Showing posts with label L’Oreal Paris. Show all posts
Showing posts with label L’Oreal Paris. Show all posts

Thursday, June 16, 2016

REVIEW | L'oreal Paris Revitalift Filler (HA) Essence & Cushion Cream

Hi Korang,

Dah lama tulis pasal produk L’Oreal ni ek tapi telupa nak publish hehehhe


L'Oreal Paris telah memperkenalkan rangkaian penjagaan kulit tambahan iaitu Revitalift Filler (HA).

Pada masa ini, hanya terdapat 2 produk di bawah rangkaian ini, iaitu Micro Volumizing Essence and Revolumizing Cushion Cream. Kulit muda bukanlah semua tentang kedut atau garis-garis halus, tetapi ianya juga tentang kegebuan kulit. Selepas 10 tahun penyelidikan biologi, hari ini makmal L'oreal telah mencipta produk tersebut yang dirumus khas untuk rawatan anti-penuaan. Mikro-saiz asid Hyaluronic adalah mampu untuk menembusi jauh ke dalam kulit dan menyerap dengan cepat.

Hebat kan..

Itulah aku ni pun baru je tau

Ok aku citer secara ringkas mengenai kedua-dua produk ni ek.


Revitalift Filler (HA) Micro-Volumizing Essence

Kandungan intipati mengandungi 100mg asid Hyaluronic yang tulen. Packagingnya unik kan, panjang dan bulat, senang nak bawak ke mana saje. Digunakan pagi dan malam sebelum krim pelembap muka

Cara nak guna :-



Just pam 1-3 titik dan sapukan keseluruh muka termasuklah leher ye. Penting tu tau. Ianya ringan dan cepat menyerap ke dalam kulit muka


Revitalift Filler (HA) Revolumizing Cushion Cream

Merupakan pelembap muka yang mengandungi asid Hyaluronic pekat yang ditambah dengan Fibroxyl.


Krim yang mempunyai tekstur yang lembut dan licin. Kulit terasa terhidrat dan sangat lembut semasa di sapu. Ia tidak berasa berminyak, bagus sebagai asas solekan. Walau bagaimanapun, ia mengambil sedikit masa untuk menyerap dan bau wangian adalah agak kuat. 

Bagi aku :

Aku sempat menggunakannya selama seminggu pada waktu malam je dan aku dapati garisan kulit muka ada berkurangan sket, agaknya kalau aku pakai lagi lama mesti hilang terus fine lines tuh semua.


Kepada mereka yang duk tercari-cari krim anti penuaan ni, boleh mencuba produk terbaru daripada L’Oreal Paris ni kan, sesuai bagi mereka yang berumur 35 tahun ke atas ek.

Untuk info lanjut, korang boleh check it out di

Website : 

Facebook : 




Thursday, December 4, 2014

L'OREAL PARIS BEAUTY COUNTDOWN CONTEST

Hi Korang,

Di saat-saat akhir ni, rasanye sempat lagi kalau korang nak join contest paling mudah daripada L’oreal Paris ni kan.


Ini aku citer sket detailsnya

L'Oreal Paris is having a contest now over at www.lorealbeautycountdown.com.my for shopaholics out there starting from now until 31st December, 2014. Get ready to shop your way to a grand prize of a car worth more than RM100,000 or win daily and weekly prizes. Christmas is around the corner so this is the best time and reason to shop for your girlfriends!. 

Nampak tak? 

Contest yang sangat mudah.

Sesiapa pun boleh turut serta. Tak kiralah lelaki ke perempuan ke kan

Cara-cara untuk menyertai contest ini
 
1. Spend over RM20 on L'Oréal Paris products 
2. Upload a photo of your receipt 
3. Answer the questions on the website 
4. Shop more to increase your chances of winning 

Ini plak hadiah-hadiah menarik yang menanti pemenang.


Grand Prize 


A CAR WORTH OVER RM100K
(ntah kereta apa, aku just letak gambo je ni hehehe)

Weekly Prizes


a mystery prize will be revealed every week on


Daily Prizes for Shoppers!


3 X L'Oreal Paris Hampers worth over RM100



Ok faham dah semua.


Hah apa tunggu lagi, cer-cepat buat ek sebab contest ini berakhir pada 31hb Disember 2014. Tak sampai sebulan lagi pun wei…

info & photo from : www.plusizekitten.com

Friday, June 28, 2013

Laser Muka Dengan L’Oreal New REVITALIFT Laser

Hi Korang,

Orang pompuan nak-nak umur cam aku ni, ishk tak abis-abis dengan takut kulit berkedut kan

Betul tak? Haruslah betul. Ku akuiiiii


Kalau boleh, tak naklah orang bercakap umur muda lagi tapi kulit dah macam orang senja kan. Itu yang paling aku takut ni.


Bila L’Oreal Paris ajak aku ke media briefing pasal penjagaan muka anti-ageing ni memang berdesut aku amik cuti untuk ke Blu Med kat The Garden Mall ni. Yelah ko ada ubat untuk cantikkan kulit mestilah dengan pantas kan.


Best media briefing, diorg arrange into small group. Jadi tak de sesak sangat kan, nak tanya soalan pun takde segan sangat.  So yang ada pada hari tuh cuma aku, jenjupiter dan rane je.



Memang betul L’Oreal ada keluarkan produk anti-ageing ni but now diorang dah enhance kan lagi kebaikkan skincare ni.  Kita tau kan yang REVITALIFT LASER ni di inspirasikan daripada  Intense Pulsed Light (IPL) untuk mencegah bintik hitam dan merangsangkan kolagen untuk kesegaran dan complexion muka yang cantik tapi dengan hanya menggunakan creme skin care. So tak yah nak pi buat laser bagai.


Kandungan PRO-XYLANE tu menguatkan lagi keupayaan kolagen untuk membekal sumber-sumber ini ke seluruh kulit muka kita.  Dengan hanya 3% PRO-XYLANE dalam setiap formula skin care,ianya terbukti berkesan dari segi

-          85% bersetuju pori-pori muka mengecil
-          89% bersetuju kedutan dapat dikurangkan
-          94% bersetuju kulit muka menganjal

Lagi plak, baunya sangat harum cam bau bunga-bunga gitu. Sedap sampai rasa nak makan.


Dalam REVITALIFT LASER X3 range ada 3 menda iaitu:-

Renewing Anti-Aging Serum (RM89.90)

Renewing Anti-Aging Cream (RM69.90)

Anti-Aging Transforming Eye Cream (RM54.90)

Cara pemakaiannya cam biasa lah. Bersihkan muka dengan cleanser, letak toner then baru letak REVITALIFT Serum ni sket. Kemudian biarkan seminit untuk SERUM ni meresap. Masukkan jari korang slowly dalam REVITALIFT Cream dan sapukan ke seluruh muka dan juga leher. Kemudian baru pakai REVITALIFT Eye Cream kat mata.

Senang je kan.


Anyway thanks to L’Oreal Paris team coz sudi menjemput aku. Bertambahlah ilmu aku hari dan korang yang membaca entry aku ni kan. Semoga korang pun cun jugak dengan REVITALIFT Laser X3 ni.

Itulah aku ni baru je start cuba 2 hari dah. Rasanya lama betul nak tunggu 3 bulan as resultnya cam ne kan. Hopefully dapatlah hilangkan tanda-tanda yang tak sepatutnya kat muka ni ek.

Friday, March 15, 2013

I’ve Been WOWed @ L’Oreal Women Of Worth Celebration for International Women Day


Hi Korang,
Last week aku dapat jemputan secara exclusive dari L’Oreal Paris bagi menyambut International Women Day.

Kebetulan jugak hari tu memang aku dan Mr Big cuti so aku bawak dia sekali ke Setia City Mall coz lepas tu ktorg nak ke Melaka straight.

Ini first time ktorg ke Setia City Mall ni. Mak datuk boleh tahan jauh gak dari Bangi tapi berbaloi bila sampai sana. Memacam ada lebih kurang KLCC je, ktorg cam terpegun sekejap. Segal jenis kedai makan yang best-best ada kan sini. Sementara nak tunggu event start, apalagi cuci mata dulu ye.

Sebab apa exclusive ?
Rupanya L’Oreal Paris di Malaysia ni nak meraikan wanita-wanita di Malaysia ni, so aku di antara yang terpilih untuk di raikan. Event yang sangat santai. Rileks while having fun.
Memula sekali, ktorg duk di briefing mengenai kempen Women Of Worth ni. Memang aktiviti untuk wanita jelah. Yelah dah penat bekerja 24/7 non-stop kan, so kenalah di pamper sebaik mungkin.



Kemudian ada makeover tuh. Dari muka sampai ke rambut. Kalau aku tau, tak yah sesusah  make-up kan. Semuanya menggunakan produk L’Oreal. Makeup artist aku tu namanya Lily gak. So sambil makeup tu dia ada bagi tips cara menjaga kulit muka dengan betul, cara buat smokey eyes dan memacam lah.


Buat rambut plak, hairstylist aku namanya Emily. So dia yang suggest hairstyle mana yang sesuai dengan muka dak domok ni. Dia cakap dia boleh ubah aku jadi mak datin. Wah kelas ko mak datin wokeh. So sambil di pamper tuh, staff L’Oreal ni senantiasa check it out apa yang tak cukup kan.

Mr Big? Dia tukang amik gambo ler. Dah nama pun photographer, memang itulah keje dia.

Tetiba dah cantik uolls. Terkejut beruk dibuatnya sampai Mr Big cakap lain nau dah muka aku kan. Jangan dia tak kenal sudah wife dia yang domok ni.
Eh adalagi ok. Tak abis ni.


Ada photoshoot plak. Kat sinilah aku kena posing with few clothes/accessories. Walaupun dah selalu depan camera untuk shooting tapi inilah photoshoot yang aku rasa betul-betul macam model. Duk depan spotlight, tukar-tukar outfit, kena ikut instruction cameraman dan memacamlah.
Tapi hasilnya amat memuaskan hati.
Tak caya?
Tengok ni.

Betul kan, dah macam model cincin plak.

Abis photoshoot tuh, terus pi makan di Dancing Fish Restaurant. Sundanese food yang sangat sedap dan terbaik. So sambil makan-makan ni dapatlah ktorg borak-borak pasal women + food + travel kan.

Memang pengalaman yang menyeronokkan sungguh dan ktorg tak pulang dengan tangan kosong ye. Even Mr Big pun dapat goodies bag dari L’Oreal coz menyokong kempen ni.



Anyway terima kasih pada L’Oreal Paris kerana sudi menyambut International Women Day dengan kami wanita-wanita di Malaysia. Memang worth it!
Korang pun nak diraikan jugak?
Jangan bimbang, L’Oreal Paris akan mengadakan roadshow di One Utama dan Mid Valley tak lama lagi so stay tune kat blog comel aku ni. Nanti aku update datenya ye. Korang pun boleh rasai apa yang aku dapat tu tau.

Because You’re Worth It !



Tuesday, June 26, 2012

L’Oreal Paris White Perfect Laser™ Bloggers Briefing, Really Worth It.

Hi Korang,

Intense Pulsed Light (IPL) treatment, pernah dengar tak? Aku pun baru first time dengar jugak tapi kalau buat rawatan laser kat muka? Mesti biasa dengar kan. Cara cepat nak cantikkan kulit kan, gunakan rawatan laser. Cepat tu memang cepat but harga servicesnya tu memang menakutkan. Mana taknya satu sessi tu lebih RM300-600 each tau. Mahal…




Bertitik tolak daripada rawatan IPL inilah L’Oreal Paris mengilhamkan produk kosmestik berteknologi tinggi jeng jeng jeng..

L’Oreal Paris White Perfect Laser™

Produk White Perfect Laser ini mensasar tepat ke bintik-bintik gelap, memperbaiki dan melindungi kulit untuk pencerahan sempurna dalam hanya dua langkah.


So masa di L’Oreal Paris White Perfect Laser Bloggers Briefing di Mid Valley hari tuh, ktorg beauty bloggers ni diberikan penerangan terperinci mengenai produk terbaru dari L’Oreal Paris ni. 




Ms Ashley selaku jurucakap bagi L’Oreal Paris menerangkan mengenai bahan-bahan kecantikan yang digunakan di dalam White Perfect Laser ini, cara bagaimana essence pencerahan ini bertindak, kesan penggunaannya dan pelbagai lagi.


Kemudian Beauty Advisor menunjukkan demonstrasi cara penggunaan White Perfect Laser ini satu per satu di mulakan dengan turutan seperti di bawah



1. L’Oréal Paris White Perfect Milky Foam
2. L’Oréal Paris White Perfect Toner
3. L’Oréal Paris White Perfect Micro-Vibration Eye Brightener
4. L’Oréal Paris White Perfect Laser™ Anti-Spot Brightening Essence
5. L’Oréal Paris White Perfect Laser™ All-Round Protection Whitening Day Cream


Time nilah ktorg bloggers ni tanya macam-macam soalan, sampai pening2 Ms Connie kita nak menjawab soalan kan. Siap ada yang bagi opinion tentang packing lagi tau. Hebat tak kuasa bloggers ni hehehehhe


Tak ramai Cuma 8 orang je dijemput oleh pihak PR tapi 5 bloggers je yang dapat hadir coz yang lelain tuh commitment dengan kerja kan.




Selesai je demonstrasi cara penggunaan, ktorg di perlihatkan ke atas sekeping gambar bagaimana kesan wajah seseorang tu jika tiada penjagaan kulit dilakukan ke atas wajah mereka. Hah ko, pigmen, bintik hitam, kulit gelap semua boleh nampak atas gambar tersebut. Jadi takut plak aku di buatnya.


Lebih kurang 1 jam jugak briefing mengenai L’Oreal Paris White Perfect Laser™ ni. Lepas tu ktorg di jemput ke Delicious Café untuk Hi –Tea. Ya ampun, memang sedap nau kuih muih, cakes, biscuits, scones, muffins, pavlova, chocolate kat situ. Semuanya aku bedal tanpa kira kolestrol pun khakhakha


Sememangnya jutaan terima kasih kepada pihak PR dan L’Oreal Paris sendiri yang sudi menjemput ktorg ke event yang amat casual dan santai ni. Hopefully ada lagi jemputan sebegini lagi kan.


Nanti aku citer kat korang mengenai produk ini dengan lebih lanjut ek. Memang tak sabar nak cuba lah sebab dalam masa 8 minggu je kulit muka akan jadi lebih cerah dan bersih kan.

CLP Notes : Ermm tak sabar nak cantik lah kan korang kan..