Monday, January 24, 2022

Jana ONG Korang pada Tahun Baru Cina ini dengan Peraduan Hari-HariMau ONG Nestle

Hi Korang,

Rasa Ong (tuah) anda sudah tiba? 


Jom sertai Peraduan Hari-HariMau Ong Nestle Sedia Untuk Diminum (RTD) edisi 2022 dan anda mungkin salah seorang daripada lapan rakyat Malaysia yang betul-betul ONG untuk membawa pulang Tin Emas MILO atau NESCAFE RTD edisi terhad bersaiz hidup yang bernilai RM40,000 setiap satu! 


Hadiah yang ditawarkan sekali seumur hidup ini diperbuat daripada emas 999 seberat +-150gm. Empat orang pemenang Hadiah Utama ini akan diumumkan pada setiap bulan sepanjang tempoh dua bulan peraduan ini berlangsung iaitu dari 3 Januari hingga 28 Februari, 2022.


Selain itu, pelbagai hadiah lumayan lain turut boleh dimenangi menerusi peraduan ini dalam bentuk ganjaran tunai pada setiap dua minggu peraduan berlangsung. Seramai 40 pemenang akan meraih hadiah tunai RM1 ,888 manakala 320 orang lagi bakal memenangi wang tunai RM288. Secara keseluruhannya, 368 pemenang bertuah akan membawa pulang hadiah dengan nilai keseluruhan mencecah RM487, 700 sekali gus mencatatkan peningkatan sebanyak 40 peratus dari segi bilangan pemenang berbanding peraduan edisi 2021.

April Wong, Pegawai Eksekutif Perniagaan, Unit Perniagaan Sedia-Untuk-Diminum, Nestle (Malaysia) Berhad berkata, "Kami amat teruja untuk kembali menganjurkan peraduan Tahun Baru Cina popular ini buat para pengguna kami dan menawarkan mereka peluang untuk memenangi hadiah tunai. Berikutan pembukaan ekonomi negara secara beransur-ansur sejak beberapa bulan yang lalu, kami harapkan hadiah-hadiah ini dapat terus menyuntik lagi semangat rakyat Malaysia untuk kembali pulih. lni merupakan antara inisiatif kami untuk terus menyokong para pengguna kami, selain merakamkan penghargaan atas sokongan orang ramai terhadap Nestle. Tin Emas RTD edisi terhad bersaiz hidup ini kini ditawarkan buat julung kalinya melalui Peraduan Hari-HariMau Ong Nestle RTD. Hanya lapan pemenang bertuah di seluruh negara berpeluang memenanginya, sekali gus menjadikan Tin Emas ini barangan koleksi yang cukup bernilai!"

Peraduan Hari-HariMau Ong Nestle RTD terbuka kepada semua penduduk di Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas dengan dokumen pengenalan sah. Berikut adalah langkah-langah penyertaan:



Langkah 1: 

Beli mana-mana produk Nestle Sedia-Untuk-Diminum (MILO UHT/Tin/Botol, Tin/Botol/Cawan NESCAF~, JUST MILK UHT, OMEGA PLUS UHT dan Botol LIVELY TEA) dengan nilai minima RM6 dalam sekeping resit tunggal di kedai-kedai yang turut serta. Setiap resit layak untuk satu penyertaan sahaja.

Langkah 2: 

Catat nama dan nombor pengenalan anda di muka depan resit tersebut.


Langkah 3: 

Ambil gambar resit dengan jelas dan hantarkan ke talian WhatsApp 018-388 2921.

Rangkaian Nestle Sedia-Untuk-Diminum telahvpun berkembang dari sekadar jenama popularnya iaitu MILO, NESCAFE dan OMEGA PLUS. Kini, ia juga membariskan jenama minuman teh yang diseduh dengan adaptogen yang diberi nama LIVELY TEA. Minuman LIVELY TEA boleh didapati dalam tiga varian teh hitam yang menampilkan gabungan adaptogen yang diekstrak daripada guarana, salap lemon dan beri schisandra - sesuai untuk sambutan Tahun Baru Cina kali ini!


Selain dinikmati bersendirian atau bersama orang tersayang, kepelbagaian perisa yang ditawarkan rangkaian Nestl~ Sedia-Untuk-Diminum sememangnya cukup sesuai untuk sambutan perayaan seperti Tahun Baru Cina, membolehkan anda menghidangkan aneka minuman popular kepada tetamu yang datang melawat.

Untuk maklumat lanjut, sila kunjungi www.dearnestle.com.my/peraduan-nestle-rtd-hari-harimauong.

Friday, January 21, 2022

SUKE TV Meraih Pembiayaan MDV Dalam Usaha Merealisasikan Pengalaman Penyiaran Berwawasan

Hi Korang,

Rangkaian penyiaran tempatan, SUKE TV, telah berjaya merangkul pembiayaan dari Malaysia Debt Ventures Berhad (MDV), sebuah syarikat subsidiary Menteri Kewangan (Diperbadankan) [MOF (Inc)] sekaligus mencipta sejarah melalui sebuah majlis hari ini.


Majlis tersebut telah dihadiri oleh Dato' AC Mizal, Pengasas dan Pengerusi SUKE TV; Datin Emylia Rosnaida, Pengarah SUKE TV; Khairul Azwan Harun, Pengerusi MDV; dan Nizam Mohammed Nadzri, Ketua Pegawai Eksekutif MDV. Turut menghadiri majlis tersebut adalah pengurusan SUKE TV dan MDV, serta pelbagai media dan portal berita tempatan.


Perjanjian pembiayaan tersebut akan menyaksikan MDV menyalurkan kewangan untuk menyokong visi dan misi SUKE TV sebagai rangkaian penyiaran yang didorong oleh harapan, hati dan nilai - a product built by Malaysians, for Malaysians. SUKE TV berhasrat untuk membawa kembali kebahagiaan kepada kehidupan rakyat Malaysia, terutamanya dengan COVID-19 dan bencana-bencana alam telah menggegarkan negara sejak kebelakangan ini. Sebagai platform menyeluruh yang akan memenuhi keperluan semua rakyat Malaysia tanpa mengira jantina, bangsa, agama atau latar belakang, SUKE TV merancang untuk menyampaikan kegembiraan melalui hiburan terus ke kaca TV di rumah penonton.

SUKE TV bukan sahaja diasaskan untuk individu, tetapi juga untuk memperkasakan industri perniagaan tempatan. Rangkaian media tersebut juga berharap dapat mewujudkan saluran komprehensif untuk usahawan tempatan mempromosikan dan mengiklankan produk mereka melalui pelbagai slot masa siaran inovatif SUKE Shop dan SUKE HATI.

SUKE TV ialah saluran unggul yang membolehkan sesiapa sahaja menjadi bintang rancangan mereka sendiri. Menerusi saluran ini, individu dari seluruh negara bukan sahaja dapat mempromosikan produk dan jenama mereka secara langsung, tetapi juga dapat mempamerkan bakat mereka atau menyampaikan ucapan istimewa kepada orang tersayang. Dengan penyiaran di TV dan web, interaksi bersama penonton juga akan meningkat dan dipelbagai; dan perniagaan yang dipromosikan juga akan menerima lebih banyak minat dan jualan masa nyata daripada bakal pelanggan mereka.

Melalui program dan saluran ini, usahawan-usahawan negara akan mempunyai pilihan yang lebih mudah dan berpatutan untuk mengiklan di TV dan digital, sejajar dengan matlamat SUKE TV untuk menyokong perniagaan tempatan.


Mengulas mengenai kerjasama bersama MDV, Pengasas dan Pengerusi SUKE TV, Dato’ AC Mizal berkata SUKE TV amat berbangga dengan detik bersejarah tersebut dan berterima kasih atas bantuan MDV.

“Dengan pembiayaan MDV, kami kini dapat mengukuhkan lagi kehadiran dan tempat kami di kalangan pemain industri yang lain sekaligus membantu kami mempromosikan produk Malaysia sejajar dengan hasrat kami untuk sentiasa menyokong perniagaan tempatan,” tambahnya.


Sejak dua dekat yang lalu, MDV adalah perintis negara dalam menyalurkan pembiayaan kepada syarikat dalam sektor berasaskan teknologi, yang biasanya kurang mendapat sokongan daripada institusi-institusi kewangan komersial di Malaysia.

Pengerusi MDV, Encik Khairul Azwan Harun mengulas bahawa sebagai sebuah rangkaian penyiaran, SUKE TV membawa idea-idea bernas dan relevan yang berpotensi untuk meningkatkan lagi pembangunan dan perkhidmatan industri hiburan tempatan.

“MDV berbesar hati kerana dapat menyumbang terhadap perkembangan SUKE TV dan kami tidak sabar untuk melihat pertumbuhan dan kejayaan rangkaian ini pada masa akan datang."

Serba sedikit fakta mengenai SUKE TV

SUKE TV, yang akan dilancarkan secara rasmi tahun ini, telahpun berjaya merangkul anugerah pertamanya melalui penamaan Dato' AC Mizal antara 100 TOP YOUNG CEO 2021 Lifetime Achievement Ikon dalam industri hiburan dan perniagaan.


Dapat Jugak Berstaycation Hotel Di Kuala Lumpur

Hi Korang,

Payah betul nak spend time dengan keluarga kan??

Walaupun ktorang nieh duduk dekat-dekat jer tapi nak jumpe tuh lately ni agak payah sket sebab memasing ada aktiviti sendiri di hujung minggu kan.

Dan bila kita ada limited time dan ruang untuk berehat maka haruslah kita mengambil kesempatan ini sebaik mungkin. Di musim-musim pandemik ni nak berjalan jauh agak susah jugak kalau kita sekeluarga beramai-ramai.

Yang paling mudah lokasi bercuti ada mencari hotel di Kuala Lumpur

Dan kebetulan pulak, hujung Disember tahun lepas ada sambutan hari jadi mama so ktorang sekeluarga plan untuk bercuti walaupun hanya di waktu hujung minggu.

Puas jugak membelek-belek segala jenis hotel di sekitar Kuala Lumpur ni untuk mencari hotel promo dan kebanyakannya penuh di sebabkan sambutan perayaan Krismas, segala mak neka laman web kami cari but still banyak yang sold out. Tup-tup my sister suggests, not why check di website Traveloka mana tau kot kot ade rezeki kat situ.

Memang penyelamat bethol lah si Traveloka ni ek hehehee


Yesza setelah pilih punye pilih akhirnya ktorang memilih Grand Hyatt Kuala Lumpur je sebab harga yang di tawarkan ketika itu amat berpatutan bagi kami sekeluarga.

GRAND HYATT Siot!!!! tempat orang-orang upper class tuh tapi ktorang managed dapat duduk kat sini jugak tau

Nampak macam halus je struktur bangunannya tapi kalau korang nak tau yang Grand Hyatt hotel ini mempunyai 411 bilik tamu yang luas termasuk 42 suite dengan pemandangan latar belakang yang menakjubkan.

Jadinya hujung minggu tersebut, kami sekeluarga berehat di hotel yang boleh di katakana agak mewah jugak. Pertama kali ketika berada di sini ya ampun bestnya, bilik yang selesa, makanan yang enak-enak dan pemandangan yang indah.

Yang paling kak lily suker adalah main lobinya yang di gelar ‘Sky Lobby’ kerana terletak tingkat 38 yang berlatarbelakangkan pemandangan panoramik. Sempat ktorang bergambar di sini sebagai kenangan.


Di sebabkan ada anak-anak sedara kak lily so ktorang tidak turun makan di restoran pun sebab nak jarakkan dan nak elakkan jangkitan covid, mostly segala makanan dan minuman kami pesan dengan menggunakan khidmat room service.

Petangnya kami sekeluarga berjalan sambil beriadah di taman KLCC


Kalau korang tau, taman ni merupakan tempat lumba kuda terdahulunya dan kini di jadikan taman yang cukup indah dan juga terdapat tempat permainan kanak-kanak yang besarnya 2 ekar.


Sempat juga kak lily berjogging petang itu tapi treknya tak lah panjang pun hanya 1.3km sahaja tapi terdapat banyak peralatan untuk bersenam di sekitar taman ini dan kalau korang ingin bersiar-siar terdapat laluan pejalan kaki dan jambatan kecil merintangi kolam yang amat sesuai di jadikan tempat untuk berOOTD hehehhe ini kan trend masa kini.



Malamnya selepas acara makan malam sambil meraikan harijadi mama, kak lily dengan hubby keluar berdua untuk supper, yelah saje-saje nak ambil angin malam di bandaraya Kuala Lumpur sambil mencari makan.


Of courselah ktorang ke TAPAK Urban Street Food. Sukerlah wei sebab terdapat pelbagai jenis menu makanan yang korang boleh dapati di sini. Haruslah kak lily order churros dan burger dan juga fries buat kunyah-kunyah sambil jalan balik ke hotel.

Overall ini merupakan staycation yang paling seronok yang kak lily rasa kerana kebanyakan masa ktorang habiskan di dalam bilik hotel dengan melakukan pelbagai aktiviti seperti main cards, makan-makan bersama-sama.

Definitely kak lily akan booking lagi Grand Hyatt Kuala Lumpur ni sekali lagi tau lepas nieh.

Nak jugak rase mandi dalam bathtub mengadap KLCC ekk hehehehehe...


Wednesday, January 19, 2022

INSIGHT Loss Control Shampoo, Rangkaian Produk Kesihatan Rambut Untuk Mengatasi Masalah Rambut Gugur

Hi Korang,

Masalah keguguran rambut memang menjadi masalah seantero dunia, tidak kira berapa pun usia korang, terutamanya mereka yang telah pun berkahwin dan meningkat usia.

Kak lily pun tidak terkecuali menghadapi masalah ini.

Biasanya bila selepas mencuci rambut, kak lily perati memang banyak helaian rambut yang gugur. Mula-mula tuh tak delah banyak tapi lately ni semakin lama semakin banyak dan ianya sangat membimbangkan.

Masalah rambut gugur seiring dengan peningkatan usia adalah satu situasi normal. Akan tetapi, ada juga individu yang mengalami masalah keguguran rambut disebabkan faktor diet pemakanan yang diambil, kekurangan nutrien atau mungkin faktor genetik.

Rambut gugur ini boleh berlaku pada rambut di bahagian kulit kepala atau mana-mana bahagian badan.

Aduimak menyeramkan jugak lah kan

Banyak jugak review-review produk mengenai masalah keguguran rambut ni dan ada juga yang kak lily beli untuk mencubanya namun masalah ini tetap timbul, kemungkinan besar ianya tidak sesuai dengan keadaan rambut kak lily

So memperkenalkan

Insight Hair Loss Control Fortifying Hair Shampoo

Syampu jenama Insight ini khusus untuk mencegah masalah keguguran rambut dan menguatkan akar rambut. Ia mengembalikan tenaga dan kecergasan dari akar hingga ke hujungnya.

Ianya bertindak untuk menguatkan dan merangsang pada akar rambut. Ia menenangkan kulit, memberikan rasa kesegaran.

Di antara bahan-bahan terkandung adalah :

- Organic Horse

- Chestnut Extract

- Organic Echinacea Extract

- Guarana Extract

- Menthol Extract


Ianya juga di datangkan bersama dengan

Insight Hair Loss Control Fortifying Hair Treatment

Memperkukuh rawatan sinergik untuk akar rambut dan juga untuk membantu mengelakkan keguguran rambut. Ia merangsang peredaran mikro dan menguatkan serat rambut. Ia memberikan rasa kesegaran pada kulit.



Review Kak Lily :

Kak lily telah pun menggunakan shampoo ini selama 2 minggu dan ternyata dapat mengurangkan masalah rambut gugur yang kak lily alami. Walaupun tidak berhenti sepenuhnya namun bila ianya berkurangan, kak lily rasa dah cukup happy dah tau.


INSIGHT Hair Loss Control Shampoo juga telah mendapat kelulusan dari ICEA iaitu sebuah konsortium melibatkan institusi, persatuan, syarikat dan organisasi yang telah mempromosikan pembangunan pertanian organik. Sekiranya sesuatu produk mempunyai logo dan dicop ICEA, ia bermaksud produk tersebut disahkan dan diperakui organik.

· Bebas dari bahan pewarna sintetik

· Bebas SLS / SLES

· Bebas Paraben dan MT

· Bebas Alergen

· Bebas minyak mineral dan petroleum

· Tanpa Silikon




Sedikit Info Mengenai INSIGHT

Insight ialah garisan yang diwujudkan untuk mencipta tindakan sinergi antara kebijaksanaan kuno ekstrak phyto dan minyak phyto dan pilihan etika untuk bekerja dengan bahan organik alam semula jadi

Misi Insight ialah kelestarian eko, kedua-dua alam sekitar dan sosial.

Produk INSIGHT berkhasiat, kaya dengan bahan aktif pelindung dan penting, mengikut pilihan ketulenan formula yang sihat. Formulasi inovatif dan bukan konvensional yang melindungi kesihatan dan keserian rambut melalui pemilihan bahan mentah yang ketat, pada masa yang sama menjamin kesempurnaan penggayaan mutlak dan kandungan profesional yang tinggi.



Maklumat lanjut untuk pelbagai produk penjagaan rambut, korang boleh layari :


Atau dapatkan diShopee :




Tuesday, January 18, 2022

“MENJADIKAN SETIAP HIDANGAN BIASA LEBIH ISTIMEWA” DENGAN HACO SUISS ‘CULINARY DRY MIX’ EDARAN QSRT

Hi Korang,

QSR Trading Sdn Bhd (QSRT), salah satu saluran pemasaran dan perdagangan di bawah QSR Brands, (pengusaha rangkaian KFC dan Pizza Hut Malaysia), hari ini memperkenalkan produk terbaharu HACO SUISS ‘Culinary Dry Mix’ iaitu keluaran HACO Asia Pacific Sdn. Bhd.

HACO SUISS Culinary Dry Mix comes in three types, namely Chicken Stock, Beef Flavoured Stock, and Lobster Bisque Stock.

HACO SUISS ‘Culinary Dry Mix’ ialah satu inovasi yang dihasilkan untuk meningkatkan keseronokan memasak di rumah dengan cara yang mudah, fleksibel, dan pelbagai guna. Produk HACO SUISS ‘Culinary Dry Mix’ ini di adun daripada bahan-bahan segar, lazat, berkualiti dan sihat yang dapat mempertingkatkan rasa masakan di rumah.

HACO SUISS, merupakan pengeluar makanan premium terkemuka di Switzerland, sejak 1922 telah menghasilkan ‘Culinary Dry Mix’, sejenis stok masakan yang terdapat dalam tiga perisa, iaitu Stok Ayam, Stok Berperisa Daging Lembu dan Sup Udang Karang.

A great recipe idea using the HACO SUISS Lobster Bisque Stock - Lobster Tom Kha Soup

“Apa yang unik tentang stok masakan ini adalah ia merupakan pilihan yang lebih sihat, kerana TIDAK mengandungi bahan-bahan seperti; MSG, lemak trans, pengawet tambahan serta pewarna tiruan. Stok Masakan HACO SUISS ini diperbuat sepenuhnya daripada bahan-bahan asas yang segar dan berkualiti. Ianya mudah untuk digunakan didalam masakan dan mempunyai kesesuaian untuk pelbagai olahan hidangan. Ia juga mampu mengelakkan pembaziran. Selain menikmati makanan yang sihat, rangkaian stok masakan HACO SUISS juga menjuruskan kepada kepentingan makanan berkhasiat dan pengambilan diet yang seimbang dengan cara penyediaannya yang cepat dan mudah,” kata Pengurus Besar QSR Trading Sdn. Bhd. Encik Chan Chong Thye.

“Sejak tahun 1922 lagi, HACO SUISS secara konsisten telah menghasilkan produk pilihan premium, berkualiti dan lebih sihat di pasaran, kerana HACO SUISS peka dan berinovasi di dalam memenuhi keperluan dan keinginan pengguna setia mereka. HACO SUISS menyedari bahawa pengguna di rantau Asia Pasifik mempunyai citarasa yang luas dan gemar dengan makanan yang menyelerakan, justeru permintaan yang meningkat terhadap produk-produk yang terbaik, contohnya, produk-produk yang mempunyai kolaborasi dengan Chef atau yang boleh memberi inspirasi untuk menghasilkan resipi dan masakan setanding chef, semakin menjadi tumpuan orang ramai pada masa kini”.

Recipe inspiration Beef meatball with Brown Sauce Gravy 

Dengan slogan "Menjadikan setiap hidangan biasa lebih istimewa", QSRT mengesyorkan pelanggan mereka untuk menggunakan produk HACO SUISS yang merupakan pilihan yang lebih sihat, lebih mudah dan lebih kualiti.

Recipe inspiration - Prawn Finger with Spicy Lobster Dip


Recipe inspiration - Tomato Meatball Pasta

Recipe inspiration - Lobster roll with tangy lobster cream sauce

“Sup udang karang dikenali sebagai hidangan mewah yang jarang disediakan di rumah, tetapi kini, dengan Sup Udang Karang HACO SUISS, sesiapa sahaja boleh menikmati citarasa yang lazat ini, dengan menyediakannya sendiri di rumah. Produk HALAL pertama dan satu-satunya produk seumpamanya di pasaran runcit di Malaysia, Sup Udang Karang ini telah menerima Anugerah Inovasi Masakan 2021 oleh Persatuan Ahli Kulinari Profesional, Malaysia.”

“Stok Ayam pula diperbuat daripada daging ayam asli dan tidak menggunakan ayam GMO. Ia tidak mengandungi pewarna tiruan dan bahan pengawet tambahan di dalam ramuannya. Untuk Stok Berperisa Daging Lembu, walaupun mempunyai rasa daging lembu yang asli, ianya tidak menggunakan walau sedikit pun daging lembu, justeru menjadikannya pilihan yang sesuai untuk golongan vegetarian. Sesuai untuk mereka yang ingin menikmati semangkuk sup daging atau mi, tanpa pembabitan daging,” tambah Encik Chan.

Harga jualan bagi Stok Ayam HACO SUISS 100g ialah RM5.90 sebungkus, sementara harga bagi Stok Berperisa Daging Lembu HACO SUISS 80g dan Sup Udang Karang HACO SUISS 60g, masing-masing berharga RM6.30 sebungkus.

Produk HACO SUISS ‘Culinary Dry Mix’ boleh didapati di pasaraya-pasaraya besar atau sederhana, dan melalui platform atas talian, Shopee dan Lazada mulai bulan Januari 2022.

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web QSRT di www.qsrtrading.com.my


Monday, January 17, 2022

RICHWORKS Komited Bantu 605,000 Bangsa Usahawan Bangkit Semula Di Kala Pandemik 2021

Hi Korang,

Siapa sangka tahun 2021 yang diharapkan lebih baik dari tahun sebelumnya tidak mampu di harungi oleh setiap orang yang mana menyaksikan pelbagai kisah dengan cabaran pandemik dan ditutup bersama musibah banjir pada akhir Disember lalu.

Menyedari hal ini, Richworks memahami perasaan dialami ramai orang di luar sana termasuk bangsa usahawan apabila Pengasas RichWorks International Sdn. Bhd. (RichWorks), Datuk Wira Dr Azizan Osman bersama 31 ahli keluarganya dijangkiti COVID-19.


Ibu mertua Dr Azizan meninggal dunia dan beliau sendiri hampir maut selepas doktor mengatakan sudah tidak ada harapan jika tiada perubahan positif selepas dimasukkan mesin bantuan pernafasan.

Alhamdulillah, keadaan beliau semakin baik dan bagi Dr Azizan, peluang kedua diberikan Allah SWT akan digunakan sebaiknya untuk memberikan lebih lagi kepada bangsa usahawan terutama dalam bimbingannya.

Tak berapa lama selepas beliau keluar dari hospital dan sedang proses pemulihan, Dr Azizan komited menjalankan program percuma yang dihadiri ribuan orang.

Program Percuma Untuk Orang Ramai Mendapat Sambutan Hangat

Sebanyak 7 program percuma bersamaan 98 jam masa yang beliau berikan bagi memberikan tunjuk ajar dan kekuatan kepada orang ramai dalam soal keusahawanan.


Secara keseluruhan pada tahun lalu, RichWorks dapat membantu hampir 605,000 orang melalui 13 program keusahawanan yang ditaja sepenuhnya RichWorks pada tahun lalu.

Malah salah satu program iaitu Wanita Bangkit Berniaga (WBB) juga mendapat pengiktirafan kerajaan bila disebut dalam Dewan Rakyat sebagai rakan kolaborasi Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat.

Sementara itu, Ketua Pegawai Perniagaan RichWorks, Radz Mohd. memberitahu, pihaknya tak ketinggalan dalam menyumbang kembali kepada masyarakat melalui Pertubuhan Kebajikan RichWell (RichWell).

"Kempen #RichWellBantu yang digerakkan Dr. Azizan bermula Julai tahun lalu, berjaya mengumpulkan RM501,497 untuk bantu lebih 2,000 keluarga.

"Tidak berhenti di situ, sumbangan kilat berjumlah RM500,000 dikumpulkan daripada usahawan kami dan RichWorks sendiri dalam 24 jam bagi mangsa banjir di Selangor pada 18 Disember tahun lalu," ujarnya.


Sumbangan Team RichWorks Kepada Mereka Yang Memerlukan

Menurut Radz, RichWorks bersama ahli Titanium & Spire turut menyumbang sebanyak 762 ekor kambing dan 84 ekor unta bernilai RM824,160 dalam ibadah korban kali ini.


Selain itu, ahli Titanium dan anak didik RichWorks juga menaja 9 pelajar ke Tarim Yemen dengan sumbangan sebanyak RM180,000 sempena Maulidur Rasul.

Dalam pada itu, syarikat bimbingan dan latihan pembangunan usahawan paling berjaya di negara ini tetap meneruskan misi dalam membangun dan mengembangkan usahawan ke tahap lebih tinggi.

Alhamdulillah pada tahun lalu, jumlah keseluruhan peserta mentoring RichWorks iaitu Titanium, Spire dan EliteX berjumlah 1,855 orang dengan jualan terkumpul RM3.7 bilion.




Bagi ahli Titanium saja, sebanyak 312 usahawan berjaya hasilkan RM3.2 bilion, RM495 juta (519 ahli Spire) dan RM46.9 juta (1,024 ahli EliteX).

Melalui program bimbingan Spire kami yang menyediakan usahawan capai jualan RM1 juta pertama setahun, sebanyak 72 usahawan berjaya mencapainya.

Bukan itu saja, 77 bisnes di bawah bimbingan RichWorks mencapai jualan lebih RM10 juta, lima bisnes (RM50 juta ke atas) dan lima bisnes (RM100 juta ke atas) pada 2021.

 

Syukur atas kejayaan dan ujian dihadapi 2021 lalu, itulah sedikit sebanyak perjalanan RichWorks yang kami usahakan dan akan dipergiatkan lagi tahun baru ini, insyaAllah.

Moga usaha RichWorks.com untuk membantu lebih ramai bangsa usahawan dan misinya akan dipermudahkan dan diberkati oleh Allah SWT.

Amin amin ya rabbalalamin..


Sunday, January 16, 2022

Tahniah Guardian Di Atas Pembukaan Stor KE-500, Beroperasi 24/7 Tanpa Lantai, Tanpa Dinding

Hi Korang,

Guardian Malaysia yang bermula dengan ruang runcit seluas 200 kaki persegi 55 tahun yang lalu, hari ini meraikan pembukaan stor ke-500 yang tidak berlantai, tidak berdinding dan beroperasi 24 jam, 7 hari seminggu.


Stor ke-500 ini adalah aplikasi mudah alih baru Guardian yang telah dibangunkan dengan tujuan menawarkan manfaat yang lebih besar kepada pelanggan. Antara ciri-ciri aplikasi tersebut adalah ikon pintasan untuk akses lebih pantas untuk tawaran pukal, tawaran eksklusif dalam talian, produk-produk popular, fungsi menambah produk ke “Senarai Hajat”, carian terhangat dan penghantaran ke seluruh negara - tiga (3) hingga lima (5) hari bekerja untuk Malaysia Barat dan enam (6) ke sepuluh (10) hari bekerja untuk Malaysia Timur.

Tae Hoon Kim, Pengarah Komersil & E-Dagang Serantau, DFI Retail Group, Asia Tenggara, Kesihatan dan Kecantikan, melancarkan aplikasi tersebut di Kuala Lumpur hari ini berkata: “Kami terus mengembangkan stor-stor fizikal sejak dua tahun lalu kerana kami tahu pelanggan masih ingin berkunjung ke stor apabila ia wujud berhampiran mereka. Pada masa yang sama, kami juga mempercepatkan perjalanan transformasi digital kami membangunkan saluran-saluran e-dagang, kerana kami mengiktiraf penerimaannya yang semakin meningkat di kalangan pelanggan dan perniagaan.

Aplikasi Guardian yang anda lihat hari ini adalah sebuah pencapaian penting dalam transformasi digital Guardian untuk berada seiring dengan pengguna yang mahir teknologi seperti anda. Ia juga merupakan cara kami menerima sepenuhnya perubahan baru yang melanda industri sepanjang dua tahun lepas,” tambah beliau.


Kim berkata: “Kami berasa sangat bangga memperkenalkan aplikasi yang dibangunkan secara teknologi ini dan pada titik perjalanan transformasi ini, kerana kami percaya persekitaran runcit kini benar-benar bersedia untuk aplikasi sebegini. Kami akan komited untuk mengikuti arus perubahan dalam dunia aplikasi mudah alih dan bekerja keras untuk membawakan promosi-promosi eksklusif aplikasi kepada anda.”

Pelanggan boleh menikmati pelbagai pilihan produk yang ditawarkan melebihi 10,000 barangan keperluan kesihatan dan kecantikan dengan banyak tawaran ekslusif hanya di aplikasi. Selain itu, mereka akan menikmati platform pembayaran yang selamat dan dipercayai, penghantaran percuma dan lebih banyak peluang untuk mendapatkan e-baucar.


Untuk meraikan pelancaran stor ke-500 itu, Guardian mengadakan peraduan istimewa Beli dan Menang App-Clusive menawarkan hadiah bernilai sehingga RM50,000 untuk dimenangi.

“Hadiah pertama peraduan Beli dan Menang APP-Clusive ialah Set Barang Kemas HABIB Citrine and Diamond bernilai RM12,800, hadiah kedua berupa sebuah Kerusi Urut Ogawa Luxe Amour bernilai RM6,599 manakala lima hadiah ketiga ditawarkan berupa peranti Habo Cleaning Foaming Ogawa bernilai RM349 setiap satu. Secara keseluruhannya, 500 orang pemenang akan dapat memenangi sembilan jenis hadiah,” jelas Kim.


Selain itu, Guardian juga akan mengadakan peraduan Guardian App Dance Challenge dimana video paling kreatif dengan lagu singkat (jingle) Aplikasi Guardian akan berpeluang memenangi Hadiah Utama berupa RM5,000 (berupa kombinasi wang tunai RM2,500 dan baucar Aplikasi Guardian RM2,500). Terdapat juga lima hadiah saguhati berupa baucar Aplikasi Guardian bernilai RM500 setiap satu untuk dimenangi. Peraduan ini akan berlangsung dari 13 Januari hingga 27 Februari 2022.


“Untuk pembelian App-Clusive pertama anda, kami juga akan memberikan potongan RM15 daripada pembelian anda beserta penghantaran PERCUMA,” tambah Kim.

“Jadi, sila muat turun aplikasi mudah alih baru Guardian hari ini untuk memenangi pelbagai hadiah eksklusif dan mendapatkan tawaran eksklusif yang hanya terdapat di aplikasi yang pastinya akan menjadikan membeli-belah di Guardian lebih menyeronokkan, lebih mudah, bebas masalah dengan nilai yang lebih baik,” kata Kim mengakhiri.

Aplikasi mudah alih baru Guardian boleh dimuat turun menerusi Apple App Store dan Google Play Store.

TH Kim, first left and the Guardian Leadership Team at the launch of the New Guardian Mobile App

Sebagai tanda pelancaran selanjutnya, Guardian turut menyumbang RM5,000 kepada setiap satu daripada 10 rumah anak-anak yatim di Malaysia yang terjejas akibat bencana banjir baru-baru ini, sebagai usaha berterusannya dalam menyokong dan berkhidmat kepada komuniti dimana mereka beroperasi.

10 rumah anak-anak yatim yang menerima sumbangan RM5,000 tersebut adalah:

1. Maahad Tahfiz As-Sahabah, Hulu Langat, Selangor

2. Yayasan Chow Kit, Kuala Lumpur

3. Pertubuhan Amal Rumah Anak Yatim dan Hidayah Alhijrah, Hulu Langat, Selangor

4. Pusat Jagaan Kanak-Kanak Yatim/Miskin Muhammad Al-Fateh, Kajang, Selangor

5. Rumah Amal Limpahan Kasih, Puchong, Selangor

6. Pusat Jagaan Hembusan Kasih Sayang, Kuantan, Pahang

7. Rumah Kebajikan Anak Yatim & Fakir Miskin Perempuan (Permata Al-Insyirah), Pahang

8. Persatuan Kebajikan Jagaan Sri Sai Selangor

9. Rumah K.I.D.S, Selangor

10. Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim dan Asnaf Teratak Ummi, Selangor


#GuardianMYApp

Saturday, January 15, 2022

Peminat Muzik di Malaysia diberi kuasa untuk menobatkan lagu terhebat dan artis paling popular di “JOOX Top Music Awards Malaysia Year End 2021”

Hi Korang,

Bersedia untuk mengundi idola anda! JOOX, platform penstriman muzik dan hiburan yang paling berdedikasi di Asia, sekali lagi membawakan “JOOX Top Music Awards Malaysia Year End 2021” untuk menobatkan lagu terhebat dan artis paling popular pada penghujung tahun 2021! Pencinta muzik di Malaysia pasti teruja kerana suara mereka akan didengari, dimana mereka akan menentukan rentak dan melodi yang paling digemari sepanjang tahun lalu.

Anugerah akhir tahun ini akan menentukan artis dan lagu terhebat serta paling popular pada penghujung tahun 2021, dimana terdapat tujuh kategori iaitu Top 5 Artis Lokal, Top 5 Hit Lokal, Top 5 Artis Antarabangsa, Top 5 Hit Antarabangsa, Top 5 Hit K-Pop, Top Fans Pick, dan Top 3 Hit Karaoke Popular! Ianya dimeriahkan dengan pencalonan artis-artis kegemaran tempatan seperti Dato' Sri Siti Nurhaliza, Khai Bahar, Iman Troye, dan artis-artis terkenal antarabangsa seperti Olivia Rodrigo, Alan Walker, Justin Bieber, dan idola K-Pop Lisa, Lee Hi, Jeon Somi dan  ramai lagi! 

Bermula pada 11 Januari ini sehinggalah 26 Januari 2022, peminat muzik di seluruh Malaysia memiliki kuasa untuk menobatkan pemenang anugerah penghujung tahun 2021 dengan mendaftar di JOOX. Pengguna percuma akan mendapat 60 undian setiap hari (10 undian untuk setiap kategori), manakala pengguna JOOX VIP akan mendapat 1,200 undian setiap hari (200 undian setiap kategori)! Jangan lepaskan peluang keemasan ini untuk membantu artis kegemaran anda dengan daftar menjadi pengguna VIP sekarang! Bukan itu sahaja, anda juga boleh menjadi pengundi terbanyak dan memenangi Anugerah Peminat Fanatik (untuk semua kategori) dan memenangi iPhone 12 Pro Max2! Ambil tindakan sekarang: bit.ly/JMAYearEnd2021

 

Angie Tan, Head of JOOX Malaysia, berkata, “Kecintaan rakyat Malaysia terhadap muzik semakin ketara dari masa ke semasa melalui peningkatan penstriman muzik, terutamanya apabila JOOX melancarkan fitur karaoke, lantas  memberikan lebih banyak cara kepada peminat untuk menyatakan sokongan mereka terhadap lagu dan artis kegemaran mereka. Memandangkan kita telah memasuki tahun baharu, JOOX sangat teruja untuk melihat balik dan meraikan hit terbaik dan artis  paling menyerlah pada tahun lalu, seperti yang akan dipilih oleh pencinta muzik negara."


Melihat kepada senarai pencalonan kali ini, Top 5 Artis Lokal   Dato’ Sri Siti Nurhaliza, Ukays, dan XPDC – membuktikan bahawa artis-artis senior masih berbisa, manakala artis seperti Haqiem Rusli dan Naim Daniel terus mengukuhkan lagi kedudukan mereka. Sementara itu, lagu baharu daripada bakat segar seperti Tajul & Afieq Shazwan serta Iman Troye turut tercalon.

Bintang K-Pop, LISA, BTS dan TWICE, pula dicalonkan dalam kategori Top 5 Hit Antarabangsa , sekaligus menunjukkan impak hebat mereka di peringkat antarabangsa. Lagu LISA bertajuk “MONEY” mengungguli Carta Hit Antarabangsa JOOX selama 13 minggu berturut-turut.  Manakala Adele yang membuat kemunculan semula dengan lagu "Easy on Me" turut tercalon dalam kategori yang sama.

Ikuti muzik terhangat dan undi idola dan lagu kegemaran anda sekarang! Muat turun aplikasi mudah alih atau desktop JOOX pada Apple App Store dan Google Play Store, atau layari laman sesawang JOOX website. Nantikan lebih banyak muzik dan siaran langsung artis tempatan dan antarabangsa, serta rancangan dan program baharu yang menarik yang dibawakan kepada anda oleh JOOX!


Thursday, January 13, 2022

Seronoknya 'MAKAN BESAR' Tahun Baru Cina Di PULAI SPRINGS RESORT

Hi Korang,

Masa bercuti di Johor Bahru minggu lepas, kak lily berkesempatan ke food review istimewa di Pulai Spring Resort, Johor Bahru,.

Sebab apa istimewa??

Kerana dalam ketika sibuk menyambut kemeriahan perayaan Krismas, kak lily menjamu selera dengan hidangan tahun baru cina. OMG Tahun Baru Cina?? Chinese New Year?? Ermm I can’t believe it.

Sekarang ni pun tengah rancak sana sini, kompleks membeli belah memutarkan lagu-lagu raya cina, tak gituew kan kan kann

Oh well im not gonna talk about that yer, kak lily nak citer pasal makan besar ni 

As usual, adat 'makan besar' untuk kaum cina sempena tahun baru cina, amatlah wajib di adakan sehari sebelum dan hari-hari berikutnya selagi dalam perayaan tahun baru cina. Samada di adakan di rumah masak bersama-sama ahli keluarga yang lain mahupun raikan makan besar tahun baru cina di restoran-restoran yang menyajikan hidangan makan besar ini.

Dan Pulai Spring Resort tidak ketinggalan untuk meraikannya.


Sebenarnya kak lily ni pun, si presiden JDT blogger yang invite hah, siapa lagi kalau tak bukan Sis Lin dan team-teamnya sekali hah. Haruslah kecoh Qing Palace Chinese Restaurant tuh dengan kehadiran kitaorang hah hehehhehehehehhehehe


Untuk tahun ini, sekali lagi Qing Palace Chinese Restaurant ini turut mengadakan promo 'Chinese New Year Eve Reunion Set Menu' mereka dengan hidangan-hidangan yang di sediakan oleh Chef Lim Ming Chong ,di mana kesemuanya adalah sesuai dinikmati oleh pelbagai kaum termasuk kaum Muslim.

Tahun ni, Masterchef Lim Ming Chong dan pasukannya akan menyajikan set hidangan istimewa sehari sebelum Tahun Baru Cina, dan hari pertama sambutan Tahun Baru Cina sehingga 15 Februari 2022. Jom kita lihat menu yang di sediakan yang sudah pun Sis mencubanya.


Restoran Cina Qing Palace turut menawarkan 3 jenis Yee Sang iaitu Yee Sang Salmon, Yee Sang Royal Abalone Slice dan juga Yee Sang Itik Panggang bermula 1 Januari hingga 15 Januari 2022.

Yee Sang Salmon - RM68+ (S) @ RM128+ (L)

Yee Sang Royal Abalone Slices - RM68+ (S) @ RM128+ (L)

Yee Sang Itik Panggang - RM78+ (S) @ RM138+ (L)



So far sepanjang makan Yee Sang di sini, Yee Sang mereka memang menepati tekak ktorang hah. Bagi mereka yang baru nak belajar makan Yee Sang, boleh try makan di sini, sedap sesuai dengan tekak melayu.

Selain Yee Sang, ada set menu istimewa yang mereka sajikan yang kak lily rasa bakal menambat hati korang..

Restoran Qing Palace menawarkan 3 jenis set menu 8 hidangan (8 course menu) bermula hari pertama Tahun Baru Cina. So hari pertama raya tu kalau agak tak tau nak makan mana bersama family, bolehlah ke sini ya.

Chinese New Year Eve Reunion Set Menu

Set Menu A : RM790+ semeja (10 orang)

Set Menu B : RM910+ semeja (10 orang)

Set Menu C : RM1380+ semeja (10 orang)
Pen Chai atau Poon Chai 

Ikan Kerapu Stim gaya Hong Kong

Pulut Nasi Daun Teratai

Deep Fried Nian Gao

Tembikai Susu Bersama Sagu dan Aiskrim

Selain dari Restoran Cina, Restoran Cinta Terrace mereka juga turut menyajikan bufet makan malam Chinese New Year Eve BBQ Nite Buffet pada 31 Januari 2022. Makan malam ini korang boleh nikmati bermula dari jam 6.30pm hingga 9.30pm dengan harga RM75+ seorang dewasa dan RM37.50+ untuk kanak-kanak.

Juga Restoran Cinta Terrace menawarkan Chinese New Year Day Buffet Lunch pada 1 Februari 2022 dengan harga RM55_ seorang dewasa, juga RM7.50+ untuk kanak-kanak. BBQ Dinner pula di tawarkan pada 1 Februari 2022 bermula jam 6pm hingga 9.30pm berharga RM69.90+ seorang dewasa dan RM34.50+ untuk kanak-kanak.

Semua harga tertakluk kepada SST 

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan, korang boleh hubungi :

Qing Palace: 017-733 8724 / 016-733 2919

Cinta Terrace Restaurant: 016-733 2918


Jom kita ke


Qing Palace,
Pulai Springs Resort,
20km, Jalan Pontian Lama
81110 Pulai, Johor


Tel : +607 521 2121
Fax : +607521 1818

Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut :

Website:

Facebook:

Instagram :


#pulaispringsresort
#qingpalace

P/S: Yesza Peking Duck dia memang sedap nak rak kan kan Sis Lin.