Wednesday, November 21, 2018

Makan Ayam Nando’s Smoky PERi-PERI, Lain Betul Rasanya Lah

Hi Korang, 


Ayam Nando's ni rasanya lain sket dari ayam-ayam kat luar sana sebab ramuan PERI-PERI yang mempunyai citarasa Afrika kan, memang tak muaklah kalau di makan. 

Korang suka perisa yang mana? 

Ada Lemon and  Herba, Smoky PERi-PERi, Sederhana, Pedas dan  Ekstra Pedas kan tapi kak lily hanya boleh makan mild je sebab yang hot tuh boleh terbakar bibir ahkak ko ni hauhauahua maklumlah dah tak boleh makan pedas kan.

cantikkan bila dah malam tempat ni

Hari tuh kak lily berkesempatan ke event pelancara menu baru Ayam Nandos ni di Nandos Chinatown, ya ampun sampai 3 tingkat ek, first time ke sini tau.


Bertemakan alam magical so haruslah suasana macam ala-ala Harry Porter sket, ktorang di pecahkan kepada 4 rumah dan kak lily dapat Rumah Extra Raven Hot bolehlah kan tak kisahlah duduk memana pun janji dapat makan ayammmm

spooky kan setting up dia huahauhauah

Diilhamkan oleh gabungan ajaib wama-warni Afrika, warisan unik dan rasa berasap hasil kaedah memasak terbuka, maka Smoky PERi-PERi yang 'super-natural' terhasil. la memberikan rasa paprika yang kaya, manis dan berasap, sedikit rasa limau, gabungan herba yang menarik dan sememangnya sentuhan Cili Api PERi-PERi tersendiri Nando's. Semua gabungan iini memberikan rasa berasap unik yang mengimbau suasana barbeku yang baik.

Jom main teka apa bahan-bahan yang terkandung di dalam ayam ni ek??
memula kak lily panggil chicken wings terbako uauauauuaua

amik ko, segala yang kak lily rasa semua tertulis kan sini

Pada PERi-ometer Nando's, Smoky PERi-PERI lebih pedas daripada Lemon and  Herba (yang juga mengandungi cili ajaib secara kebetulan) tetapi kurang pedas daripada rasa sederhananya. la sesuai untuk mereka yang menggemari makanan berperisa tetapi tidak terlalu pedas dan ia mernperkenalkan satu dirnensi baharu ke rangkaian rasa ayam Nando. 

Seriously kak lily gemarkan perisa baru ni, langsung tak rasa pedas sangatlah, bau-bau smoky tuh kuat jugak tapi sedap. 

"Kami mahu memberi peminat kami rasa sesuatu yang ajaib musim ini dengan ayam PERi-PERi kami yang dipanggang dengan api dan itulah bagaimana wujudnya Smoky PERi-PERi. Selama bertahun-tahun kami telah mencuba pelbagai resipi yang berbeza untuk mencari rasa istimewa yang akan memberi peminat kami sesuatu yang baharu yang dapat dinikmati dan kami memutuskan untuk mencuba dengan Smoky PERi-PERi. la memberikan gabungan rasa hebat yang menarik dan unik, tetapi sinonim dengan Nando's pada masa yang sarna," kata Stephen Chew, Ketua Pegawai Eksekutif Nando's Malaysia. 

So korang boleh nikmati Smoky PERI-PERI sebelum ianya berakhir, rasanya while stock last kot. Kan nak Krismas ni so why not kita cuba perisa baru ni ek

inilah dia Smoky Peri-Peri

Cara rerbaik adalah untuk meraikan musim perayaan dengan hidangan· Smoky PERi-PERI untuk 4 dengan hanya RM99.00. lni termasuk sajian menyelerakan dengan 4 sajian sampaingan lazat, 4 minuman ringan tanpa had dan Salted Caramel Cake Bites yang baru!

Nando's memberi tumpuan bukan sahaja pada ayam bakar sempurna, tetapi juga perisa dtan sentiasa bersedia rnenvahu cabaran untuk meningkatkan pengalaman bersantap mereka ke dimensi yang lain. Nando's bercita-cita untuk mengumpul dan menyajikan hanya yang terbaik di atas pingga anda. 

Korang boleh LIKE dan FOLLOW social media NANDO’S ni ek 

Website : 

Facebook : 

Instagram : 


No comments :