Showing posts with label Live Blogging. Show all posts
Showing posts with label Live Blogging. Show all posts

Sunday, July 14, 2013

LIVE UPDATE : Family Photoshoot

Hi Korang,

Hari ni cuti yeah..

Tapi ktorg ade family photoshoot kat Studio di Subang Bestari. Dah 2 tahun ktorg bercamwhore kat sini.

Photographernya cool tapi awesome...

Nantilah citer lagi ek, meh layan satu gambar dulu la...

Anyway,

Happy Weekend Korang dan Selamat Berbuka nanti...



Thursday, April 25, 2013

Meh Undi Aku di Denaihati.com

Hi korang,


Disebabkan aku ade join review yang bro denaihati.com anjurkan last week, so nak mintak tolong korang vote entry aku nie ek.

Caranya senang je,


2. Cari perkataan SINI dan boleh vote aku ek.

3. Itu je mudah kan.


Mintak tolong sesangat ek, tak de manifesto yang aku janjikan tapi tolong menolong apa salahnya kan..


Sempat lagi nie tau.. Cepat ek

p/s : update blog kat airport sementara flight sampai ehehe


Saturday, April 13, 2013

LIVE - Weekend In Genting Highlands Again

Hi Korang,

Ktorang hang out kat Genting lagi this week.

Ada Graffiti Showdown event selama 2days. Of coursela dengan bloggers yang lelain.

Apa yang ktorg buat ermmm memacam ooo..

Nanti balik baru sambung citer lagi la ek.

Now, having coffee with diorg ni sambil menghirup udara nyaman sejuk ni tau.

Anyway, Happy Weekend Korang...

Sunday, December 23, 2012

Sunday Post : Sharing Is Caring

Hi Korang,

Simple entry je ari minggu ni. Kata pun cuti so laptop haruslah cuti gak.


Ini adalah keadaan kat umah mak mertua aku pepagi ahad ni. Sambil ktorg breakfast reramai, kekucing ni pun sarapan sekali.

Barulah sharing is caring kan..




Best plak update live blogging dengan Samsung Galaxy Camera ni ek..
posted from Bloggeroid

Tuesday, October 18, 2011

Sony Alpha NEX Blogging Challenge @ Federal Hotel, KL


Hi Korang,

Bukan tak nak pegi ke Final Astro Blogger MasterChef tapi aku pergi mencuba nasib ke Sony Alpha NEX Blogging.  Satu-satunya event yang mencabar diri untuk mengupdate blog secara live di Federal Hotel, Bukit Bintang Sabtu lepas.

Federal Hotel, kalau nak pi kena park kereta kat Low Yatt Plaza

Kali nie Mr Big tak de coz dia bukan blogger tapi aku ditemani oleh ahli #GTBMY Hazman. Dia pun register last minute gak, nasib baik dapat tau. Ktorg hang out dulu kat Paparich sebelum melangkah kaki ke Selangor Suite dalam Federal Hotel ni.


Once masuk je, Mr John sibuk meregister nama ktorg dan memberikan ktorg camera Sony NEX-5N ini sorang satu. Sementara menunggu peserta lain, ktorg sempat bercamchore dulu dengan Sony NEX-5N ni.


Bila semua peserta dah ready then, he welcomes Mr Donovan Chan for his talk regarding Blogging and Photos Tips. Nampaknya banyak perkara lagi yang aku tak tau pasal blogging ni kan, tetiba terasa cetek je ilmu aku mengenai blogging ni kan.  


Untuk hilangkan rasa ngantuk dan lapar ktorg di hidangkan dengan light lunch yang aku rasa ok gak lah.


Acara yang di nanti2kan oleh semua peserta but first Mr John bagilah penerangan sket pasal Sony NEX-5N ni, tak kan nak petik2 gambar sesuka hati kan. Tekan sana pusing situ kan.  After a few minutes belajar pasal camera ni, ktorg di bawa turun ke pool site dalam Federal Hotel untuk buat outdoor photoshoot.


Its time to take photos guys.  So dalam masa 45 minit tuh, memacam shoot dan angle yang ktorg dapat belajar. Aku yang first time join photography workshop ni memang rasa teruja sangat. Yelah dapat belajar benda baru kan. Abis photoshoot je, ktorg terus start live blogging. Bayangkan dengan dah penat kat luar tup tup masuk dewan kena menulis kan. Hah terasa tercabar gak lah aku kan. 


Dah nama pun ‘Live Blogging’ so tulis apa yang terlintas di otak je lah kan.  Nasib baik internet live memang super duper laju so semangat nak menulis pun membuak2 kan.


Lepas je ktorg submit entry untuk dinilai, aku sambung lagi bercamwhore dengan Sony NEX-5N kan. Snap je apa yang terlintas kat depan mata.  

Masa yang ditunggu dah tiba, semua entry di nilai oleh Mr Donovan. Apa yang baik dah buruk semua dia explain kan dan dengan itu aku cuma dapat tempat ketiga je coz ada few mistake yang aku buat kan.  Huhuhuhu tak per lah, janji bukan last tau.


Aku rasa photography workshop ni memang antara event yang terbaik yang pernah aku hadiri sepanjang career aku berblogging ni. Totally menduga akal dan minda lah.  Cuma aku nak komen sket ada lebih baik kalau duration workshop sebegini dipanjangkan menjadi satu hari. Rasanya lebih banyak lagi aku boleh explore mengenai Sony NEX-5N ini.

Anyway terima kasih to Mr John, Michelle dan Donovan for this very informative event. Hopefully kalau ada lagi event sebegini, jemputlah aku ek.


Later, aku akan cerita lagi mengenai Sony NEX-5N ni secara details.


Notes : Gambar yang di ambil dalam entry ni, menggunakan camera lapuk cap 'X' ek, yang dah jatuh banyak kali dan terlepas nak pegang. Bukan dari Sony NEX-5N







Sunday, January 9, 2011

Keputusan Anugerah Juara Lagu (AJL25)

Hi Korang,


Nie aku dah updatekan senarai penuh para pemenang untuk Anugerah Juara Lagu (AJL25)


1. Juara - RM35K berserta trofi
Tolong Ingatkan Aku (Ana Raffali)




2. Naib Juara - RM15K berserta trofi
Drama King (Meet Uncle Hussain & Black/ Taja/ Tun Teja)



3. Tempat Ketiga - RM12K berserta trofi
Noktah Cinta (Hafiz/ Ajai/ Sheikh Qalam)



4. Vokal Terbaik - RM10K berserta trofi
Noktah Cinta (Hafiz/ Ajai/ Sheikh Qalam)




5. Persembahan Terbaik - RM10K berserta trofi
Hanyut (Faizal Tahir/ Audi Mok/ Faizal Tahir)



Syabas dan tahniah kepada semua pemenang..

Wednesday, December 1, 2010

Opss Barangku Jatuh!

Hi Korang,

Ermm update sket je nie. Aku mc hari nie.


Ntah tup2 pagi tadi semua badan2 sakit plak. Di tambah lagi dengan sakit kepala lagi. Haruslah aku merehatkan diri kat umah.

Tapi aku buat apa je kat umah kan? So tak kan lah nak bantai turun je sepanjang hari. So lepas aku sms aka office aku yang aku MC, aku terus sambung tidur kejap. So dalam kul 10am cam tu aku dah terpacak kat depan clinic. Orang tak ramai so cepatlah aku jumpa doktor. Nothing serious cuma aku kurang rehat je sebab tu semua badan sakit tuh.

So on the way balik, singgah kejap bank untuk settlekan segala mak neka hutang2 yang melambak2 nie. Siap beli makan sekali coz malas nak masak.

Straight sampai umah je, trus kemas umah. Buat itu, buat ini. Yang best tu siap online lagi. So sempatlah kacau sumijelly,anakperak,elismie, ruby kat twitter. Dah siap kemas semua, sambung bertweet2 lagi.


Dengan dok leka tuh, tup tup aku baru perasan yang bantal yang aku jemur tadi kat balcony tadi dah jatuh bawah. Dengan sepantas kilat, aku sambar kunci umah trus je turun tangga ke bawah. Korang bayangkanlah tak sampai 2 minit aku dah ada kat bawah dari tingkat 9. Gila kan? Memang betul2 gila aku rasa. Lepas je aku amik bantal tu, aku tergelak sendiri, sebab aku berlari turun bawah tu dengan berkaki ayam.  Punyalah bengong je kan rasanya.

Itulah akibatnya bila duk leka sangat berinternet sambil bertweet2..

Korang jangan plak ikut perangai aku nie ek!

Sunday, November 14, 2010

Thursday, October 28, 2010

Live-Dalam Keretapi


P281010_21.36.jpg
Originally uploaded by CikLilyPutih

Live ni tau. Pi bercuti over the sea.. 14 jam tau.. Ok nie je sempat ambik. Pas nie dah tak de line. Terlupa nak buat roaming lah..

Hehehehehe

Friday, September 10, 2010

Live-Jom_Main_Mercun.jpg

Live-Jom_Main_Mercun.jpg
Originally uploaded by CikLilyPutih


Malam ni nak main bunga api, mercun. Meriam buluh pun ada. Hehehe jangan jeles! Bersungguh main bunga api dan mercun nie mengalah kan anak2 sedara aku yang kecik nie.

Monday, September 6, 2010

Yeah..Its My Birthday!

Hi Korang,


Hehehheheh quick update.. maklumlah jadi burfday girl hari nie kan. Tapi nothing special pun. Sama je macam hari2 biasa.

Anyway, aku nak citer sket karektor sesapa yang lahir dalam bulan September nie.


SEPTEMBER


sangat besopan santun dan betolak ansur

sangat cermat, teliti, dan teratur

suka menegur kesilapan orang lain dan mengkritik

pendiam tetapi pandai bercakap

sikap sangat cool, sangat baik, dan mudah simpati

sangat prihatin, terperinci, amanah, setia dan jujur

sensitif kepada sesuatu yang tidak diketahui

banyak berfikir

daya penakakulan yang baik

otak bijak dan mudah belajar

suka mencari maklumat

mengawal diri dari selalu mengkritik

pandai mendorong diri sendiri

mudah memahami orang lain ( daya firasat tinggi ) dan banyak simpan rahsia

sukakan sukan, hiburan, dan melancong

kurang menunjukkan perasaan

lama menyimpan jika terluka hati

terlalu memilih pasangan

sukakan benda yang luas

bersistematik

Apamacam? Korang rasa ada tak sama cam perangai aku? Aku rasa ada yang kena sket dengan aku.
 
Dapat makan cakes cam nie, best jugakkan.

Celebration untuk birthday aku? Ermm ntahlah. Tak de apa yang best kot but maybe dapat hang out dengan geng2 tali barut K Ina KL dan geng bloggers yang lain petang nie kat The Apartments KLCC would be great kan!.
 
Tak lupa jugak aku nak ucapkan happy birthday kat 2 orang lagi kengkawan bloggers yang share birthday dengan aku iaitu Elissmie dan Ummi Salsabila. Semoga mereka jugak dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.

Sunday, August 29, 2010

Cerita Semalam, Hari Ini dan Esok

Hi Korang,

Quick update untuk melegakan perut yang tengah penuh dek air tembikai laici sejug.

Semalam :
- Bangun sangat awal untuk sidai kain, sapu rumah
- Pergi buat rambut kat one of the saloon kat bangi nie. Kat banner kata murah tapi sebaliknyaaaaa
- Balik rembau ada mr Big family buka puasa. Lebih 15 jenis menu ada.
- Pergi beli katil sebab dah tak nak tidur depan living hall kat umah rembau nie lagi. Konon nak privacy katanya... Kata Kau lah..


Hari Ini :
- Bangun lambat sebab sedap sangat tidur kat katil baru kan.
-Kemas dapur yang sangat bersepah tuh.
-On the way balik Bangi, singgah Jusco Seremban 2. Apalagi shoppinggggg.. Tapi bukan beli barang untuk raya pun, beli buku resipi masak BBQ and Grill.
- Bayar duit kereta kat Bangi. Orang lain 3-4 kali mesin duit tu tak nak accept. Aku sekali je mesin tu telan duit aku. Nampak sangat aku ikhlas kan bayar duit kete?
-Pegi bazaar ramadhan kat PKNS Bangi. Beli Ayam Golek, Rojak Singapore, Karipap cendawan cantik, Tempe goreng, Hati goreng dan nasi kukus ayam dara. Tak ketinggalan air li chi kang dan kelapa jelly.
-Sampai umah, mrBig buat lagi air tembikai laici satu jug besau.
-Sementara tunggu buka, tengok tv sambil baring2 sebab penat.
-Buka depan tv sambil tengok Uniknya Ramadhan Hafiz AF7
-Sekarang tengah update blog sambil tengok tv dan bertweet2 dengan bebudak nie


Esok :
-Bangun pagi.
-Pegi kerja.
-Settlekan kerja last week. Sambil bergaduh2 manja dengan engineer dan bergaduh2 besau dengan contractor.Sebab apa boleh gaduh? Sebab bos aku cuti yeah yeah yeah...

Sekian update untuk hari nie... Majulah blogging untuk kocek aku.. Hahahahahahahhahha

Saturday, August 7, 2010

Live Blogging-Highway PLUS Jem!


Live-Highway_Jem!.jpg
Originally uploaded by CikLilyPutih

PLUS highway jem! Sebab naik bukit. Bongok betullah.Nampak macam tak jem tapi hakikatnya dah dekat 1/2 jam aku kat takuk tuh jugak. Tak gerak2.

Friday, August 6, 2010

Live Blogging - Masih Di Office

Mas
Resize_P060810_18.521000003.jpg
Originally uploaded by CikLilyPutih


Masih di office, menyiapkan keje opis yg melambak nie. Hai bila nak abis agakya. Dah nak hujung minggu nei plak melambak2 keje nie. Ishk.. tak boleh jadi nie

Sunday, August 1, 2010

LiveBlogging-MITC PC Fair

Resize_Live_Blogging-PC_Fair1000002.jpg
Originally uploaded by CikLilyPutih


Nak beli barang tapi tak accept debit card. Bengong betul lah tapi jimat duit aku so boleh shopping beli barang lain.

Friday, July 30, 2010

Live Blogging-Kat KLCC Tadi

Resize_P300710_13.111000001.jpg
Originally uploaded by CikLilyPutih

Best ooo tapi ramai orangla. Tengok beratur untuk amik goodies bag. Dah salah sorangnya aku lah tu hehehehhehehehe