Wednesday, November 20, 2019

LOCA WORLD – Aplikasi Penting Untuk Para Usahawan Di Luar Sana

Hi Korang,


Berniaga pada masa dulu memang tak sama langsung dengan berniaga masa kini. 

Sekarang banyak teknologi yang membantu para peniaga dan usahawan di luar sana, dari sebesar-besar perkara hingga ke sekecil-sekecil perkara kan. 

Yang terbaru dan yang terkini adalah menyediakan flyers atau risalah secara ONLINE dalam sekejapan. 

Ni kak lily kongsikan serba sedikit mengenai pembuatqan risalah secara tradisional 

Risalah tradisional adalah modul iklan dalam bentuk percetakan kertas. Risalah ini biasanya diedarkan atau disiarkan di kawasan awam untuk mewujudkan pengetahuan komersil yang meluas mengenai produk atau perkhidmatan yang disebutkan dalam cetakan. Ianya juga dikenali sebagai risalah, risalah, risalah, tangan, dan banyak nama lain, bergantung pada jenis maklumat yang dicetak pada helaian atau helaian kertas. Bentuk-bentuk risalah terawal bermula dengan maklumat tulisan tangan di atas kertas kosong, mengumumkan peristiwa atau perkhidmatan di sekitar kawasan bandar tertentu. 

Pada tahun 2010, bentuk risalah tradisional terdiri daripada risalah hitam & putih yang murah difokuskan kepada buku kecil yang mahal, berwarna dan berkilat. Satu-satunya perkara yang tidak berubah adalah mungkin kesulitan yang perlu dihadapi semasa mengedarkan borang risalah ini. 

Dan kini munculnya aplikasi mudah alih yang menyediakan risalah secara digital yang memudahkan lagi kerja-kerja pemasaran sesuatu perniagaaan. 

Untuk risalah digital ini ianya berkos rendah dan mampu mencapai sasaran pasaran dalam tempoh masa yang lebih pendek (Semua kos di atas tidak diperlukan). Ianya sangat fleksibel kerana semua bahan adalah digital. Kesilapan boleh diedit dan diubah pada bila-bila masa. Selalunya kempen media dalam talian / Sosial secara semula jadi menarik penglibatan lebih daripada kempen flyer. Orang mempunyai pilihan sama ada untuk melibatkan diri dengan kempen.


Memperkenalkan LOCA WORLD Aplikasi mudah alih dalam penyediaan risalah perniagaan secara cepat, mudah dan lebih menyeluruh penghantarannya. 

LOCA WORLD ini tidak terhad kenapa para peniaga sahaja kita sebagai pengguna terakhir (end-user) juga boleh menggunakan aplikasi ini untuk mendapat produk mahupun perkhidmatan yang kita inginkan. 

Hanya Satu Minit Bila Menggunakan Template Risalah Sedia Ada 

Bagi para peniaga Gunakan hanya satu minit masa korang untuk membuat risalah yang bakal membantu perniagaan korang, mungkin ia menjadi perniagaan batu bata & mortar tradisional atau perniagaan dalam talian. 

Hanya yang korang perlukan adalah gambar dan beberapa perkataan untuk risalah statik yang disediakan, terdapat reka bentuk yang hebat untuk dipilih sesuai dengan perniagaan korang. 

Carian Lokasi Terbaik 

Bagi korang pengguna terakhir, dengan adanya aplikasi ni, korang boleh mencari produk atau perkhidmatan yang korang cari berdasarkan pilihan kategori korang untuk lokasi tertentu pada satu-satu masa di antara 5km hingga 10km radius carian. 

Interaktif Dan Menyeronokkan 

Para pengguna menerima hak untuk membida jika perniagaan yang menyediakan bida berada dalam radius lokasi pengguna atau dalam pemilihan kategori pengguna dan juga ianya mencipta interaksi antara pembeli & penjual 

Selain daripada para peniaga dapat membuat risalah digital, mereka juga boleh membuat risalah berbentuk video dengan menggunakan template-template sedia ada yang sangat mudah. Hanya dengan 3 minit video ianya dapat diterbitkan dan di edarkan secara online. 

Sememangnya ianya merupakan satu aplikasi yang mudah di gunakan dan para peniaga hanya perlu membayar jumlah minimum untuk pengiklanan pop iklan yang di sasarkan. 

PEMBELIAN IN-APPS

pendapatan tambahan yang dihasilkan daripada pengguna akhir & vendor perniagaan. 

Pembelian untuk template edisi khas & edisi terhad edisi 

Pengiklanan berdasarkan penyasaran lokasi & kategori (POP-UP ADVERTISEMENT)

BELI beperingkat - Peringkat kedudukan & kedudukan halaman dalam radius 5-15 km 

Kedudukan komersil berbayar (kadar per hari 24 jam) 

Kedudukan hanya berlaku untuk pengguna yang telah memilih kategori yang perniagaan dikategorikan di bawah Kedudukan teratas (1 pada setiap halaman)


Eh jap jap jap la…

Aplikasi ini akan dirasmikan secara rasmi pada FEBRUARI tahun hadapan dimana korang selaku pengguna mahupun peniaga dapat menikmati perkhidmatan atas talian yang mana amat mudah serta jimatkan masa. 

Tak perlu beratur, membuang masa menghadap trafik paling penting pengguna dapat memilih, berkolaborasi serta berhubung terus dengan organiser bagi urusan booking booth dan aktiviti pemasaran produk.


No comments :