Thursday, April 29, 2021

BOMBOLA Antibac Facial Mist, Harus Kena Dapatkan

Hi Korang,

Facial mist sangat penting di musim pandemik nieh.

Ianya membantu melembapkan kulit setiap kali cuaca terlalu panas untuk kulit muka korang yang halus serta menyegarkan kulit apabila korang sudah terlalu lama berada di luar


Dalam era pandemik global Covid-19, korang pasti mahukan semua barang yang ada di dalam handbag korang seperti pembersih tangan, tisu basah dan banyak lagi, dan sekarang ni korang kena tambah lagi satu barang dalam beg iaitu Bombola Antibac Facial Mist, facial mist anti bakteria pertama di Malaysia.


Fakta mengenai Bombola

👉Syarikat tempatan yang pakar dalam produk penjagaan diri

👉Bermula pada tahun 2020

👉Meneliti produk penjagaan diri semula jadi dan hanya menggunakan bahan mentah berkualiti

👉Berdedikasi untuk memberikan yang terbaik produk aromaterapi dengan fokus pada kesihatan mental, faedah untuk kulit, santai, selamat dan mewah untuk memanjakan diri untuk diri sendiri dan orang tersayang


Sebab kita kena dapatkan Bombola Facial Mist

Seperti yang telah kak lily bagitau tadi, ketika kita sedang berusaha untuk meratakan curve Covid-19 di Malaysia, kak lily dapat rasakan bahawa setiap usaha kecil oleh semua orang membantu untuk memberi peringatan di antarasa satu sama lain, selalu mengekalkan jarak jauh fizikal, menjaga kebersihan dan kesihatan diri dan jangan berkumpul di tempat yang ramai adalah antara langkah yang sedang kita amalkan untuk mengelakkan berlakunya peningkatan wabak di Malaysia.


Oleh itu, mempunyai facial mist yang mempunyai komponen antibakteria sangat sesuai dengan etika ini. Dan ini adalah item pelbagai guna yang sesuai dengan tugas harian anda dalam norma baru.

Bombola Antibac Facial Mist membantu untuk:

đź’™Melembutkan kulit

đź’™Melembapkan kulit

đź’™Menyuburkan kulit

đź’™Mempunyai semua komponen penting dan mesti ada juga - Antibakteria, Antifungus, Antioksidan dan Antiseptik


Bukankah ini adalah produk yang sangat berguna untuk dimiliki?

Yer betul!!

Ia membantu mencantikkan kulit, membantu menjaga keselamatan anda daripada bahaya bakteria dan sangat berguna apabila berlaku kecederaan pendarahan pada anda atau orang tersayang.



Kak lily beli dari satu sebab standby letak di dalam hand bag dan juga di dalam kereta. Senang bila nak guna ada jer nanti.

Apa yang terkandung di dalam Bombola Antibac Facial Mist ?

Jangan bimbang kerana ia juga diluluskan oleh KKM (PEMBERITAHUAN KKM: NOT210300001K), jadi semua bahan selamat digunakan dan hanya menggunakan bahan mentah semula jadi yang berkualiti.

đź“ŤAqua
đź“ŤAcrylates/ C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer
đź“ŤCeramide 2
đź“ŤColloidal Silver
đź“ŤSodium Chloride
đź“ŤHypochlorous Acid
đź“ŤAscorbic Acid
đź“ŤMelaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil


alo alo aloooooo

Korang mahu memenangi hadiah wang tunai dari Bombola?


Peraduan ini sangat mudah dan berlangsung dari 13 April hingga 5 Mei 2021.

Inilah cara untuk memenangi hadiah wang tunai.

1. Ikuti akaun Instagram @ bombola.co

2. Muat naik video kreatif atau bumerang anda menggunakan Antibac Facial Mist Bombola ke Instagram anda

3. Jangan lupa Tag kami @ bombola.co & hashtag #DuitRayaBombola #DuitRayaBombola #DuitRayaBombola

4. Pastikan akaun ditetapkan sebagai "umum" sehingga kita dapat menonton video kreatif anda

5. Tunggu pengumuman pemenang & kumpulkan #DuitRayaBombola anda


Dah apa tunggu lagi ek

Jom dapatkan Bombola dengan segera



Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut :

Facebook :
https://www.facebook.com/bombola.official

Instagram :
https://www.instagram.com/bombola.co




#bombola 
#bombsquad 
#bombolaantibacfacialmist 
#bombolagemstonescandles 
#bombolabathbombs 
#antibacfacialmist 
#facialmistmalaysia 

Love at first bite with Domino’s

Hi Everyone,

Looking for something new and enticing to spice up your life? Well look no further, as Domino’s wildly popular Top Secret Sauce is turning up the heat with a spicy new addition! Bringing a new twist for Top Secret Sauce Lovers, the signature creamy, garlic, buttery Top Secret Sauce now has an added kick of spice and crunch to take things up a notch!


This is just in: driven by the overwhelming response for the Top Secret Sauce pizzas, Domino's Pizza has unveiled its new Top Secret Sauce Spicy Fling variants - Spicy Tuna Temptation, Spicy Vegie Fiesta, Spicy Classified Chicken and Spicy Chicken Confidential. Spreading the spice to its sides, Domino’s is also bringing in the Spicy Fling Breadstix and Spicy Fling Chicken Wings for customers to enjoy their pizzas with a spicy twist available for a limited time only.

For those craving the heat, the new Top Secret Sauce Spicy Fling additions are infused with a unique spicy chilli dressing combined with dried parsley and garlic chips, imparting a blend that is sure to make one’s tastebuds tingle. The Top Secret Sauce Spicy Fling offers a scrumptiously creamy and garlicky gastronomic experience, with a mildly fiery and crunchy kick that will ignite one’s senses. As Top Secret Sauce Lovers are passionate about its signature flavour, Domino’s is adding a sprinkle of spice and love to its pizzas and sides, sure to please every palate.


According to Linda Hassan, Group Chief Marketing Officer, Domino’s Pizza Malaysia & Singapore, “With a flavourful kick of spice, the Top Secret Sauce Spicy Fling is a spicy spin-off of our popular pizzas topped with our signature Top Secret Sauce that is much-loved by Malaysians nationwide. Our Top Secret Sauce is a bestseller and an absolute smash-hit among our fans for its unique blend of cream, cheese and garlic in four different flavours. Understanding Malaysians’ craving for all things spicy, we added a fiery, crunchy new twist by introducing the Top Secret Sauce Spicy Fling pizzas and sides.”

“For customers who are familiar with our pizzas topped with the secret sauce, this all-new Top Secret Sauce Spicy Fling would be a delicious alternative to your usual order. Rest assured that Spicy Fling is made with a thoroughly crafted combination of spicy chilli dressing and chilli extracts, giving it the right amount of spice, which is suitable for every taste profile.”

“Living up to our promise of “It’s All About You”, we constantly strive to satisfy our fans with consistent excellence in food quality and experience. We see this as the perfect time to tap on local Malaysian flavour profiles and bring an exciting new twist to the table. We hope our customers enjoy this limited time offer with their loved ones and be sure to try all the variants available,” Linda concluded.


As part of Domino’s Everyday Value Buy 1 Free 2 menu, customers will also be spoiled with a wider range of free items to choose from with free zero contact delivery within a 30-minute delivery guarantee. After all, who wouldn’t want their pizza arriving on their doorstep piping hot and ready to eat?

Available for a limited time only, Domino’s Top Secret Sauce Spicy Fling pizzas come in Personal, Regular, Large and Xtra Large sizes at Domino’s stores nationwide. Customers can add on the Spicy Fling Breadstix and Spicy Fling Chicken Wings at RM10.90 and RM14.90 respectively. 



Wait no more! Get your Top Secret Sauce Spicy Fling pizzas with Domino’s ‘Buy 1 Free 2’ menu and enjoy this brand new deliciousness with a guaranteed FREE and 30-minute Zero Contact Delivery!

This hot new addition to Domino’s existing line-up will be available from 26 April and for a limited time only. To purchase, visit Domino’s stores or order online at https://www.dominos.com.my/.

#SpicyFling 
#SpicyCrunchyKick

Buka Puasa Di TOKYO TEPPAN, Pavilion. Makan Jepun Kita Hah

Hi Korang,

Muak sangat nak makan nasi hari-hari untuk berbuka puasa so ktorang bertukar selera plak.

So jumaat lepas, malas nak buka ktorang jalan-jalan kat Pavilion ni amik air-cond sejuk dulu hehehhe, sambil jalan-jalan surveylah kedai kat area Tokyo Street untuk berbuka puasa so nampaklah Tokyo Teppan ni.


Tanya budak yang jaga kat kaunter tu kene booking ke just walk-in, dia cakap hari ni tak ramai orang boleh boleh walk in jer hah ape lagi terus masuk dalam kedai ni kan.



Restoran ini sebenarnya terletak bersebelahan dengan Tokyo Don yang specialitynya adalah donburi sementara Tokyo Teppan memberi tumpuan kepada teppanyaki. Yelah kenyang sket kan

Sempena Ramadan ni, Tokyo Teppan menawarkan set berbuka puasa iaitu ‘Teppanyaki Delight’ dari 21 April hingga 12 Mei 2021, memang sedap pekena menu panas-panas kan.


Set Wagyu Saikoro
Australian Wagyu MB8 cube cut on hotplate RM130

Set Teppan
Angus beef, prawn and salmon teppanyaki (RM49)

Set Azuma
Chicken and salmon teppanyaki (RM36)

Set Edo
Salmon, scallop, squid and tiger prawn teppanyaki (RM43)

Kesemua set ini di hidang sekali minuman ice lemon tea (bottomless) dan Kurma Ice Cream



So mr Big order Set Wagyu Saikoro sebab teringin nau nak makan daging Wagyu kan, seronok betul dia kan. Memang terasa lembut jer dagingnya sempat kak lily paw sket hahahha


kak lily plak order menu ala-carte yang lain tau. Alah saje nak ubah tekak kan, bulan puasa nieh kerenah makan-makannya lain macam betul lah.


Set Japanese Curry

Avocado Salmon Grilled Maki

Salmon Skin Salad

Gyoza

Chawamushi

Okonomiyaki

Hah melantaklah tak ingat kan hehehhe… tapi tak delah bedal sekaligus makan sket demi sket. Sambil makan sambil borak-borak chill hah cam tulah ktorang.

Pada pandangan kak lily

Kalau korang berada di Pavilion dan teringin nak makan teppanyaki, Tokyo Teppan adalah pilihan yang yang terbaik kerana variety pilihan menu teppanyaki tuh. Restorannya luas dan selesa dan layanan pelayannya sangat mesra, cepat jer diorang sampai kalau kita panggil



Harga agak berpatutan dan makanan di sini akan dikenakan bayaran di bawah RM50 seorang jika korang makan set teppanyaki kombo.

Jom kite ke:-

Tokyo Teppan
Lot 6.24.02 Level 6 Tokyo Street
Pavilion Kuala Lumpur
168 Jalan Bukit Bintang
55100 Kuala Lumpur
Tel: 2141 4519



Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut :

Facebook :

Instagram :
https://www.instagram.com/tokyo_teppan


Wednesday, April 28, 2021

VITS KAN ADA, MERIAHNYA RAYA

Hi Korang,

Bulan Ramadan sudah tiba dan umat Islam di seluruh dunia pasti rasa teruja untuk menyambut ketibaan bulan suci ini walaupun dalam suasana yang sama macam tahun lepaskan? 

Mana taknya, tahun ni umat Islam di Malaysia masih perlu menjalani ibadah puasa dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Berkawal ni (PKPB).


Yang istimewanya tahun ini, umat Islam dah boleh solat terawih macam biasa di masjid dan surau tapi arahan SOP yang ketat tetap perlu diambil kira. Bazaar Ramadan pun boleh beroperasi macam biasa dengan SOP yang sewajarnya demi menjaga keselamatan semua. 


Walaupun masih tak boleh merentas negeri untuk balik ke kampung masing-masing untuk menyambut Aidilfitri bersama keluarga tercinta, tapi kita tetap bersyukur sebab pihak kerajaan dah bagi sedikit kelonggaran dan wajib mematuhi segala perintah yang kerajaan Malaysia dah tetapkan. So harap-harap kita tak langgarlah peraturan yang telah ditetapkan ye.

Disebabkan itu, Vit’s jenama mi segera dan mi kering Halal yang telah bertapak di Malaysia sejak 46 tahun yang lalu ingin menjemput anda semua sempena menyambut Ramadan kali ini dengan peraduan Masak, Kongsi dan Menang dan melancarkan produk terbaru tau, Mi Segera Pek Istimewa Ramadhan.



Produk ini sangat mudah dan cepat untuk disediakan ketika sahur atau berbuka puasa. Cara cara untuk menyertai peraduan ini adalah :

1) Beli satu pek produk VITS Mi Kering Pek Istimewa Ramadan dalam satu resit.

2) Imbas QR kod , isi maklumat diri dan resit pembelian.

3) Masak menu ada menggunakan produk VITS Mi Kering Pek Istimewa Ramadan dan kongsi di akaun sosial media korang ( Facebook, Instagram, Twitter atau Tiktok).

4) Tag akaun rasmi VITS dan hashtag #vitskanadameriahnyaraya.

Macam-macam hadiah yang Vit’s sediakan. Peraduan ini dilancarkan adalah untuk mengajak rakyat Malaysia berkongsi masakan kreatif dengan hanya gunakan produk terbaru iaitu Mi Segera Pek Istimewa Ramadan yang dah dibeli. Korang boleh menang hadiah menarik dengan masakan menu yang paling kreatif tertakluk pada terma dan syarat.

Peraduan Masak, Kongsi dan Menang ni akan bermula daripada 1 April 2021 sampai 14 Jun 2021. Orang ramai boleh menyertai peraduan ini dengan pembelian sekurang kurangnya 1 pek Mi Segera Istimewa Ramadan di seluruh pasaraya dan juga boleh membuat pembelian atas talian di Shopee dan Lazada.

Ikuti link tertera di bawah untuk ketahui maklumat lanjut peraduan ini


Jom kite sertai ek..



Rindu Nak Staycation Tapi Apakan Daya

Hi Korang,

Seriously dalam masa setahun lebih ni berapa kali korang dapat bercuti??

Ermm boleh kira dengan jari kan.

Mana taknya dengan datangnya wabak Pandemik Covid19 ini, kehidupan kita agak hectic sampai nak pi bercuti kat hotel pun payah, even nak balik kampung menziarah ibu bapa, adik –beradik, sanak saudara pun tak dapat sebab tak boleh merentas negeri sehingga ke hari ini.

Yelah sekejapan jadi PKP, sekejapan jadi PKPB, sekejapan jadi PKP 2.0 dan kemudiannya jadi PKPB so macam mana lah nak holiday even nak berstaycation pun agak payah jugak. Nasib baiklah Selangor dan Kuala Lumpur di satukan dengan arahan PKPB kalau tak memanglah lagi tak seronok hidup di buatnya

Huhuhuhhuhuhu apa-apa pun kita kenalah patut dengan arahan yang di wartakan oleh Kerajaan untuk membendung Covid19 ni, daripada kes meningkat naik ek.

Sebenarnya tahun lepas sebelum PKP di laksanakan kak lily dan kengkawan dah merancang untuk bercuti ke Pangkor so banyaklah jugak resort dan hotel yang ktorang survey, eh mestilah kena survey untuk dapatkan budget berapa yang kena bayar untuk seorang. Kriteria yang ktorang nak resort atau hotel tepi pantai mengadap laut, bilik yang selesa dan tempat makan yang senang, yang lelain tuh ktorang ok jer hehehehe

Dalam banyak-banyak pilihan tuh, rasanya Pangkor Laut Resort memang menarik hati.


First impression bila tengok gambar resort ini dalam hati dah cakap wow!! Cantikya. Resort di atas laut, kalau air surut nampak putih bersih pasair pantainya tapi kalau air pasang memang terapung-apung nampaknya lah.

Itu baru persekitaran di Pangkor Laut Resort, belum lagi kak lily tunjukkan korang gambar biliknya.

Nampak tak?


Begitu cantiknya bilik-bilik yang di tawarkan di sini. Tersangatlah cantik bebenau, besar, luas dan selesa. Yang penting bila buka tingkap nampak laut, even biarkan tingkap tuh tak ditutup ermm hembusan angin laut yang masuk ke bilik memang memenangkan lah, kak lily memangkan laut ni pendek kata tak jemu mata memandang. Bilik airnya merupakan bathtub yer, sambil merendam sambil menikmati keindahan alam.

Walaupun terapung-apung di laut janganlah korang bimbang mengenai makanan, resort ini ada segala kemudahan yang korang perlukan. Restoran, tempat beriadah, spa dan laundry pun turut di sediakan. Memanglah tampak mewah sedikit tapi sekali sekala apa salahnya, lagipun kan dah lama kita tak pi bercuti.

Namun apakan daya, simpan jelah hasrat untuk bercuti ke pulau ni sehingga tamatnya PKPB ini nanti.


Tapi walaupun kita tak boleh merentasi negeri tapi kita boleh merentas daerah. 

Di Kuala Lumpur dan Selangor ini, banyak juga pilihan hotel yang kita boleh staycation di hujung minggu bersama keluarga. Seperti di Hulu Bernam, Hulu Langat, Ulu Yam, Serendah di Selangor memang terdapat pelbagai pilihan hotel dan chalet untuk kita mandi-manda di sungai, kira terubat jugaklah rindu nak mandi laut tapi di gantikan dengan mandi sungai atau air terjun.

Kalau teringin jugak nak ke pantai bolehlah ke Pantai Morib, Bagan Lalang, banyak jugak resort menarik.

Apa-apa pun kena cepat buat tempahan untuk resort-resort ini, biasalah ramai warga KL dan Selangor tak nak lepaskan peluang untuk bercuti walaupun dekat jer dengan rumah, yang penting dapat luangkan masa dengan keluarga.

Kak lily syorkan book secara online jer senang dapat confirmation pun cepat. Banyak website-website yang boleh korang buat perbandingan sebelum buat tempahan, kak lily guna Traveloka jer senang, semua info lengkap siap gambar sekali itu yang penting hehehe

Selamat berstaycation semuanyer....

OPPO launches the A74 5G smartphone and Enco Buds exclusively on Shopee at its first regional Super Brand Day Sale

Hi Everyone,

Leading global smart device company, OPPO today announced a strategic partnership with Southeast Asia’s leading e-commerce platform Shopee, to launch the latest OPPO A74 5G exclusively on Shopee. The latest A series smartphone, touted as the best budget 5G smartphone with Qualcomm Snapdragon chipset in the market, will be available during OPPO’s first regional Super Brand Day with Shopee, which takes place from 5 to 7 May 2021.


With e-commerce in the region expected to reach $172 billion by 2025[1], the partnership will enable OPPO to leverage Shopee’s strong performance and wide base of mobile-first and digitally-savvy users in the region to unlock further growth opportunities. As the number of internet users in Southeast Asia SEA reaches 400 million and 5G will account for 21% of mobile subscriptions in the region by 2025[2], OPPO aims to bring convenient and fast, user-led innovation to consumers with the new OPPO A74 5G smartphone. Users will also get to enjoy special deals on various OPPO products on Shopee during the campaign.

"Since establishing in 2004, OPPO continues to retain a strong foothold in both offline and online channels. E-commerce platforms represent a huge opportunity for us and we are always seeking ways to innovate and strengthen the premium customer experience here in Southeast Asia. Through this partnership with Shopee, we are excited to bring our latest A series smartphone, the A74 5G, to consumers online. Through Shopee’s extensive reach in the region, we hope our consumers will enjoy the ease and convenience of purchasing our products online,” said Jimmy Yi, President of OPPO, Asia Pacific.

Zhou Junjie, Chief Commercial Officer at Shopee, added, “OPPO is one of our most popular mobile brands on Shopee, appealing to many consumers with their high quality products that marry innovation and value. We are happy to be the exclusive partner for this launch, giving our shoppers across Malaysia access to OPPO’s latest affordable 5G smartphone. We look forward to a successful Super Brand Day and more exciting and exclusive collaborations with OPPO in the future.”




The latest A Series phone is designed to make 5G technology more affordable and accessible, to support the different lifestyle needs of the user. Created for those who want to balance work or studies, with life and entertainment, the new OPPO A74 5G smartphone embodies the latest technology that is easy to use, without compromising on style. Users can now enjoy a seamless experience with stable connection and long-battery life no matter where they are or what they want to do.

Besides the OPPO A74 5G, users can get their hands on OPPO’s latest ultra-budget true wireless earphones, the OPPO Enco Buds. The earbuds are compatible with Bluetooth 5.2 that provides a more stable connection, making it the perfect accessory to the OPPO A74 5G smartphone. It also comes with long-lasting IoT batteries so users can enjoy up to 24 hours of playback, which makes it perfect for all situations, from sweating it out in the gym to taking long commutes.

The OPPO A74 5G and OPPO Enco Buds will be available exclusively on Shopee from 5th - 18th May, for RM1099 (RM 999 during 5th – 7th May) and RM159 respectively.

Highlights of OPPO Super Brand Day Include:

· Attractive deals for OPPO A74 5G: First 1,000 users who purchase the OPPO A74 5G on Shopee will get a Fast & Long-Lasting Bundle worth RM278;

· Spend & Sure Win of up to RM550,000

· Stand a chance to get Shopee Pay Rebates when purchasing selected OPPO smartphone models;

· Enjoy up to 55% off selected OPPO Add-on Deals;

· Win an exciting prize with minimum RM500 in a single checkout



Find the latest deals and promotions on OPPO’s wide range of smart devices, including the A Series, Reno Series, and Find X Series, on the OPPO Official Store on Shopee Mall.

Products on Shopee Mall come with 15-days free returns, 100% authenticity, and free shipping. Shop for all your favorite tech products now by clicking here.

Download the Shopee app for free on the App Store or Google Play Store.

For more information on the OPPO products, kindly refer to:


OPPO Official Website:

www.oppo.com/my/

OPPO Official Facebook Page:

https://www.facebook.com/malaysiaoppo/

OPPO Official Online Store:

https://www.oppo.com.my/page/online-store

OPPO Official Shopee Store:

https://bit.ly/33KYqbT



 



[1] Google, Temasek and Bain & Company, e-Conomy SEA 2020 report

Tuesday, April 27, 2021

Buffet Ramadhan 2021 ‘Kembali Eratkan Jalinan’ Di TH Hotel Kelana Jaya

Hi Korang,

Kita sambung lagi senarai entri buffet ramadhan 2021 di www.ciklilyputih.com ini .

Setelah setahun lebih kita berehat dari buffet ramadhan akibat Pandemik Covid-19 ini sekarang ianya muncul kembali seperti cendawan tumbuh selepas hujan.

Kali ini kak lily bawak korang ke TH Hotel Kelana Jaya untuk merasai sendiri menu-menu buffet ramadan yang di sajikan kepada kita.


Tema Bufet Ramadan TH Hotel Kelana Jaya pada tahun ini adalah ‘Kembali Eratkan Jalinan’. Tema ini dipilih kerana pada tahun 2020 tahun yang lepas, kita semua tidak dapat berkumpul dan berbuka puasa bersama keluarga dan rakan-rakan. 


Hotel juga tidak dapat menyediakan juadah berbuka puasa untuk dinikmati oleh orang ramai. Justeru pada tahun ini, setelah kerajaan membenarkan hotel beroperasi mengikut SOP yang telah ditetapkan, tema ini menggambarkan suasana waktu berbuka puasa yang dapat diraikan bersama-sama keluarga dan rakan-rakan.




Bufet Ramadan tahun ini menawarkan aneka pilihan masakan utama berasaskan pilihan tempatan. Antara masakan tempatan yang boleh di nikmati ialah Nasi Putih, Ayam Goreng Berempah, Ayam Masak Kurma, Rendang Abe Aji, Sayur Pucuk Paku Lemak Kuning, Ikan Patin Tempoyak, Tulang Rawan Gulai Kawah, Daging Gulai Kawah, Asam Pedas Ikan Tenggiri, dan banyak lagi.



Tetamu boleh menikmati pilihan tempatan seperti Ulam-Ulam dengan Sambal Belacan, Budu, Cincaluk, Jeruk Buah-Buahan, Pelbagai Keropok, Kerabu Kacang Botol, Kerabu Ayam, Kerabu Mangga Muda, Kerabu Pegaga, Kerabu Perut, Kerabu Kacang Panjang, Telur Masin, Ikan Masin, dan sebagainya.




Tetamu juga boleh melihat barisan gerai yang menampilkan konsep berbeza semasa waktu berbuka. Antara gerai yang boleh dikunjungi ialah Gerai Middle East, Gerai Char Kuew Teow, Gerai Goreng-Goreng Rangup, Gerai Mongolian Beef, Gerai Shellout ‘Kava’, Gerai Noodle Station, Gerai Ais Leleh, dan Gerai Minuman Panas & Sejuk.

Tarikan utama Bufet Ramadan tahun ini adalah Kibas Golek!


Jarang sekali kita dapat lihat Bufet Ramadan menghidangkan Kibas Golek. Kibas Golek boleh dimakan bersama Nasi Arab Mandy atau dimakan begitu sahaja dengan sos pilihan iaitu Mushroom Sos, Black Pepper Sos, Mint Sos, dan Air Asam Bunga Kantan.



Selain hidangan bufet yang membangkitkan selera, tetamu juga berpeluang mencuba pemanis mulut yang lazat. Antara pemanis mulut yang dihidangkan adalah Sago Gula Melaka, Kuih Seri Muka, Kuih Koci, Pulut Panggang, Kuih Talam, Jelly Buah-Buahan Tempatan, Puding, Bubur Kacang Hijau, Bubur Pulut Hitam dan sebagainya.

Bufet Ramadan TH Hotel dibuka setiap hari dari jam 6.00 malam hingga 10.00 malam dari 14 April 2021 hingga 12 Mei 2021. 

Harga bagi Bufet Ramadan 

RM69.90 bersih untuk dewasa
RM39.90 untuk kanak-kanak, warga emas dan OKU.

TH Hotel Kelana Jaya juga menawarkan Promosi Hari Gaji berharga RM59.90 bersih untuk dewasa. Promosi adalah sah daripada 22 April sehingga 1 Mei 2021.

Untuk tempahan dan maklumat lebih lanjut, hubungi Jabatan Jualan & Pemasaran di 03-7873 6297 atau melalui Whatsapp 014-7572808 (Bismi), 014-9585662 (Nadhira).

Jom kita ke :


TH Hotel Kelana Jaya
Tabung Haji Complex in Kelana Jaya
Jalan SS 6/1, Ss 5, 47301 Petaling Jaya, Selangor
Tel : 03-7873 6297


Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut :


Website :

Facebook Rasmi :
facebook.com/thhotel dan facebook.com/tahacafe

Instagram Link :
instagram.com/thhotelkelanajaya dan instagram.com/tahacafeofficial


Ok ini baru beberapa tempat buka puasa yang kak lily tulis, sebenarnya ada banyak lagi tau.

Untuk nak tau lebih lanjut mengenai buffet Ramadhan, food review bagi tahun 2021, peta destinasi, koodinat GPS, cara tempahan, no telefon, alamat dan PROMOSI harga terkini buffet Ramadhan 2021 so stay tune di blog Cik Lily Putih ni tau.


#BuffetRamadan2021
#bukapuasadihotel
#hargabuffetramadan