Thursday, October 29, 2015

CANMAKE - Make Up Terbaru Dari TOKYO

Hi Korang,

Rupanya ada makeup terbaru dari Tokyo Jepun ni.

Warna-warnanya not bad jugak, tak caya meh baca ek


Jenama kosmetik terkemuka Jepun, CANMAKE Tokyo, kini menampilkan aliran mekap terbaharu dari negara yang melahirkan budaya kawaii itu ke Malaysia dengan ketibaan rangkaian warna terbarunya untuk wajah, mata, pipi dan bibir. 


Rangkaian ini diperkenalkan semasa pelancaran istimewanya di Kuala Lumpur yang diadakan bersempena dengan sambutan ke-30 tahun jenama itu.


Tema ‘Glossy & Shiny’ menjadi pilihan bagi musim berparti yang bakal tiba, menjanjikan anda bagai ratu yang mempesonakan. Kulit yang tampak semula jadi, cerah dan bersinar mencipta seri yang bercahaya, menjadi tarikan yang memikat, diserlahkan lagi dengan bibir berkilat yang membangkitkan warna semula jadinya. Ciptakan semula penampilan anda dengan trio pembayang mata Juicy Pure Eyes (RM39.90), Your Lip Only Gloss (RM39.90) dan Matte & Crystal Cheeks (RM49.90).

Satu lagi aliran yang kini popular di Jepun adalah ‘Colour Coordinate’ di mana bibir dan pipi dikoordinasikan dengan warna yang sama menggunakan CANMAKE Lip & Cheek Gel (RM49.90) baru. Tekstur yang cair dan licin ini boleh disapukan di kedua-dua bibir dan pipi, menjadikannya produk 2 dalam 1 yang memberikan warna penuh yang boleh diaplikasikan dalam lapisan bagi menambahkan lagi kepekatannya. Bagi membuat sentuhan kawaii yang comel, pemerah pipi bergel dioleskan tinggi pada pipi, betul-betul di bawah mata bagi mencipta rupa wanita jelita dari timur. 

Lengkapkan penampilan wajah dengan palet pembayang mata Secret Colour Eyes (RM45.90) yang menampilkan bayang merah bagi mencipta seri warna pada kelopak mata bawah yang menambahkan seri kulit wajah, sementara kontur mata dapat digelapkan dengan menggunakan penggelap dan penyerlah palet.

"Dua aliran mekap terkini yang semakin digilai di Jepun ini sememangnya disyorkan untuk wanita Malaysia kerana mereka dapat menampilkannya dengan begitu jelita sekali. Ada beberapa persamaan antara kedua-dua budaya apabila kita menyentuh mengenai gaya mekap seperti pilihan umum untuk mekap yang lebih nipis bagi memberikan penampilan yang tampak semula jadi," kata Kaori Anzai yang bertanggungjawab ke atas pasaran luar negara bagi CANMAKE Tokyo.


CANMAKE yang dilancarkan di Tokyo pada tahun 1985, kini boleh diperoleh di 13 negara termasuk Malaysia. Populariti dan kejayaannya bercambah dari komitmennya bagi membawakan gaya dan aliran pada harga mampu milik tanpa menjejaskan kualiti produk yang dicipta dan dihasilkan di Jepun itu.

"Di Malaysia, terdapat pengikut yang besar bagi gaya dan aliran Jepun. Dari fesyen manga dan seni kostum kepada hiburan dan fesyen, tidak ada keraguan bahawa kita dipengaruhi oleh budaya fesyen Jepun. Inilah antara sebab utama mengapa Teeni Enterprise memperkenalkan jenama yang mengikut perkembangan fesyen ini yang berpatutan harganya untuk pasaran Malaysia,“ kata Joyce Au, Pengurus Jualan dan Pemasaran Teeni Enterprise Malaysia, yang merupakan pengedar eksklusif CANMAKE Tokyo.

Di acara tersebut, CANMAKE Tokyo turut menyampaikan hadiah kepada para pemenang peraduan “Fly to Japan” yang dianjurkan sempena Ulang Tahun ke-30 syarikat tersebut baru-baru ini.


Ho Yee Xin, 30, dari Johor memenangi Hadiah Utama iaitu lawatan 5H4M untuk dua orang ke Jepun, manakala Hadiah Kedua dimenangi oleh Gong Li Wan, 26, dari Sabah dan Pemenang Ketiga adalah Tan Hui Shee, 19, dari Selangor yang masing-masing membawa pulang telefon SONY Xperia M4 dan kamera digital Casio EX-MR1 selain produk CANMAKE.

Rangkaian kosmetik CANMAKE Tokyo boleh didapati di cawangan SASA dan AEON Wellness terpilih seluruh negara.

3 comments :

sitirohaida said...

wa...bestnya dpt gi jepun...

Rizziela said...

wah..bestnya.. yg lagi best sebab menang hadiah

Mummy MM said...

Belum pernah dengar lagi pasal jenama ni. Tapi macam menarik jer.

http://angellovesoldier.blogspot.my/