Showing posts with label Shell. Show all posts
Showing posts with label Shell. Show all posts

Friday, November 18, 2016

Guna Kad BONUSLINK Shell Untuk Redeem Hadiah Best Best

Hi Korang,

Macam aku ni jenis orang yang tuang minyak jalan, tuang minyak jalan.

Tak de aku nak kisah pasal royalty programme ni, sebab aku ni memang pelupa nak monitor expired points bila kan, sebab tuh aku tak pernah join memang programme pun.
 

Tapi bila tengok BONUSLINK Programme yang Shell punye ni nampak cam best pulak. 

Lagipun pekerja Bangladesh kat petrol pump tuh asyik cakap “akak banyak rugi ooo you tarak itu Bonuslink kad”, sibuk benau suruh aku duk apply ek

Macam aku cakap tadi, Shell mewujudkan Bonuslink ni sebagai tanda menyatakan terima kasih kepada para pelanggannya yang setia, aku la tuh kan hahahahhaa… Dengan kad Bonuslink ni korang boleh menukarkan points korang yang dah kumpulkan tuh kepada promosi minuman dan snacks di kedai Shell Select serendah dari 100 Bonuslink points tau. Kalau points korang banyak ermm redeem minyak kereta pun boleh derrr


Bayangkan on the way nak balik rumah dan duit korang tinggal seringgit dua akibat purse tertinggal kat opis sebab nak balik cepat dan minyak kereta pulak berkelip-kelip dah kering so di sini kad Bonuslink main peranan ek. Korang pi check dulu berapa points korang yang ada dan kalau mencukupi apalagi kasi redeemlah minyak kereta dan air botol satuh untuk hilangkan dahaga sebelum pulang ke rumah. 

Ermm mudah je..

Di antara produk-produk serendah 100 Bonuslink points yang korang boleh redeem adalah:-




Okla tuh time sesak-sesak boleh jugak guna untuk hilangkan dahaga dan kenyangkan perut. Selain daripada redeem makanan dan minuman, kita boleh redeem minyak petrol jugak tau. hauhauahuahaua πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†...


Bagi bonus special untuk Bonuslink points minyak kenderaan pulak camni,
  • 1 litre Shell fuels = 1 Point
  • RM1 = 1 Point (untuk semua minyak)
  • 25% bonus points with Shell V-Power Racing

Nak bagi korang paham pasal bonus collection ni, korang refer kat chart bawah ni.


Maknanya lagi banyak korang isi minyak lagi banyak points yang korang boleh collect ek hehehehe

Bagi korang yang suka sangat mengumpul points tuh dengan harapan nak redeem barang yang best-best jangan bimbang, Bonuslink sediakan jugak tau. 

Ok bukak dulu website Bonuslink ek https://www.bonuslink.com.my





Selain dari boleh redeem di Shell Select Shop untuk item yang kecik-kecik, Bonuslink juga bekerjasama dengan beberapa merchant iaitu Parkson, Firefly, Caring Pharmacy, Ambank Group, Focus Point dan memacam lagi yang mana korang boleh redeem barangan yang best-best seperti barangan keperluan rumah, barangan elektrik, tiket kapalterbang, cermin mata dan banyak lagi. 


La betul lah, korang boleh check it out kat website Bonuslink untuk info lanjut https://www.bonuslink.com.my

La apa tunggu lagi, apply lekassss.....


Thursday, November 13, 2014

Kad Prabayar SHELL easiGO, Kemudahan Terkini Untuk Pengguna Jalan Raya

Hi Korang,


Ada berita baik untuk pengguna jalan raya especially mereka yang suka tuang minyak kat Shell ek. 


Shell Malaysia memperkenalkan Kad Prabayar Shell easiGO American Express® yang dikeluarkan oleh Maybank. Kad tersebut merupakan hasil kerjasama di antara dua syarikat kewangan terkemuka, Maybank dan American Express. Kad Prabayar Shell easiGO bertujuan menyediakan cara pembayaran yang lebih selamat, bijak serta mudah untuk mengisi minyak kenderaan, serta membolehkan mereka menikmati pelbagai manfaat lain.


Kad Prabayar Shell easiGO menawarkan pelbagai ciri unik, tawaran khas serta ganjaran yang lumayan demi menggalakkan para pengguna membuat pilihan pembayaran yang lebih bijak. Ia direka untuk mempercepatkan proses mengisi minyak di stesen Shell tanpa melibatkan transaksi tunai, sekaligus membantu para pengguna menjimatkan masa.


“Kami terdorong untuk menghasilkan produk pembayaran yang bukan sahaja menyenangkan, malah, selamat dan tidak melibatkan transaksi tunai demi memberi mereka pengalaman yang positif di Shell. Selain itu, kami juga ingin memberi mereka ganjaran dan membantu mengurus perbelanjaan mereka,” demikian kata Tuan Haji Azman Ismail, Pengarah Urusan Shell Malaysia Trading Sdn Bhd. dan Shell Timur Sdn. Bhd sempena majlis pelancarannya baru-baru ini.

Terdapat dua jenis Kad Prabayar Shell easiGO yang direka bagi pemandu kereta dan penunggang motosikal. Kad Prabayar Shell easiGO dilengkapi dengan pelbagai manfaat serta ciri yang menarik.


Kelebihan Shell EasiGO Prepaid Card 

1. Diterima dengan selamat di Shell di seluruh negara dan semua pedagang American Express di seluruh dunia.
2. Nikmati diskaun sehingga 10% pada produk minyak pelincir Shell di stesen terpilih. 

3. Tahun pertama percuma liputan Cacat Tetap Total PA Insurans. 

4. Dapatkan Maybank TreatsPoints & BonusLink poin setiap kali anda menggunakan Kad anda. 

5. Pengeluaran tunai di ATM Maybank di seluruh negara.


Tambahan pula, pemegang kad juga dapat menikmati sistem mata ganjaran berganda, iaitu Maybank Treatpoints, di mana 1 mata ganjaran diberi untuk setiap RM3 yang digunakan, dan mata ganjaran BonusLink, di mana 1 mata ganjaran diberi untuk setiap liter minyak yang diisikan di Shell. Selain itu, pelbagai promosi serta tawaran akan diadakan dari masa ke semasa untuk menggalakkan penggunaan Kad Prabayar Shell easiGO.


Siapa yang boleh gunakan Shell easiGO Prepaid Card ni

Minimum umur 18 tahun ke atas, warnanegara Malaysia dan bukan Malaysian dengan valid address di Malaysia. Tak payah tunjukkan payslip dan dokumen lain ek.

Cuma perlu 2 dokumen sahaja iaitu : 
1. Valid National Registration Identity Card (NRIC) for Malaysians 
2. Passport (For Non Malaysians with valid address.)


Cara daftar Kad Prabayar Shell easiGO

Beli pek permulaan di stesen-stesen Shell.

Lengkap dan hantarkan borang permohonan bersama-sama dengan satu salinan Kad Pengenalan / pasport (depan dan belakang) dengan menggunakan:

a) Fax : +603 2070 6868
c) Pos : Pusat Kad Maybank, Tingkat 7, Menara Maybank, 100 Jalan Tun Perak, 50050 Kuala Lumpur.

• SMS akan dihantar kepada anda sebaik sahaja Kad anda diaktifkan.

Pemegang kad dapat menambah nilai Kad Prabayar Shell easiGO mereka di stesen Shell serta lebih 3,000 mesin ATM atau mesin deposit tunai Maybank di seluruh negara, pemindahan dalam talian melalui www.maybank.com.my dan perkhidmatan GIRO antara bank (IBG). Selain itu, pemegang kad juga dapat mengeluarkan tunai dengan Kad Prabayar Shell easiGO mereka di mesin ATM tanpa caj tambahan dengan PIN yang sah, serta memeriksa baki mereka menerusi SMS, mesin ATM Maybank atau di www.maybank2u.com.my. Had tambahan nilai maksimum bagi kad ini ialah RM5,000 dan had tunai maksimum bagi setiap pengeluaran tunai ialah RM1,000.

Nota Penting: Apabila mengisi minyak kenderaan anda di terminal pembayaran luar Shell , sila pastikan anda mempunyai baki minimum kad prabayar sebanyak RM80 (untuk kereta) atau RM20 (untuk motosikal)


Sempena pelancaran Kad Prabayar Shell easiGO, para pemegang kad berpeluang memenangi hadiah-hadiah tunai berjumlah RM450,000 dengan pembelian minimum RM5 dengan Kad Prabayar Shell easiGO mereka. Ini akan diuruskan oleh Maybank bagi tiga bulan yang akan datang. Seramai 1,500 pemenang akan dipilih setiap bulan untuk memenangi hadiah tunai yang akan dimasukkan ke dalam Kad Prabayar Shell easiGO mereka.

Untuk maklumat lanjut, sila layari www.shell.com.my


Thursday, September 11, 2014

Wah SHELL FuelSave Challenge 2014 Sudah Ada Pemenang Bagi Wilayah Pertama

Hi Korang,

Meh kite recap balik entry Shell Fuel Save Challenge 2014 yang baru-baru aku ada citer kat korang kan.


Ternyata dah ada pemenang tau iaitu Encik Gunasegaran Alageri telah dinobatkan sebagai juara Wilayah Selatan. Selain membawa pulang hadiah tunai yang bernilai RM2,000, beliau juga berpeluang mewakili Wilayah Selatan dalam Pusingan Akhir yang bakal diadakan di Kuala Lumpur pada Oktober.


Beliau bertanding dengan sembilan peserta lain dari wilayah Selatan dan mencatatkan 22.09 km bagi satu liter Shell FuelSave 95 sejauh laluan 95 km yang ditetapkan dengan memandu Inokom Elantra 1.6 Sport, kereta rasmi Cabaran Shell FuelSave 2014 yang ditaja olehHyundai-Sime Darby Motors Sdn. Bhd.

Gunasegaran yang berasal dari Larkin, Johor, berkata, “Cabaran hari ini banyak memberi manfaat kepada saya kerana saya berpeluang mengalami dengan sendiri betapa senangnya untuk memaksimumkan kecekapan minyak – menerusi pilihan yang lebih bijak dengan menggabungkan penggunaan Shell FuelSave 95 dengan Petua Shell FuelSave. Saya pasti akan mengamalkan petua ini dalam pemanduan saya setiap hari untuk mempertingkatkan kecekapan minyak. Selain itu, saya berasa tak sabar-sabar lagi untuk bertanding dengan tiga lagi pemenang wilayah dalam Pusingan Akhir.”


“Kami berasa amat teruja untuk mengadakan Cabaran Shell FuelSave sekali lagi tahun ini. Ia dapat menunjuk kepada kita bahawa tabiat menjimat minyak yang bijak dapat mempertingkatkan kecekapan minyak dalam keadaan memandu yang sebenar,” kata Jasme Mohd Johan, Pengurus Runcit Wilayah Selatan, Shell Malaysia Trading Sdn. Bhd.

Duta Shell FuelSave, Fahrin Ahmad turut hadir untuk memberi sokongan kepada para peserta dengan membuat persembahan bagi menunjukkan Petua Shell FuelSave Colin Chin, saintis bahan api Shell yang tersendiri. Fahrin juga bersorak memberi galakan kepada para peserta dan berkongsi petua penting dengan mereka pada saat-saat terakhir sebelum permulaan cabaran tersebut.


Shell juga telah memperkenalkan Shell FuelSave Journey, satu aktiviti di laman web yang menyeronokkan untuk para peserta yang menyertai Cabaran Shell FuelSave. Menerusi aktiviti ini, para peserta dapat mempertingkatkan pengetahuan mereka dari segi pilihan yang lebih bijak untuk mempertingkatkan kecekapan minyak, di samping berpeluang memenangi pelbagai hadiah dan ganjaran yang eksklusif.


Aku pun sibuk gak masuk dalam website Shell FuelSave Journey ni, alah senang je jawab soalan berkaitan dengan cara pemanduan korang, nanti dapat points. Lebih tinggi points lebih banyak peluang korang untuk sertai Cabaran Shell FuelSave ni.

Eh, ada lagi info yang nak aku bagi tau ni,


Korang yang miss nak pi roadshow kini masih berpeluang menyertai Cabaran FuelSave FuelSave 2014 dengan menyertai tiga lagi cabaran wilayah yang bakal diadakan di Kuantan, Penang dan Kuala Lumpur.

Alah selain daripada dapat belajar teknik pemanduan yang betul dan selamat, ada jugak aktiviti permainan yang sesuai bagi sesi keluarga lagi pun boleh menang hadiah jugak. Lagi satu lagi satu, Shell’s Celebrity Ambassador Fahrin Ahmad pun ado, so bolehlah berselfie dengan beliau kan.


Untuk maklumat lanjut dan terkini mengenai Cabaran Shell FuelSave 2014, sila layari www.shell.com.my/fschallenge. Masih berkesempatan lagi untuk memenangi hadiah RM20,000 daripada Shell ni wokeh.