilihan koleksi perhiasan diri uniseks dari Joje, Zirconia Jewellery, aras 2 (Zon Oren) atau Elfi Jewellery, aras 4 (Zon Merah Jambu) untuk penampilan gaya baharu.

Bagi yang mengidamkan sesi manjaan diri ketika si cilik sibuk bersuka ria, belaikan diri dengan sesi urutan badan beraromaterapi ataupun urutan kaki di Siam Oasis, aras 1 (Zon Oren). Terdapat lebih banyak pilihan sesi manjaan diri yang patut dinikmati oleh para ibu bapa di Pavilion Bukit Jalil seperti sesi cucian wajah di Sothy’s ataupun di Skinz Santuary di aras 5 (Zon Merah Jambu), diteruskan dengan pelbagai sesi penjagaan rambut di Colour Room by APT, aras 5 (Zon Oren) dan sesi tatarias bulu mata oleh pakar di The Hair Tric & Lashility, aras 5 (Zon Merah Jambu).

MY FEAST

Dengan menyajikan lebih 150 pilihan restoran dan kafe, Pavilion Bukit Jalil semestinya destinasi syurga makanan yang terbaik untuk dinikmati oleh para pengunjungnya. Berikut merupakan beberapa cadangan bagi sesi menjamu selera terbaik bersama keluarga dan rakan-rakan:

Syurga Hot Pot : Haidilao Hotpot, Lamei Hotpot, One Dish One Taste, Mo-Mo Paradise, Suki-Ya,

Zui Ma Tou Hotpot, XiangShan Fish Steamboat, Yuan Lao Si Hotpot

Pilihan Mersa Muslim : Two Cents Hot Wings, Oppa Toast, The Travelling Duck, Penang Chendul

Pastinya Halal : Grandmama’s, Madam Kwan, Mee Hiris China Muslim, Seniman

Pencuci Mulut : Perfect Ice, Yoghurt Cow, Street Churros, Go Coconuts

Manisan Sedap : Hazukido, Rollney, Bo The Avocado, Molten Chocolate Café

Ruang Privasi : Sushi Koi, Grand Harbour, Tonkatsu by Ma Maison


HADIAH EKSLUSIF DAN TERHAD ULANG TAHUN KE 100 WARNER BROS. STUDION DENGAN PEMBELIAN



Bermula hari ini sehingga 25 Jun 2023, beli dan tebus set cenderamata ekslusif WB100 rasmi di Pavilion Bukit Jalil seperti:

· Buku Nota A5 WB100 - Dengan pembelian minima RM200 (pembelian minima RM150 untuk pemegang kad UOB dan CITIBANK)

· Bekas Air WB100 – Dengan pembelian minima RM300 (pembelian minima RM200 untuk pemegang kad UOB dan CITIBANK)

· 1x Cabutan Bertuah Baucar Pembelian (RM50 atau RM100) – Dengan pembelian minima RM500 (pembelian minima RM400 untuk pemegang kad UOB dan CITIBANK)

Untuk maklumat lanjut berkaitan aktiviti dan promosi sambutan cuti sekolah pertengahan tahun (MYFiesta) di Pavilion Bukit Jalil, layari www.pavilion-bukitjalil.com atau semak kemas kini terbaru melalui Facebook, Instagram atau hubungi Talian Khidmat Pelanggan di +603-8092 8888.



No comments :