Saturday, August 4, 2018

Nature’s Heart Jadikan Makanan dan Minuman Sihat Lebih Mudah, Murah dan Sedap


Hi Korang,

Nature’s Heart, jenama yang boleh didapati di Guardian, komited untuk menawarkan makanan dan minuman yang lebih sihat dengan kualiti, rasa dan nilai yang luar biasa telah memperkenalkan produk Multi Grains, Fruits & Vegetables Drink Mix, Milled Flax Seeds serta Chia Seeds. 

Nature’s Heart memahami bahawa ketika pengguna mahu menjalani gaya hidup yang lebih sihat, makanan dan minuman berasaskan kesihatan mungkin kurang menyelerakan berbanding dengan makanan yang manis, masin, pedas, berkrim, berminyak dan ditambah perisa yang menjadi pilihan utama orang ramai. 


Ramai diantara kita rasa bersalah kerana telah mencuba untuk gaya hidup lebih sihat tetapi gagal mengubah diet, aktiviti and tahap tekanan. Kita menyalahkan kurangnya masa, tenaga, wang, kesungguhan, dan kesukaran atas kegagalan itu. 

Nature’s Health berhasrat memudahkan, mempelbagaikan rasa dan menawarkan harga yang mampu milik bagi menggalakkan orang ramai memulakan serta meneruskan gaya hidup sihat. 

Rakyat Malaysia perlu menjadi lebih sihat kerana tahap kesihatan mereka kini adalah serius. Kajian Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan 2015 menunjukkan bahawa dianggarkan satu daripada dua orang mempunyai tahap kolesterol yang tinggi[1]. Masalah kesihatan itu ditambah pula dengan hampir 17.7% orang dewasa adalah obes, manakala satu daripada tiga orang mempunyai berat badan berlebihan. 

Kajian yang sama mendedahkan bahawa 94% orang dewasa di Malaysia tidak makan buah-buahan dan sayur-sayuran yang cukup. Sedangkan serat terbukti penting untuk diet yang sihat dan seimbang. 


Justeru, tawaran terbaru Nature’s Heart’s iaitu Multi Grains, Fruits dan Vegetables Drink Mix, Chia Seeds dan Milled Flax Seeds boleh menjadi langkah pertama ke arah gaya hidup lebih sihat. Ini kerana ia boleh ditambah dengan mudah ke dalam makanan atau minuman untuk memperoleh manfaat nutrisi menerusi kandungan semula jadi, tanpa sebarang aditif seperti biji chia dan biji flaks yang telah dikisar. 

Produk Nature’s Heart hanya boleh didapati di kedai-kedai Guardian dan e-stor Guardian: www.guardian.com.my. Terdapat lebih 400 buah kedai Guardian di seluruh negara. 

Produk-produk ini boleh diambil pada bila-bila masa. Satu tip berguna buat mereka yang sukar untuk komited dan melakukan perubahan diet adalah dengan fokus ke atas satu hidangan setiap hari. Misalnya mulakan dengan sarapan dan masukkan diet yang lebih berkhasiat ke dalam semua hidangan secara berperingkat. 

Sarapan sangat penting kerana ia membantu mengawal tubuh kita dan memberikan tenaga kepada tubuh agar kalori boleh dibakar sepanjang hari. Sarapan juga bertindak sebagai pendesak kuasa fizikal dan mental supaya anda kekal bertenaga sepanjang hari. 

Ini adalah kerana, ia meningkatkan tahap glukos dalam darah yang merupakan elemen penting kepada fungsi otak. Mulakan hari anda dengan Nature’s Heart Multi Grains, Fruits dan Vegetables Drink Mix yang merupakan makanan bebas kolesterol dan minyak trans, tidak mengandungi bahan pengawet, tinggi serat serta berasaskan oat beta-glucan. 

Beta-glucan ialah sejenis serat boleh larut yang membantu mengurangkan tahap kolesterol[2] dan menstabilkan kandungan gula dalam darah. [3]


Nature’s heart Multi Grains, Fruits & Vegetables Drink Mix mengandungi bahan berasaskan kepada 40 tumbuhan yang terdiri daripada pelbagai bijian, kacang & pis, sayur-sayuran hijau, pelbagai jenis buah-buahan dan beri. Nature Heart Multi Grains, Fruits & Vegetables Drink Mix juga diformulasikan denga bran oat Sweden, serat diet jagung, rumput gandum, spirulina dan ekstrak bunga marigold. 

Ia boleh dicampur ke dalam air sejuk atau suam. Untuk kepelbagaian, ia juga boleh ditambah ke dalam susu, jus dan smoothies. Bagi mereka yang gemar makan dan agak memilih, harus tahu bahawa ia sedap serta padat dengan kebaikan. 

Biji chia merupakan superfood yang menyeronokkan kerana ia mengembang dan menjadi gel dalam cecair untuk menambah tekstur dan rasa kenyang. Masukkan Nature’s Heart Chia Seeds ke dalam diet harian dengan mencampurkannya dalam air minuman, atau taburkan di atas smoothies, salad, yoghurt atau bijirin. Produk dari Argentina ini mengandungi Omega-3 berasaskan tumbuh-tumbuhan, tinggi serat dan tidak ditambah dengan sebarang aditif dan bahan pengawet. Ia sesuai untuk golongan vegan. 

Nature’s Heart Chia seeds merupakan sumber protein, kalsium dan magnesium. Biji Chia secara semula jadinya bebas gluten[4]. Kajian menunjukkan bahawa pengambilan biji chia dapat meningkatkan tahap kesihatan tulang, kulit dan otot, selain menyokong sistem penghadaman dan jantung[5]


Bagi mereka yang perlu menambah serat, Nature’s Heart Milled Flax Seeds memang sesuai untuk anda. Ianya semula jadi tanpa sebarang aditif, telah dikisar menjadi serbuk untuk mudah diambil, pada masa yang sama mengandungi Omega 3 & 6 berasaskan tumbuh-tumbuhan dan merupakan sumber serat. Tambahkan ke dalam minuman, taburkan di atas smoothies dan salad untuk bekalan serat anda. 

Produk dari Amerika Syarikat, biji flaks Nature’s Heart mengandungi protein, kalsium, magnesium dan zat besi. 

Pengarah Kesihatan & Kecantikan Jenama Sendiri Guardian, Alfonso Roderos berkata, “Nature’s Heart’s mahu menjadikan amalan menikmati snek lebih berkhasiat, sedap, mempunyai banyak kebaikan dan perubahan yang positif. Berdasarkan kepada dapatan kajian Kementerian Kesihatan, tahap kesihatan rakyat Malaysia sekarang membuatkan kami mahu mencari satu alternatif lebih sihat yang dapat menambah kebaikan ke dalam diet harian mereka. Pada masa yang sama lebih mudah, mampu milik, versatil dan sedap. Nature’s Heart ada semua ini.” 

“Nature’s Heart’s Multi Grains, Fruits & Vegetables Drink Mix, Chia Seeds dan Milled Flax Seeds diambil daripada sumber-sumber terpilih dan berkualiti tinggi, demi memastikan pengguna berada di landasan yang betul dari segi kesihatan dan kesejahteraan hidup mereka,” tambahnya. 

Harga dan Kebolehdapatan 

Harga cadangan untuk Nature’s Heart Multi Grains, Fruits dan Vegetables Drink Mix ialah RM42.07. Manakala Milled Flax Seeds dijual pada harga RM22.04 Chia Seeds pula berharga RM47.07.


[4] M.D., M. B. (2018, May 14). Do Chia Seeds Have Health Benefits? 113 Studies Reviewed. Retrieved from https://healthybutsmart.com/chia-seeds/
[5] M.D., M. B. (2018, May 14). Do Chia Seeds Have Health Benefits? 113 Studies Reviewed. Retrieved from https://healthybutsmart.com/chia-seeds/Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com