Wednesday, June 15, 2016

Stadium Astro: Aplikasi Untuk UEFA EURO 2016 Untuk Si Kaki Bola

Hi Korang,


Musim bola UEFA EURO 2016 datang lagi.. yeahhh


Seronok kan tengok bola lepas sahur? Dah tentu-tentu tak de rasa ngantuk sebab baru je lepas makan so bertambah la excited memasing ni nanti ek.


Last week aku ke majlis sidang media Astro untuk UEFA EURO 2016 ni ek di Tavern Petaling Jaya.

Jom aku share sket info mengenai sidang media tersebut.

Selaku Penyiar Rasmi UEFA EURO 2016, Astro akan membawakan liputan yang lengkap dan komprehensif untuk acara sukan terbesar dunia, Kejohanan Bola Sepak Eropah bagi kesemua 51 perlawanan SECARA LANGSUNG, melangkaui skrin TV anda iaitu menerusi aplikasi Astro on the Go dan aplikasi terkini Stadium Astro yang membolehkan para peminat sukan terlibat secara digital dengan kejohanan yang berlangsung. 


Wah ini sudah bagus ni kan, jadi korang boleh tengok semua perlawanan yang korang suka di mana juga korang berada. Even dalam toilet pun boleh tengok asalkan ada internet coverage dan download app Astro on the Go dan Stadium Astro untuk tengok kedudukan team favourite korang ek. 

Bagi peminat setia bola sepak yang ingin menyaksikan kesemua perlawanan UEFA EURO 2016 di Astro atau aplikasi Astro on the Go pada bila-bila masa dan di mana-mana sahaja, mereka boleh berbuat demikian menerusi pembelian ‘Pas Sukan’ (Sports Pass). 


Korang tak perlu jadi pelanggan Astro untuk menikmati tawaran ini, tapi hanya perlu melanggan ‘Pas Sukan’ dengan harga RM104.95 menerusi aplikasi Astro on the Go. Bagi mereka yang ingin menonton perlawanan terpilih, mereka boleh berbuat demikian dengan melanggan pada harga RM6* untuk setiap perlawanan. Bagi peminat yang lain pula, mereka boleh menonton 12 perlawanan secara langsung dengan PERCUMA di Astro Arena menerusi aplikasi Astro on the Go. 

Semua langganan boleh dibuat melalui android Astro on the Go atau layari www.astroonthego.com 

Nampak? 

Mudah je kan

Pada masa yang sama juga, aplikasi Stadium Astro yang kini tampil dengan wajah baru merupakan destinasi yang paling hebat dan komprehensif untuk peminat UEFA EURO 2016. 


Didatangkan menerusi aplikasi di telefon bimbit dan laman web, peminat boleh dapatkan berita-berita terkini, jadual dan keputusan perlawanan beserta statistik lengkap, dan profil kumpulan dan pemain pada bila-bila masa sajaha. 

Istimewa untuk pemegang ‘Pas Sukan’ yang melanggan aplikasi Stadium Astro di telefon bimbit, mereka akan turut berpeluang menyaksikan sorotan setiap perlawanan dari pelbagai sudut kamera dan analisis perbandingan untuk setiap kumpulan dan pemain. Imbas kembali gol-gol terbaik dari para pemain, peluang-peluang sepakan keemasan dari pelbagai sudut dan banyak lagi sorotan-sorotan menarik akan dibawakan khas untuk peminat yang ada di luar sana. 

Carta kedudukan pasukan

Fungsi terkini yang membolehkan perbandingan dibuat di antara kumpulan dan pemain terlibat memberi peluang kepada peminat untuk membuat analisis statistik kumpulan pilihan masing-masing menerusi sepakan yang dibuat para pemain, ketangkasan dan kekemasan permainan pemain, jarak sepakan dari pelbagai sudut, kad-kad pengadil yang dilayangkan kepada pemain dan banyak lagi. Dengan adanya ciri-ciri menarik yang diperkenalkan di Stadium Astro ini, aplikasi ini dijangka menjadi pilihan utama peminat bola sepak terutamanya kepada mereka yang aktif di Stadium Astro Fantasy League. 

Perbandingan setiap kumpulan

Angle video yang korang wish nak tengok kan, banyak tuh. Boleh ke kiri ke kanan bagai, dah macam main PS4 plak

Jadual Senarai pemain di antara kedua kumpulan setiap kali perlawanan

Hah amik ko, penat nak terangkan menda-menda teknikal ni ek, nasib baik ada bantuan gambar so senang sket korang nak paham.


Oh ya lupa nak bagitau yang UEFA EURO 2016 bakal membuka tirainya pada 11 Jun 2016 ini dengan perlawanan pembukaan di antara tuan rumah Perancis bertemu dengan Romania di Stade de France pada jam 3.00 pagi waktu Malaysia. 

Jangan lepaskan peluang menontonnya secara langsung menerusi Astro dan Astro on the Go, dan dapatkan berita-berita terkini kumpulan pilihan korang, analisis dan sorotan perlawanan dari pelbagai sudut kamera menerusi aplikasi Stadium Astro. 


Jadi apa tunggu lagi meh cepat dapatkan Astro on the Go dan download Stadium Astro app di smartphone korang ek. 

Aku yang tak berapa minat bola ni pun terus jadi excited pasal ni tau. 
No comments :