Thursday, September 27, 2018

“Spirit of WIPRO Run 2018” Wetlands Putrajaya ~ #WeBeforeMe

Hi Korang, 

Ahad lepas kak lily berkesempatan ke Wetlands Putrajaya untuk menjayakan “Spirit of WIPRO Run 2018”. Wah pepagi dah bangun tau, siap paksa Mr Big pi sekali ek hehehe 

bangga wokeh dapat berlari walaupun tak jauh kan hehehe

Pada hari tersebut ianya menandakan ulang tahun ke-13 untuk Spirit of Wipro Run, yang bermula pada Julai 2006 dan sejak itu ianya menjadi usaha tahunan global. Setiap tahun, pekerja Wipro dan komuniti lanjutan di seluruh dunia menyertai Spirit of Wipro Run sebagai tanda menjadi sebahagian daripada inisiatif Tanggungjawab Sosial Korporat mereka. 

"Spirit of WIPRO Run" telah menjadi platform yang berjaya dalam menggabungkan pekerja, keluarga, dan pelanggan dengan matlamat tunggal dalam minda iaitu untuk menyumbang kembali kepada masyarakat melalui 3 kategori iaitu Community, Education dan Ecology. Dana yang dikutip dari larian tahunan adalah mendahului dolar kepada dolar oleh Wipro dan ia membantu komuniti tempatan di mana Wipro beroperasi di seluruh dunia. 


“The Spirit of Wipro Run supports a greater cause – that of giving back to the communities we work and live in. In doing so, we connect the Spirit of Wipro with our larger corporate mission of creating a just, equitable, humane and sustainable world. Themed ‘We Before Me’, this year’s run is to encourage unity and the spirit of working together,” kata Mr Kumar Chander, Regional Director, South East Asia & Middle East di dalam ucapannya.Di Malaysia acara 'Spirit of Wipro Run' yang diadakan serentak di seluruh dunia di mana Wipro mangadakan di pusat pentadbiran persekutuan, Putrajaya di Wetlands yang cantik dan penuh kehijaunan yang indah dan atas dasar tanah lembap air tawar yang terbesar dibina di kawasan tropika. 

haruslah berzumba dulu untuk panaskan badan sebelum berlari

kemain lagi kan, nak berzumba. yelah pepagi ni eloklah buat senaman yang simple2 dulu


Bermula dengan aktivit Zumba selama 15 minit, peserta kemudian dilepaskan mengikut kategori secara turutan iaitu 8km dan 3km kemudiannya. 

Ok abis je berzumba terus je ke acara pelepasan larian ek

Tiga kategori yang tersedia untuk Spirit of Wipro Run ialah Kategori Terbuka Lelaki 8km, kategori Terbuka Wanita 8km dan Run Fun Family 3km. Pelari 3 teratas untuk setiap kategori menerima hadiah untuk usaha mereka. Tidak seorang pun yang pulang pulang dengan tangan kosong kerana semua peserta menerima goodies bag yang awesome setelah selesai berlari.

maskot gajah merah jambu yang di gemari Carrie Junior dan Tommy kura-kura

Ianya seperti karnival dengan adanya gerai permainan, floss gula, popcorn, ais krim, trak makanan dan inflatable bouncing castles yang sangat-sangat menarik. Turut hadir di acara itu untuk menghiburkan para peserta dan orang ramai adalah maskot gajah merah jambu yang menggemari, Carrie Junior dan kawannya Tommy kura-kura. 


Selain daripada larian terdapat pelbagai aktiviti menarik seperti ‘Walk-a-hunt’, Flower Arrangement dan Cupcake decoration. 
Ermm sebelum balik tuh sempatlah kak lily singgah beli makanan di food truck yang di sediakan, hah ko memacam hado semuanya menyelerakan penat tadi berlari buang lemak ewah-ewah tambah lebih balik hauhauhauha

Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com

No comments :