Wednesday, October 28, 2015

Pengembaraan Wizard Of Oz Kini Di Hello Kitty Town, Puteri Harbour

Hi Korang,

Para pengemar Hello Kitty mesti suka giler dengar berita baik ni kan…


Hello Kitty Town yang terletak di bandar Nusajaya Johor sememangnya menarik ramai pengunjung tempatan dan luar negara. Bertemakan karektor Hello Kitty dan rakan-rakan, pengunjung cilik dapat bermain pelbagai aktiviti yang menarik, selain daripada melihat sendiri gelagat karektor comel yang berlegar-legar ceria di taman ini.

Atas sambutan pengunjung setiap tahun begitu menggalakkan, untuk tahun 2015 kali ini Hello Kitty telah membuat penampilan khas bersama "Great Witch of Oz". Filem yang diadaptasi dari novel yang cukup popular tetang pengembaraan seorang ahli magis ke sebuah negara unik dengan pelbagai karektor menarik kini dibawa secara esklusif ke Hello Kitty Town!

Pelancaran Pengembaraan Oz di Hello Kitty Town ini telah diadakan di kompleks membeli belah terkemuka iaitu Quill City Mall. Yang mana telah dihadiri beberapa ahli media seperti bloggers dan wartawan.


Encik Fahruddin Najumudeen, Pengurus Besar SANRIO HELLO KITTY TOWN memberi ucapan dan juga sedikit penerangan mengenai projek Pengembaraan Oz. Apa yang menarik pemilihan cerita "Great Witch of Oz" adalah disebabkan cerita itu sendiri mempunayi kekuatan pengembaraan yang mengujakan. Pelbagai watak baik dan jahat, tegas dan melucukan sekaligus segala aktiviti yang bakal dilakukan bersama ahli keluarga boleh melibatkan ibu-bapa dan juga kanak-kanak.

Pengembaraan di sini akan diketuai oleh Hello Kitty, the Scarecrow (orang-orang jerami), the Cowardly Lion (singa penakut) dan orang tin akan bersama-sama berganding bahu untuk menyelamatkan Oz. Dalam misi menyelamatkan Oz ini, pengunjung perlu mencari watak-watak tertentu dan membantu mereka melaksanakan misi.
Terdapat 4 aktiviti antaranya:-

WOOD FACTORY
Mencabar kekuatan dan kesungguhan yang mana kita perlu membatu "Orang Tin" membelah kayu. Lagi banyak kayu dibelah, semakin hampir kita untuk menyelamatkan bumi Oz.

CORN HOUSE
Berada di Oz beberapa jam, akan membuatkan kita menjadi lapar. Jadi kita perlu menuju ke "farmer's humble abode", cari jagung dan tolong salaikan. Tapi perlu berhati-hati, jika tersilap langkah membuatkan kita menjadi lebih lapar!

KUROMI's TENT
Tempat pengumpulan harta karun. Di mana segala harta seperti barang kemas yang berkilauan berada di sini. Pengunjung perlu mengikut segala arahan, terutama berkaian dengan cabaran ingatan unuk melepaskan kuasa "Great. Witch Mighty Dark".

EMERALD CITY
Di sini terdapat "Great Book" dan juga "Emerald City Machine". Bersama 2 item ini boleh menyebabkan dunia Oz terus berjalan. Hadapi cabaran untuk menembusi Emerald City dan seterusnya menggunakan mesin untuk menghapuskan segala perkataan negatif yang terdapat di dalam "Great Book". Sekaligus misi ini mampu menyelematkan bumi Oz dan memberi peluang menyelesai misi untuk pulang ke rumah.

Menerusi dengan tema pengembaraan Oz ini, beberapa item esklusif turut dijual kepada orang ramai. Antaranya seperti item-item comel di bawah.Semuanya boleh didapati secara esklusif di SANRIO HELLO KITTY TOWN Nusajaya Johor.

Oh yeahhh!!


Aku pun telah menerima jemputan untuk merasai pengembaraan Oz di Hello Kitty Town...

Tak sabar rasanya!!

Jika korang nak serta kami di pengembaraan Oz di Hello Kitty Town, bolehlah mendapat tiket di Hello Kitty Town Nusajaya Johor Bahru. Untuk pengembaraan Oz ini akan bermula 31 Oktober 2015 ya! 


Boleh juga mendapatkan tiket ini secara online di www.playtime.com.my

Ok, keterangan lanjut boleh layari :-