Showing posts with label Yuna. Show all posts
Showing posts with label Yuna. Show all posts

Saturday, March 23, 2013

Yuna – Home [Official Galaxy Wonderland Music Video]

Hi Korang,
Ingat cerita aku pasal music video Yuna Galaxy Wonderland tuh?
Alah yang shooting pakai Samsung Note II je, canggih kan.
Video musicnya baru je official keluar baru-baru ni. Padahal aku dah lama tengok masa HOME launching premiere bulan lepas.
Memang betul-betul wonderland, semuanya di awing-awangan. Ada trishaw terbang, burung hornbill colorful dan memacam yang unik pasal Malaysia semuanya termasuk dalam video music ni
Nak tengok?
Ni kat bawah ni aku dah attached, tinggal korang click untuk view sahaja


Apmacam?
Best kan
Kalau nak lagi best, meh tengok cara pembikinan video music Yuna-Home ni



Canggih kan, aku pun sendiri tak sangka cam tu sekali jadinya.
Ok, nak layanlah lagi.
So thank you Samsung for this special project. Hopefully lepas ni Samsung dapat berkoloberasi dengan Yuna lagi ek.



Monday, November 26, 2012

Join Yuna On Samsung GALAXY Wonderland


Hi Korang,

Apa plak GALAXY Wonderland ni ek ?


Ramai yang fikir ni mesti smartphone baru keluaran Samsung kan. Ermm tidak sama sekali ye. Salah tu jangkaan korang.


Will Quah as a host untuk event ni yang aku minat sejak dulu lagi, tapi nampak dia cam dah tua sket kan.. tak per I like him!

GALAXY Wonderland ni merupakan satu project khas di antara penyanyi YUNA Zarai dan Samsung untuk menghasilkan muzik video yang akan dengan menggunakan Samsung GALAXY Note II. Alah sama macam SPARKLE Project yang dulu tuh.


Sekali lagi Yuna akan bekerjasama dengan Samsung dan juga orang-orang yang talented serta para peminatnya yang kreatif dalam menghasilkan video klip berkisar kisah hidup orang kita.


“We are very excited to collaborate with Yuna once again. She is a unique srtist who embodies the unique and inspirational stories we wanted to showcase on GALAXY Wonderland. Samsung is committed to provide people with enriching experiences and creating this beautiful collection of inspiring personal stories with everyday Malaysian is yet another avenue for us to do so” said Vincent Chong, Head of Mobile Phone Division at Samsung Malaysia Electronics.


Sambil tunggu nak interview sket dengan Yuna, sempat gak aku amik  a few shot dalam Renoma Café Gallery ni, cantik sungguh interiornya. Rasa macam la kat galeri perabut yang unik.


Yuna sempat perform lagi tau, nyanyi lagu Terukir Di Bintang secara akustik. Rilek je rasa bila dengar.

Kurus + gemuk = ktorg memang comey ehhehe

So apa lagi korang pun boleh submit segala inspirasi korang di GALAXY Wonderland’s online portal galaxywonderland.my so Yuna boleh gunakan segala inspirasi korang ni sebagai idea untuk menulis lagu baru nanti.

Best kan, glamer lah korang nanti ek.


Perjalanan kisah seni Yuna ni korang boleh tonton secara berseries di Astro Ria tau. Nanti dia citer lah apa yang menarik untuk dalam kisah di Wonderland tu ek.


Tengok aku pun dah di Galaxy Wonderland kan. Comelnya gambo aku di edit dengan Samsung GALAXY Note II.


Untuk lebih info pasal GALAXY Wonderland dan juga Samsung GALAXY Note II, korang rajin-rajinlah ke galaxywonderland.my atau ke Facebook (FB) Samsung Mobile Malaysia https://www.facebook.com/samsungmobilemalaysia

p/s : Some photos by SONY a300. Cantik gak ek.



Wednesday, May 23, 2012

Exclusive Premiere of YUNA ‘The Sparkle Project’ By Samsung

Hi Korang,

Kan aku citer hari tuh pasal aku sempat jumpa Yuna sekejap je kan. Meh aku sambung balik citer tu ek. Ktorg (bloggers) dapat jemputan dari Samsung ke Delicious Café kat Marc Residence ni untuk media launching for The Sparkle Project.


‘The Sparkle Project’ video muzik yang pertama di hasilkan melalui Samsung Galaxy Note telah pun dipertontonkan kepada members of media dan juga peminat Samsung Galaxy Note dan Yuna dan video muzik adalah hasil perkongsian secara kreatif di antara Yuna dan Samsung Malaysia Electronics.






Aku dah tengok pun behind the scene of video muzik ‘Sparkle’ ni and quite impressive. Rupanya diorg shoot dalam satu tempat je dan diorg customized holder untuk Samsung Galaxy Note ni. Set penggambaran tu memang simple but awesome.


Dan ini dia video muzik ‘Sparkle’ dari Yuna. Nak check it out.



Best ek, simple dan sweet je aku tengok. Sesuai untuk mereka2 yang bercinta kan. Hahak!



Masa event juga Yuna sempat dendangkan 2 buah lagu iaitu Sparkle dan Terukir Di Bintang. Sedap betul suara dia, memang original lah.


Eh sambil nak tunggu bergambo dengan Yuna, hah ktorg pi makan dulu lah. Buffet fushion dish, not bad gak. Salad, mushroom soup dan dessert sangat lazat dan buat aku makan sampai tak hingga.

DenGan Diandra Arjunaidi



Tak sempat pun amik gambo berdua dengan Yuna coz dia nak cepat but dapat amik gambo reramai pun jadilah kan. Asalkan hado.


Anyway thank you Nuffnang dan Samsung for this special invite. Hopefully dapat pi lagi event-event cam nie lagi.


Best tak jadi bloGGer? Harusla best kan! akahkahkahkahak





Monday, May 21, 2012

Sempat Jumpa Yuna Sekejap Je

Hi Korang,

Gigih update blog walaupun penat balik dari event tadi tak abis lagi. Letih nak mengharung jem yang amat sekali

Nasib baik hati sejuk sket sebab



Dapat jumpa Yuna tau makwe pelakon/pengacara Qi Razali tuh. Walaupun sekejap tapi jadi lah kan.

Ok later aku update ek. The Sparkle Project by Yuna ni. Memang best.

Pics : Of course dari Nuffnang lah kan..




Monday, November 14, 2011

Gambar | Artis Popular Di Blue Carpet AIM 2011

Hi Korang,

Sabtu lepas sempat jugak lah ktorg ke Stadium Putra Bukit Jalil ni tengok AIM 2011. Thanks to Nuffnang coz sudi bagi aku last pair of this AIM ticket. Memang bernasib baik lah sebab aku dah frust masa Astro announce 40 winner untuk AIM tiket nie kat websitenya tapi nama aku tak de kan. 

Ktorg sampai dalam kul 7 lebih cam tuh, then gate bagi Blue Zone pun belum bukak kan. So menempek aku dengan Hazman dan Kid kat Blue Carpet untuk tengok artis lalu kan. Mr Big plak dah hilang pi amik gambo.

Mehlah tengok gambo yang tak seberape ni dari photographer yang tak bertauliah

Amanda Imani

Amy Search dan wife

Andrea Fonseka

Awal dan Azlan The Typewriter

Marsha 

Norman dan Edry KRU

Neelofa

Najwa Latif

Sarimah Ibrahim

Stacy

Shila Amzah

Qi dan Yuna - sweet couple

Ziana Zain

Bukan senang nak amik gambo diorg ni, eventho dekat pun ramai media lain yang blocking area lbue carpet tuh. So Mr Big cakap 3-4 orang depan dia masa dia nakamik gambo tuh. Ermm itu je yang aku rasa yang ok kot untuk letak kat entry ni, yang lelain tu aku simpan buat kenangan dan jugak study kenape gambo2 yang lelain ni tak berape nak cantik kan. 

Later bagi peminat Bang Nuar Zain, aku akan postkan beberapa gambo beliau masa dalam stadium ek.

Aku rasa Mr big ni dah macam paparazi dah, segala mak neka gambo orang semua dia amik sampai gambo yang tak sepatutnya pun dia amik jugak hehehehhehe

Hope kroang enjoy yeah..


Friday, April 8, 2011

Twin Towers @LIVE 2011 - Free Konsert Untuk Semua

Hi Korang,

Malas nak citer bebanyak di pepagi Jumaat yang indah ni.

Ala mesti semua orang dah heboh kan pasal free konsert kat KLCC malam esok dan malam ahad kan. Aku memula pun tak tau juga but mr Big yang kepoh ni. Maklumlah office dia kat betul2 kat depan KLCC tu, itu yang dia dapat tau tu kan.


So confirm2 lah jalan-jalan kat merata KL ni akan jem kan coz banyak jalan tutup, orang sibuk nak cari parking, orang sibuk nak pi shopping lagi kan. Baiklah korang nak public transport je. Aku dengar kat radio tadi, Rapid KL akan lanjutkan segala jenis public transport diorg ni sampai kul 1 pagi untuk kedua-dua hari ni. Wah bolehlah berjimba kan korang tuh.

So kepada yang kaki konsert tu, meh check details kat bawah ni malam bila yang korang nak pi tengok kan konsert free ni.



Kat mano: KLCC Park

 
Bilo: 8 & 9 April 2011

 
Kul Bpe: 6pm onwards for both days

Artis Pujaan Yang Ada:


Day 1 - YUNA, THE AZENDERS, BUNKFACE and HOOBASTANK

Day 2 - JOE FLIZZOW, MIZZ NINA, COLBY O'DONIS and THEEARTH, WIND AND FIRE EXPERIENCE featuring the legendary Al McKay

Wah ada artis omputih lagi. Hoobastank tuh. Dahlah aku minat kat diorg ni coz lagu2 diorg sedap2 belaka. Dengar2 jugak Yuna yang akan perform untuk opening konsert tu nanti. Ermm lagi lah mantop kan.

Hah, sibuklah tu korang dah plan2 nak ajak sesapa pegi kan. Kalau nak lagi best buat je blogger gathering kat situ nanti. Ada jugak entry untuk korang tulis kan.Aku? Ntahlah ikut mood mr Big lah. Kalau dia ok then ktorg pi kalau dia cam malas2 je jawabnya ktorg tengok kat tv lah kalau ada live telecast kan.

Oklah, sambung keje dulu. Chow..
 
 
p/s: Pepagi lagi mr Big dah bagitau yang dia balik lambat petang ni coz nak pi kepoh2 jap kat KLCC dengan bebudak opis dia. Ishk suke tau tinggalkan aku kat umah tau.

Tuesday, October 5, 2010

Aku & Vaseline Party @Luna Bar KL

Hi Korang,


Selamat kembali ke blog aku yang agak2 poyo nie.Actually banyak benda nak tulis kat blog nie but masa yang tak mengizinkanlah.


Anyway, ini adalah write up for Celebration Of Amazing Skin By Vaseline & Nuffnang.

Aku dapat invitation untuk ke event nie, setelah berhempas pulas menyiapkan entry Are You Moist Enough? pada September lepas. Ktorg (aku & mrBig) boleh dikatakan antara yang awal sampailah.


By the time ktorg sampai, terserempak sekali dengan Viruspadu dan Tifa sekali, K Ina KL dah sampai dulu dah. Pas register, teruslah ktorg usha2 tempat nie. Ya allah, memang cantik dah lah building nie atas bukit sebelah KL Tower plak tuh. Nampak view KL memang superb sangat. Yang best tu, KLCC Tower tu nampak cam dekat betullah.

Host for event nie, Jojo lah. Dia memang macam resident emcee for Nuffnang. Dah selalu sangat jumpa dia but still nak amik gambo gak.


Lepas Jojo welcome everybody, ktorg dikehendaki mingled around with others bloggers dengan mencari partner according name card yang dah diberikan masa registration tadi. Aku senang je cari coz partner aku Mawi adalah geng2 ktorg sendiri iaitu Blogger Sexy Ayie. So senanglah. But aku mingle2 jugak dengan orang lain tau. Jangan nak kata aku sombong okeh.


Ada small speech sket dari Bos Besau Vaseline dan juga Bos Besau Nuffnang. Time tu semua orang dengar dengan tekun sekali coz 2-2 tu memang ensem tau. Kemudian, ktorg di persembahkan dengan one local comedian Jenhan yang betul2 sempoi.Kelakar selamba je dia perform. Semua jokes dia best2 lah, its regarding perangai rakyat Malaysia of course lah terbahak2 ktorg gelak.

Sambil2 tu makanlah kan,tapi gambo food langsung aku tak amik coz dah lapo sangat kan.


So sambil makan2, sambil borak2, sambil tengok Yuna perform. Alamak dia nie memang sempoilah. Cool & Relax je.Aku sangat suka kat dia. Ayie sampai pandang Yuna tak berkelip tau.

 
Yuna perform memang terbaiklah.

Credit to : Shahrul

So acara kemuncak, iaitu Bloggers Vibrant Skin dan nuffies dapat pilih 4 finalist. Yang pastinya bukan aku lah kan.But Tifa dapat jadi one of the finalist tu, so terus berkobar2 ktorg nie mengvote dialah. Tapi sayangnya jatuh ke tangan bloggers lain. Ala tak perlah. Tak rezeki Tifa kot malam tuh.

Sementara nak tunggu, result for Bloggers Vibrant Skin, ada simple gameslah yang diorg buat. Aku pun tak ketinggalan jugak, terus join dengan K Ina KL. Hasilnya dapatlah tiket GSC Gold Class nie.


Actually banyak lagi nak citer but simpan untuk diri sendirilah. Di antara entry aku lain pasal event Vaseline nie, korang boleh click je kat bawah nie




That's it For Now! TQ Nuffnang & Vaseline. U All Rocks!