Wednesday, December 4, 2019

Ai Mobile Idea Box – Solusi Masalah Payroll Syarikat Yang Baru Membangun

Hi Korang, 

Kepada syarikat-syarikat kecil yang baru nak mulakan perniagaan dan kurang kakitangan mahir dalam menguruskan hal gaji para pekerja ataupun HR team korang tak berapa mantap dalam bab soal gaji, cuti pekerja ermm kak lily suggestkan korang beralih kepada Ai Mobile Idea Box ini. 


Ai Mobile Idea Box ini merupakan satu syarikat yang menyediakan pelbagai perkhidmatan untuk para-para usahawan kecil yang baru memulakan perniagaan dari segi menyediakan perkhidmatan ‘payroll’, software development, mobile applications, website development dan pelbagai lagi. 


Ianya tidak terhad kepada perniagaan kecil malah jika ada syarikat besar ingin memerlukan perkhidmatan seperti ini, pilhak Ai Mobile Idea Box sangat mengalu-alukan lagi. 

Payroll (Cloud & Outsourse) 

Untuk kali ini kak lily akan terangkan serba sedikit mengenai perkhidmatan ‘payroll’ yang di sediakan oleh syarikat Ai Mobile Idea Box ini. 

Perkhidmatan Payroll ini terbahagi kepada 2 iaitu Payrolll Subscription dan Payroll Outsource. 

Payroll Subscription 

Perkhidmatan subscription ini merupakan perkhidmatan sewaan storage data di i cloud ai Mobile Idea Box. Kiranya sesebuah syarikat ini akan menyewakan software untuk mereka menyediakan payroll para pekerja mereka. Data- data para pekerja akan dimasukkan pada setiap bulan untuk urusan gaji termasuklah kiraan cuti, overtime dan macam-macam lagi. 

Pada harga bermula RM90 sebulan untuk setiap akaun, dan setahun kontrak perkhidmatan. 

Beberapa contoh informasi yang di gunakan di dalam aplikasi tersebut


Payroll Outsource 

Bagi perkhidmatan outsource ini pula, pihak Ai Mobile Idea Box akan menyediakan segala-galanya dari A hingga Z untuk menguruskan syarikat-syarikat yang melanggan dengan mereka, dari segi kemasukkan data-data pekerja, urusan gaji, cuti, overtime dan pelbagai lagi. 

Pihak syarikat tidak perlu bersusah payah untuk menyediakan pekerja untuk menguruskan data entry bagi syarikatnya. 

Pada harga bermula RM600 sebulan dan mengikut berapa besar syarikat tersebut dan setahun kontrak untuk permulaannya. 


Korang jangan bimbang mengenai kebocoran data-data para pekerja korang kerana semua akan diback up setiap bulan dan keselamatan informasi ini akan terjamin. 

Kini pihak Ai Mobile Idea Box sudah bekerjasama dengan beberapa syarikat sederhana dan besar yang mana salah satunya mempunyai pekerja 1000 orang. Wow, ini sesuatu yang membanggakan. 

Beberapa testimoni daripada pelanggan Ai Mobile Idea BoxUntuk info lanjut korang boleh hubungi : Mr Sarath 03-8734 5372 

Bersama orang kuat Ai Mobile Idea Box, Mr Sarath dan Cik NisaMari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 

Website :

Facebook: 

Instagram : #aimobileideabox


No comments :