Wednesday, September 15, 2021

REALME BAND 2 MADE ITS GLOBAL DEBUT IN MALAYSIA

Hi Everyone,


Are you into sport? If yes, this will be a good news to you. Check it out!
REALME BAND 2


realme Malaysia today unveiled its newly enhanced realme Band 2 for all sports and fitness lovers in Malaysia. The realme Band 2 comes with a 3.5cm Large Color Display. High precision Real-time Heart Rate Monitor and Blood Oxygen Monitor, and 90 Sports Mode.

realme fans in Malaysia will be the first among global users to get their hands on the realme Band 2 and experience all these exciting features.


“Today marks another key milestone in Malaysia as we are proud to be the first among global countries to introduce our latest fitness assistance. The realme Band 2 as part of realme’s TechLife ecosystem. Fitness enthusiasts will now be able to enjoy a smarter and fitter lifestyle with our latest realme Band 2 . As they can keep track of their health on a daily basis through the device. In the near future, fans can also stay tuned for more releases of AIoT devices that will enhance your smart lifestyle,” said Tiffany Teh, Brand Director of realme Malaysia.

3.5 CM LARGE COLOUR DISPLAY

Features a 3.5cm Large Colour Display with 500 nits of brightness, enabling the users to see the screen clearly even under bright sunlight outdoors. The screen made up of TFT-LCD is full screen touch responsive, and the 1.4” HD screen is able to display more information along with the interface, allowing users to have clearer vision while checking the notifications or sports data while carrying out fitness routines.

REAL-TIME BLOOD OXYGEN & HEART RATE MONITORING

Thanks to the advancement of GH3011 Sensor equipped in realme Band 2, users will be able to track accurate heart rate and blood oxygen level with 1kHz heart rate sampling frequency.

Also assist users in 24-hour heart rate monitoring and measurement that includes resting heart rate, exercise heart rate as well as heart rate alert. It will display the time and results of measurements for the day, also alerting users with their daily high and low heart rates.

The device features blood oxygen level monitoring too. Blood oxygen level readings are especially important and useful as comprehensive health reference data for people who snore, drink. Do excessive mental work, are in high altitude environments as well as elderly and those on ventilators.


Besides, it also monitors your sleeping habits continuously and records your sleep data. This includes sleep duration, sleep stages, the time when you fall asleep and wake up. With the collected data, it gives you scores and recommendations to improve your quality of sleep.


UPGRADED PERFORMANCE

Provides up to 90 Sports Modes including Outdoor Run, Outdoor Walk, Outdoor Cycle, Indoor Run. ALso Strengthen training, Football, Hockey, Table Tennis, Badminton, and many more.

It is also able to record the user’s total exercise time and calories burned on a daily and weekly basis. It can also differentiate the calorie consumption in specific exercising mode. As well as track the daily and weekly exercise duration.

It has a waterproof level of 5ATM, which is water-resistant up to 50m. Therefore, whether it is swimming, exercise sweat, or even a shower, users do not need to take off the band. Won’t have to worry about water getting into realme Band 2.



In terms of battery life, the realme Band 2 features a 204mAh high efficient battery that can support a long-term service for you.

Users do not have to worry about charging their device daily as it is able to operate smoothly up to 12 days of battery while adopting efficient sensors and processors.

In order to control various AIoT devices like earphones, speakers, and light bulbs, connect it to the realme Link app. Users can also play music and take photos with realme Band 2 now.

MOVE WITH STYLES

In collaboration with users and renowned designers, realme has created trendy dials for the realme Band 2. There are over 50 cool dial faces available for you to use. The dial pointer, background color, and gradient style can also be adjusted according to your own preferences.

The universal size 18mm-wide wrist strap makes it convenient for users to replace and match with other brands.

In the near future, realme will be offering a variety of interchangeable wrist straps. To users to empower and represent their unique personalities while matching their daily outfits. 


REALME MALAYSIA GAINED FASTEST AND BEST-SELLING TITLES ON LAZADA 9.9 BIGGEST BRANDS SALES

Hi Everyone,

During the realme 9.9 Kaw Kaw Deals that held on Lazada and Shopee, realme Malaysia has offered a variety of first-rate deals on smartphone and AloT products on both platforms. Today, the team at realme Malaysia is proud to announce the sales achievement attained within the campaign period.


realme Malaysia has successfully obtained four amazing achievements on Lazada 9.9 with the recent launch of realme GT Master Edition being the best-selling new launch smartphone, alongside with other achievements from realme 7 5G, realme Watch 2 and realme Smart Cam 360°:

● No.1 Best Selling Smartphone Launched on Lazada 9.9 Sale (realme GT Master Edition)

● No.1 Fastest Selling Smartphone on Lazada 9.9 Sale - Sold Out in 1 minute (realme 7 5G)

● Top 1 Best Selling Smartwatch on Lazada LazMall 9.9 Sale (realme Watch 2)

● Top 1 Best Selling Security Camera on Lazada 9.9 Sale (realme Smart Cam 360°)


Apart from that, realme Malaysia is proud to share another achievement thanks to the support from Malaysian fans on both realme GT Master Edition and realme 7 5G where realme was recognised as Top 3 Best Selling Smartphone Brand on Lazada 9.9 Sale. realme Malaysia has also achieved an overall increased sales growth of 326% compared to last year.



Throughout the entire Shopee 9.9 Super Shopping Day campaign, realme Watch 2 was crowned as the Top 1 Best-selling Smartwatch on Shopee Mall. For fans who missed out the 9.9 Kaw Kaw Deals, do stay tuned and check out realme’s Facebook page as well as Instagram at @realmemalaysia for any upcoming promotions.


Tuesday, September 14, 2021

JEJAK WIRA MERDEKA BERSAMA VITS

Hi Korang,

Di waktu negara sedang bergelut dengan isu pandemik yang melanda dunia ini, Vit’s telah mengambil pelbagai inisiatif murni bagi bersama-sama membantu rakyat Malaysia yang terkesan daripada pandemik ini.


Sempena bulan kemerdekaan ini, Vit’s telah berkolaborasi bersama Sinar Harian untuk menjalankan satu program untuk membantu para “Wira Negara” yang pernah berkhidmat kepada negara. Mereka yang pernah menjadi wira untuk mempertahankan tanah air wajar untuk kita hargai. Kerjasama ini dijalankan bersama Persatuan Veteran.my dan Persatuan Penyayang Warga Emas Malaysia untuk mendermakan sejumlah bantuan makanan kepada wira negara yang terkesan pada waktu pandemik ini.


“Terima kasih kerana memberi peluang kepada Vit’s untuk berkerjasama dalam kempen ini. Kami amat berbangga dan terharu kerana dapat berjumpa dengan wira negara yang telah banyak berjasa kepada negara kita. “Tanpa jasa wira negara kita tidak akan rasa segala kesenangan yang ada di Malaysia ini,” kata Lai Yeah Tat, Pengarah Urusan Vit Makanan.

Aktiviti untuk kempen CSR kali ini adalah yang paling bermakna sekali buat Vit’s kerana dengan adanya program seperti ini, kita sebagai rakyat Malaysia akan lebih mengingati dan menghargai para pejuang yang telah mempertahankan tanah air.

Vit’s telah mengunjungi salah seorang bekas wira negara iaitu Bohari @ Abu Bakar Razali, 62, yang telah meninggalkan kerjayanya sebagai anggota Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM). Namun pelbagai kenangan pahit dan manis masih segar dalam ingatannya. Semasa bertugas, beliau nyaris menjadi korban peluru semasa melakukan rondaan di kawasan terumbu.



Bohari merupakan salah seorang pejuang negara yang disantuni dalam program Jejak Wira Merdeka ini. Beliau yang ditemui di kediamannya Sabak Bernam, Selangor menerima bantuan sebagai penghargaan di atas jasa dan pengorbanan beliau sebagai anggota tentera laut yang menjaga keamanan negara.

Bohari menerima sumbangan berupa wang ringgit serta bantuan makanan untuk meringankan beban beliau yang kini berdepan dengan pelbagai masalah kesihatan seperti penyakit kencing manis, asma, buah pinggang dan paru-paru kronik.

“Dengan keadaan sekarang saya memang selalu ulang alik ke Hospital Sabak. Sejak lepas pembedahan jantung tiga “bypass” saya selalu kena semput. “Nak kena pakai oksigen, bukannya murah. Jadi, terpaksalah ke hospital. Waktu Covid ni, tak berani nak keluar. Hampir setahun duduk di rumah,” ujarnya.

Bohari yang kini semakin uzur terpaksa menggunakan lampin pakai buang untuk mengurangkan pergerakan disebabkan faktor kesihatan beliau.




Pengarah Urusan Vit Makanan, Lai Yaeh Tat menyifatkan program Jejak Wira amat bermakna bagi memperingati wira-wira yang telah berjuang demi keamanan negara. Vit’s telah mendermakan 400 pek Mi kering kepada Persatuan Veteran.my dan Persatuan Penyayang Warga Emas Malaysia sebagai tanda terima kasih kepada rakyat Malaysia yang telah menyokong Vit’s dari dulu hingga kini kata Yaeh Tat yang merupakan generasi ke-2 legasi Vit’s.

“Kami berharap bantuan ini dapat meringankan beban wira-wira negara di waktu pandemik ini,” ujarnya.


 

Untuk makluman lanjut anda boleh layari laman sesawang di www.vitsnoodles.com atau sebarang pertanyaan boleh berhubung melalui Puan Syazwany Pegawai Pemasaran di 603-60933999 atau emel di syazwany@vit.com.my.




Mengenai VIT’S

Vit Makanan (Kuala Lumpur) Sdn Bhd adalah pengeluar dan pengilang jenama mi kering, mi segera, mi segar Udon dan Ramen serta terbaru Mi Segera berperisa Itali, Bolognese, Aglio Olio dan Carbonara. Vit’s merupakan kilang yang ditubuhkan pada 1975 berstatus Halal Jakim dan pemegang lesen GMP, HACCP, FSC 22 000.



‘Astro 25 Concert’ Membariskan Gandingan Artis Tempatan dan Antarabangsa Terhebat, Istimewa Buat Penonton

Hi Korang,

Pelanggan Astro akan dihiburkan dengan konsert virtual, secara langsung yang dibarisi ramai nama-nama hebat tempatan dan antarabangsa termasuklah dari Korea, pada 25 September ini, jam 8:30 malam di televisyen Astro 25 (Saluran 100) dan platform Astro GO. ‘Astro 25 Concert’ ini merupakan tanda penghargaan di atas sokongan pelanggan yang selama ini setia bersama di sepanjang perjalanan Astro sehingga menjadikan ia sebagai destinasi hiburan #1 pilihan rakyat Malaysia.

Agnes Rozario, Director of Content, Astro

Pengarah Kandungan Astro, Agnes Rozario, berkata, “Sebagai sebahagian dari usaha Astro untuk meraikan rakyat Malaysia selama 25 tahun kami berkhidmat ini, kami begitu teruja untuk membawakan ‘Astro 25 Concert’, yang akan menyaksikan persembahan terhebat dari artis-artis naungan Astro yang mana mereka akan turut digandingan bersama ramai lagi nama-nama hebat di rantau ini mahupun di peringkat antarabangsa. Seiring dengan tema sambutan Astro yang ke-25 tahun iaitu ‘Better Together’, kami percaya bahawa kita semua akan lebih baik jika terus kekal bersama. Konsert ini diadakan istimewa buat setiap pelanggan dan bakat-bakat tempatan dalam industri khususnya yang selama ini setia menyokong Astro dalam misi memastikan rakyat Malaysia sentiasa terhibur dan kekal berinformasi di kala kami berusaha melebarkan sayap menjangkaui TV dan radio. Bakal disiarkan di Saluran 100, semua pelanggan Astro boleh menikmati persembahan terhebat yang kami bawakan secara terus ke rumah anda, ditonton dengan selesa bersama keluarga tersayang.”

Ella, Jaclyn Victor, Haqiem Rusli, Dayang Nurfaizah and Agnes Rozario

Dihoskan oleh artis popular tanah air, Nabil Ahmad dan personaliti radio, Ean, Arnold dan Aishah Sinclair, konsert berdurasi tiga (3) jam ini akan menampilkan persembahan hebat dari selebriti berikut: -

· Bintang ‘Running Man’, Kim Jong Kook, yang turut dikenali dengan suara balada yang merdu dan penuh melankolik; beliau akan mempersembahkan salah satu lagu popular beliau. Running Man merupakan program variasi Korea pilihan nombor 1 rakyat Malaysia dan disiarkan di ONE HD (Astro Saluran 393) pada setiap hari Jumaat.

· Kumpulan Gen Z yang kini begitu digilai ramai, TOMORROW X TOGETHER, merupakan kumpulan terbaharu dan popular dari Seoul kerana memilik suara yang merdu dan mampu menyampaikan persembahan yang cukup hebat. Muzik mereka dianggap cukup dekat dengan generasi hari ini kerana diinspirasikan dari kisah-kisah tauladan dan sesuai dengan remaja di seluruh dunia.

· Pemenang anugerah Grammy sebanyak dua (2) kali, Jason Mraz, pemuzik dari Amerika, Pink Sweat$, penyanyi serta penulis lagu, Bazzi, dan alumni program The Voice UK, Jamie Miller.

· Barisan penghibur tersohor negara termasuklah nama-nama legenda tanah air seperti Datuk Sheila Majid, Ella, Jaclyn Victor, Dayang Nurfaizah, Datuk M. Nasir, Datuk Syafinaz, Erra Fazira dan Anuar Zain ke Ernie Zakri, Datuk Hattan, Misha Omar, Mugen Rao, Syamel, Zee Avi, Shio Yee, Liza Hanim, Hael Husaini, Datuk Aznil Hj Nawawi dan Zynakal.

· Kumpulan lelaki Cantopop Hong Kong sensasi, Mirror, bintang Hong Kong Ruco Chan, dan pemenang TVB Stars Academy yang baru sahaja berusia 15 tahun, Gigi Yim.

· Kumpulan popular Indonesia, Dewa 19, yang turut merupakan kumpulan rock yang begitu disegani ramai khususnya di Indonesia, Once Mekel, bekas penyanyi utama kumpulan Dewa 19, Slam, kumpulan rock tanah air, dan pemenang Singapore Idol, Taufik Batisah.

· Pelawak dan hos terkemuka negara, Harith Iskander, bersama pemain komedi, pelakon dan pengacara TV popular Singapura, Kumar.

· Bintang-bintang dari program terbitan Astro seperti Amir Masdi, Siti Nordiana, Naqiu, Yoke Chen, Sarah Suhairi, Santesh, Nicole Lai, Azharina, Han Byul, Noryn Aziz, Vanessa, Vince Chong dan Aina Abdul.

· Barisan artis sensasi tanah air seperti Lil J, Orga, TUJULOCA, MK K-Clique, Haqiem Rusli, Yonnyboii dan Abigail – figura generasi hari ini, yang mana popular dan menempa nama menerusi platform media sosial umumnya.

Vince Chong, Nicole Lai, Taufik Batisah and Mugen Rao

‘Astro 25 Concert’ akan bersiaran pada hari Sabtu, 25 September, pada jam 8:30 malam di Astro 25 (Saluran 100) dan boleh juga distrim menerusi Astro GO. Siaran ulangan atau ‘encore viewing’ juga boleh ditonton menerusi platform On Demand, selepas berakhirnya konsert. Untuk maklumat lanjut mengenai ‘Astro 25 Concert’, teruskan bersama kami di Facebook @Astro, Twitter @astroonline and Instagram @astromalaysia.

Dalam pada itu, penonton Astro juga boleh menantikan tayangan perdana dua dokumentari istimewa, Tanah Tumpahnya Darah Kita dan We Are No Different, juga di Astro 25 (Saluran 100). Kedua-dua dokumentari ini berkisarkan tentang keindahan dan keharmonian kita hidup bersama sebagai rakyat Malaysia – dari seawal kisah sejarah bagaimana bekas perajurit kita berkorban untuk mempertahankan negara tanpa mengira bangsa, agama, bahasa dan budaya sehinggalah kepada kisah bagaimana ada di kalangan rakyat Malaysia yang mengambil dan membesarkan anak angkat tanpa membataskan bangsa masing-masing. 

Kisah-kisah ini bersama 150 program lain yang mengangkat pelbagai cerita dan filem Malaysia serta serantau terhebat, program-program sepanjang zaman kegemaran rakyat Malaysia dan rancangan realiti kini sedia menanti penonton di Astro 25, Saluran 100. Untuk maklumat lanjut mengenai sambutan ke-25 Astro ini dan tawaran-tawaran menarik yang disusun khas buat anda semua, layari www.astro.com.my/bettertogether


Juga, mulai September ini, Astro akan membawakan banyak program-program baharu dan siri-siri popular serta rancangan realiti kembali menemui peminat seperti All Together Now Malaysia yang akan bersiaran pada setiap hari Ahad, jam 9:00 malam di Astro Ria, Astro Classic Golden Melody 2021 pada setiap hari Sabtu mulai 25 September, jam 8:30 malam di Astro AEC, musim terbaharu Big Boss, mulai 3 Oktober jam 10:00 malam di Star Vijay, program komedi kegemaran ramai, Sepahtu Reunion Live 2021, pada setiap hari Khamis, mulai 23 September, jam 10:00 malam di Astro Warna, drama bersiri Astro Originals, I Tanggang, pada setiap hari Isnin, mulai 13 September, jam 9:00 malam dan drama terbaharu The Hotel, pada setiap hari Isnin hingga Khamis, mulai 15 September, jam 10:00 malam di Astro Ria. 

Jangan lepaskan peluang menonton sajian terbaik dan terkini dari kami di Astro!

Monday, September 13, 2021

MI ARONA Keluaran QSR TRADING Yang Terbaru

Hi Korang,

QSR Trading Sdn Bhd (QSRT), sayap penjualan, pemasaran dan perdagangan QSR Brands dan juga pendorong KFC dan Pizza Hut Malaysia baru-baru ini telah melancarkan produk yang tahan disimpan iaitu mi kering berbentuk lidi, mudah disediakan dan pilihan terbaik buat semua pencinta mi.



Mi ARONA diperbuat daripada gandum import yang berkualiti tinggi, mengandungi seratus peratus bahan semula jadi dan berasaskan sayuran - dengan tekstur lembut, kenyal dan kualiti tekstur yang hampir sama dengan mi Jepun (Ramen), ia begitu mudah untuk disediakan dan serasi dengan pelbagai cara masakan – sama ada bergoreng ataupun berkuah.



Mi ARONA menawarkan cara masak yang mudah kepada semua pencinta mi, kerana ianya bukan sahaja cepat dimasak malah mudah bagi sesiapa sahaja untuk menyediakan hidangan mi kegemaran mereka. Kepada golongan dengan gaya hidup produktif, pasti akan menyukai cara mudah penyediaan mi ini yang cuma memakan masa sebanyak 4-5 minit. Dengan tempoh jangka hayat 18 bulan, produk mi ini boleh dibeli dan juga disimpan untuk dinikmati bila-bila masa mengikut keinginan anda.

“Kami di QSRT memahami bahawa dengan keadaan pandemik yang berterusan, ramai yang cuba untuk menyediakan dan menikmati makanan yang lebih sihat di waktu-waktu ini. Kami berharap mi ARONA akan memudahkan lagi kerja anda di dapur serta memberi alternatif yang lebih sihat untuk dimasak di rumah,” kata Chan Chong Thye, Pengurus Besar, QSR Trading Sdn Bhd.

"Mi ARONA merupakan produk yang berkualiti, dihasilkan daripada tepung gandum yang diimport, dengan kandungan asli dan bahan-bahan terpilih dan menggunakan teknologi dan peralatan terkini untuk memastikan ianya seratus peratus selamat untuk dimakan dan memberi kepuasan kepada pelanggan,” tambahnya.

Penyediaannya juga cepat dan ringkas

Langkah pertama, rebus mi dalam air mendidih selama kira-kira 4-5 minit, kemudian bilaskan dengan air sejuk. Mi serba-serbi ini boleh dimasak dengan pelbagai cara, sama ada sup, kuah atau digoreng mengikut citarasa dan selera anda. Ianya juga sesuai untuk dijadikan hidangan sihat yang menyelerakan seperti Salad Mi kerana mi ARONA mempunyai keenakan yang terserlah apabila digabungkan dengan sayur-sayuran pilihan anda.



Mi ARONA tersedia dalam 3 citarasa berbeza - Original, Oat, dan Labu, dijual dengan harga RM3.80 setiap paket (250g). Mi ARONA kini boleh didapati melalui pembelian atas talian di platform Shopee dan Lazada serta pasaraya-pasaraya besar atau sederhana dan juga pasar- pasar mini terpilih. Untuk maklumat lebih lanjut, sila layari laman web QSRT di www.qsrtrading.com.my.



Thursday, September 9, 2021

Duta HIMAYA Premium Hijab Medical Face Mask, ROZITA CHE WAN Menjayakan Kempen Kutipan Dana Untuk Majlis Kanser Nasional (MAKNA)

Hi Korang,

Rasanya dah hampir 2 tahun kita hidup bersama wabak Covid 19 ini.

Dan pelbagai cara untuk kita membendung daripada ianya menular dan salah satu caranya dengan memakai pelitup muka selain daripada menjaga dari dengan penjarakan sosial.

Well well well kak lily memang senantiasa standby pelitup muka di mana aje, di rumah, di pejabat malahan di dalam kereta pun kak lily sediakan sekotak pelitup muka ermm nampak sangat kak lily alert dengan SOP yang kerajaan tetapkan ni lah.

Terdapat pelbagai jenis pelitup muka di pasaran, dah sudah semestinya kak lily akan memilih yang berkualiti dan terbaik, lebih-lebih lagi yang berwarna warni jadi senang untuk kak lily sesuaikan dengan baju, seluar serta kasut barulah boleh OOTD 'outfit of the day' katanya.

Kalau korang ingin bergaya dan pada masa yang sama ingin menjaga keselamatan diri, pengeluar pelitup muka terkenal, Himaya Premium Hijab Medical Face Mask (Himaya) menepati kedua-dua keperluan yang diinginkan. Iaitu pelitup muka yang cantik cantik, bergaya dan menjaga kesihatan.



Pelitup muka jenama Himaya sentiasa mendapat sambutan hangat kerana kualitinya yang terbaik dan juga didatangkan dengan pelbagai warna, antaranya seperti :-

Love Latte (coklat lembut)
Soft Olive (hijau pastel),
Apricot Dream, Blue Lagoon,
Retro Slate, Aster Blue
Philipsburg Blue

Himaya juga telah mendapat pengiktirafan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan kelulusan MDA (Medical Device Authority). Pelitup muka Himaya dilengkapi head-loop untuk keselesaan maksimum, berbeza dengan topeng muka ear-loop biasa dan tidak hairanlah jenama pelitup muka ini telah diiktiraf Asia Halal Brand Awards (AHBA).

Atas permintaan ramai, terkini Himaya telah melancarkan warna baru berasaskan merah samar iaitu Blush Rose dan telah melantik pelakon jelita, Rozita Che Wan, selaku dutanya.


Menurut Datuk KK Chua dengan pelancaran warna baru ini selaras dengan objektif agar wanita berhijab masih dapat bergaya dan tampil yakin bersama koleksi fesyen pelitup muka terbaru dari Himaya.

Syarikat mengeluarkan warna terbaru ini kerana terdapat banyak permintaan dan dari semasa ke semasa kami akan terus mengeluarkan warna-warna baru,

Menurut Datuk lagi, pihaknya juga mahu mendidik pengguna untuk mendapatkan pelitup muka medikal yang diiktiraf KKM.




Tahniah Rozita Che Wan Di Atas Perlantikan Sebagai Duta HIMAYA

Duta terbaru Himaya, Rozita Che Wan seorang yang cukup terkenal dalam memberi perhatian tentang gaya dan ketrampilan. Lebih mesra dikenali sebagai Che Ta tidak mahu ‘mencacatkan’ gayanya dengan memakai pelitup muka yang tidak sedondon dengan pakaiannya. 


Pelitup muka Himaya yang menyasarkan wanita berhijab ini adalah pilihan terbaik bagi dirinya. Ini kerana ia menepati ciri-ciri untuk wanita bergaya dan sekaligus dapat menjaga keselamatan diri. Menurut Che Ta bmemakai pelitup muka sudah menjadi kewajipan kepada masyarakat bagi memutuskan rantaian wabak itu.

Walaupun saya sudah mendapatkan suntikan vaksin namun kita masih perlu berhati-hati kerana tidak semestinya mereka yang sudah lengkap dua dos vaksin tidak akan dijangkiti. Saya amat mementingkan gaya dan pelitup muka Himaya ini menetapi kehendak saya kerana ia bukan saja mempunyai pelbagai pilihan warna, ia juga mendapat pengiktirafan KKM dan ada empat lapisan. Jadi saya tidak perlu memakai dua lapis pelitup muka. Pemakaiannya juga amat mudah. Selepas siap sedia untuk keluar, anda boleh terus memakainya tanpa perlu menyangkutnya di telinga (sebelum memakai tudung) seperti pelitup muka jenama lain.


Jelas Che Ta, sekarang pelitup muka adalah sebahagian daripada aksesori, kena ‘matching’ dengan warna baju. Warna baru pelitup muka ini adalah pilihannya sendiri kerana warnanya yang lembut senang disesuaikan dengan semua warna baju.

Himaya bukan saja menawarkan pelbagai warna yang menarik, ia juga bergaya, simple, tidak leceh untuk memakainya juga selamat digunakan.Saya ada semua warna pelitup muka Himaya. Pelitup muka ini juga tidak berbulu dan tidak gatal hidung.

Dengan pelantikan Rozita Che Wan sebagai duta untuk warna baru Himaya Premium Hijab Medical Face Mask melengkapkan barisan duta sedia ada iaitu Erra Fazira, Elfira Loy, Wany Hasrita, Amira Othman dan Nabila Razali.


Kempen Kutipan Dana Untuk MAKNA

Justeru, bagi menyatakan sokongan terhadap pesakit barah payudara, Himaya tampil mengadakan Kempen Kutipan Dana Untuk MAKNA bermula 7 September hingga 31 Oktober 2021. Peningkatan pesakit juga semakin bertambah saban tahun.

Datuk KK Chua berkata, kanser payudara adalah kanser paling lazim dideritai wanita di negara ini, khususnya yang berusia antara 45 hingga 64 tahun.

Namun masih ada yang takut untuk melakukan pemeriksaan awal bagi mengesan penyakit itu pada peringkat terawal untuk mendapatkan rawatan. Peningkatan kesedaran membolehkan barah payudara dikesan lebih awal dan lebih mudah diubati sekali gus mengurangkan stigma yang berkaitan penyakit ini.

Ini merupakan kerjasama kali pertama Himaya Dengan MAKNA dan ia akan diteruskan pada tahun berikutnya.

Kerjasama ini amat bermakna sekali bagi saya untuk membantu orang ramai mengenai kesedaran penyakit barah payudara kerana ia menyerang tidak kira peringkat usia, latar belakang dan bangsa. MAKNA dengan slogannya "Mengingati Makna Kehidupan" (A Meaning to Life) sudah cukup untuk kita mengerti agar sentiasa menghargai setiap detik berharga dalam kehidupan kita.


Pengurus Besar MAKNA, Puan Farahida Mohd Farid berkata bagi beliau dan pihak MAKNA sebenarnya amat berbesar hati kerana dapat berkolaborasi dengan Himaya untuk melakukan kebajikan ini apabila dengan setiap pembelian Himaya berwarna Blush Rose dan Apricot Dream, sebanyak RM2 akan disumbang ke tabung MAKNA. Harapan Puan Faridah sendiri agar kerjasama ini dapat diteruskan pada tahun-tahun yang akan datang.

Setiapp pembelian pelitup muka Himaya, sebanyak RM2 akan disumbangkan kepada tabung MAKNA. Bagaimanapun, pembelian itu hanya sah dilakukan di laman Shopee: himayamy dan website: himaya.international sahaja. 

Pembelian itu juga hanya untuk Himaya warna Blush Rose dan Apricot Dream kerana asas kedua-dua pelitup muka itu adalah berwarna merah samar bertepatan dengan Kempen ‘Pink Ribbon’

Pelitup muka Himaya kini boleh dibeli di semua rangkaian kedai Watson dan Caring Pharmacy serta ejen yang berdaftar. Kempen Kutipan Dana Untuk MAKNA Sempena pelancaran warna baru, Himaya mengadakan Kempen Kutipan Dana Untuk MAKNA. 


Setiap tahun, Oktober adalah Bulan Kesedaran Kanser Payudara dengan mengadakan Kempen ‘Pink Ribbon’. Ia adalah simbolik dalam meningkatkan kesedaran masyarakat tentang bahaya kanser payudara dan keperluan untuk mendapatkan rawatan awal

Yesza kak lily dah pun dapatkan pelitup muka Himaya di Shopee sebagai tanda sokongan kepada Kempen Kutipan Dana untuk MAKNA


Jom dapatkannya sekarang..

Friday, September 3, 2021

Set Makan Juadah Tanah Airku Bersempena Dengan Merdeka dan Hari Malaysia di FURAMA Bukit Bintang.

Hi Korang,

Kalau makan-makan memang hiduplah ahkak ko kan.. hehehhe…

Untuk meraikan kepelbagaian rasa yang berkaitan dengan masakan Malaysia, Spices @ Furama Bukit Bintang memperkenalkan rangkaian set Juadah Tanah Airku untuk penghantaran dan bawa pulang dari sekarang hingga 19 September 2021


Dilancarkan sempena hari Merdeka dan Malaysia, Set makanan Juadah Tanah Airku menampilkan menu yang berbeza setiap hari. Menu telah disusun untuk menawarkan pelbagai dengan hidangan Malaysia yang popular termasuk Kambing Masala, Ayam Goreng Berempah, Petai Sambal Udang, Butter Chicken, Prawn Rendang, Roast Spring Chicken dan Daging Panggang Selasih bersama dengan Nasi Briyani, Nasi Hujan Panas, Nasi Minyak, Nasi Pilaf or Jeera Rice, papadam, pembuka selera dan sepotong kek untuk pencuci mulut.

Tengoklah atas meja kak lily nieh.


Pelbagai jenis hidangan menu sampai tak tahu nak pilih yang mana satu kann, semuanya enak-enak belaka. Baik nasi mahupun lauk pauknya.


dapat jugak papadom dan cake of the day

actually ini untuk 1 orang makan yer, banyak kan kan kan

Yang ni set untuk hari khamis, sebab setiap hari menunya berbeza tau.


Hidangan set Juadah Tanah Airku berharga 
RM 25 (1 Orang)
RM 50 (2 Orang)
RM 70 (4 Orang)
RM 100 (6 Orang) 

Penghantaran adalah percuma untuk kawasan yang terletak dalam jarak 10km dari Spices @ Furama Bukit Bintang.



Pesanan mesti dibuat minimum satu hari sebelumnya, dan boleh dibuat dengan melayari ke https://foodfbb.furama.com/discount/LILY15

Untuk info lanjut, boleh check it out di social media seperti berikut :


Website : www.furama.com


Instagram: furama_bukit_bintang





PLANTONIC -Treating Nature With Nature

Hi Everyone,

Having to spend more time at home throughout the pandemic, many Malaysians have been encouraged to take up gardening and hone their green thumbs. This is not just a recent trend, as the local home gardening and horticulture scene has been steadily blooming over the past few years. Whether it is aesthetic plants or edible greens, more Malaysians have been adding a touch of greenery to their living spaces.


Owing to this growing interest, Singaporean-based Plantonic has launched its revolutionary household product in Malaysia for the benefit of aspiring and veteran home gardeners across the country. Plantonic is the world’s first 4-in-1 organic fertiliser of its kind, and is designed to be all-natural and non-toxic. Aside from acting as a fertiliser and soil revitaliser, the plant-based product also serves as a natural pest repellent, prevents fungal infections, and boosts plant immunity.

Staying true to its slogan: “Treat Nature With Nature”, Plantonic uses only plant-based ingredients which aid plant nourishment, avoiding the use of toxic chemicals found in standard fertiliser products. This makes it safe for edible greens, as well as indoor use around children and pets.

Plantonic’s CEO and founder, Eric Tan said he was inspired to create the product after speaking to farmers in countries such as Vietnam, Thailand, Indonesia, China and Romania. Through his observations and discussions with these farmers, he learnt that many of them had their own secret formulas for keeping crops healthy, passed down from generation to generation.

Eric Tan, CEO and Founder of Plantonic


“I decided to combine this knowledge from farmers with Ayurvedic principles to develop Plantonic, to create a product that avoids the use of harmful chemicals. These natural ingredients have been used for centuries by people all over the world to promote healing — and I believe in treating plants and greens as living things, which should be nurtured by the healing force of nature itself,” Tan added.


The product’s key ingredients include:

Shilajit
A substance formed from the decomposition of plants that is commonly found in the Himalayan mountains, shilajit is often used in Ayurvedic medicine and contains natural antibacterial properties

Seaweed
Rich in nutrients such as magnesium, potassium, zinc, iron, and nitrogen, seaweed has been shown to stimulate plant growth

Ginseng Root
A common feature in traditional medicine, ginseng root also helps to boost plants’ immune systems

Fruit peel
Consisting of vital soil-revitalising nutrients such as potassium, calcium, phosphorus, and sodium, fruit peels act as an effective natural fertiliser

Seed extract
With its antimicrobial compounds, this extract helps plants fend off infections

Tea leaves
The tannic acid found in tea leaves helps to improve soil quality

Packaged in a handy spray bottle, Plantonic is also a convenient way of ensuring plants receive all the necessary nutrients to grow well. With a healthy spritz once a week for smaller houseplants, and twice a week for larger ones, the product gives users a hassle-free method of tending to their home gardens. The packaging of the product further allows for space-saving storage – a boon to apartment dwellers who have minimal storage space in their homes.

To mark its arrival in Malaysia, Plantonic is contributing Plantonic bottles to Tropical Spice Garden (TSG) in Penang. “TSG, is a unique and important hallmark of the local horticulture movement. TSG’s sustainable practices echo Plantonic’s own commitment to nature, so we are more than happy to support them,” said Tan of the contribution.

Located at Teluk Bahang, TSG is a lush eight-acre secondary jungle housing over 500 varieties of flora and fauna. The garden is one of Penang’s first eco-tourism spots, and acts as a living museum of biodiversity for local and international visitors.

Plantonic - Media Launch

Award-winning Malaysian landscape designer Inch Lim, the man who designed TSG, commended the contribution. Speaking at Plantonic’s recent media launch, Lim added, “I’m more than happy to welcome Plantonic to Malaysia. With the company’s natural and eco-conscious approach to cultivating plants, I believe that they’ll be a great addition to the Malaysian horticulture scene.”

Another guest speaker at the virtual launch, model and sustainability advocate Melissa Tan highlighted the importance of making green choices accessible to a wider audience. She added, “Chemical fertilisers cause a lot of environmental harm and degrade the soil. We have to remove them from the equation and return to natural solutions.”

Also present at the launch was plant-based lifestyle advocate and performer Davina Goh, who shared her thoughts. “As a Healing Diets Diploma student, it is important to me that all the products I use are non-toxic, especially in my greens and other fresh produce. I think the fact that it is so easy to use makes it a great product for those who are new to gardening like me,” she said.



Within the next 1 to 2 years, Plantonic is looking to expand its presence in Europe, Thailand, Indonesia, China, and USA. Plantonic will be available in Hong Kong later in September 2021.

Plantonic is currently available in Malaysia on e-commerce platforms such as



Avid home gardening enthusiasts should also keep a look for the brand’s upcoming 9.9. promotions on these platforms.

For more details, visit www.plantonic.sg.



Wednesday, September 1, 2021

Tonton Siri Animasi Kalimullah dan Habibullah di Nurflix, Pasti Menarik

Hi Korang,


Bermula 10 Ogos lalu, dua siri animasi dengan tajuk Habibullah dan Kalimullah ini telah mula dipertontonkan kepda umum dan rata-rata penonton merasakan kandungan siri sebegini sangat sesuai sebagai tontonan seisi keluarga. Diana Amir selaku Penerbit Eksekutif Nurflix Junior berasa bersyukur kerana siri-siri kenabian ini mula mendapat perhatian bukan sahaja golongan kanak-kanak malahan juga golongan dewasa. Berikut merupakan sebab mengapa anda WAJIB menonton siri-siri ini,menurut Diana Amir dan Fara Fauzana:

Sebab Diana Amir:


1.Dengan adanya sarikata Bahasa Melayu dalam siri ini, penonton secara tidak langsung dapat membelajari Bahasa Arab dengan lebih mudah dan menyeronokkan (Diana juga sedang dalam proses mempelajari Bahasa Arab).

2.Visual yang menarik dan menghiburkan mampu membuatkan penonton lebih mudah memahami naratif cerita selain usaha pembacaan sendiri.Terdapat banyak fakta menarik yang selalunya jarang diketengahkan .

Contohnya: Mengapa Abdul Muttalib digelar Shaybah kerana dari kecil sudah ada uban di kepalanya


3.Siri ini mengetengahkan Rasulullah sebagai contoh keperibadian mulia yang wajib menjadi ikutan umat Islam sebagaimana ayat 21 Surah Al-Ahzab “Adalah pada diri Rasulullah itu suri tauladan yang baik”

4. Paling penting, apabila penonton memahami dan mengetahuai perjalanan sirah Nabi ini, secara tidak langsung kecintaan kepada Nabi dapat dipupuk dari peringkat kanak-kanak lagi.

Akan datang, bakal dipertontonkan di Nurflix; siri tentang Nabi Adam AS (hujung Ogos), Nabi Nuh AS (hujung Ogos), Khalilullah: Nabi Ibrahim AS (pertengahan September), Nabi Yusuf AS (pertengahan September) dan Nabi Sulaiman AS (Oktober).

Sebab Fara Fauzana:

Kisah-kisah Nabi yang menarik tentang Habibullah dan Kalimullah.

Kalau kita menonton siri animasi Nabi-Nabi ini, dari sudut video animasi dan penceritaan, bukan sahaja sesuai untuk anak-anak kecil tetapi juga untuk orang dewasa. Memang akan layan habis dengan setiap episod yang dipertontonkan.

Setiap kali kita menonton siri animasi ini, kita akan sentiasa tidak sabar untuk melihat episod seterusnya.

Kita akan teringat balik apa yang pernah kita baca. 

Untuk sesetengah orang, bila mahu kembali membaca balik, ada yang malas. Jadi melalui siri ini, kita akan terimbas kembali apa yang pernah dibaca.



Tentang Siri Animasi Habibullah dan Kalimullah

Siri animasi HABIBULLAH ini merupakan kisah perjalanan kehidupan Rasulullah SAW yang akan membawa kita menelusuri sirah nabawiyah secara santai dan menghiburkan.


Bahagian pertama kisah ini bermula dari period sebelum kelahirannya Nabi Muhammad saw, kemudian kelahiran dan asuhannya, kemudian ramalannya dan isyarat Mekah, kemudian hijrah ke Madinah , dan kemudian peristiwa hingga pertempuran Badar terakhir. Siri ini memaparkan keindahan akhlak sebenar Rasulullah saw di mana naskhah ini bertujuan untuk menyampaikan risalah sebenar tentang mengapa Baginda diangkat sebagai Khatam an-Nabiyyin iaitu Penutup Segala Nabi

Pengarah: Ahmed Hassan

Penerbit: Ahmed Taha

Tentang Siri animasi KALIMULLAH:

Peristiwa bahagian pertama dari siri ini berkisar pada kisah hidup Nabi Musa AS, yang disebut ‘Speech of God’. Rentetan siri ini dimulai sebelum kelahiran Musa AS, mengetahui bagaimana Bani Israel sampai di tanah Mesir, kemudian peringkat setelah kelahiran dan kemudian asuhannya sehinggalah kepada peristiwa yang terjadi tempat antara Nabi Musa AS dan Firaun.



Pengarah: Ahmed Hassan

Penerbit: Ahmed Taha

Sarikata Bahasa Melayu: Medatta International (M) Sdn Bhd

Jangan lupa muatturun Nurflix di Apple AppStore dan juga Google Playstore atau layari di https://nurflix.tv/ dan subscribe untuk dapatkan kandungan islamik yang menarik.



FLAGSHIP KILLER REALME GT MASTER EDITION ENTERS MALAYSIA

 Hi Everyone, 


realme Malaysia today released the realme GT Master Edition in the market followed by its global launch during the realme Fan Festival 2021. The realme GT Master Edition is furnished with a
Qualcomm Snapdragon 778G processor chip, 120Hz Super AMOLED Fullscreen, and supports 65W SuperDart Charge. realme fans will be able to purchase the long-awaited flagship series of realme smartphones lineup starting from 9 September via its official first sale on Lazada.

“Two weeks ago, we have just launched realme Book in Malaysia, and today we are thrilled to bring another product which many Malaysian fans have been waiting for, the realme GT Master Edition. The realme GT Master Edition is the birth of another masterpiece through realme’s collaboration with Mr. Naoto Fukasawa. This Master Edition of realme flagship smartphones is the first brand to introduce 3D vegan leather technology in the smartphone industry. Fans can expect realme to continue its Dare to Leap spirit by developing and presenting more comprehensive devices and flagship experiences to them in the future,” said Tiffany Teh, Brand Director of realme Malaysia.

 

Visual - realme 5G Ambassador - Hullera

Visual - realme 5G Ambassador - Bunga

Award-winning Master Design by Naoto Fukasawa

The design of realme GT Master edition is inspired by the most representative thing in travel – suitcases. Every time people open and close their suitcases, they will recall the story of their travels. Naoto Fukasawa extracts inspiration from life and amazes the industry with a new and interesting horizontal grid suitcase design on the smartphone that will arouse the urge of people to travel and explore. realme GT Master Edition also adopts a concave vegan leather process which is the industry's unprecedented vegan leather design.

realme GT Master Edition offers two color options: Voyager Grey and Daybreak Blue. The use of low saturation and high tolerance grey color makes people feel comfortable and tranquil at a glance. realme used the most direct method - a 6-step ink printing process to achieve a delicate color effect. The color of daybreak used Japan's patented PICSUS®️ technology - nano-laminate coating to give the phone a metallic shiny feel and enable it to refract holographic colors at different angles. 


Qualcomm Snapdragon 778G 5G Flagship Processor that adopts 6nm advanced process

The device undoubtedly brings a comprehensive and powerful performance experience as it is powered by the Qualcomm Snapdragon 778G 5G flagship processor, adopting the current 6nm advanced process, four A78 architecture super cores, and the main frequency is up to 2.4GHz. realme GT Master Edition already supports the 90-frame mode of Honor of Kings.

Flagship Display

realme GT Master Edition’s 6.43-inch display features the Samsung AMOLED Fullscreen. It supports 120Hz screen refresh rate and 360Hz touch sampling rate, and has 100% DCI-P3 wide color display. It has rich color expression, narrower frame and lower energy consumption. 

4300mAh Battery Pairs Up with realme 65W SuperDart Charge

realme GT Master Edition has discovered 65W low-voltage high current flash charging and adopted a 3C-Certified dual-cell design, supporting a higher charging efficiency and making it safer to the users. VCVT intelligent tuning algorithm can intelligently adjust the voltage and current, finely adjust the unit and thus improve the charging efficiency along with reducing the unnecessary heat loss caused during charging. 

Flagship Camera

realme GT Master Edition’s camera is able to satisfy users’ photography needs as it is equipped with a 64MP primary camera, a 119° ultra-wide lens, and a 4cm macro lens. The 64MP professional camera can record perfectly from far to near, from day to night, and from portrait to landscape. On the front, the device features a 32MP selfie camera with a Sony IMX615 sensor, F2.45 aperture, 85-degree field of view (FOV), and 6560*4928 resolution.

This sensor allows better image quality with high resolution, enabling every selfie to be super sharp. realme introduces the exclusive and professional street photography mode in realme GT Master Edition after working with many professional street photographers to discuss the methods in creating emotive and storytelling street photography. The two characteristics of ‘fast’ and ‘real’ are the keys to developing this new mode that can quickly capture and reduce the interference of algorithms.

In terms of filters, photography enthusiasts will also be able to try out the new Street filter that provides a science of colour for street photography. realme simulates film effects based on Kodak, a century-old imaging brand, to provide a visual effect with strong color contrast.


GT Mode On to Unleash The Greatest Performance

When GT Mode is on, the peak performance will be unleashed with maximum CPU, Ultra Reality Enhanced Picture Quality, Ultra-HD Visual Effects, Game quick launch, and 4D gaming vibration On. The Vapor Chamber Cooling System is efficient in reducing the temperature while keeping the phone in a high performance state.


8GB RAM + 256GB ROM, Steps Advance with DRE Technology

Furthermore, the Advanced Dynamic RAM Expansion Technology (DRE) equipped in realme GT Master Edition can convert ROM into virtual RAM in order to multitask more smoothly. In regards to that, the device will expand its 8GB RAM with an additional 5GB virtual RAM. With the huge RAM size, users will not have to worry about lagging issues and assured super smooth daily use performance.


Product Availability

Product

Color

Sales Info

realme GT Master Edition

8GB + 128GB

RRP: RM1,499

Voyager Grey

 

Daybreak Blue

First Sale on 9th of September via realme Malaysia’s Lazada Flagship Store

        Promotional Price: RM1,399

        Only on 9.9 Sales

        Link: https://bit.ly/gtme8128pr

 

realme GT Master Edition

8GB + 256GB

RRP: RM1,699

Voyager Grey

 

Daybreak Blue

First Sale on 9th of September via All Authorized Stores and Lazada

        Only on 9.9 Sales

        Free Gift: realme Soundbar

worth RM129

        Link: https://bit.ly/gtme8256pr

 

To find out more about realme’s events and promotion, do follow our Facebook page and Instagram at @realmemalaysia.

 

#realmeGTMaster

#MasteryBeyondSpeed

#GoToExplore

#FlagshipKiller2021