Tuesday, July 16, 2019

Majlis Penyampaian Perjanjian Ganti Rumah Bagi 1200 Penduduk Flat Taman Segar dan Upper Label Sdn Bhd

Hi Korang, 

Satu Memorandum Persefahaman (MOU) baru-baru ini ditandatangani di antara En. Tony Chin Hon Fah, Pengarah Upper Label Sdn Bhd dengan wakil-wakil dari Taman Segar Flats dengan Perbadanan Pengurusan Bersama (JMC). Inisiatif tanggungjawab sosial korporat (CSR) ini telah dirasmikan oleh Yang Berhormat Tuan Haji Khalid Abdul Samad, Menteri Wilayah Persekutuan.

cantik gak rumah ni ek ermm

YBhg. Datuk Hajah Rosida binti Jaafar, Timbalan Ketua Setiausaha (Pengurusan dan Sosioekonomi) dan YBhg. Datuk Muhammad Azmi bin Mohd Zain, Setiausaha (Bahagian Sosioekonomi), Kementerian Wilayah Persekutuan juga turut hadir ke majlis perjanjian ini.L-R: Kan Hong Foong (简雄峰), Project Director, Sri Binaraya; Chin Ke Liang (陈柯良), Project Director, Upper Label; Tony Chin Hon Fah (陈汉华), Chief Executive Director, Upper Label, YB Tuan Haji Khalid bin Abdul Samad, Minister of Federal Territories and the representatives of Taman Segar Flat at the signing ceremony of Segar Residences home exchange document.

Melalui MOU ini, Upper Label Sdn Bhd bersama-sama dengan syarikat induknya Sri Binaraya Sdn Bhd akan menggantikan rumah kos rendah untuk 1200 penduduk melalui pelaksanaan projek Segar Residences. Setiap penghuni yang kini memiliki flat 500 kaki persegi, akan menerima apartmen 900 meter persegi yang berkualiti lebih baik dengan kemudahan kondominium seperti lif, kolam renang dan gim dengan kos sifar! Projek ini akan dilaksanakan dalam tempoh tiga tahun akan datang.

L-R: Marcus Ho (何朝明), Chief Technology Officer, Upper Label; YB Tuan Haji Khalid bin Abdul Samad, Minister of Federal Territories; Chin Ke Liang (陈柯良), Project Director of Upper Label; and Tony Chin Hon Fah (陈汉华), Chief Executive Director of Upper Label during demonstration of the building plan of Segar Residences.

Segar Residences adalah projek perumahan yang mampu dimiliki apabila setiap unit berharga pada RM300,000. Setiap unit 900 kaki persegi dibina dengan pemandangan indah Kuala Lumpur City, kemudahan lengkap termasuk kolam infiniti, semuanya dilengkapkan dalam projek berkepadatan rendah yang dibina di tanah utama di Cheras. Mudah diakses melalui pelbagai lebuh raya utama dan jalan raya, projek ini berjalan kaki ke Mutiara MRT serta ke Cheras Leisure Mall. 

Projek ini dibina di Persiaran Lemak di mana terdapat beberapa buah sekolah di kawasan seperti SK Taman Segar, Kolej Universiti Sedaya Antarabangsa (UCSI), SRK Kampung Cheras Baru dan SRJK (C) Taman Connaught yang berhampiran dengan lokasi tapak projek ini.


"Projek ini akan dibangunkan tanpa penglibatan mana-mana subsidi dari kerajaan dan Program Rumah Wilayah ini adalah bukti bahawa boleh ada kerjasama yang cerah antara kerajaan dan sektor swasta tanpa memerlukan subsidi kerajaan dan dibangunkan dengan penjimatan yang besar untuk menjamin kadar yang berpatutan untuk penduduk masyarakat," kata Chin Ke Liang, Pengarah Projek Upper Label Sdn Bhd.Projek CSR ini adalah selaras dengan janji kerajaan untuk menyampaikan satu juta unit rumah mampu milik dalam tempoh 10 tahun, dalam manifestonya. Dengan lebih daripada 20 tahun kecemerlangan industri dan pelancaran projek yang berjaya termasuk Residensi Pandanmas 2, projek RUMAWIP yang dihantar 1O bulan lebih awal daripada jadual; Upper Label Sdn Bhd dan Sri Binaraya Sdn Bhd masih dalam misi untuk mengubah kehidupan 1200 penduduk di Taman Segar, Cheras. 

Di antara projek-projek lain yang berjaya di bawah Sri Binaraya Sdn Bhd termasuk Holmes 2, empat blok kondominium yang terdiri daripada 1814 unit di Bandar Tun Razak; East Pare @ Menjalara, yang merupakan pangsapuri servis di Bandar Menjalara; lnspirasi Mont Kiara, dua blok apartmen servis 44 tingkat di Mont Kiara; serta The Clio 2 Residences yang merupakan tiga blok apartmen servis yang terdiri daripada 550 unit di Dengkil, Putrajaya dan lain- lain lagi.

Semoga kempen-kempen CSR sebegini akan menjadi ikutan para pemaju rumah yang lelain bagi memberi keselesaan kepada rakyat.
Untuk info lanjut boleh hubungi 09-9133 8333/ 03-91337070

No comments :