Tuesday, June 7, 2016

Tujuh Nikmat Berbuka Puasa Dengan Fozen Yogurt

Hi Korang,

Nak citer pasal sesuatu yang sedap di makan di bulan puasa ini. 

Dah masuk hari kedua kita menyambut bulan Ramadhan ni kan. Dengan bermulanya amalan puasa, Muslimin dan Muslimat, terutamanya ibubapa, sudah tentu akan memastikan anak-anak tersayang menjalankan kewajipan mereka dengan baik serta berusaha untuk menyediakan makanan yang seimbang untuk mereka semasa berbuka.


Selepas sehari suntuk berpuasa, ia adalah penting untuk mengambil makanan yang sesuai, bukan sahaja untuk menambah tenaga tetapi juga untuk mengelakkan senak atau ketakcernaan. Yogurt merupakan makanan pilihan orang ramai untuk berbuka puasa, kerana ia begitu berkhasiat dan senang dihadam.

1. Yogurt penuh dengan probiotik

Lactobacillus dan streptococcus adalah bakteria yang membantu sistem pencernaan kita. Setelah berpuasa lebih 12 jam, badan kita perlu menyesuaikan dirinya untuk pengambilan makanan yang pertama, dan kehadiran probiotik membantu pencernaan. Ini telah dibuktikan oleh penyelidik-penyelidik di Women's and Children Hospital di Adelaide, Australia.

2. Bermula secara ringan

Yogurt adalah amat sesuai untuk berbuka puasa kerana ia ringan dan senang dihadam. Berbukalah dengan secawan yogurt, dan menunaikan Solat Mahgrib dahulu sebelum menjamu selera penuh. Jangan bimbang, kurma kambing dan rendang daging tidak akan kemana-mana.

3. Untuk nafas yang segar

Selepas sehari suntuk berpuasa, tidak hairanlah nafas kita akan berbau. Jangan khuatir, kerana yogurt dapat membantu anda. Penyelidikan yang telah dibentangkan di International Association for Dental Research, Baltimore, telah membuktikan bahawa yogurt dapat membantu mengatasi masalah nafas berbau.

Petra Empire director Tan Kai Young targets to open 35 llaollao outlets in Malaysia within 3 years

4. Penuh dengan khasiat

Yogurt sejuk beku llaollao mengandungi kandungan protein dan kalsium yang tinggi, manakala kandungan gula dan kalori adalah rendah. Diperbuat daripada susu skim hanya sebelum ia dihidangkan, satu tab yogurt llaollao mengandungi 46% daripada jumlah kalsium harian yang disyorkan. Walaupun llaollao adalah rendah lemak, rendah kalori dan tanpa gluten, kemewahan rasa yogurt yang berkrim tidak terjejas.

5. Tambah buah-buahan segar untuk gizi yang seimbang

Di llaollao, buah-buahan segar dijadikan topping untuk meningkatkan nikmat rasa yogurt sejuk beku serta menjadikannya hidangan yang seimbang.

6. Topping dan sos dari Eropah akan merangsang anda

Selain buah-buahan segar, llaollao menawarkan beraneka jenis topping seperti sos dan topping Crunches rangup seperti bijirin, bijian berkaramel, muesli dan kacang. Selain itu, llaollao juga boleh dihidangkan dengan kegemaran klasiks eperti KitKat® dan OREO®.

7. Dan akhir sekali, rasa llaollao yang lazat! 

Tidak hairanlah kerana llaollao merupakan jenama yogurt sejuk beku nombor satu di Eropah dan Asia. 

Shoppers queue up to try llaollao at the outlet in Mid Valley Megamall

Berasal dari Sepanyol, llaollao (disebut yao-yao) boleh didapati di sekitar Lembah Kelang, termasuk Pavilion, Mid Valley, One Utama, Sunway Pyramid, AEON Shah Alam dan Shell Taman Connaught. Di Pulau Pinang, llaollao terletak di Gurney Plaza. Khabarnya satu lagi kedai akan dibuka di Johor Bahru dalam masa terdekat.

Selaras dengan trend global, pengguna-pengguna di Malaysia juga semakin mementingkan penjagaan kesihatan. Untuk membantu meningkatkan kesedaran, llaollao telah melancarkan kempen Wellness day dengan menawarkan diskaun sehingga 33% pada hari Rabu untuk cawan yang kedua. Untuk melayakkan diri, anda perlu meneka tiga emoji buah-buahan dengan betul.


Langkah pertama: 
Paparkan 3 emoji buah-buahan di Facebook anda sebelum ke kedai llaollao. 

Langkah kedua:
Tunjukkan pilihan 3 emoji buah-buahan anda kepada krew llaollao. Jika anda meneka ketiga-tiga emoji dengan betul, anda layak mendapat diskaun 33% untuk belian cawan yang kedua. Jika anda meneka dua emoji dengan betul, anda layak mendapat diskaun 22%, manakala jika hanya mendapat satu emoji, anda masih mendapat diskaun 11%.

Tips:Untuk meningkatkan peluang anda, layarilah Facebook llaollao Malaysiapada hariSelasa kerana emoji pertama akan ditunjukkan di sana. Ini bermakna anda hanya perlu meneka dua lagi emoji!

makan tak henggat kan, sedap benau llao llao ni


Mengenaillaollao

llaollaoadalahjenama yogurt sejuk beku nombor satu di Eropah dan Asia. Sejak kedai pertamanya dibuka di Sepanyol pada tahun 2009, llaollao kini mempunyai kira-kira 200 cawangan di empat benua - Eropah, Asia, Amerika Selatan dan Afrika. Sebagai perintis budaya yogurt global, llaollao berharap dapat menggalakkan pengguna mengamalkan gayahidup yang lebih sihat dengan menyediakan pilihan makanan berkhasiat sebagai pelengkap gayahidup masa kini yang sibuk.

Dipadankan dengan pelbagai topping, setiap sajian llaollao pastinya akan membangkitkan selera anda. Anda boleh memilih untuk menambah:

Topping Crunches: Topping Crunches kami kaya dengan zat-zat penting seperti vitamin, mineral dan serat. Pilihlah daripada bijirin, brittle, bijian berkaramel, muesli, biskut, kacang dan juga pilihan klasiks eperti KitKat®, dan OREO®.

Buah-buahan: Di llaollao, kami hanya menggunakan buah-buahan segar bermusim untuk memastikan kesegaran maksimum. Malah buah-buahan itu juga baru dipotong untuk memastikan semua kebaikannya tidak hilang. Kaya dengan seratdan vitamin, buah-buahan juga merupakan ejen pemulihan dan anti-oksidan untuk membantu anda melalui gayahidup yang padat.

Sos: Kami mempunyai pelbagai jenis sos – mangga, coklat, strawberi, dulce de leche – untuk menyuntik rasa eksotik kepada yogurt llaollaoNo comments :