Showing posts with label Buffet ramadhan murah. Show all posts
Showing posts with label Buffet ramadhan murah. Show all posts

Wednesday, May 17, 2017

Buffet Ramadan 2017 | Streat Thai, Jaya One Petaling Jaya

Hi Korang, 


Ada kesempatan cuti hari tuh aku sempat ke preview buffet ramadhan di restoran Streat Thai ni. Eh jangan ingat hotel je buat ramadhan review, kedai makan, restoran pun tak ketinggalan jugak tau. Best tuh sekali sekala kita berbuka puasa dengan hidangan Thai kan. 


Aku suka konsep restoran Streat Thai ni, konsep terbuka. Tak nampak esklusif pun walaupun makannya awesome, pelbagai jenis stall-stall kecil di jadikan deko di dalam kedai makan ini. Tempat makannya luas, pilih je mana nak duduk hehehhee. 


Bersempena dengan ramadhan tahun ini, Streat Thai turut menawarkan buffet ramadhan bagi membolehkan pelanggannya memcuba lebih daripada 60 menu yang ditawarkan. Daripada hidangan berat seperti kambing bakar, makanan laut yang segar, daging, ikan dan sebagainya yang dimakan bersama kuah/pencicah yang dibuat istimewa dari resepi autentik yang sememangnya menjadi trademark kepada restoran ini. Terdapat juga variasi kerabu seperti kerabu mangga dan pelbagai lagi. Tidak dinafikan tomyam adalah antara hidangan WAJIB ada untuk restoran yang menawarkan hidangan Thai. Dan di Streat Thai ada menyediakan Tomyam versi santan. Memang sedap rasanya, masam-masam, lemak dan manis. Selain itu terdapat juga pelbagai manisan seperti bubur caca, bubur jagung, goreng ubi/pisang, kuih onde onde sebagai pencuci mulut. Dan pastinya pulut mangga adalah antara menjadi feveret saya yang cukup terkenal pencuci mulut istimewa dari negara Thailand. 

Antara hidangan berjaya menambat hati saya adalah seperti:- 






Semuanya menarik hati dan perut jugak ye 

Oh lazatnya 


Keterangan lebih lanjut mengenai promosi buffet ramadhan di Streat Thai seperti berikut:- 

Harga:
Untuk harga promosi tempahan 7 hari awal: RM39.90++
Harga Normal : RM49.90++ (dewasa) 

RM 19.90++ (Kanak 6 hingga 12 )

Masa:
Setiap hari : 7 PM-9:30 PM

Jom kita ke:-

Streat Thai
(Jaya One) 100-G.001 The School
No.72A Jalan Universiti, Petaling Jaya
46200 Selangor, Malaysia



Masa:
Setiap hari : 7 PM-9:30 PM

Social Media

Tempahan:
+603-7496-1297 



So sekali sekala bawa keluarga tersayang pi berbuka puasa bersama-sama apa salahnya kan, alah bukan mahal mana pun. 




Thursday, May 11, 2017

Buffet Ramadhan 2017 | Bangi Golf Resort, Bandar Baru Bangi

Hi Korang, 

Kita sambung lagi citer pasal buffet Ramadhan 2017 ni ek.. kan aku dah kata memang banyak lagi ni nak tulis. 


Terkenal dengan sajian buffet gastronomi yang menawarkan variasi dan kualiti pada harga yang berpatutan, Restoran BGR sekali lagi akan menampilkan sehingga 200 jenis juadah istimewa yang bercirikan masakan popular Ala Melayu, Barat dan Timur.









Para pengunjung berpeluang menyaksikan demonstrasi masakan yang terkenal dan kemuncaknya diakhiri dengan sajian menu-menu popular seperti Kambing Bakar dan Sup Kambing Mamak yang akan dihidangkan sendiri oleh chef yang berpengalaman. Para pengunjung juga berpeluang untuk menikmati Kueh Teow Goreng dan Mee Mamak yang dihidangkan panas daripada kuali. Selain itu, termasuk dalam menu adalah Sate Ayam & Daging dibakar segar setiap hari. 

Nikmati menu kegemaran Ala Barat yang mengetengahkan sentuhan gastronomik seperti "Sous Vide Eggs with Mushroom Espuma". Untuk pilihan yang lebih klasik, pengunjung boleh menikmati Lasagna Ayam dan dan Golden Sand Spaghetti Carbonara yang semestinya menjadi kegemaran keluarga di Restoran BGR. Selain itu, jangan lepaskan peluang untuk menikmati sendiri menu terbaru tahun ini iaitu Peri-Peri Chicken Drumlets yang menjanjikan rasa yang luar biasa. 

Pencuci Mulut juga adalah sesuatu yang tidak asing lagi di majlis Buffet Ramadhan Restoran BGR. Beraneka jenis pencuci mulut yang dihidangkan pasti memberi kepuasan kepada para pengunjung. 



Pilihan yang disediakan adalah seperti "Spanish Churros" bersama sos coklat pekat, termasuk pelbagai variasi kuih muih tradisional melayu, puding, agar-agar dan buah-buahan tropika. Tahun ini Restoran BGR juga memperkenalkan penambahan pada variasi pencuci mulut untuk memastikan para pengunjung berpuas hati dengan setiap kunjungan mereka.

Pening nak makan yang mana satu dah nie..

Antara pencuci mulut yang bakal memberikan kepuasan adalah Serawa Durian, Assorted Swiss Rolls (Red Velvet, Orange Jaffa & Macha Chocolate), Lychee Rose Cake, Pandan Gula Melaka, Salted Corn Green Velvet Cake, Ivory Sesame Mocha Cake, Tropical Nectar, Caramel Surprise and Banana-na.




Selain menikmati beraneka juadah berbuka puasa, pengunjung berpeluang untuk membeli barangan dengan harga yang istimewa di tapak jualan khas yang akan dibuka di Bangi Golf Resort sepanjang Ramadhan ini. Berita baik untuk para penggemar durian, terdapat promosi "Durian Runtuh" dimana pengunjung boleh membeli durian di yang dibawa khas dari ladang di Raub, Pahang. Selain buah buahan segar tempatan, terdapatjuga Gelato(ais krim) yang di proses segar oleh Sweet Scoopz, yang terkenal dengan Gelato berperisa Musang King dan P.G.A (Passion Fruit, Guava, Asam Boi). Buah durian dan gelato boleh di beli dan dibawa pulang di mana pengunjung BGR Restaurant akan diberikan diskaun eksklusif.

Pengunjung juga bakal dihiburkan dengan persembahan muzik secara "live" dari jam 6.30 petang sehingga 9.30-malam setiap hari.

Restoran BGR adalah restoran yang mendapat pengiktirafan HALAL oleh JAKIM dan merupakan salah satu daripada di antara hanya beberapa kelab golf yang diiktiraf dengan akreditasi ini sejak tahun 2009. Restoran BGR juga menawarkan lebih dari 800 ruang parkir serta ruang solat untuk para tetamu.

Untuk buffet ramadhan BGR restaurant ni, ianya bermula dari 29hb Mei 2017 hingga 23hb Jun 2017 dari 6.30petang hingga 10.30 malam.

Harga buffet ramadhan di BANGI Golf Resort, Bangi ni adalah

RM58 nett untuk dewasa

RM28 nett untuk kanak-kanak

Kalau nak booking senang je, korang boleh contact NURUL ATIKAH 012-343 1375 (email: atikah.bangigolf@gmail.com) call je dia, cakap nama CIK LILY PUTIH nanti pandailah dia adjust table untuk korang kan heheheheh, atau terus call 03 – 8925 3728

Jom kita ke

Bangi Golf Resort , 
No 1 . Persiaran Bandar. 
43650 , Bandar Baru Bangi. 
Selangor Darul Ehsan.

Koordinat GPS: 2.95716N, 101.76518E


Tempahan dan Pertanyaan: 1 -700-81-8557



Instagram: @bangigolfresortofficial

Hash tag: #BGRbuffetramadhan17

So boleh lah plan dari sekarang ek hehehee

Ok ini baru nak masuk 7 hotel yang aku tulis, sebenarnya ada banyak lagi tau. 

Untuk nak tau lebih lanjut mengenai buffet Ramadhan review tahun 2017, peta destinasi, koordinat GPS, cara tempahan, no telefon, alamat dan PROMOSI harga terkini buffet Ramadhan 2017 so stay tune di blog Cik Lily Putih ni tau.

Monday, June 15, 2015

Buffet Ramadhan 2015 Di ALOFT Hotel Kuala Lumpur

Hi Korang,

Ini kira 3rd year aku dapat buat food review di Nook CafĂ© Aloft Hotel ni. 

memang favourite aku ni, Laksa Sarawak

‘Chef’s A-List Malaysia Feast’ ini diilhamkan oleh Chef Steven Seow bersama teamnya untuk menghasilkan Chef’s Star Dishes sepertiStuffed Whole Lamb Kuzi bersama Nasi Briyani, Dhall Sayuran, Nasi Lemak, Sate, Rendang Ayam, Roasted Whole Chicken dengan Green Peppercorn sauce dan pelbagai hidangan lagi.

appetizer

buah-buahan

bahan-bahan untuk mee

grill station

dimsum yang awesome

bubur nasi

tekan sajor untuk bancuh kopi sedap

air bandunggggg

ais kacang

ais krim

kuih muih tradisional

kurma dulu apa-apa pun ek

Malas nak membebel, meh layan gegambo ni ek
















Untuk buffet ‘A-list Malaysian Feast’ ni, ianya bermula dari 22 Jun 2015 hingg 16 Julai 2015.

Harga buffet ramadhan 2015 di Nook Cafe ni adalah

RM110nett untuk dewasa

Eh korang boleh gak beli ‘early bird’ voucher bagi buffet ramadhan 2015, untuk ini cuma RM90nett untuk dewasa dari sekarang hingga 21hb Jun 2015. Kira macam company-company yang nak belanja staff buka puasa ni, bolehlah consider tawaran ni. Berbaloi sangat lah!

Untuk tempahan, korang boleh hubungi 03-2723 1154


Jom kita ke

Nook Cafe
Aloft Hotel
 Kuala Lumpur Sentral
Tel : +603 2723 1154



Makan kat sini best sket coz dapat tengok view depan KL Sentral, orang lalu lalang berpusu-pusu ke sana kemari kan. Memacam gelagat orang yang aku duk peratikan. Lagi plak sebelah hotel ni ada shopping complex baru Nu Sentral. Sementara nak tunggu time buka puasa tu, dapatlah korang shopping raya kat sini plak kan.

Untuk nak tau lebih lanjut mengenai food review tahun 2015, peta destinasi, koodinat GPS, cara tempahan, no telefon, alamat dan PROMOSI harga terkini buffet Ramadhan 2015 so stay tune di blog Cik Lily Putih ni tau.