Showing posts with label shopping online. Show all posts
Showing posts with label shopping online. Show all posts

Friday, May 29, 2020

Membeli Belah Secara Online Di PG Mall, Senang Serta Menjimatkan

Hi Korang, 

Pernah dengar PG Mall?? 

Eh bukan shopping mall baru lah, ni zaman-zaman PKP ni mana maunya wujud mall baru kan. Semua orang kan kene perintah berkurung di rumah. So no new mall!!. 

Sebenarnya PG Mall, sebuah platform membeli-belah no. 1 Malaysia membuatkan kak lily begitu teruja. Bayangkan ada pelbagai jenis pilihan barangan yang kita boleh dapatkan dari satu laman web sahaja. 


PG Mall yang mula diperkenalkan pada tahun 2017 merupakan satu-satunya platform membeli-belah tempatan di Malaysia. Platform yang mesra pengguna ini bukan sahaja ada banyak pilihan barangan bahkan lebih menarik terdapat begitu banyak promosi hebat yang ditawarkan. 



PG Mall juga telah disenaraikan sebagai top 3 platform 'marketplace' atas talian yang kerap dikunjungi di Malaysia oleh iPriceinsight seperti yang direkodkan didalam laporan Q1 2020. 



Jom kak lily tunjukkan korang produk-produk yang terdapat di PG Mall ni 


Seriously boleh tahan banyak jugak barang-barangnya sampai tak tahu nak pilih yang mana semua memenuhi keperluan kak lily dan harganya boleh tahan jugak. 

Kalau Nak Untung Bayar Dengan Maybank QRPay 


Promosi ini bermula dari sekarang sehingga 6 Jun 2020, di mana ditawarkan dua kali penggunaan sepanjang promosi kempen ini. Sebanyak 20% diskaun diberikan sehingga RM20 dengan minimun perbelanjaan RM30. 

Kalau korang nak tau PG Mall adalah satu-satunya platform e-commerce yang menerima segala transaksi e-wallets. 

Kempen Love You 3000 


Yesza PG Mall suka menggembirakan para pelanggannya iaitu korang nil ah dengan menyediakan cabutan bertuah ‘lucky draw’ di c-wallet bernilai RM3000 secara keseluruhan. Cabutan ini akan diadakan pada setiap 2 minggu sekali iaitu pada setiap 15hb dan 30hb pada setiap bulan. 

Untuk sertai senang aje, korang cuma hanya berbelanja pada kadar minimum RM30 di dalam satu resit untuk melayakkan diri mendapatkan koin bagi cabutan bertuah tersebut. 

Di PG Mall ini korang akan senantiasa mendapat pulangan tunai selama-lamanya hingga 3.5%. 


Oleh itu, insentif pengembalian tunai sehingga 3.5% PG Mall maka pendekatan perolehan bahagian kedai membolehkan para pengguna memperoleh ganjaran tanpa henti apabila korang berkongsi pengalaman membeli-belah 

Konsep ConsuMerchant 

Apa itu ConsuMerchant? 

Trademark PG Mall "ConsuMerchant" adalah kata hibrid yang berasal dari kata, "Consumer" dan "Merchant", dalam bahasa Cina disebut "消费 商". 


Ini adalah model perniagaan ekonomi perkongsian keuntungan tulen PG Mall sendiri yang memberi peluang kepada pengguna / pembeli, muda atau tua untuk menjadi usahawan dan membina empayar perniagaan tetap dengan PG Mall. 

PG Mall menghargai pengguna / pembeli sebagai rakan niaga jangka panjang dan dengan itu, serta menawarkan ganjaran pengembalian wang berterusan kepada korang sebagai ganti pembelian dan sokongan berterusan, melalui program "Forever Cash Back", di mana korang juga akan diberi penghargaan kerana merujuk pembeli baru untuk membeli-belah dengan PG Mall melalui program rujukan pertama ini di dunia. 

Jadi apa tunggu lagi jom dapatkan barangan dan produk keperluan harian korang di www.pgmall.my. Memang berbaloi dan penjimatan dua kali ganda!

Keterangan lanjut mengenai PGMall boleh layari;
Website: www.pgmall.my
Facebook: PGMallOfficial
Instagram: PGMall.my

Jom membeli belah di PG Mall!!


#PGMall 
#onlineshopping 
#shopping 
#MalaysiaNo1ecommerceplatform 
#ecommerceplatform 


Wednesday, February 19, 2020

GO Shop GAAYA dan GO Shop RUUMA Bakal Menceriakan Hidup Korang!!

Hi Korang,


Perkhidmatan membeli-belah gaya hidup pelbagai platform Malaysia, Go Shop telah menjenamakan semula dua saluran Melayu dengan slogan baharu - Ini Baru Shopping! Go Shop (saluran 118) kini membawa nama baharu, "RUUMA" yang memberi tumpuan kepada item untuk melengkapkan rumah seperti perabot, aksesori rumah, peralatan dapur dan alat memasak. 



Sementara, Go Shop (saluran 120) membawa nama "GAAYA" yang menawarkan produk kecantikan dan gaya hidup, keperluan perjalanan, alat digital dan trend fesyen terkini untuk individu yang bergaya. 


RUUMA mempamerkan jenama popular seperti Corelle, La Gourmet, Shogun, Khind dan Haier, manakala GAAYA menampilkan jenama seperti SimplySiti, Siti Khadijah, Christy Ng dan Leanen.


Untuk meraikan pelancaran baharu ini, Go Shop mengadakan "RUUMA dan GAAYA Fair" untuk menawarkan promosi dan hadiah eksklusif kepada para pelanggan yang membeli-belah di RUUMA (saluran 118) dan GAAYA (saluran 120) dari 1 Februari hingga 29 Februari. Para pelanggan boleh mendapatkan “Go Points” tambahan sebanyak RM5 apabila mereka membeli-belah pada kedua-dua saluran semasa tempoh kempen.


Di samping itu, pelanggan juga boleh mengambil bahagian dalam "RUUMA Top Spender Rewards" dan "GAAYA Top Spender Rewards" dimana 5 pembeli teratas di kedua-dua saluran berpeluang memenangi hadiah hamper yang bernilai sehingga RM1,800.

Tonton Go Shop RUUMA (saluran 118) dan Go Shop GAAYA (saluran 120) untuk tawaran - tawaran yang menarik. Para pelanggan juga boleh layari Go Shop melalui www.goshop.com.my dan memuat turun aplikasi Go Shop dari Google Play dan App Store.


Mari LIKE dan FOLLOW di media sosial berikut : 




Facebook: 

Instagram: 

Twitter : 





#shopatgoshop
#ruum
#inibarushopping





Sunday, December 1, 2019

SHOPEE DAN KPLB Memperkasakan Ribuan Peniaga Luar Bandar Untuk Berniaga Atas Talian

Hi Korang,

Nilai bersih sektor e-dagang ASEAN dijangkakan mencecah US$153 bilion pada tahun 2025. Sehingga kini, Shopee bekerjasama rapat dengan pihak Kerajaan untuk mempersiapsiagakan peniaga tempatan dengan kemahiran, ilmu dan peluang untuk memasarkan produk mereka atas talian. 


Bulan lepas, Shopee telah menandatangani Memorandum Persefahaman dengan Elokal, pembolehdaya yang dilantik Kementerian Pembangunan Luar Bandar (KPLB) bagi memastikan usahawan luar bandar tidak ketinggalan. Kedai rasmi Desamall@KPLB telah dilancarkan, mengenengahkan produk buatan tempatan seperti sambal, dodol, buku, baju kurung dan banyak lagi. 


Meneruskan kejayaan tersebut, pihak Kementerian melancarkan sebuah kedai pengkhususan automotif atas talian di Shopee. Dikenali sebagai Desaauto@KPLB, inisiatif tersebut dijangkakan memberi manfaat kepada lebih 200 usahawan luar bandar yang mengilang dan mengedar produk automotif seperti tayar, bahagian gantian dan minyak enjin. 



Ini memberi mereka peluang untuk menjangkau pelanggan berpotensi baharu seluruh negara dan rantau melalui perkhidmatan melangkau sempadan Shopee, Platform Antarabangsa Shopee. Sebagai pemulaan, 100 produk akan didapati di kedai rasmi atas talian tersebut. 


“Sekitar 24% daripada populasi Malaysia menginap di kawasan luar bandar, dan fokus utama Kementerian saya adalah untuk memajukan infrastruktur, kedudukan ekonomi dan pendapatan penduduk luar bandar. Masih banyak yang perlu dilakukan bagi kawasan luar bandar. Desamall@KPLB dan Desaauto@KPLB di Shopee adalah antara dua inisiatif KPLB yang akan memastikan usahawan luar bandar tidak ketinggalan dalam arus permodenan terkini sejajar dengan Revolusi Industri 4.0. Sasaran kami untuk tahun 2020 adalah untuk mempersiapkan 5,000 usahawan luar bandar baharu. Kami telah menyediakan kerja dasar untuk mereka dan dengan perancangan yang menarik ini, kami yakin yang kita akan berjaya mencapai sasaran kita. Tanggungjawab seterusnya adalah atas bahu warga luar bandar untuk mengambil langkah ke hadapan dan menggunakan peluang yang disediakan ini sepenuhnya,” ucap Menteri Pembangunan Luar Bandar, YB Datuk Seri Rina Mohd Harun yang merasmikan pelancaran kedai rasmi Desaauto@KPLB di Shopee, di W Kuala Lumpur. 

Shopee 12.12 Birthday Sale yang Hebat Buat Semua 

Pelancaran Desaauto@KPLB telah diadakan bersempena dengan pengumuman Shopee 12.12 Birthday Sale yang berlangsung dari 28 November hingga 12 Disember. Shopee akan mengadakan acara hiburan dan promosi sebagai ucapan terima kasih kepada rakyat Malaysia atas sokongan padu mereka yang tidak berbelah bahagi, termasuk tawaran harian RM12, penghantaran percuma dengan perbelanjaan minimum RM12, dan 12 juta Shopee coins untuk dimenangi di Shopee Catch. 

Eksklusif Hanya Untuk Pengguna Shopee 

SUV premium PROTON yang pertama, Proton X70 kini tiba di Shopee. Kunjungi kedai rasmi Proton di Shopee dari 3 Disember hingga 31 Disember 2019 untuk menikmati bayaran tempahan serendah RM99.00. Di samping itu, 50 pelanggan pertama yang mendaftar Proton X70 mereka sebelum 31 Disember 2019 juga akan menerima baucar-baucar Shopee berjumlah RM2,000 serta dapat menikmati promosi lain yang sedia ada dari PROTON. 


Tawaran dan diskaun eksklusif dari Mydin, Petronas, AEON BiG, Castrol, DNA by Dynas, Mikaseries, Bridgestone Bicycle, Xixili, SimplySiti by Dato' Sri Siti Nurhaliza, Phewiiit by Amy Search, C' by Jane Chuck, White Fluffy by Janna Nick, Pureen, Bum Equipment dan banyak lagi menambah kepada kehebatan sambutan 12.12 Birthday Sale. Jenama-jenama ini boleh didapati hanya di Shopee pada 12.12 Birthday Sale ini! 

Dalam pada sambutan ulang tahun kelahiran Shopee, para pengguna kini boleh menambah nilai bagi telefon bimbit dan membayar bil Astro, air, dan elektrik mereka dengan mudah melalui ciri baharu Reloads, Vouchers, and Bills yang terdapat di aplikasi Shopee. Para pengguna juga berpeluang untuk mendapatkan pulangan tunai Shopee coins sebanyak 10% semasa membayar bil mereka di Shopee. Pada 12 Disember sahaja, pulangan tunai dinaikkan kepada 12%. Setiap pengguna terhad kepada pulangan tunai Shopee coins sekali sahaja bagi tempoh kempen. 

Tahun ini merupakan tahun yang amat bermakna bagi platform e-dagang nombor 1 Malaysia dengan tercapainya pelbagai peristiwa penting. "Kami mahu mengakhiri tahun 2019 dengan sambutan bermakna yang memberi manfaat kepada semua rakyat Malaysia. Pelancaran Desaauto@KPLB meneruskan usaha kami untuk memperkasakan dan memberi kebolehan kepada usahawan tempatan, dan menyampaikan ilmu pengetahuan kepada mereka untuk berkembang maju dan berjaya atas talian. Ini termasuk bengkel percuma kami bagi para penjual, Shopee University yang membimbing mereka mengenai cara-cara untuk mengoptimumkan perniagaan mereka secara atas talian sambil kami mengurus dan menyetempatkan kempen jualan untuk meningkatkan prestasi jualan usahawan-usahawan Shopee," kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau, Shopee. 

Lebih Banyak Tawaran Hebat, Sukar Dilepaskan 

● Dimsum - Servis langganan video atas permintaan melancarkan ciri Watch dan Shop di mana para pelanggan boleh membeli barang yang seumpama dengan barang yang ditayangkan di drama atau filem, di Shopee. Dari 5 hingga 15 Disember, gunakan DIMSUM1212 untuk menikmati diskaun RM10 dengan perbelanjaan mininum sebanyak RM35 melalui ciri ini. Tawaran eksklusif untuk pengguna baharu Shopee sahaja. 

● Standard Chartered, RHB, CIMB Bank, HSBC, UOB - Pemegang kad bakal menikmati ganjaran apabila membeli-belah di Shopee pada 12.12 Birthday Sale ini. 

● Visa - Menangi hadiah sebanyak RM300,000. 

● The Alley - Tempah The Alley X Shopee Smoothie eksklusif, dan nikmati dua (2) cawan Brown Sugar Creme Brulee Milk dengan hanya RM22. 

● Pizza Hut - Dapatkan satu (1) pizza regular pada RM9.99 pada 12 Disember sahaja. 

● Sushi King - Nikmati satu (1) California Temaki pada RM1.20. 

● Baskin Robbins - Beli satu (1) dan dapatkan satu (1) Chocolate Blast Beverage percuma. 

● Dunkin’ Donuts - Nikmati sebiji donut pada RM1.20; beli satu (1) dapatkan satu (1) kopi percuma. 

● KFC - Beli satu (1) percuma satu (1) untuk produk terpilih. 

● FPX - 5,000 baucar bakal dinikmati bagi 2,500 pembeli pertama melebihi RM100 pada 28 dan 29 November. 

Ho mengulas, "Shopee 12.12 Birthday Sale ini juga direka sebagai ucapan terima kasih kepada pengguna atas sokongan luar biasa mereka dengan tawaran terhebat pada akhir tahun. Kami telah melancarkan semua tawaran ini dan ganjaran eksklusif supaya rakyat Malaysia dapat turut serta bersama kami dalam sambutan ini dan menamatkan tahun ini dengan baik. Pelbagai tawaran menarik diadakan pada 12.12 Birthday Sale ini dan kami berharap ia akan membantu anda dalam persediaan menjelang tahun baru." 

Untuk menikmati tawaran ulang tahun kelahiran Shopee pada 12.12 Birthday Sale ini, layari http://shopee.com.my/1212



Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 

Shopee12.12 Birthday Sale:

Untuk membeli produk kegemaran Malaysia, layari
https://shopee.com.my/buatanmalaysia

Tuesday, August 21, 2018

Membeli Belah Di SGSHOP Sempena Promosi Hari Kebangsaan Malaysia

Hi Korang,

Agaknya membeli belah secara online terapilah untuk kak lily.

Pantang nampak orang citer pasal sales tak kira online ke warehouse sales ke mall sales ke terus terbeliak mata kak lily ek. Lagi banyak duit dalam account lagi laju je nak di shoppingnya hehehe


Bila dengar SGshop ada promosi je terus menggigil tak sabar nak bukak

Ini merupakan kali kedua kak lily membeli belah di SG SHOP ni. Ni kak lily terangkan serba sedikit mengenai SGshop tuh ek.

Apa itu SGshop? 


SGshop merupakan satu laman web shopping online antarabangsa dari China ke Malaysia dengan harga yang murah. SGshop ditubuhkan pada bulan March 2015 dan sebuah syarikat tempatan yang berdaftar serta pakar dalam logistik supaya boleh menerima produk yang dikehendaki untuk dibeli dari laman web e-dagang China. Selain itu, pihak SGshop juga bekerjasama dengan pelbagai pihak bank untuk memastikan bahawa proses pembayaran selamat dan cekap.

Kenapa perlu shopping di SGshop? 


a. Mendapatkan barang-barang yang berkualiti tinggi pada harga yang rendah dari laman web e-dagang China dan penjual 

b. Harga paling murah dan penghantaran yang cepat 

c. Pemeriksaan percuma oleh pusat logistik di China 

d. Mesra pelanggan dalam talian untuk perkhidmatan korang 


Dalam website SGshop ni ada beribu-ribu barangan yang boleh korang dapatkan pada harga yang cukup-cukup murah. Korang tengok senarai barangan tuh, mana tak giler dibuatnya. Banyak betullah, even barangan elektrik pun ada jugak tau. 



Seriously kak lily ambil masa untuk pilih yang mana satu idaman hati ni walaupun sekadar tempat span basuh pinggan ye. Pilih punya pilih ini lah hasilnya.

Di sebabkan kak lily dah ada akaun dengan SG SHOP so tak yah nak mendftar balik cuma masukkan ID dan password je.


Submit Order

Ok dah confirm barang-barang yang nak di beli then submit je order, nanti akan keluar popup summary of order. Dah confirm boleh buat bayaran. Jangan lupa pilih cara penghantaran barang korang, kalau freight bayar mahal tapi sampai cepat, kalau guna SEA shipping dalam 3-4 minggu sampailah. So terpulanglah pada korang kan.


Pilihan penghantaran barangan, pilih antara dua Special Air ke Sea Shipping.


Pay Order

Boleh buat payment dengan menggunakan credit card, FPX dan bank account. Sebab kak lily ada balance daripada order yang terdahulu so tolakkan sajor hehhe


Arrived China Warehouse

Nanti korang akan dapat notification yang barang-barang sampai di SG Shop Warehouse di China so kat sini nanti barangan akan di pack, maklumlah barang-barang kita kan datang dari pelbagai vendor so kat sini diorang akan kumpulkan dan hantar terus ke alamat yang korang berikan.

Setelah 3 minggu lebih daripada hari yang kak lily submit payment maka akhirnya sampai jugak tau barang-barang yang kak lily order..


Amik kemain besau lagi balutannya padahal order barang biasa-biasa. 

Sepatutnya kak lily order banyak barang tapi banyak yang out of stock lah, warna pilihan tak de so ini jelah yang ada


Meh layan video unboxing ni




Walaupun penat mengunboxing tapi seronok sebab semua barang-barang kegemaran kak lily, alah beli suka-suka so jadi cam ni lah.


Alah untuk melaram lah apa lagi, saja beli untuk letak kat dalam kereta evo kak lily tuh. Bila drive kan kena silau matahari, so simpan kat dashboard kereta senang.


Sebab murah nau then kak lily belilah, nak guna kat rumah je pun dan buat tutorial makeup ewah kalau ada kan nanti. Tada brush dah ada.


Wei murah wei beli online baju tidur ni, lagipun kak lily jumpa yang plus size punya so belilah satu, lembut je kainnya selesa betul buat tidur malam.


Coraknya cantik so kak lily beli, nak buat food styling pinggan dah ada. Kekadang corak camni payah nak cari sini jadi beli 2 untuk standby.


Eh pencinta kopi harus kena beli satu, senang je nak buatnya letak serbuk kopi dan air kemudian biarkan drip secara perlahan-lahan, alah style Vietnamese coffee tuh. Yang ni letak kat office je so sesiapa pun boleh juga.


Ini memang kelakar, beli sebab suka. Perasan jadi mermaid lah tuh kan. Sambil baring depan tv sarunglah mermaid blanket ni. Kalau bawak pi tengok wayang melampau tak? hehehehe

Bab-bab membeli belah ni korang suka lah kan

Excited kan korang!!!

Sempena bulan Merdeka ni, ada promosi istimewa bagi para pelanggan SGshop tau.


"Place the Purchase Order (1st Payment) during 28 August to 31 August, then able to enjoy RM 10 off for product purchase above RM 199; RM 20 off for product purchase above RM 299; and RM 30 off for product purchase above RM 399". 

At the same time, that's with FREE Service Charge"

Best kan promosinya, korang order barangan dari 28hb Ogos hingga 31hb Ogos, korang akan dapat 

RM10 off dari nilai barangan lebih daripada RM199, 

RM20 off dari nilai barangan lebih daripada RM299,

RM30 off dari nilai barangan lebih daripada RM399,

FREE Service Charge ye….


Untuk korang pun yang teringin nak membeli belah di SGSHOP ni, kak lily dengan baik hatinya akan memberikan korang 10% diskaun of shipping cost dengan menggunakan promo code LILY____ ni ek.

Banyak tuh 10% diskaun.

Untuk maklumat lanjut atau belian online boleh terus ke :-

Website : 

Instagram : 

Facebook : 


Apalagi jom kita membeli belah di SGshop!!





Tuesday, February 13, 2018

Carian Dalam Talian di Platform Shopee Meningkat Sebanyak 32% Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina


Hi Korang,


Memang orang marhaen macam kita-kita ni kaki shopping online betul ek.

Cuba korang check it out infomasi yang di keluarkan dari Shopee ni tau.

Sempena perayaan Tahun Baharu Cina akan datang ini dan trend e-Dagang yang semakin popular di Malaysia, Shopee; platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan, telah menyaksikan peningkatan sebanyak 32% dalam jumlah carian produk di Shopee dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang tempoh perayaan ini. Sejak pelancaran Kempen Wang Bersama Shopee pada 15 Januari yang menawarkan potongan harga sehingga 90% dan hadiah kemenangan berjumlah lebih daripada RM1 juta, semakin ramai rakyat Malaysia memilih untuk membeli-belah di Shopee dalam membuat persiapan sempena Tahun Baharu Cina.


“Aktiviti membeli-belah selalunya meningkat semasa musim perayaan, dan Tahun Baharu Cina tidak ketinggalan. Tahun ini, kami menyedari lonjakan dalam bilangan carian dalam talian di Shopee apabila kita menghampiri Tahun Baharu Cina, yang menunjukkan peningkatan trend pengguna yang memilih untuk membeli-belah secara dalam talian bagi musim perayaan. Ini petanda baik yang sejajar dengan inisiatif kerajaan untuk memacu sektor e-Dagang di Malaysia. Shopee menyediakan platform yang pantas, mudah dan selamat untuk membeli-belah dan dengan insentif Penghantaran Percuma ke Seluruh Malaysia dan Komisyen Sifar (0), rakyat Malaysia boleh menikmati aktiviti beli-belah di Shopee yang mudah dan menjimatkan,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee. 

Carian paling popular sempena Tahun Baharu Cina bagi tahun 2018 adalah bagi kategori berikut: Pakaian Wanita; Mobil dan Gajet; Permainan, Kanak-kanak dan Bayi; Kasut Wanita dan Beg Wanita.



No
Kategori
Carian Tertinggi Menggunakan Kata Kunci
1
Pakaian Wanita
Blaus, Jeans, Gaun Panjang, Gaun Pendek, Cheongsam
2
Mobil dan Gajet
iPhone, Samsung,Jam Pintar, Xiaomi
3
Permainan, Kanak-kanak
 dan Bayi
Pakaian Budak Perempuan, Pakaian Budak Lelaki, Pakaian Bayi, Tommee Tippee
4
Kasut Wanita
Kasut, Kasut Sukan, Kasut Jenis Wedges, Sandal
5
Beg Wanita
Beg Sangkut, Beg, Dompet, Beg Galas


Pembelian paling popular dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang musim perayaan ini:

No
Kategori
Produk Paling Popular Terjual
1
Kasut Wanita
Kasut Terbuka
2
Permainan, Kanak-kanak dan Bayi
Set Pakaian Bayi
3
Perhiasan Rumah
Set Hadiah Tupperware
4
Kesihatan dan Kecantikan
Set Solekan Mata Tahun Baharu Cina
5
Runcit dan Haiwan Peliharaan
KitKat Edisi Khas



Nikmati potongan harga dan promosi hebat atas pelbagai produk sempena Kempen Wang Bersama Shopee yang berlanjutan sehingga 25 Februari. Dengan pilihan lebih daripada 6 juta produk yang ditawarkan oleh lebih 200,000 usahawan di Shopee Malaysia, pelanggan boleh memenuhi keperluan membeli-belah sempena musim perayaan ini. Tambahan lagi, pengguna boleh terus bermain permainan Fortune Ang Pao untuk memenangi Tiket Emas dan hadiah utama berbentuk wang tunai berjumlah RM8,888.


Seterusnya, Shopee akan melancarkan Kempen Hari Gaji daripada 26 hingga 28 Februari yang akan membariskan pelbagai tawaran hebat bagi pelbagai jenama terkemuka termasuklah Jualan Murah Komputer Riba Shopee dengan jenama popular seperti Acer, ASUS, Dell dan Lenovo. 

Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play. 

#WangWithShopee



Tuesday, January 16, 2018

Kempen ‘Wang bersama Shopee’ Sempena Tahun Baharu Cina

Hi Korang,

Ya ampun kalau citer pasal shopping n memang tak pernah habis ek!!

Kali ni kak lily nak kongsikan info pasal SHOPEE ni ek

Shopee, platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan mengumumkan Kempen ‘Wang bersama Shopee’ sempena Tahun Baharu Cina ini dengan pelbagai hadiah berjumlah lebih daripada RM1 juta untuk penggunanya. Bonanza membeli-belah yang berlangsung selama 6 minggu ini akan bermula dari 15 Januari dan berakhir pada 25 Februari. 


Sebagai sebahagian daripada kempen tersebut, Shopee memperkenalkan permainan ‘Fortune Ang Pao’ yang menawarkan pelbagai hadiah berjumlah lebih RM1 juta untuk diberikan kepada pengguna yang mengambil bahagian. Bermula 15 Januari hingga 23 Februari, pengguna boleh bermain permainan ini untuk memenangi Shopee Coins, baucar dan lebih 20,000 unit Tiket Emas (Golden Tickets) setiap hari. Setiap Tiket Emas merupakan cabutan bertuah kepada pengguna untuk memenangi hadiah termasuk jongkong emas bernilai lebih RM500 setiap satu, hadiah mingguan berbentuk wang tunai berjumlah RM1,500 dan hadiah utama berbentuk wang tunai berjumlah RM8,888. Hadiah lain termasuk bank kuasa, aksesori komputer, perkakas rumah dan banyak lagi. 


Pengguna pasti ternanti-nanti Jualan Kilat Shopee yang dijadualkan 5 kali sehari dengan hadiah tambahan menerusi permainan secara langsung di Facebook Rasmi Shopee. Mereka juga berpeluang memenangi Kotak Kemakmuran Shopee (Shopee Prosperity Boxes); 88,888 unit Shopee Coins dan percutian untuk dua orang ke Disneyland Hong Kong dengan hanya mendaftarkan diri di acara Facebook ‘Wang bersama Shopee sempena Tahun Baharu Cina 2018’ (Wang With Shopee this CNY 2018). Semakin ramai pengguna yang mendaftarkan diri, semakin banyak hadiah terkunci boleh dimenangi termasuklah hadiah percutian ke destinasi misteri bernilai RM10,000 apabila pendaftaran mencapai bilangan 18,888 orang. 

“Perayaan Tahun Baharu Cina merupakan antara sambutan terbesar di sebuah negara berbilang kaum seperti Malaysia. Sempena sambutan ini, Shopee menawarkan pelbagai pilihan produk dari kategori Kesihatan & Kecantikan, Perhiasan & Perkakas Rumah, Fesyen, Barang Runcit; Permainan, Kanak-kanak & Bayi, Telefon Bimbit & Gajet serta banyak lagi untuk memenuhi keperluan setiap isi rumah. Dengan tawaran hebat tersebut, kami melancarkan Kempen ‘Wang bersama Shopee’ yang akan menambahkan keriangan pada musim perayaan ini,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee. .


Sempena Tahun Baharu Cina kali ini, Shopee berusahasama dengan lebih 60 jenama terkemuka daripada Shopee Mall termasuk PETRONAS, Reckitt Benckiser, L’Oreal, OPPO, Super, Watsons, Nestle, Unilever, Tommee Tippee, Deerma, Photobook, dan Xixili untuk melancarkan promosi dan potongan harga sehingga 90% ke atas pelbagai produk. 


Sejajar dengan komitmen untuk membantu lebih banyak usahawan dan syarikat meluaskan rangkaian mereka menerusi e-Dagang, Shopee turut menjalinkan usahasama dengan perunding feng shui bertaraf selebriti, YBhg. Dato’ Joey Yap untuk melancarkan Kedai Rasmi beliau. Usahasama ini merupakan yang pertama terjalin antara seorang perunding feng shui dengan platform e-Dagang di rantau ini. 

“Kami berbangga dapat melancarkan Kedai Rasmi kami di Shopee pada Tahun Baharu Cina ini. Bagi meraikan usahasama ini, kami menawarkan tiket percuma ke acara ‘Feng Shui & Astrology 2018 Live in Kuala Lumpur’ untuk 80 pelanggan pertama yang membuat pembelian minima RM30 dari kedai dalam talian kami,” kata YBhg. Dato’ Joey Yap. 

Acara tersebut akan dianjurkan pada 27 Januari 2018 (sesi Bahasa Kantonis) di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur. Peminat bidang metafizik Cina boleh membeli buku terbitan terbaharu dan barangan eksklusif beliau berharga antara RM23 dan RM116 dari capaian <https://shopee.com.my/joeyyapstore>. 


Untuk maklumat lanjut tentang ‘Wang bersama Shopee’, layari:

Untuk mendaftarkan diri ke acara Facebook ‘Wang bersama Shopee sempena Tahun Baharu Cina 2018’, layari: 

To visit YBhg. Dato’ Joey Yap Official Shop, visit https://shopee.com.my/joeyyapstore

Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play. 

#WangWithShopee










Kaki Bebel,

LILY


www.ciklilyputih.com

Wednesday, November 15, 2017

Belanja RM30 Di Lazada Dengan Gunakan FPX Secara Atas Talian Untuk Menangi Hadiah Best-Best Termasuk PERODUA AXIA, Join lah Contest FPX&Win

Hi Korang,



Geng korang tak tau apa dia FPXMOLPay ni?

Jangan nak tipu, kalau tak tau cakap je tak so senang kak lily nak terangkan.

MOL merupakan pengendali bukan bank bagi proses pertukaran kewangan FPX (Financial Process Exchange). Ini merupakan penyelesaian pembayaran dalam talian bagi membantu perushaan mikro tempatan menerima pembayaran ats talian secara lancar dan selamat.

Dengan Pelan MOLPay-FPX, perusahaan mikro yang mempunyai kedai dalam talian atau laman sesawang e-dagang seperti LAZADA boleh menerima platform FPX yang membolehkan pelanggan memindahkan wang salam akaun bank mereka kepada bank yang menyertai fPX bagi mana-mana produk atau perkhidmatan yang dibeli melalui internet.

Nasib baik ada blogger IenaEliena ni explain kat blog dia, kalau tak ermm payah kak lily nak paham kan. Sekarang ni baru terang sket mengenai FPX ni. Thank you Iena.


Kalau korang perasan selama kita duk shopping online dengan LAZADA ni ke website apa pun, perasan bila bila klik kat pembayaran ada perkataan FPX ni, hah itulah dia apa yang kak lily terangkan kat atas tuh tadi. 

So sempena Lazada Online Revolution sale yang berlangsung daripada 11.11 dan akan berakhir 12.12, pelbagai jenis barangan di jual dengan harga yang kaw-kaw punya. Kak lily pun ada terjebak jugak ni, biasalah orang perempuan kan kaki shopping mesti punya terbelanja kan hehehhe. 

Dengan ini juga adanya kempen FPX & Win! dimana korang berpeluang untuk memenangi hadiah utama Perodua Axia dan iPhone 8 Plus serta Samsung S8 dengan hanya shoping minimum RM30 di Lazada dan bayar menggunakan kaedah bayaran FPX dari 6 November hingga 3 Disember 2017

Nampak tak permainannya di situ hehehhee

Haruslah kak lily LIKE banyak-banyak kan contest sebegini

Cara-cara menyertai Kempen FPX & Win! 


Hanya 4 langkah senang ya ampun untuk menyertai Kempen FPX & Win! ini. 

1. Shopping di Lazada melalui lamanweb Lazada atau apps.

2. Pilih Online Banking (FPX) untuk pembayaran.

3. Ambil gambar FPX dalam cara yang paling kreatif & upload di Facebook/Instagram.

4. Nyatakan kenapa FPX adalah pilihan pembayaran korang (masukkan order number & #FPXMOLPayLazada)

5. Post anda mestilah public. 

Sinilah akak lily tunjukkan bagi contoh pembayaran menggunakan Online Banking (FPX)

1. ADD TO CART 

Barangan pilihan korang. Ntah apalah yang kak lily beli ek hehehhehe

2. Klik PROCEED TO CHECKOUT. 


Nanti keluar maklumat seperti di bawah jika korang adalah pelanggan setia Lazada. Jika tidak, akan keluar arahan untuk mengisi alamat korang

3. Klik CONTINUE. 


Maka keluarlah payment option seperti gambar di bawah. Pilih Online Banking (FPX) dan pilihlah Online Banking akaun korang. Terdapat 6 bank yang menawarkan Online Banking (FPX) iaitu CIMB Clicks, Hong Leong Bank, Public Bank, AmBank, Maybank & RHB. Pilih bank pilihan korang dan terus bayar 


4. Untuk melayakkan korang menyertai Kempen FPX & Win! ini,korang dikehendaki untuk mengambil gambar pada langkah 3 di atas dengan cara yang kreatif dan nyatakan kenapa FPX adalah pilihan pembayaran anda(masukkan order number & #FPXMOLPayLazada). Post korang mestilah public.

Gambar yang bawah ni pulak untuk cara-cara menggunakan FPX melalui mobile apps.



Pun senang gak ek

Syarat-syarat Kempen FPX and Win!


· MINIMUM RM30 mesti dibelanjakan semasa membeli-belah di www.lazada.com.my atau aplikasi Lazada menggunakan saluran Online Banking (FPX) SAHAJA dalam tempoh kempen.

· Peserta MESTI memuat naik foto kreatif mereka di Facebook / Instagram dan caption mengapa FPX adalah pembayaran pilihan mereka.

· Peserta MESTI memasukkan nombor pesanan dalam caption.

· Peserta MESTI memuatkan pos mereka pada hari pembelian untuk layak menyertai peraduan ini. Mereka yang memuat naik lewat dari hari pembelian mereka tidak akan dilayan.

· MESTI menggunakan hashtag #FPXMOLPayLazada dan post adalah PUBLIC.

· Hanya sah untuk pembelian dari 6 November hingga 3 Disember 2017.

Pelbagai hadiah menarik sempena Kempen FPX & Win!

Pelbagai hadiah menarik bernilai sehingga RM75k untuk dimenangi. Hadiah utama adalah Perodua Axia manakala anda berpeluang untuk memenangi pelbagai hadiah harian dan mingguan yang sangat lumayan. Jadi apa tunggu lagi, jom sertai kempen FPX & Win! 

Grand Prize

· 1 Unit Perodua Axia

Weekend Special Prize

· 11 – 12 November 2017: Samsung Galaxy S8

· 18 – 19 November 2017: Lenovo Yoga 520

· 25 – 26 November 2017: iPad Pro 12.9 inches

· 2 – 3 December 2017: iPhone 7

Daily Prize

· 28 Units RM111 Lazada Shopping Voucher



Best tuh kan, jangan lupa sertai Kempen FPX & Win! ni tau

Untuk maklumat lanjut

FPX & Win!


MOLPay
Website: https://www.molpay.com

Lazada








Kaki Bebel,

LILY

www.ciklilyputih.com