Wednesday, March 25, 2020

Health Beauty Talk | Snoring and Anti-Aging By TOSCANA Medi Clinic

Hi Korang, 


Citer percutian singkat ke Swiss Garden Genting Highlands tak habis lagi yer. 

Walaupun hanya 2 malam tapi macam-macam aktiviti, daripada sessi makan-makan, room tour, photoshoot dan juga sessi beauty talk yer. Hebat kan percutian sebegini, I really love it. 

Dan untuk hari ketiga tuh, ada beauty talk dari Toscana Medi Clinic tau. 

Datang yer Dr. Lashela Dharmadass dan team untuk memberi penerangan mengenai topik-topik kesihatan yang hangat masa kini. 


Toscana Medi Clinic merupakan kesihatan kulit, pusat estetik dan kesihatan. Matlamat utama klinik ini adalah untuk untuk menyediakan penjagaan individu premium pada kadar harga yang berpatutan. Toscana menawarkan sesuatu untuk setiap orang dan keperluan antara kesihatan kulit, body contouring, facelift, rejuvenation therapies, anti penuaan, rawatan stemcell, pengurusan berat badan dan banyak lagi. Salah satu daripada 10 klinik estetik terbaik di Malaysia. 

Perkhidmatan yang di tawarkan di Toscana Medi Clinic


Beberapa teknologi yang di gunakan di Toscana Medi Clinic termasuklah :- 

FOTONA 4D Face Liftting 

FOTONA Tightsculpting Laser Body Sculpting and Skin Tightening 

FOTONA Nightlase Snoring dan Apnea Treatment 

FOTONA Intimalase Laser Vaginal Tightening 

FOTONA Incontilase Stress Urinary Incontinence Laser Treatment 

Jom kak lily kongsikan beberapa info mengenai Snoring dan Anti-Aging 

Dengkuran 

Yesza masalah dengkur ini sering di hadapi setiap orang tak kira tua mahupun muda cuma desibel dengkuran tuh tak sama bagi setiap orang. Di antara punca suami isteri kerap bertengkar adalah berdengkur hehehehe korang jangan gelak yer tapi memang betul wokeh. 

Di antara punca-punca dengkur adalah seperti berikut : So di Toscana Medi Clinic Dr. Lashela menggunakan teknologi laser FOTONA Nightlase Snoring untuk para pesakit dengkur 

Proses seperti di video ini


Setelah 3-4 kali rawatan kebanyakkan para pesakit tidak lagi mengalami dengkuran yang teruk 

Masalah Penuaan 

Pada usia tua, banyak perubahan dalam kehidupan boleh berlaku. Ini boleh mengugat kesihatan seseorang itu dari segi psikologi yang boleh menyebabkan seseorang menjadi pelupa, murung, mudah keliru, runsing dan gelisah. 

Proses Penuaan 


Setiap manusia yang dilahirkan akan mengalami beberapa fasa kehidupan yang bermula dari fasa bayi, fasa kanak-kanak, remaja, dewasa hingga ke fasa tua. Proses ‘penuaan’ ini adalah berterusan dan berlaku secara semulajadi. Walaupun semua orang akan mengalami proses ini, namun setiap individu akan melaluinya dengan kadar yang berbeza-beza. Sesetengah orang akan kelihatan lebih tua berbanding dengan orang lain pada umur yang sama.Ada orang yang akan kelihatan lebih muda berbanding dengan umurnya 

Selalunya tanda-tanda penuaan ni boleh dilihat secara fizikal iaitu di sekeliling mata, bahagian pipi mulai jatuh dan banyak lagi serta usia semakin meningkat semakin nampaklah tanda-tanda tuh.


Antara rawatan pencegahan anti penuaan di Toscana Medi Clinic ni adalah Facelift, botox, Platelet Rich Plasma (PRP), skin conditions dan pelbagai lagi.


Untuk info lanjut korang boleh email ke info@toscanamed.com atau boleh call di 03-61438866 

Jom kite ke : 

Toscana Medi Clinic Publika Solaris 
Block D5-G4-01 & 02, 
Solaris Dutamas (Publika) 
No:1 Jalan Dutamas 1, 
50480 Kuala Lumpur 
Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 

Laman web : 
www.toscanamed.com/

Facebook : 
https://www.facebook.com/toscanamed/

Instagram : 

No comments :