Sunday, January 15, 2023

VE'ERA, Set Penjagaan Rambut Asas Seperti Rawatan di Salon Walaupun Di Rumah

Hi Korang,

Rambut adalah mahkota wanita tidak kiralah samada berhijab mahupun tidak, keduanya mahupun rambut yang cantik dan sihat walaupun bertudung.


Kalau korang nak tau, jenama penjagaan rambut VE'ERA merupakan produk jenama tempatan yang diperkenalkan oleh Mr. Gin atau nama penuhnya Gin Kioh Xiao Zhong bersama isterinya. Mempunyai salon di Pulau Pinang yang telah beroperasi 7 tahun dan kini mengorak satu langkah ke hadapan dengan memperkenalkan set penjagaan rambut dibawah jenama sendiri - VE'ERA.

It All Starts with the Roots, tagline bagi VE’ERA yang mana tidak dinafikan lagi rambut yang cantik dan sihat bermula daripada akar rambut yang kuat. Menyedari tentang itu, VE'ERA diperkenalkan dengan 3 produk regim penjagaan rambut yang hebat iaitu syampu, hair mask dan hair tonic (tonik rambut).

pengasas jenama VE'ERA - Mr. Gin atau nama penuhnya Gin Kioh Xiao Zhong

Oh ya, VE'ERA membawa maksud V - Victory (kejayaan didalam kehidupan), E - External (selamanya hayat) dan ERA - bergenerasi. Dengan misi untuk membantu lebih ramai masyarakat di luar sana dalam penjagaan kulit rambut kepala, VE'ERA dihasilkan dengan formulasi bahan-bahan organik seperti teh hijau (green tea) dan chamomile.

Produk penjagaan rambut VE'ERA sesuai untuk mereka yang memiliki rambut jenis normal, berkelumumur dan juga berminyak. Ini kerana formulasi didalam VE'ERA dapat merawat dari kulit kepala sehingga rambut.

Dengan formulasi teh hijau organik yang mempunyai sifat antioksidannya dapat menjadikan rambut bersinar dan beralun. Teh hijau juga memang telah terbukti secara saintifik dapat membantu mencegah keguguran rambut dan mengatasi masalah kelemumur.

Manakala chamomile merupakan formulasi daripada tumbuhan yang boleh menyejukkan kulit kepala. Selain itu ianya juga sangat disyorkan terutama bagi mereka yang berambut perang. Ini kerana chamomile dapat membantu untuk mengekalkan rambut agar lebih bersinar.

Kesemua produk penjagaan rambut VE'ERA ini mendapat kelulusan KKM, menerima pengiktirafan GMP dan juga halal. Ianya selamat digunakan oleh golongan dewasa, tidak kira lelaki mahupun perempuan.


Meh kak lily citerkan serba sedikit mengenai 3 produk di bawah jenama VE’ERA ini yer.

VE'ERA Shampoo

Disyorkan penggunaannya 2 hari sekali. Namun tidak ada masalah jika mahu menggunakannya setiap hari. Syampu ini diperkenalkan bagi membantu mengatasi masalah yang sering dihadapi oleh masyarakat iaitu berkaitan dengan kegatalan kulit kepada (berkelumumur) dan rambut berbau. Ini terutamanya pada mereka yang berhijab sepanjang hari.

VE'ERA Hair Mask

Fungsi VE'ERA Hair Mask sama seperti perapi yang digunakan selepas rambut dibersihkan dengan syampu. Sapukan VE'ERA hair mask di setiap helaian rambut dan urut dengan lembut. Pastinya rambut akan menjadi lebih terurus dan tidak akan tersekat apabila disikat.

Formulasi didalam VE'ERA Hair Mask dapat memperbaiki keratin rambut agar tidak rosak, kuat dan sihat. Boleh diletakkan di kulit kepala jika terlalu kering di bahagian tersebut.

VE'ERA Hair Tonic

Untuk medapatkan hasil penjagaan rambut yang maksimun haruslah rambut diletakkan dengan VE'ERA Hair Tonic. Ianya dapat menyejukkan kulit kepala, mengawal minyak rambut dan juga memberi aroma yang cukup wangi.

Hanya spray VE'ERA Hair Tonic sebaik sahaja rambut selesai disyampu dan juga dirapikan dengan VE'ERA Hair Mask.

Pengalaman kali pertama mencuba Set VE’ERA

Baru tadi kak lily menggunakan ketiga-tiga produk VE’ERA ini dan ternyata ianya memberikan kepuasan bagi kak lily. Shampoonya senang untuk di bilas dan tidak memerlukan air yang terlalu banyak dan selepas menggunakan VE’ERA Hair Mask, rambut kak lily langsung senang di uruskan kerana ianya tidak tersangkut, pendek kata guna jari pun boleh.

Bagi VE’ERA Hair Tonik pula, ya ampun cukup-cukup wangi pabila di semburkan ke rambut, tidak perlu lagi pewangi rambut yang lainnya.


Jom Dapatkan Set Penjagaan Rambut VE'ERA

Untuk saiz biasa produk penjagaan rambut VE'ERA harga untuk satu set adalah RM210, berbanding jika beli secara ala-carte (satu-satu), jumlah yang perlu dibayar adalah RM267. Dan ini adalah jauh lebih menjimatkan. Set ini boleh digunakan dalam 2-3 bulan.

Manakala untuk saiz pek travel, harga satu set adalah RM99 berbanding jika dibeli secara ala-carte (satu-satu) jumlah ke semuanya adalah RM107.

Boleh dapatkan dari laman web VE'ERA, agen dan stokis VE'ERA. Untuk keterangan lanjut boleh layari:-


Jom follow social media VE'ERA ni tau.





Sunday, January 8, 2023

Rahsia Penjimatan Setiap Kali Anda Berbelanja di Bob Rock Clothing, Butik Pakaian "Plus Size" Lelaki Paling Ohsem di Malaysia.

Hi Korang,

Penjimatan… 

Satu topik yang memberikan reaksi yang berbeza pada setiap individu. Semua orang suka bila dapat berjimat apabila berbelanja. Perkataan seperti diskaun dan potongan harga sememangnya telah wujud sejak sekian lama.

Walau bagaimanapun, kali ini kita akan bercakap tentang program “Rock Points” yang ditawarkan oleh BRC. Kepada anda yang tidak tahu apa maksud akronim BRC, ia adalah singkatan untuk Bob Rock Clothing – Butik pakaian saiz besar lelaki #1 di Malaysia.

Kita sememangnya akan teruja sekiranya setiap kali shopping kita dapat mengumpulkan mata ganjaran.

Lebih teruja bila mata ganjaran yang dikumpul telah cukup untuk kita menebus item dan baucer yang ditawarkan.

Menarik kan?

Sempena ulang tahun ke 10 Bob Rock Clothing, BRC butik pakaian plus size atau over size menawarkan 3 jenis item edisi terhad (limited edition merchandise) yang boleh ditebus dengan mata ganjaran terkumpul hasil daripada pembelian semua jenis produk di Bob Rock Clothing samada di kedai fizikal atau di website.



Bagaimana Hendak Mengumpul dan Menebus Mata Ganjaran (How Redeem Rock Points and Merchandise)?

Korang hanya perlu buat lima (5) langkah ringkas untuk mengumpul dan menebus mata ganjaran daripada Bob Rock Clothing, BRC.

Simple kan?

Langkah 1: Masuk ke website https://www.bobrock.com.my/ dan tekan simbol seperti gambar di bawah ye.


Langkah 2: Tekan butang Join untuk mendaftar.


Langkah 3: Cipta akaun dengan memasukkan empat (4) maklumat sahaja iaitu nama (awal dan akhir), email dan password.


Langkah 4: Daftar masuk dan terus ada 300 mata ganjaran di dalam akaun korang secara automatik.


Langkah 5: Boleh mula kumpul mata ganjaran, semak mata ganjaran yang boleh ditebus, rewards dan baki mata ganjaran.



Jom kita mendaftar ramai-ramai.

Bagi korang yang sebelum ini pernah mendaftar akaun ahli di website Bob Rock, boleh terus guna akaun yang sama tanpa perlu mendaftar akaun baru ye.

Bagi mereka yang belum pernah mendaftar sebagai ahli, jangan lupa mendaftar di https://www.bobrock.com.my/account/register

Di Mana Boleh Tebus Mata Ganjaran?

Ada dua (2) cara mudah untuk tebus mata ganjaran Bob Rock Clothing, BRC iaitu samada di:

1. Kedai di Plaza Shah Alam; atau

2. Website Bob Rock Clothing, BRC.


Jenis Ganjaran Yang Boleh Ditebus

Untuk setiap RM1 yang dibelanjakan di kedai atau website Bob Rock Clothing, BRC, korang akan mendapat 6 mata ganjaran.

RM 1 = 6 mata ganjaran

Setakat ini, Bob Rock Clothing, BRC menawarkan 3 item edisi terhad dan diskaun voucher tunai untuk ditebus berdasarkan mata ganjaran terkumpul.



1. Diskaun voucher tunai. RM5 diskaun voucher tunai = 3,000 mata ganjaran.

2. Mug. 1 mug = 6,000 mata ganjaran.


3. Flask (hitam atau merah). 1 flask = 9,000 mata ganjaran.


4. Payung. 1 payung = 12,000 mata ganjaran.



Menarik ke tidak menarik?
Suka konsep membeli sambil mengumpul mata ganjaran ni.

Boleh tengok video di sini juga ye.


Apa Ada Di Bob Rock Clothing, BRC?

Apa yang kita boleh shopping di Bob Rock Clothing, BRC ni?

Macam-macam ada ye.

Bob Rock Clothing, BRC merupakan butik yang menjual pakaian saiz besar yang bersesuaian dengan potongan badan orang Asia bagi memenuhi permintaan dan keperluan mereka yang bersaiz besar dengan ketinggian orang Asia.

‘Butik pakaian saiz besar lelaki paling ohsem di Malaysia!’ ini menawarkan pakaian bersaiz besar bermula daripada saiz XL hingga 6XL.

Pelbagai jenis pilihan pakaian bersaiz besar termasuk pakaian harian termasuk seluar, kemeja dan tshirt, pakaian pejabat, pakaian tradisional seperti Baju Melayu, kurta, pakaian santai, pakaian untuk riadah dan lain-lain terdapat di sini.

Bob Rock Clothing mengalu-alukan kedatangan semua ke kedai mereka di

Lot F-15, Aras 1,
PLAZA SHAH ALAM,
Jalan Tengku Ampuan Zabedah E 9/E
Seksyen 9, Shah Alam, Selangor

Operasi kedai: 10 pagi hingga 10 malam

Khidmat Pelanggan: 011-10091302

Waze/Google: Bob Rock

Jom kita shopping sambil mengumpul mata ganjaran.

Saturday, January 7, 2023

Misi ZIERA ROSTAM, Senior Leader AINAA BEAUTY – 2023 Mengangkat Mereka Yang Jatuh

Hi Korang,

Jenama produk penjagaan kulit dan kosmetik AINAA BEAUTY yang ditubuhkan pada 2017 kini tidak asing lagi di pasaran tempatan tanahair ini.

Bermula dengan produk tular iaitu AINAA Serum AINAA Cleanser, jenama produk kecantikan AINAA Beauty milik pasangan suami isteri, Nursyafiqah Aina Binti Abdul Wahab atau lebih mesra disapa Syafiqah Aina dan Abdul Hafiz Harisuddin bin Mahamad atau Hafiz Mahamad semakin berkembang dan terus konsisten mencatatkan jualan yang memberangsangkan. Ia merupakan satu pencapaian luar biasa dalam tempoh singkat untuk jenama tempatan biarpun permulaan dirintangi dengan khabar-khabar angin yang boleh menjatuhkan reputasi AINAA Beauty.

Sejurus itu pasangan suami isteri ni terus mengorak langkah dengan membuka sebuah klinik rawatan kulit yang dinamakan ‘AINAA Clinic’. Walaupun bukanlah seperti membuka bisnes kebiasaannya apatah lagi jika pengurusan di sebalik perniagaan itu bukannya seorang doktor atau pakar kecantikan namun mereka berjaya mendapatkan kepercayaan orang ramai dan kini AINAA Clinic membantu lebih ramai masyarakat yang mempunyai masalah kulit mendapatkan kulit yang sihat demi meningkatkan keyakinan diri mereka.

Selari dengan misi "Kejayaan Demi Kebahagiaan" yang digunakan, Ainaa Beauty berjaya melahirkan lebih dari 3,000 orang usahawan dan kini Hafiz Mahamad menghimpunkan 10 Usahawan Ainaa Beauty yang di lahirkan dari stokis-stokis Ainaa untuk mengasahkan bakat dan memberikan ilmu perniagaan kepada mereka ini untuk lebih maju bersama-sama dengan Ainaa Beauty.


Kak lily berkesempatan untuk bertemu dengan 10 usahawan hebat di satu majlis santai anjuran Ainaa Beauty baru-baru ini. Ternyata mereka-mereka ini anak-anak muda yang bermula dari pengguna sehinggalah menjadi senior leader yang di bimbing oleh Hafiz dan Aina sendiri.

Masa tidak mengizinkan untuk kak lily berbual panjang dengan kesemua mereka ini namun, kak lily sempat menemuramah Nurazierah Rostam atau lebih di kenali dengan nama Ziera Rostam.


Berusia 31 tahun ibu kepada tiga orang anak, Ziera Rostam yang berasal dari Negeri Sembilan dan pernah mendapat pendidikan di Johor ini mula menjadi sebahagian daripada keluarga besar AINAA Beauty sejak tahun 2018. Anak kedua dari empat adik beradik ini pada mulanya menyertai bisnes AINAA Beauty hanya kerana berimpian membesarkan sendiri anak-anak di depan mata dan pada masa yang sama mampu menjana pendapatan sendiri.

Bermula sebagai pengguna ternyata produk AINAA Beauty begitu sesuai dengan kulitnya. Apatah lagi beliau merupakan graduan dalam bidang kejuruteraan kimia, segala ilmu dan kefahaman tentang bahan-bahan terlarang memang beliau sangat cakna. Jadi melihat sendiri formulasi didalam produk-produk AINAA Beauty membuatkan beliau begitu yakin dan ingin berkongsi bersama dengan masyarakat yang lain.

Di sebalik nama Ziera Rostam sebenarnya tersimpan satu rahsia cukup kemas buat pemilik nama ini. Menurut Ziera beliau sebenarnya dibesarkan dalam keadaan yang agak sukar. Tidak bertemu dengan ayah kandungnya sejak darjah 1 lagi dan dibesarkan oleh ibunya seorang diri. Semangat dan kecekalan ibunya itulah sentiasa menjadi inpirasinya untuk terus bangkit berjaya. Dan beliau juga ingin ayahnya berbangga kerana itulah nama Ziera sentiasa ada perkataan Rostam di belakangnya.

Kini Ziera bukanlah hanya agen biasa-biasa bahkan telahpun menjadi antara USAHAWAN AINAA Beauty. Moga dengan adanya outlet Aziera Beauty yang terletak di Bangi Sentral Selangor, Ziera Rostam terus sukses memacukan perniagaannya dan berjaya membina empayar perniagaan bersama AINA Beauty.


Di tahun 2023 ini Ziera berazam untuk membantu mereka-mereka yang kecundang di dalam perniagaan untuk sama-sama bangkit dan memajukan diri dan mereka yang berada di sekelilingnya.

Betullah kata pepatah usaha tangga kejayaan, maka senantiasa berusaha untuk lebih maju ke hadapan.


Monday, January 2, 2023

IOI Properties Group Dazzled The Skies To Ring In The New Year

Hi Everyone,

IOI Properties Group (IOIPG) hosted a grand New Year’s Eve celebration with lively festivities for a countdown to 2023 at its IOI Malls, namely IOI City Mall, Putrajaya, IOI Mall Puchong and IOI Mall Kulai, Johor.

These malls delighted partygoers, shoppers and visitors with an exciting agenda of live music performances, attractive prizes and an array of different activities for friends and family to enjoy. The three New Year’s Eve celebrations ensured that the cheerful crowd in attendance celebrated the end of an amazing 2022, and stepped into 2023 with bright smiles and high spirits.

“This marks the first year that were are able to organise a grand New Year’s Eve celebration across our three iconic malls. It was truly heart-warming to see so many people attending these events with their families, friends and loved ones. I would like to thank everyone for joining in on the new year festivities with us, especially the wonderful Team IOI that worked tirelessly to ensure such a successful event across all three locations. As we head into 2023, all of us at IOI Properties Group are excited for what the year has in store for us!” said Chris Chong, Head of Retail of IOI Properties Group.

Jubilation and excitement filled the air across IOI City Mall, IOI Mall Puchong and IOI Mall Kulai, Johor simultaneously with the following event highlights in each mall:


IOI City Mall Putrajaya

An extravagant six-hour New Year’s Eve Countdown event was held at The Symphony East, IOI City Mall, Putrajaya for shoppers of all ages to join in on the festive party to ring in the new year together.

Well-loved local bands such as Hydra Band, Floor88 and Kugiran Masdo treated the audience to amazing live music performances during the event. On top of that, solo artists comprising Ziana Zain, Bil Musa, Zul Hadi, Hasif Upin, Geraldine, Belle Yu Tian, Andi Bernadee and Amir Masdi captivated the crowd with high-spirited performances.



Apart from all the live music performances, the crowd was treated to a variety of dazzling shows including a Magic Show from world-class magicians Mark and Pinky, a fire-eating show and busking performances.

IOI Mall Puchong

Meanwhile, over at Puchong, IOI Malls kept the festivities going at IOI Mall Puchong. The New Year’s Eve Countdown Party started from 6.30pm onwards at the outdoor car park of the mall for all of its guests to be part of the grand party to welcome the exciting arrival of 2023.



During the Countdown Party, as guests made their way to the venue within IOI Mall Puchong, they were greeted with food truck fair and a trendy flea market with a wide selection of booths selling unique and quirky items. To ensure that the crowd remained excited all the way down to the stroke of midnight, they were treated to entertaining live music performances from local artists Rynn Lim, Nick & Stella Chung, JieYing, Uriah See, Fuying & Sam, Rice Ng, Danny Ah Boy, Phei Yong, Chang Yong, Chang Le and Shu Sen.

Apart from the thrilling performances, lucky guests in attendance took home exciting prizes in the IOI Mall Puchong Lucky Draw.

IOI Mall Kulai

Besides the Klang Valley, IOI Malls brought the New Year’s Eve celebrations to Kulai, Johor. Shoppers and mall-goers at IOI Mall Kulai revelled in the festive vibes at the mall and were treated to a memorable countdown party, which included an Urban Food Fest packed with varieties of delicious foods that tantalised tastebuds.


Apart from satisfying the cravings of foodies, IOI Mall Kulai prepared an exhilarating countdown agenda filled with entertaining artist performances, fun games, a lucky draw and pre-loved vintage stalls amongst others.

The crowd at IOI Mall Kulai was energised right before the countdown to 2023 by Jinbara, a live band. As the countdown began, shoppers and mall-goers were entertained by performances featuring renowned local artists such as Arulini, Winnie K, and Ronnie.

The grand New Year’s Eve Countdown Party, which happened across IOI Malls in the Klang Valley and Johor, made for an unforgettable night of joy and glee. To ensure that you do not miss out on events such as the New Year’s Eve Countdown Party at IOI Malls in the future, be sure to stay updated with the latest news on our websites - IOI City Mall, IOI Mall Puchong and IOI Mall Kulai