Tuesday, February 9, 2021

SECRET COFFEE dan PREMIUM LOSYEN SECRET CORREA Dari SECRET CORREA

Hi Korang,

Baca tajuk pun korang dah rasa macam wah rahsianya kan sampai nak secret-secret bagai ek!!

Hehehehehe


Eh bukanlah, ini adalah produk keluaran dari Secret Correa iaitu premium losyen Secret Correa dan juga Secret Coffee.

Ini kali pertama kak lily dapat tahu mengenai kedua-dua produk kesihatan ini, rasanyer produk ni dah lama berada di pasaran tapi belum ramai yang mengetahui kehebatan kedua-dua produk ini.

PREMIUM LOSYEN SECRET CORREA

Ini merupakan kali pertama kak lily cuba krim yang betul betul sejuk bila di sapu di badan.


Ianya merupakan losyen sejuk yang dapat membantu melangsingkan dan mengurangkan selulit dari seawall 3 hari tanpa rasa panas dan pijar. Walaupun begitu losyen sejuk ini mengandungi bahan-bahan agen pembakar lemak terbaik iaitu Sunflower Seed Oil, Guarano dan Hedera Helix.


Kak lily kongikan di antara kebaikan agen pembakar lemak ni yer.

Sunflower seed oil
-Mencantikkan kulit
-Melembapkan kulit
-Anti penuaan
-Anti radang
-Pelindung kulit

Guarano
-Melancarkan saluran jantung dari tersumbat
-Memperbaiki sistempenghadaman
-Merendahkan asid lemak dan kolestrol
-Mengaktifkan sel -sel & sistem saraf
-Menghilangkan rasa lapar
-Menghasilkan tisu baru
-Memernagi radikal bebas
-Mengurangkan bengkak
-Awet muda

Hedera helix
-Anti selulit
-Anti lemak
-Anti radang
-Melancarkan peredaran darah
-Melegakan masalah pernafasan
-Melegakan masalah kejang otot

Ianya juga membantu untuk mengurangkan masalah menstrual pain iaitu senggugut dan boleh di sapu di bawah dagu untuk mengurangkan masalah double chin serta ianya 'solat' friendly.

Review Kak Lily Mengenai Premium Losyen Secret Correa


Setelah beberapa hari kak lily mencuba losyen sejuk ini, kak lily rasa begitu selesa sekali. Of courselah takkan nampak lagi perubahannya almaklumlah lemak pun tebal kan tapi kak lily dapatkan rasakan kurangnya inch loss di bahagian-bahagian tertentu eh takkan nak citer kat korang mana kak lily sapu kan hehehehee



SECRET COFFEE BY SECRET CORREA

Di samping kak lily menggunakan losyen, kak lily juga mencuba Secret Coffee keluaran Secret Correa jugak ni. Dah tentulah kak lily mesti mencubanya sememangnya kak lily kan pecinta kopi


Kopi untuk kesihatan yang dapat membantu untuk menyekat selera makan dan membantu membuang lemak di bahagian sukar seperti di peha dan perut. Kopi tanpa kafein ini adalah yang pertama di Malaysia mempunyai 6 slimming booster di antaranya termasuklah Garcinia combogia, kurma, hoodia dan madu.


Garcinia combogia
-Mengurangkan selera makan
-Mengelakkan lemak terkumpul
-Mengawal proses pembakaranlemak dalam badan
-Membantu membuang lemak yang di bahagian yang sukar seperti peha dan perut

Kurma
-Menguatkan memori
-Baik untuk kesihatan jantung
-Baik untuk kesihatan tulang
-Merawat masalah usus

Hoodia
-Mampu meningkatkan kesihatan jantung
-Meningkatkan tenaga
-Membuatkan anda tidak terasa letih

L-Carnitine
-Meningkatkan metabolisma
-Menjadikan bdan bertenaga
-Menguatkan tulang
-Mempercepatkan proses penyembuhan
-Mengurangakan kadar kolestrol
-Meningkatkan kekeuatan memori manusia
-Meningkatkan tenaga
-Menjaga jantung
-Menstabilkan tekanan darah

Madu
-Mengilangkan batuk
-Mencegah kanser dan penyakit jantung
-Meningkatkan daya ingatan
-Mempunyai sumber nutrisi yang lengkap
-Mampu menghilangkan luka

Ianya tidak mempunyai gula tetapi digantikan dgn nano sweet kulit tebu hitam dimana (nano sweet) sesuai utk orang-orang kencing manis dan darah tinggi. Krimer yg digunakan juga bukan krimer biasa @scheme milk susu murah tetapi digantikan Palm kernal" isi rong biji kelapa sawit.

Secret Coffee juga dapat membantu untuk anda kekal bertenaga seharian.



Terdapat dua varian Secret Coffee iaitu pek 7 sachet dan 15 sachet. Secret Coffee juga disahkan Halal oleh Jakim dan sesuai untuk semua peringkat usia dan jantina.

Bagi mereka yang mempunyai berat 60kg ke atas, seelok-eloknya mengambil 2-3 sacher setiap hari iaitu waktu pagi dan petang. Boleh di minum bagi mereka yang sedang mengandung dan sesuai untuk ibu-ibu yang menyusu kerana ianya merupakan milk booster serta tidak mempunyai kesan sampingan.

Review Kak Lily Mengenai Secret Coffee

Kak lily mengamalkan Secret Coffee ni sudah pun beberapa hari yang lalu. Ianya enak tidak terlalu strong macam kopi-kopi yang lain di luar sana. Amat sesuai bagi mereka kurang gemarkan kopi yang strong.

Yang penting perut langsung tidak meragam untuk keluar masuk ke tandas, semuanya sama macam kita minum kopi biasa tapi kak lily perasan yang kak lily kurang selera makan pada waktu tengahari dan malam. Cuma perbanyakkan minum air kosong untuk mempercepatkan hasilnya.

Sijil Halal JAKIM


Harga Produk Secret Correa Ini

Premium Losyen – RM89.00

Secret Coffee – RM69.00


Korang boleh dapatkan kedua-dua produk ini di www.secretcorrea.com untuk membuat pesanan


Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut :

Facebook Page:


Instagram Link :

Saturday, February 6, 2021

NESTLÉ LACTOGROW® Aktif - A Growing-up Milk Formulated To Help Children Achieve More Growth With More Calcium*

Hi Everyone,

Recently I attended a virtual Facebook Live Launch of NESTLÉ LACTOGROW® Aktif

What is NESTLÉ LACTOGROW® Aktif?

Here's the details for you


Nestlé today unveiled its specially formulated growing up milk – NESTLÉ LACTOGROW® Aktif, during a live virtual event, providing Malaysian parents with a tailored nutrition option to help their children achieve optimum growth at each stage. NESTLÉ LACTOGROW® Aktif will replace NESTLÉ LACTOKID® through the coming months.



NESTLÉ LACTOKID® first launched in November 2014, providing a formulated milk powder with high calcium for children to help them stay nourished and support their growth throughout their developing years. Now, with an all-new look under NESTLÉ LACTOGROW® Aktif, this formulated milk powder provides the same goodness in nutritional values as before. NESTLÉ LACTOGROW® Aktif is formulated for children 1 to 6 years old and contains higher calcium compared to other key brands** in the market, as well as DHA and 18 important vitamins and minerals to support the optimal growth of a child.

The live launch event saw several fun interactive sessions that helped viewers understand more about child growth while a virtual discussion took place to debunk height myths in children to help parents understand the importance of calcium, vitamin D and other important nutrients for the growth of their little ones.

Juan Aranols, Chief Executive Officer of Nestlé (Malaysia) Berhad said: “We want to help children reach their full potential and this requires addressing stunting, as 1 out of 5 children is not getting enough nutrition to ensure their full physical and intellectual development***. We want to share learnings on the importance of nutrition and the role of nutrients like calcium in children’s development, as well as how NESTLÉ LACTOGROW® Aktif can help support a child’s optimal growth."

Jasmin Estacio, Business Manager of NESTLÉ Nutrition Malaysia said: “A healthy development during early childhood equates to better physical health and positive well-being for the next few years of a child’s life and beyond. NESTLÉ LACTOGROW® Aktif would like to support parents with a product that complements their everyday efforts to provide the best for their children during this important stage in life. We hope to continue supporting parents to learn more about the importance of nutrition, especially calcium, to support their child’s growth!”



The abundance of information available today might make parents feel overwhelmed of the right way to help their children grow. There are also many myths on increasing a child’s height commonly shared amongst Malaysian parents, such as playing basketball and hanging from monkey bars, which makes the challenge even greater to ensure their children are on track to achieve growth milestones for their age.

To help parents tackle this issue, Nestlé invited Professor Dr. Norimah binti A. Karim, Professor in Nutrition, Department of Nutrition and Dietetics at International Medical University to share her thoughts about “Debunking Growth Myths Among Children” during the virtual event. The discussion revolved around the rising issues affecting growth amongst children, with Professor Norimah weighing in on debunking popular growth myths and shared ways parents can ensure their children take in adequate nutrition daily to achieve optimum growth during their formative years.

“When raising children, parents need to understand that a balanced diet is important to ensure that they can develop to their fullest potential. The prevalence of stunting in children is primarily due to malnourishment — a lack of balanced nutrition in their everyday diet. Amongst various nutrients, insufficient calcium intake is one of the major issues faced by Malaysian children, and this plays an important role in determining their overall growth,” said Professor Dr. Norimah.

Based on a survey done from 9 to 22 June 2020, involving 186 mothers who have previously used NESTLÉ LACTOKID®, 98% would recommend the milk brand to their friends and family. Besides being formulated with high calcium, vitamin D, protein and DHA to support growth and development, NESTLÉ LACTOGROW® Aktif also has no added sucrose, making it a better option for young children.

NESTLÉ LACTOGROW® Aktif comes in 900g packets for two age groups, namely NESTLÉ LACTOGROW® Aktif 1-3 and NESTLÉ LACTOGROW® Aktif 4-6, and is currently available in stores nationwide. 



To rewatch the virtual event and discussion, do visit 

For more information, please visit


Friday, February 5, 2021

Clorox dan MERCY Malaysia Sediakan Kit Kebersihan kepada Ribuan Mangsa Banjir

Hi Korang,

Lebih daripada 40,000 rakyat Malaysia di tujuh negeri terpaksa dipindahkan dari rumah mereka sejak sebulan lalu kerana banjir yang melanda, diperburukkan lagi dengan fenomena cuaca La Ninā.

Apabila air banjir surut, mangsa yang pulang ke rumah mereka memerlukan bantuan untuk mulakan kehidupan semula.


Clorox Malaysia mengumumkan bahawa mereka akan menyokong usaha bantuan banjir MERCY Malaysia dengan menyediakan lebih 4,000 unit produk pembersih dan pembasmi kuman untuk digunakan sebagai sebahagian daripada peralatan kebersihan bagi memudahkan proses pembersihan rumah mangsa banjir.

MERCY Malaysia akan mengedarkan kit kebersihan yang merangkumi Clorox Bleach Original dan Clorox Expert Disinfecting Wipes untuk membersihkan rumah mereka sebelum dapat didiami semula. Kawasan yang dilanda banjir teruk adalah Johor, Pahang, Kelantan dan Terengganu.


Pembersihan dan pembasmian kuman adalah sangat penting terutama selepas banjir kerana air banjir boleh menimbulkan risiko penyakit berjangkit seperti leptospirosis atau kencing tikus, kolera, demam kepialu dan Hepatitis A.

“Daerah-daerah yang dilanda banjir teruk memerlukan Air, Sanitasi dan Kebersihan (WASH) dengan segera. Keperluan ini meningkat akibat wabak Covid-19 yang berterusan. Kebersihan dan sanitasi yang baik adalah sangat [AH1] penting untuk mematuhi SOP. Kami ucapkan terima kasih kepada Clorox Malaysia kerana telah memberikan sumbangan produk pembasmi kuman yang menjadi asas alat kebersihan untuk mangsa banjir yang pulang ke rumah mereka,” kata Pemangku Pengarah Eksekutif MERCY Malaysia, Zuraidah binti Mian.


"Kami berasa rendah diri melihat usaha MERCY Malaysia memberi bantuan kepada mangsa banjir, dan ingin turut serta menyokong usaha mereka kerana keperluan mendesak," kata Pengarah Jualan & Pemasaran Clorox Asia Tenggara, Paulo M. Lao. "Kami berasa gembira kerana produk pembersih dan pembasmi kuman kami dapat membantu membersihkan rumah-rumah secara berkesan untuk persekitaran yang selamat kerana Clorox percaya bahawa kebersihan adalah penting."

Data Mangsa Banjir Tahun 2021

Daerah terjejas

7

Mangsa terjejas

41,358

Jumlah Keluarga

11,290

Pusat Pemindahan

376

Maut

9

Dana diperlukan

RM2 million

Jumlah terkumpul

RM 528,191.44



Dapatkan lebih maklumat mengenai bahan pembersih, aktiviti dan banyak lagi dari laman web Clorox Malaysia di https://www.cloroxmalaysia.com atau ikuti halaman media sosial Clorox Malaysia di https://www.facebook.com/CloroxMalaysia/ dan https://www .instagram.com/cloroxmalaysia/




Mereka yang ingin menyokong Misi Bantuan Banjir MERCY Malaysia sebagai sukarelawan boleh mendaftar di https://www.mercy.org.my/volunteer/





 [AH1]baik adalah sangat