Showing posts with label samsung product. Show all posts
Showing posts with label samsung product. Show all posts

Wednesday, April 17, 2013

Cantik Pipi Masterchef Selebriti Soo Wincci Bulat Cam Telur

Hi Korang,

Semalam ada event Samsung kat Grand Hyatt Hotel KL.

Ada launching smart TV yang lagi smart daripada yang dulu. Canggih gak la. Nantila la citer.

So dalam pada masa orang sibuk-sibuk pi godek smart TV tu, aku menyelinap pi cari model, penyanyi, tukang masak masterchef selebriti ni, Soo Wincci


Jumpa dia in person, memang peramah dia ni. Langsung tak de cakap campur english, cakap melayu bukan main fasih lagi tau.

Pipi dia cam ada telur kan? bulat betul... anyway memang cantiklah Soo Wincci ni

Itu je nak citer

Ok dah pi sambung keje ye...



Saturday, February 2, 2013

Samsung EcoBubble™, Beruang Kutub Pun Suka Gak

Hi Korang,

Masa dulu-dulu, janji ada mesin basuh dah cukup bagus dah. Janji lepas basuh baju + seluar jeans + cadar yang tebal-tebal tuh. Dekat 8 tahun gak aku pakai mesin basuh ni.

Tapi bila tengok mesin basuh Samsung EcoBubble yang canggih ni, hati mula bercakap-cakap. Rasanya dah masa kot bertukar ke yang up to date sket.


So aku google sket mengenai Samsung EcoBubble ni, apa yang specialnya

Apa itu Eco Bubble?
Teknologi yang menggunakan penjana gelembung yang membebaskan sabun ke dalam air dan kemudiannya ke udara bagi menghasilkan buih sabun yang banyak. Apabila teknologi ecobubble ™ digunakan, sabun alan jadi lebih baik dibebaskan ke dalam air dan penembusan lebih cepat ke dalam pakaian dicapai, jadi kurang air panas diperlukan untuk membantu proses pembersihan. 



Program Eco Super ni membasuh pada hanya 15 ° C, dengan keputusan mencuci 40 C °, menjimatkan sehingga 70% tenaga hasilnya.

Kira Eco friendly la tu kan


Bagi aku kapasiti 12kg untuk sekali bagus memang dah cukup bagus. Mana taknya boleh basuh cadar, quilt cover, toto sekali gus. Sambil nak tunggu siap boleh lah aku goyang kaki buat keje lain plak kan macam upload gambo ke FB, instagram kejap kan


Yang eloknya tuh, mesin basuh Samsung EcoBubble ni beroperasi sesenyap mungkin. Tipulah kalau tak dengar bunyi mesin tu bergerak but tak delah sampai jiran sebelah boleh dengar mesin korang tung tang tung tang..

Even beruang kutub pun suka yang amat dengan mesin basuh Samsung EcoBubble ni.

Tengok ni


Betul kan, apa aku cakap.

Pandai plak beruang kutub tu basuh bulu dia ek. Sambil nak tunggu kering, siap boleh buat memacam benda untuk hiburkan hati dia.  Comel plak aku tengok bila bulu dia dah siap basuh, terus jadi putih ooo


Ermm memang patut kena angkat satu ni, dah lama rasanya pendam hasrat hati yang terbuku ni kan.




Thursday, January 3, 2013

REVIEW | Samsung GALAXY Camera Bukan Sekadar Camera Biasa Je


Hi Korang,

Wokeh nak citer pasal Samsung Galaxy Camera ni secara umumnya.


Semua orang tau pasal Samsung ada keluarkan camera terbaru mereka ni. But its not just a camera tapi lebih dari tu. Selain daripada upload gegambo korang ke Facebook, Galaxy Camera ni juga lebih kurang functionnya macam tablet. Sebabnya korang boleh upload gambo ke social media, check email, baca blog, boleh chit-chat thru messanger pendek kata apa-apa pun boleh lah.

GALAXY (tablet function) + CAMERA = Samsung Galaxy Camera


Cumanya dia tak boleh buat call je coz tak de function tuh but boleh 3G dan WiFi dengan data plan yang korang guna.


Screen bukan main besar tau 121.2mm (4.77") HD Super Clear Touch Display. Lagi seronoklah aku nak ambil gambo ye. Berkilat sungguh, super AMOLED la katakan.


Ada 3 standard mode cara untuk korang amik gambo iaitu AUTO, SMART dan EXPERT.

SMART Function, seronok guna ooo. Memacam gambo boleh amik


DSLR function, senang bagi photographer cam Mr Big ni.

So korang-korang tak berapa pandai nak guna tu, bolehlah pilih yang mana satu kepandaian tangan korang tau.

ZOOM plak.


Mak ai boleh 21x zoom. Hebat tak? Segala mak neka yang jauh pun korang boleh shoot tanpa ragu-ragu lagi ek. So boleh lah skodeng orang depan block aku ni.


Jap jap nak citer sket lagi, kita boleh bercakap jugak dengan smart camera ni. Atas tu senarai command yang korang boleh gunakan. Aku cuma cuba cakap SMILE je, eh jadi plak dibuatnya.


Dah lah nanti aku citer lagi ek, rasanya dah banyak info kat entry mukadimah ni. Esok-esok aku citer pasal function lain dalam Samsung GALAXY Camera ni ek.

Sekarang harga dia RM1850 + extra battery + RM388 maxis top up untuk data internet, itu pun kalau beli kat kedai biasa la. If dekat dealer RM1899 retails price.

Ok chow, nak pi godek lagi Galaxy Camera ni




Saturday, December 22, 2012

Wow! Samsung Galaxy Camera

Hi Korang,

Bukan nak kasi korang jeles but itulah hakikatnya

Dapat lagi


Review Samsung Galaxy Camera yang tengah HOT sekarang ni.

Haruslah Samsung yang kasi

Dapat-dapat je tadi terus je aku godek semua button. Memang best sungguh function dalam camera ni daripada auto mode sampai ke DSLR function. Sambil tu gak features untuk social media pun awesome sangat.

Ok ok tunggu je review aku nanti ek.




Monday, November 26, 2012

Join Yuna On Samsung GALAXY Wonderland


Hi Korang,

Apa plak GALAXY Wonderland ni ek ?


Ramai yang fikir ni mesti smartphone baru keluaran Samsung kan. Ermm tidak sama sekali ye. Salah tu jangkaan korang.


Will Quah as a host untuk event ni yang aku minat sejak dulu lagi, tapi nampak dia cam dah tua sket kan.. tak per I like him!

GALAXY Wonderland ni merupakan satu project khas di antara penyanyi YUNA Zarai dan Samsung untuk menghasilkan muzik video yang akan dengan menggunakan Samsung GALAXY Note II. Alah sama macam SPARKLE Project yang dulu tuh.


Sekali lagi Yuna akan bekerjasama dengan Samsung dan juga orang-orang yang talented serta para peminatnya yang kreatif dalam menghasilkan video klip berkisar kisah hidup orang kita.


“We are very excited to collaborate with Yuna once again. She is a unique srtist who embodies the unique and inspirational stories we wanted to showcase on GALAXY Wonderland. Samsung is committed to provide people with enriching experiences and creating this beautiful collection of inspiring personal stories with everyday Malaysian is yet another avenue for us to do so” said Vincent Chong, Head of Mobile Phone Division at Samsung Malaysia Electronics.


Sambil tunggu nak interview sket dengan Yuna, sempat gak aku amik  a few shot dalam Renoma CafĂ© Gallery ni, cantik sungguh interiornya. Rasa macam la kat galeri perabut yang unik.


Yuna sempat perform lagi tau, nyanyi lagu Terukir Di Bintang secara akustik. Rilek je rasa bila dengar.

Kurus + gemuk = ktorg memang comey ehhehe

So apa lagi korang pun boleh submit segala inspirasi korang di GALAXY Wonderland’s online portal galaxywonderland.my so Yuna boleh gunakan segala inspirasi korang ni sebagai idea untuk menulis lagu baru nanti.

Best kan, glamer lah korang nanti ek.


Perjalanan kisah seni Yuna ni korang boleh tonton secara berseries di Astro Ria tau. Nanti dia citer lah apa yang menarik untuk dalam kisah di Wonderland tu ek.


Tengok aku pun dah di Galaxy Wonderland kan. Comelnya gambo aku di edit dengan Samsung GALAXY Note II.


Untuk lebih info pasal GALAXY Wonderland dan juga Samsung GALAXY Note II, korang rajin-rajinlah ke galaxywonderland.my atau ke Facebook (FB) Samsung Mobile Malaysia https://www.facebook.com/samsungmobilemalaysia

p/s : Some photos by SONY a300. Cantik gak ek.



Tuesday, November 6, 2012

Samsung ATIV Smart PC Media Launch


Hi Korang,

Tablet, tablet, tablet memana sekarang semua orang ada tablet sorang satu. Cuma aku je yang belum ada lagi, rasanya belum jumpa spec yang aku nak. Better simpan duit dulu.


Bila Samsung keluarkan ATIV Smart PC dengan Window 8, aku jadi pelik. Kenapa plak Samsung ni duk sibuk kuar notebook kecik yang sama cam saiz tablet kan. Then masa pi launching hari tuh baru lah tau yang Samsung ATIV Smart PC ni rupanya boleh bertukar menjadi tablet dengan cabut je keyboard tuh.



Launching di adakan di Bridge Bar G-Tower yang sangat simple. Pengarah Urusan Samsung Malaysia Electronics Mr Kwon Jae Hoon pun baca speech dari Samsung ATIV Smart PC ni. Yelah boleh tanggal-tanggal kan, so senanglah nak bawa.


Dilengkapi dengan sistem yang dinanti-nantikan operasi (OS) Window 8, kuasa pemprosesan dan pelbagai ciri-ciri yang di dalam OS baru, semua membolehkan pengguna untuk berinteraksi dengan Samsung ATIV Smart PC Pro pada tahap yang baru, manakala meningkatkan produktiviti.


Ni aku attach specification untuk Samsung ATIV Smart PC



Ni plak untuk Samsung ATIV Smart PC Pro


Ia dikuasakan oleh generasi ke-3 Intel Core i5 dan ciri-ciri S Pen dibina dalam yang Samsung ATIV Smart PC Pro menawarkan perspektif yang berbeza kepada kategori baru Samsung peranti pengkomputeran, di mana pengguna boleh mengalami pengalaman sebenar menulis dan lukisan pada tablet, menjadikan ia lebih mudah bagi pengguna untuk mendokumenkan penemuan mereka, membuat suntingan kepada dokumen dan kreatif meluahkan perspektif.



Aku pun sempat gak mencubanya walaupun sekejap je, maklumlah ramai sangat IT geek yang nak membelek device ni kan. Bagi chance kat depa nar..


Rasanya dengan hanya ketebalan 11.9mm, tak jadi masalah kot nak usung ke sana kemari untuk jadi peneman di kala bosan. Di tambah pula dengan Samsung’s SuperBright Plus 11.6-inch Full HD (1920x1080) LCD display lagilah syiok layan movie or video music kan.


The new Samsung ATIV Smart PC Pro ni dipasarkan dengan harga dari RM3,599 dan manakala ATIV Smart PC bermula dari RM2,499 satu set. Kedua-duanya boleh di dapati di Samsung dealers yang berdaftar.

Nak tau lebih details mengenai produk Samsung ni, layari lah dihttp://www.samsung.com/my

Apa lagi simpan duit sket ye...





Monday, October 29, 2012

Dapat Camera Samsung Pink!

Hi Korang,

Saje je nak tunjuk kat korang ni.

Jeng jeng jeng


Aku dapat camera pink NX1000 dari Samsung Malaysia. Bangga kejap tau, nasib baik tak terkoyak suar ek.

Wewewe tak sabar nak snap sana sini walaupun hanya dapat guna sebulan je. Barulah blogger tegar kan.


So mari bercamwhore yeah!




Friday, September 7, 2012

Samsung Galaxy Note 10.1 Official Media Launch


Hi Korang,

Dapat lagi jemputan ke media launch gadget ni. Kali ni Samsung menjemput ke Majlis Pelancaran Samsung Galaxy Note 10.1 secara rasminya di Malaysia.


Majlis pelancaran berlangsung di KL Pac Sentul Park. Best oo tempat ni, tenang dan nyaman je.


Sekali lagi Samsung memperkenalkan tablet terbaru mereka Samsung Galaxy Note 10.1 ini yang di cipta khas untuk mereka yang mementingkan kreativiti dan produktiviti dengan menyediakan screen bersaiz 10.1” dan juga stylus yang dikenali dengan S Pen.


Memetik sedikit ucapan dari En Kwon Jae Hoon, Managing Director, Samsung Malaysia Electronics Sdn Bhd semasa majlis berlangsung.

“The fast-paced nature of today's lifestyle demands the utmost efficiency and ingenuity in people to juggle various hats successfully. The GALAXY Note 10.1 is specifically designed to meet this specific need, offering people an enhanced mobile experience for creating personalized and expressive content,”
“An extension of the GALAXY Note category, the new GALAXY Note 10.1 allows for immediate capture of ideas and their realization through sketching; thereby facilitating people's most natural way to be productive and creative. Built with advanced technology and enhanced features, this intuitive slate lends the power to produce, create and customize content seamlessly,” added Kwon.

Menarik bukan?

Dengan Multiscreen feature, rasanya pengguna boleh menggunakan 2 applikasi secara bersebelahan di dalam satu screen yang sama seperti sambil melayari video, pengguna boleh mengambil nota atau melakukan sketch sekali gus tanpa ada gangguan.


Penggunaan S Pen juga dapat membolehkan pengguna membuat kerja-kerja editing dengan mudah dan lebih cepat lagi.

Serba sedikit specification Samsung Galaxy Note 10.1 ni

·       Processor: 1.4GHz Quad Core Processor
·       Memory: 16GB user memory + 2GB RAM, storage expand up to 64GB with microSD
·       OS: Google Android 4.0 Ice Cream Sandwich (upgradeable to Android 4.1 Jelly Bean)
·       Display: 10.1-inch 1280x800 WXGA LCD
·       Rear Camera: 5-megapixel auto focus camera with LED flash
·       Front Camera: 1.9-megapixel VT camera
·       Battery: 7000mAh, Li-ion
·       Dimensions: 262 x 180 x 8.9mm
·       Weight: 600g (3G)



Samsung Galaxy Note 10.1 ini boleh di dapati melalui pengedar rasmi Samsung seluruh Negara dengan harga RM2199 dan juga boleh didapati di Syarikat Telco seperti Celcom, Maxis, Digi dan U Mobile dengan pakej pelan data yang berpatutan.

Untuk maklumat lebih lanjut lagi mengenai Samsung Galaxy Note 10.1 ini, boleh layari www.samsung.com/my atau boleh ke Samsung Mobile Malaysia Facebook page di http://www.facebook.com/samsungmobilemalaysia

Memang besar dan sedap dipegang ooo tablet nie..




Tuesday, August 28, 2012

Samsung OmniPro, Rahsia Wanita Berkerjaya Hari ini

Hi Korang,

Minta maaf sebab terlambat post entry ni, bole tak perasan plak kan... uhuhuhuhu..

Bila cakap rahsia wanita, ramai lelaki yang sibuk-sibuk nak tau kan? Betul tak? Memang ye pun.

Dengan Tammy yang comel

Alah tak de secret mana lah, cuma mengenai ada satu alat yang mampu membantu wanita berkerjaya ini mengenyangkan perut family membernya terutama sekali si suami yang kaki makan dengan cepat, mudah dan lebih sihat.

Jeng jeng jeng, ini dia


Samsung OmniPro CP1395EST Microwave Oven

Produk terbaru keluaran Samsung ini amat sesuai di gunakan bagi sesiapa juga yang mementingkan penjimatan masa dan tenaga ketika di dapur. Tak semestinya untuk wanita, lelaki pun boleh. Ia merupakan satu cara innovatif dalam dunia masakan.


Ianya merupakan satu-satunya microwave oven yang menggunakan OmniSense technology, iaitu microwave oven yang pertama di dunia menggunakan ‘weight sensor’ untuk mengesankan berat dan kadar kelembapan sesuatu makanan itu. Secara automatiknya ianya akan mengira dan mengesan cara memasak yang sesuai supaya makanan tersebut tidak terlebih atau terkurang masak.



Multi-function capability iaitu ianya boleh memasak, memanggang, membakar, grill dan mengukus segala jenis masakan yang diingini.




Di antara kemudahan yang boleh di dapati dengan Samssung OmniPro ini, rekabentuknya yang 36 litre internal capacity selain daripada nipis dan menarik. Text LCD Display yang bagi aku cukup besar untuk membuat pilihan masakan yang di gemari dan drop-down door feature yang aku rasa senang lagi untuk kita memasak kan.






Sambil-sambil bercerita mengenai Samsung OmniPro CP1395EST Microwave Oven, ktorg sempat juga belajar cara buat chocolate cookies. Pada mulanya ingatkan susah sangat tapi rupanya tak sampai 15 minit pun ktorg dah boleh makan cookies tu tau. Cepat kan, aku sendiri pun tak sangka dibuatnya.


Lepas tu plak, kalau nak bersihkan microwave oven ni senang je. Dah tak payah angkat piring dalam tu kan. Kita gunakan Steam Clean Technology tau which is ada satu container tu, kita letak air mengikut sukatan kemudian kita tekan je button Steam Clear. 


Alat ini mengeluarkan wap dan membersihkan microwave oven yang bahagian dalamnya merupakan ceramic interior bagi memudahkan lagi segala jenis kotoran degil dan juga bakteria dibersihkan. Once finish je, barulah kita boleh lap dengan kain. Sangat mudah.


Di antara aksesori yang digunakan ketika memasak menggunakan Microwave Oven ini. Pelbagai jenis rupabentuk dan juga fungsi yang tersendiri.







Ini di antara beberapa ujian or testing yang telah dijalankan ke atas microwave ni. Comparison di antara microwave brand lain ye.



Tengoklah diorg siap bekalkan aku makanan sebelum balik, makan time berbuka nanti katanya.


Anyway terima kasih tu Team Samsung kerana sudi menjemput aku ke event masak-masak ni. Hopefully kalau ade event cam ni lagi, jemputlah aku ye.

Bila time buka tuh, cepat-cepat terjah kebab dan chocolate cookies yang diorg bekalkan tadi. Ternyata memang sedap rasanya. 

Kalaulah aku ni banyak duit rasanya memang cepat-cepat pi beli kan.