Tuesday, January 11, 2022

Sambutan Tahun Baru Cina Dengan Yee Sang Dan Fatt Choy Feast Di Hotel Marriott Putrajaya

Hi Korang,

Tak lama lagi dalam kurang sebulan kita akan sambut pula Tahun Baharu Cina.

Cepat betul kalendar tahun 2022 ini yer, pejam celik pejam celik dah nak raya cina dah kan.


Restoran Cina Summer Palace, Hotel Marriott Putrajaya menyambut tahun baharu dengan hidangan istimewa daripada Chef Eksekutif James Chai Chuan Suing. Chef James dibesarkan dikelilingi oleh chef berbakat ibu bapanya yang penyayang yang berasal dari latar belakang yang sederhana. 


Mahir dengan masakan Hakka dan Teow Chew, Chef James meneruskan usaha menimba pengalaman dengan meneroka dari satu dapur Cina ke dapur lain dan telah memberi inspirasi untuk mencipta bahan tafsiran moden seperti kaviar, truffle dan foie gras kepada masakan tradisional Cina yang kini dikenali. sebagai masakan Cina moden.

Kali ini mereka membawakan "Fatt Choy Feast" istimewa Tahun Baru Cina dan Prosperity Yee Sang sepanjang musim perayaan. Makanan untuk tahun baru ini bermula dari 1 Januari hingga 15 Februari 2022. Korang boleh berkumpul bersama keluarga, rakan, rakan kongsi perniagaan atau rakan-rakan di syarikat korang untuk mengucapkan terima kasih kepada mereka selama setahun penuh untuk bersama-sama untuk menyokong dan bekerja keras untuk mengekalkan perhubungan dan kejayaan.


FATT CHOY FEASTFatt Choy Feast kali ini terdiri daripada tiga menu yang disediakan khas oleh Chef James; Golden Set, Diamond Set dan Jade Set untuk satu meja yang boleh muat dalam 10 orang. Setiap menu melambangkan intipati kesucian, kemakmuran, kebersamaan dan yang paling penting perpaduan. Tidak kira sama ada acara itu adalah untuk penutupan tahun atau pembukaan Tahun Baru Cina, yang paling penting ia adalah perayaan kerana semua orang berkumpul bersama.


Braised Assorted Mixes Dried Seafood, Fish Maw, Bamboo Pith in Superior Chicken Broth

Steamed Dragon Tiger Grouper with Chili Pickles Sauce

Steamed Baked Hong Kong Farm Chicken with Minced Ginger Sauce

Wok Fried Fresh Water Prawn with Salted Egg York

Braised Dried Oyster, Sea Cucumber, Sea Moss with Brown Sauce

Wok Fried Jasmine Rice with Diced Chicken Salted Egg

Chilled Lemon Sea Coconut with Lotus Seed

Deep Fried Rice Cracker Gold Cake with Purple Potato


Tiga set yang boleh dipilih mengikut selera korang dengan harga adalah seperti di bawah:

✅ Golden Set pada harga RM 2888 setiap meja untuk 10 orang

✅ Diamond Set pada harga RM 1988 setiap meja untuk 10 orang

✅ Jade Set pada harga RM 1788 setiap meja untuk 10 orang


Manakala Set Prosperity Yee Sang boleh didapati juga bermula dari 1 Januari hingga 15 Februari 2022 dijual dari harga RM 78 bersih dan terdapat dalam 2 saiz separuh bahagian atau bahagian penuh. Setiap set didatangkan dalam pembungkusan cantik yang boleh dibawa pulang atau dihantar kepada keluarga, rakan atau rakan kongsi perniagaan.Macam yang ktorang makan ini adalah set “Abalone” Ear Fungus Yee Sang With Crispy Salmon Skin and Mixed Pickles dan sauce istimewa. Jarang-jarang dapat makan Yee Sang ni hanya setahun sekali sahaja dan juga ia hanya ada diraikan oleh kaum China di Malaysia sahaja tau.

Kak lily amat sukakannya kerana dalam satu hidangan Yee Sang semua ada lengkap dan juga sihat.

Cara nak makan??

Mudah bangatt!!

Kena gaul keseluruhannya. Semakin tinggi korang angkat, semakin tinggi hajat korang di tunaikan maka niatlah perkara baik-baik kemungkinan termakbul segala hajat untuk tahun baru ini.

Itu menurut kepercayaan orang Cina yang meraikan tahun baru.


Juga mereka akan mengadakan persembahan khas Lion Dance pada 8 Februari 2022 (Selasa) di lobby hotel bermula pada pukul 1.45pm. Semua tetamu dijemput hadir memeriahkan majlis persembahan tersebut. Kalau korang rasa nak bawa keluarga atau rakan-rakan untuk cuba juga set makanan Chinese ini boleh datang sini dengan buat tempahan awal.Tel : +6038949 8888 samb.1333

WhatsApp : +60115685 5608 / +60115685 6380

Email : kulpg.fnb@marriott.com


Jom kita ke:

Putrajaya Marriott Hotel
IOI Resort City
Sepang Utara, 
62502 Malaysia

Phone: +60 3 89498888
Fax: +60 3 89498999
Sales: 603-8949 8888 ext 1332

No comments :